» MOUNT ELBRUS - FASTE AVGANGER

MOUNT ELBRUS - FASTE AVGANGER

  • Overblikk
  • Praktisk info

AVREISEDATOER: 
Legg inn avreisedatoen du ønsker i tekstfeltet i påmeldingsskjemaet. 
Påmeldingsfrist: 60 dager før avreise
Safe Travel: På denne reisen kan du gebyrfritt endre eller avbestille reisen inntil 60 dager før avreise, uavhengig av årsak!

JULI 2022 | 17 990,-
8.juli - 16.juli 
21.juli - 29.juli 

AUGUST 2022 | 16 990,- 
06.august - 14.august

JULI 2023 | 18 990,-
8.juli - 16.juli 
21.juli - 29.juli 

AUGUST 2023 | 18 990,- 
05.august - 13.august 

Garantert avreise med minimum 2 påmeldte deltakere.
Dersom flere enn 6 personer som melder seg på sammen setter vi opp privat tur uten ekstra kostnad. 
= Bekreftet avgang
_____________________________________________________

DAG 1: AVREISE FRA NORGE
Dere reiser fra Gardermoen med Aeroflot på ettermiddagen. 

DAG 2: ANKOMST MINERALNYE VODY
Dere flyr til Mineralnye Vody med et tidlig morgenfly og møter en representant fra vår lokale samarbeidspartner på flyplassen. Herfra må dere ta buss i 3-4 timer til hotellet som ligger i Baksan dalen, nærme foten av Elbrus. Dere spiser middag på hotellet før dere tar kveld.
Overnatting: 
Snezhniy Bars Hotel
Måltider: Middag

DAG 3: TERSKOL ELLER CHEGET PEAK
Akklimatiseringstur til Terskol peak 3100m. Dette er en flott tur med utsikt mot Elbrus. Hvis noen må leie utstyr så blir dette gjort på ettermiddagen. Guiden vil assistere og anbefale utstyret han mener er nødvendig.
Overnatting: 
Snezhniy Bars Hotel
Måltider: Frokost, lunsj og middag

DAG 4: OPP PÅ FJELLET
Dere tar skiheis opp til Mountain Refuge på 3800 meters høyde. Dere lar alt ikke-nødvendig utstyr ligge igjen på hotellet. Det dere har behov for på fjellet tar dere med  i baggene dere. Dere jobber sammen som et lag og pålessing og avlessing av bagger, mat og nødvendig utstyr blir gjort sammen. Kokken deres venter på dere og har lunsjen klar når dere kommer opp. Etter en matbit tar dere en akklimatiseringstur opp til 4300m og returnerer til overnattingsstedet.
Måltider: Frokost, lunsj og middag

DAG 5: AKKLIMATISERINGS TIL PASUCKHOV ROCKS
Dere går opp til Pasuckhov rocks på 4800m for å akklimatisere. Er formen i gruppen fin vil dere kanskje gå enda høyere opp før dere returnerer til kanteinerne. Dette er en viktig dag som legge grunnlaget for toppstøtet.
Måltider: Frokost, lunsj og middag​

DAG 6: AVSLAPPING OG TRENING MED ISØKS
Akklimatisering og avslapping. Dere tar et felles is og snø-kurs med guiden deres. Dere går igjennom teknikker og bruk av stegjern og isøks. Dere vil lære å stoppe farten med isøksen om dere er så uheldig å skli ned fjellsiden. Det er ingen problemer om dere ikke har prøvd dette før. Vi tror mesteparten av gruppen er ferske i bruk av dette utstyret.
Måltider: Frokost, lunsj og middag​

DAG 7: TOPPSTØT
TOPPDAGEN! Dere står opp klokken 02:00 for å gjøre dere klare til toppstøtet som starter en time senere. Dere beveger dere i et behagelig tempo mot toppen. Det er også mulig å leie Snow-Cat opp til Pasuckhov rocks. Dette vil spare dere for rundt 4 timer og mye energi. Når dere står på toppen av Europas høyeste fjell på 5642m har dere en spektakulær utsikt. Dette blir for mange den største følelsen av mestring så langt i livet. Dette er en utrolig prestasjon av samtlige i gruppen! Returen tar normalt sett rundt 5 timer.

DAG 8: RESERVEDAG
Om dere allerede har vært på toppen vil dere gå ned til hotellet i Cheget. Her venter en etterlengtet (og fortjent) dusj og god mat. Om denne dagen derimot må brukes til toppforsøk så må samtlige gå helt ned til hotellet samme dag. 
Overnatting: 
Snezhniy Bars Hotel
Måltider: Frokost og Middag

DAG 9: HJEMREISE
Dere kjører til Mineralnye Vody flyplass og starter turen tilbake til Norge. Dere ankommer Gardermoen rundt midnatt. 

VIKTIG INFORMASJON ANGÅENDE REISER TIL RUSSLAND
Angående reise i Kaukasus sier UD følgende på sine nettsider: ”Utenriksdepartementet fraråder reise eller opphold som ikke er strengt nødvendig i Nord-Kaukasus. Norske borgere som oppholder seg i eller som planlegger å reise til regionen oppfordres til å ta kontakt med ambassaden i Moskva for oppdatert informasjon og registrering av reise via www.landsider.no.” 
Hvis du velger å delta på en tur til Elbrus innebærer det at du gjør dette mot UDs reiseråd og dermed aksepterer den risikoen og de eventuelle konsekvensene som måtte medfølge. Selv om Ekspedisjonsreiser AS gjennomfører denne turen overstyrer ikke dette Utenriksdepartementets offisielle reiseråd. Sjekk om reiseforsikringen din dekker denne reisen.

REISEGARANTIFONDET
Ekspedisjonsreiser AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen gjør at du er sikret pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.
Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

FLYREISE
Internasjonale flybilletter er ikke inkludert i prisen. Kunden står fritt til å bestille flybilletter selv direkte hos flyselskapet. Vi sender ut informasjon om hvilken flyreise vi anbefaler at du bestiller sammen med bestillingsbekreftelsen du får etter at du har meldt deg på. 

Ankomstflyplass: Mineralnye Vody (MRV)
Hjemeiseflyplass: Mineralnye Vody (MRV)

BETALING AV REISEN
Når vi mottar din bestilling vil vi sende ut booking bekreftelse. Sammen med booking bekreftelsen sendes depositumsfaktura på 2.000,- per person. Bestiller kunden flybilletter gjennom Ekspedisjonsreiser AS vil kostnaden for flybilletter faktureres på samme faktura som depositumet. Beløpet forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.
Restbeløpet blir fakturert 60 dager før avreise og forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.

Bestilles reisen 60 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden med forfall innen 14 dager og sendt sammen med booking bekreftelsen.

PASS
Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

VAKSINASJONER OG REISERÅD
Kontakt ditt lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner.
Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.
For mer informasjon om hvilke vaksiner det anbefales av Folkehelseinstituttet.
Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.

REISEFORSIKRING
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Dersom du skal oppholde deg på høyder over 4000 moh må du sjekke om din forsikring er dekkende.

Ta med deg forsikringsbevis på reisen.

REISEREGISTRERING
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem.  Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner.

Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

BAGASJE PÅ FLY
Internasjonale flyvninger
Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

VISUM
Russland har visumplikt for norske statsborgere både ved inn- og utreise. Visum kan ikke skaffes ved grensepassering og må således ordnes via russisk utenriksstasjon før innreise til landet. Er man i fly-transitt, er det ikke nødvendig med transittvisum med mindre man skal skifte flyplass.
På den russiske ambassaden i Oslo sine nettsider finnes mer informasjon om visum, samt annen nyttig informasjon.

SIKKERHET
Ekspedisjonsreiser, samarbeidspartnere og våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Ekspedisjonsreiser AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå.

Dere besøker land med en fremmed kultur, som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. 

Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Ekspeidsjonsreiser AS har fått anledning til å informere deg som reisende

TIPS
Tips er endel av kulturen i Russland. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort.

De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet.

SPRÅK
Det offisielle språket i Russland er russisk. På hoteller og turistattraksjoner er det engelsk som blir brukt. 

MOBILDEKNING
GSM-dekningen i Russland er relativt god. Det kan dog være enkelte ”lommer” uten dekning.

INNFØRSELSBESTEMMELSER TIL NORGE
Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no.

DEN NORSKE AMBASSADE
Norge er representert i Russland med ambassade i Moskva, generalkonsulater i St. Petersburg og Murmansk.

Nødtelefoner: Brann 01, politi 02, ambulanse 03, gasslekkasje 04, opplysning: 09, redningssentral 0911 (fra enhver mobiltelefon). 
I krise eller nødsituasjon kontakt den norske ambassaden i Moskva: +7 499 951 10 00
Utenom konsulatenes og ambassadens arbeidstid kan reisende kontakte UDs operative senter på tlf.: +47 23 95 00 00 eller pr e-post: UDops@mfa.no

ENKELTROM
Dersom deltakeren melder seg på alene med ønske om å dele rom, må man være inneforstått med at man vil automatisk bli belastet for enkeltrom dersom Ekspedisjonsreiser ikke finner rompartner. I fjellene er det delt dobbelt eller trippelrom som gjelder. 

TOPPSTØT
Det er et toppforsøk inkludert i denne reisen. Om gruppen for eksempel starter på toppstøtet og må avbryte pga vær/sikkerhet eller andre forhold så vil dette bli regnet som et toppstøt. Dersom det er ønskelig med et nytt forsøk på reservedagen kan dette ordnes ved at hver deltaker betaler 420€ for guiding og ekstra måltider samt overnatting i hyttene. 

PRIS FRA

16 990,-

Antall deltakere: 2-12 personer

Vi tilbyr en fleksibel prispolitikk, i likhet med flyselskapene når du bestiller en flybillett. Dette betyr at prisen er en indikasjon på den laveste prisen du kan forvente å betale på enkelte avganger. Prisene er kapasitetsstyrt og avhengig av tilgjengelighet, samt priser på flybilletter. Prisene kan endres når som helst før avreisedato, og den aktuelle prisen vises ved bestilling.

PRIS INKLUDERER

Profesjonelle lokale engelsktalende guider 

Invitasjonsbrev til visumsøknaden

Lokal registrering (etter Russisk lov)

Transport tur/retur Minralnye Vody - Terskol

3 netter på 3* hotell ved foten av Elbrus 

Overnatting i sovesaler på fjellturen

En oppstigning og en nedstigning med Taubane

Helpensjon på fjellturen

Et toppforsøk

PRISEN INKLUDERER IKKE

Fly tur/retur Oslo- Mineralnye Vody 

Snow-Cat på toppnatten. (Ca. 100€ pr person opp til 4800 høydemeter)
Dette bestemmer gruppen i felleskap

Ekstra kostnader ved avbrutt tur

Visum til Russland

Enkeltrom (+kr 900,- )

Drikkevarer som øl, brus mm.

Reise- og avbestillingsforsikring 

Tips til guider og annet personell