» MERA PEAK - FASTE AVGANGER

MERA PEAK - FASTE AVGANGER

  • Overblikk
  • Praktisk info

AVREISEDATOER: 
Legg inn avreisedatoen du ønsker i tekstfeltet i påmeldingsskjemaet. 
Påmeldingsfrist: 60 dager før avreise.
Gruppestørrelse: 2 - 8 deltakere
Safe Travel: På denne reisen kan du gebyrfritt endre eller avbestille reisen inntil 60 dager før avreise, uavhengig av årsak!

APRIL 2022 | 29 990,- pr person
8.april - 28.april 
 

OKTOBER 2022 | 29 990,- pr person 
1.oktober - 21.oktober

Garantert avreise med minimum 2 påmeldte deltakere.
Dersom flere enn 4 personer som melder seg på sammen setter vi opp privat tur uten ekstra kostnad. 
= Bekreftet avgang
_____________________________________________________

DAG 1: AVREISE FRA NORGE
Dere reiser fra Gardermoen på ettermiddagen. Vi anbefaler å benytte Qatar Airways som transportør til Nepal. 

________________________

DAG 2: ANKOMST NEPAL
Ankomst Kathmandu på formiddagen. Dere blir tatt godt imot på flyplassen og kjørt til hotellet som ligger i hjertet av Kathmandu. Her ordner representanten all innsjekking mens dere slapper av og nyter en velfortjent velkomstdrink. Etter innsjekk har dere tid til å utforske Kathmandu eller bare slappe av frem til velkomstmiddagen på kvelden.
Dere drar til en restaurant en kort gåtur fra hotellet og får servert gode nepalske retter og drikke mens vi blir underhold av dansere og kulturelt show. 

________________________

DAG 3: KATHMANDU
Sightseeing i Kathmandu der dere besøker en 2000 år gammel stupa, Swayambunath som er kjent som monkey tempel. Her har dere fin utsikt utover Kathmandu. Dere besøker også Durbar Square med sine mange fargerike templer.
På ettermiddagen blir det lagt opp til en felles runde i Thamel for å handle inn det siste som trengs for fjellturen. Her får dere testet deres pruteferdigheter – og det er vanvittig gøy! 

Mer om Katmandu: 
Katmandu er hovedstaden i Nepal, og ligger i Katmandudalen mellom Himalaya i nord og Mahabharatfjellene i sør, 1325 moh. Byen dekker et område på 49,45 km2, og har 1,23 millioner innbyggere (2017).
Navnet Katmandu refererer til et tre-tempel (kath, "tre", og mandir "tempel") som ble bygd av Raja Lachmina Singh i 1596. Byens tidligere navn var Manju-Patan.
Administrativt er den en del av Katmandu distrikt, som har 1 744 240 innbyggere og et areal på 395 km2. Distriktet har den høyeste befolkningstettheten i Nepal.

________________________

DAG 4: SPEKTAKULÆR FLYTUR TIL LUKLA 2800moh
Dere står opp tidlig for å spise frokost før dere møter guidene deres og drar mot flyplassen. Den 45 minutter lange flyturen til Lukla vil dere huske for resten av livet. Når dere går av flyet vil dere bevege dere inn i en annen verden. Etter landing på det korte fjellstripa blir dere introdusert for resten av teamet som skal hjelpe dere til topps på Mera Peak. Dere venter på en lodge i nærheten til all bagasje er pakket og sendt med porterne til Paiya. Dere vil først gå nedover til Surke igjennom jungel før dere fortsetter på en sti igjennom små landsbyer og skoger av rododendron før dere når dagens mål Paiya. 

________________________

DAG 5: FRA PAIYA TIL PANGKOMA
Etter første frokost på fjelltur vil dere gå nedover for å krysse en trebro for så å gå videre på en sti over Kari La passet. Dere vil derfra vandre igjennom samme vegetasjon som dagen før helt til dere ankommer dagens mål Pangkoma. Vel fremme sjekker dere inn p gjestehuset dere skal tilbringe natten på. 

________________________

DAG 6: TIL NIGMSA
Denne dagen går dere igjennom flott vegetasjon og blir belønnet med utsikt mot sørsiden av Mera Peak. Dere stopper å spiser lunsj i en av landsbyene dere passerer og vil være fremme i teltcampen tidlig på ettermiddagen. 

________________________

DAG 7: FRA NIGMSA TIL CHETRAKHOLA
Chetrakhola på 3150 moh er dagens mål. Idag går dere over i mer typisk fjell landskap men vil fortsatt passere igjennom skoger av furu og rododendron. Det er ikke uvanlig å møte på ville dyr denne dagen. Dagsetappen idag tar ca. 7-8 timer. 

________________________

DAG 8: FRA CHETRAKHOLA TIL KOTHE
Dagens mål ligger på 3600  høydemeter, og dere vil kjenne at luften bli tynnere i løpet av dagen. Utover dagen vil dere komme til et utsiktspunkt som gir dere en flott utsikt over naturen dere er omringet av. Dette er en flott dag som bare må nytes. 

________________________

DAG 9: TIL TANGNANG 4350
I dag følger dere dalen innover. Det er stor høydestigning så dere tar det rolig underveis. 

________________________

DAG 10: AKKLIMATISERINGSTUR
Denne dagen er satt av for at kroppen skal tilpasse seg høyden som kommer de neste dagene. Dere går en akklimatiseringstur opp til Charpate Himal breen. Dere krysser nok 5000-meters grensen i dag og turen opp tar ca. 3-4 timer i rolig tempo. Fra toppen er det flott utsikt mot Mera sin nordlige topp. Retur til lodgen for å slappe av. 

________________________

DAG 11: TIL KHARE 5045moh
Nå begynner dere å kjenne på høyden. I dag skal dere fortsette innover dalen, og underveis vil dere gå over en liten isbre til Dig Kharka. Herfra går dere opp til campen for middag og overnatting. 

________________________

DAG 12: TIL MERA PEAK BASE CAMP
Målet for dagen er å nå basecamp på 5300moh. Dere fortsetter mot Mera Peak og vil etterhvert opp til Mera La passet på 5415 før dere går ned og etablerer camp. Turen opp tar 6-7 timer og det er ulendt og delvis bratt terreng. 

________________________

DAG 13: MERA PEAK HIGH CAMP
Nå er det ikke lenge til toppstøt. I dag skal dere forflytte dere opp til High camp på 5780m. Før toppstøt trener dere på bruk av stegjern og klatreutstyr. Våre dyktige sherpaer vil dele sin unike kunnskap. I high camp er det bare å hvile ut, og forberede seg for nattens tunge etappe. 

________________________

DAG 14: TOPPSTØT
Dere blir vekket i 1-2 tida på natta for å ta på utstyr. I matteltet blir det servert lett mat, te og suppe før dere setter fart på bena oppover fjellsiden. Kun opplyst av månen og hodelykt går dere sakte oppover ledet av våre dyktige Sherpaer. Etterhvert står sola opp og forhåpentligvis får dere den motivasjonen som trengs for å holde ut og fortsette mot toppen. Etter ca. 8 timer er toppen nådd, og dere blir belønnet med unik utsikt mot Everest, Cho Oyo, Lhotse, Makalu og Ama Dablam. Nedstigningen tar ca 3-4 timer. Dere camper i Khare. 

________________________

DAG 15: EKSTRA DAG
Denne dagen er satt av i tilfelle dårlig vær. Dersom dere besteg fjellet dagen før vil denne dagen bli strøket fra programmet, og dere vil allerede være på vei mot Kothe. 

________________________

DAG 16: TIL KOTHE
Dere er på vei tilbake til Lukla. Turen nærmer seg slutten, så det er bare å nyte dagene. 

________________________

DAG 17: TIL THULI KHARKA
Dere merker at dere ikke lenger er opp i stor høyde. Det er lettere å gå og farten er en helt annen enn på vei opp. Idag er dagens mål Thuli Kharka, og turen tar ca, 5-6 timer. 

________________________

DAG 18: LUKLA
Dagens mål er Lukla. Det er ca, 7 timers gange fra Thuli Kharka til Lukla. Vel fremme kan dere utforske den sjarmerende landsbyen eller følge med på flyene som kommer og går. 

________________________

DAG 19: TIL KATMANDU
Dere flyr til Katmandu på formiddagen. Her venter et flott hotell, en varm dusj og bylivet. I kveld anbefaler vi at dere utforsker en av byens restauranter.

________________________

DAG 20: FRIDAG / EKSTRA DAG
Denne dagen er satt opp som fridag til å utforske byen, men også en ekstra dag i tilfellet det ikke var mulig å fly ut fra Lukla dagen før. 

________________________

DAG 21: HJEMREISE TIL NORGE
I idag reiser dere hjem til Norge. Husk å kjøp med deg minner før du reiser hjem!  

 

REISEVILKÅR
Husk å les igjennom dokumentet før dere bestiller en reise. 

FLYSIKKERHET
Reiser med nepalske flyselskap kan være forbundet med risiko. Det anbefales å undersøke listen over flyselskaper uten tillatelse til å lande i EU på grunn av dårlig flysikkerhet. Avganger til fjellområdene blir ofte kansellert, noen ganger flere dager på rad, på grunn av dårlige værforhold. Det er lurt å ta hensyn til dette i planlegging av reiser inn og ut av landet. Flyulykker i Nepals fjellområder er dessverre ikke uvanlig på grunn av vanskelige driftsforhold og manglende overholdelse av sikkerhetsstandarder.
Vær oppmerksom på at innenriksflyselskapene i Nepal ikke tilfredsstiller EUs krav. Vi opplever at fly over lengre strekninger, som for eksempel mellom Kathmandu-Lukla / Kathmandu-Phalplu / Kathmandu-Pokhara er tryggere og mer komfortabelt enn buss/minibuss. Vi er likevel pålagt av pakkereiseloven og EU-direktiver å informere våre gjester om at flyene i Nepal ikke har tilfredstiller EUs krav. Nepalesiske myndigheter jobber for å tilfredstille kravene.

REISEGARANTIFONDET
Ekspedisjonsreiser AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen gjør at du er sikret pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.

Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

FLYBILLETTER
Internasjonale flybilletter er ikke inkludert i prisen. Kunden står fritt til å bestille flybilletter selv direkte hos flyselskapet. Vi sender ut informasjon om hvilken flyreise vi anbefaler at du bestiller sammen med bestillingsbekreftelsen du får etter at du har meldt deg på. 

BETALING AV REISEN
Når vi mottar din bestilling/påmelding vil vi sende ut booking bekreftelse. Sammen med booking bekreftelsen sendes depositumsfaktura på 1.000,- per person.

Restbeløpet blir fakturert 60 dager før avreise og forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato. Bestilles reisen 90 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden med forfall innen 14 dager og sendt sammen med booking bekreftelsen.

PASS
Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

VAKSINASJON OG REISERÅD
Kontakt ditt lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner.
Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.
For mer informasjon om hvilke vaksiner det anbefales av Folkehelseinstituttet.
Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.

REISEFORSIKRING
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Dersom du skal oppholde deg på høyder over 4000 moh må du sjekke om din forsikring er dekkende.

Ta med deg forsikringsbevis på reisen.

REISEREGISTRERING
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem.  Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner.

Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

VALUTA
Vi anbefaler at du tar med deg 2-300 amerikanske dollar. Visum kjøpes ved ankomst eller ved passering over grenseovergang og må betales i amerikanske dollar. Ta gjerne med små sedler som 1, 5, 10 USD, disse er greie å bruke til tips.

Lokal valuta kan tas ut i minibank i byene, på landsbygda er det være vanskelig å ta ut lokal valuta. Det er seldent problemer å ta ut lokal valuta (Rupie) i Kathmandu.

BAGASJE PÅ FLY

Internasjonale flyvninger
Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Innenriksflyvninger
Skal man fly innenriks småfly i Nepal må man pakke i myk bag, duffel bag. Store kofferter kan være vanskelig å få med seg i småfly.

Vanligvis gjelder 15 kg inkl. håndbagasje på innenriksflyginger i Nepal.

VISUM
Ekspedisjonsreiser anbefaler at visum kjøpes ved ankomst Nepal eller ved grensepassering. Kostnad for visum er 40 US$ (per 01. januar 2016) Visum kan ikke betales med VISA eller Mastercard, visum MÅ KJØPES KONTANT i amerikanske dollar. Kunden er selv ansvarlig med å gjøre seg kjent med landets visumregler og visumkostnader før avreise.

Det kreves også TO passbilder for å få visum og 2 passbilder til trekkingtillatelsen i Nepal.

SIKKERHET
Ekspedisjonsreiser, samarbeidspartnere og våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Ekspedisjonsreiser AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå.

Dere besøker land med en fremmed kultur, som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til et land i Asia innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden.

Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Ekspeidsjonsreiser AS har fått anledning til å informere deg som reisende.

TIPS
Tips er endel av kulturen i Nepal. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere forlater han på flyplassen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort.

De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet.

MOBILDEKNING
GSM-dekningen i Nepal er relativt god.  De fleste byene har bra dekning – og det samme gjelder i fjellet.   Det kan dog være enkelte ”lommer” uten dekning.

INNFØRSELSBESTEMMELSER TIL NORGE
Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no.

VIKTIG KONTAKTINFORMAJSON
Nødtelefonnumre er: Politi 100, brannvesen 101, ambulanse: Røde Kors, Lalitpur 5545666, Røde Kors, Kathmandu 4228094, turistpoliti 4223681

Ambassaden i Nepal kan kontaktes på tlf: +977 15 545 307 eller pr e-post: emb.kathmandu@mfa.no.

Åpningstider: 08.30-16.30, fredager 08.30-14.00

Utenom ambassadens arbeidstid kan reisende kontakte UDs døgnoperative senter på Tlf: +47 23 95 00 00 eller pr e-post: UDops@mfa.no

TIDSFORSKJELL
Tidsforskjellen til Norge er 3¾ timer når det er sommertid i Norge, og  4¾ timer når det er vintertid i Norge. Retningsnummer for samtaler fra Norge til Nepal er +977

ENKELTROM
Dersom deltakeren melder seg på alene med ønske om å dele rom, må man være inneforstått med at man vil automatisk bli belastet for enkeltrom dersom Ekspedisjonsreiser ikke finner rompartner. I fjellene er det delt dobbelt eller trippelrom som gjelder. 

PRIS FRA

29 990,-

Vi tilbyr en fleksibel prispolitikk, i likhet med flyselskapene når du bestiller en flybillett. Dette betyr at prisen er en indikasjon på den laveste prisen du kan forvente å betale på enkelte avganger. Prisene er kapasitetsstyrt og avhengig av tilgjengelighet, samt priser på flybilletter. Prisene kan endres når som helst før avreisedato, og den aktuelle prisen vises ved bestilling.

PRIS INKLUDERER

Profesjonelle lokale engelsktalende guider 

Transport fra flyplass til hotell ved ankomst

4 netter på hotell i Kathmandu på delt dobbeltrom inkludert frokost

Velkomst- og avskjedsmiddag i Katmandu

Guidet sightseeing i Katmandu

All overnatting på fjellturen (tehus/gjestehus) i delt dobbel/trippelrom 

All frokost i Kathmandu

Alle måltider på fjellturen (frokost, lunsj og middag)

Transport i Kathmandu etter program

Katmandu - Lukla - Katmandu fly, flyplass skatter og transport (15 kg bagasje inkl) 

Trekkingtillatelse og TIMS kort. 

Te/kaffe (en kopp til hvert måltid) 

Transport til flyplass etter avtalt flyavgang 

Bærere (maks 15.kg pr deltaker)

Ekspedisjonsreiser duffelbag 

 

PRISEN INKLUDERER IKKE

Fly tur/retur Norge - Katmandu

Visum til Nepal (50$)

Måltider i Katmandu (unntak de som er beskrevet i program)

Reiseforsikring (Må inkludere evakuering med helikopter)

Personlige utgifter (ca 30 000 Rupies på fjellet. )

Tips (Vi anbefaler ca. 120 - 150$)

Inngangsbillett til monumenter på sightseeingen i Katmandu (2600 Rupies)

Utgifter i forbindelse med avbrutt reise

Drikkevarer på fjellturen som flaskevann, brus mm. 

Enkeltrom i Katmandu +2100,-