» HØYDEPUNKTER I PERU - FASTE AVGANGER

HØYDEPUNKTER I PERU - FASTE AVGANGER

  • Overblikk
  • Informasjon om turen
  • Praktisk info
Opplev det beste av Peru i en og samme tur! Amazonas, Titicaca innsjøen, Cusco, Lima og selvfølgelig inka stien til Machu Picchu! 

AVREISEDATOER: 
Legg inn avreisedatoen du ønsker i tekstfeltet i påmeldingsskjemaet. 

JULI 2019
11.juli - 26.juli -
FULLBOOKET

MAI 2020: 38 490,- 
18.mai - 09.juni - påmeldingsfrist: 01.juli 2019

JUNI 2020: 39 990,-
11.juni - 26.juni - påmeldingsfrist: 01.juli 2019

JULI 2020: 42 890,-
09.juli - 24.juli - påmeldingsfrist: 01.august 2019
24.juli - 08.august - påmeldingsfrist: 01.august 2019

AUGUST 2020: 40 590,-
13.august - 28.august - påmeldingsfrist: 1. september 2019

SEPTEMBER 2020: 39 490,-
10.september - 26.september - påmeldingsfrist: 01.oktober 2019

Garantert avreise med minimum 4 påmeldte deltakere.
= Bekreftet avgang
_____________________________________________________

DAG 1: AVREISE FRA NORGE OG ANKOMST LIMA
Om ikke annet er avtalt før bestilling møtes dere på Gardermoen og flyr via Amsterdam/Paris til Lima med KLM eller AirFrance.
Ønsker dere avreise fra Stavanger, Bergen, Kristiansand eller Trondheim er dette også mulig. 
Ved ankomst Lima blir dere tatt varmt imot av en hyggelig representant fra vår lokale samarbeidspartner. Dere blir deretter transportert til hotellet som ligger i Miraflores. Dere får en rask briefing ved ankomst. 

HOTELL I LIMA:
Hotel Runcu eller lignende

DAG 2: SIGHTSEEING I LIMA 
Formiddagen er fri til å slappe av og hente seg inn etter en lang flyreise. På ettermiddagen vil dere bli hentet på hotellet for å starte på en sightseeing i hovedstaden. Her vil dere gå igjennom flere attraksjoner i Lima og se flere historiske plasser fra forskjellige tidsepoker. I løpet av turen vil dere også innom den magiske fonteneparken i Lima. Etter sightseeing vil dere bli transportert tilbake til hotellet. 
Måltider: Frokost

DAG 3: LIMA – PUERTO MALDONADO 
Dere blir hentet på hotellet for så å bli transportert til flyplassen. Ved ankomst i Puerto Maldonado vil dere bli møtt av en representant som vil ta dere med videre til kontoret som ligger i byen. Bagasjen som dere ikke trenger i regnskogen blir lagt igjen her på kontoret. 
For å komme dere til lodgen ute i regnskogen må dere ta en båttur oppover elven i rundt 40 minutter. Ved ankomst vil dere bli møtt med en velkomst drink og fersk frukt. Guiden deres vil gi dere nødvendig informasjon om oppholdet og hjelpe dere med å finne rommene. Dere får nå litt tid til å slappe av før lunsj og den første utflukten begynner. 
På ettermiddagen vil dere sammen med guiden vandre rundt i regnskogen å se etter sjeldne fugler, trær og planter. Turen vil ta rundt to til tre timer før dere returnerer til lodgen. Nå kan dere slappe av ved bassenget eller i en hengekøye på terrassen. 
Før middag skal dere ut på ''kaiman safari'' fra båt. Her vil dere gå oppover elven for å finne dyr langs elvebredden og forhåpentligvis få øye på en kaiman. 
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Mer om Corto Maltes Amazon Lodge
Midt i Amazonas ved elven Madre de Dios ligger denne innkvarteringen med fantastiske omgivelser. Corto Maltes Amazon Lodge har 27 komfortable bungalows bygget i tre. Hver bungalow har et privat bad med varmt vann 24 timer i døgnet, safe og stor terrasse med hengekøyer, hvor man kan nyte den flotte utsikten over Madre de Dios-elven og jungelen omkring. I hagen er det tropiske blomster og trær, samt papegøyer og aper. Lodgen har bar, restaurant og svømmebasseng.

NB: Bagasje som ikke trengs i Amazonas legges igjen på kontoret til lodgen før transport oppover elven fortsetter. Bruk baggen dere har tatt med (medium størrelse) til dette. 

DAG 4: NY DAG I AMAZONAS
I dag skal dere stå opp tidlig for å starte på en utflukt til Sandoval innsjøen. Guiden deres vil servere dere frokost underveis. Rundt klokken 06:00 vil dere nå Sandoval innsjøen etter å ha navigert dere oppover Madre de Dios elven i rundt tjue minutter. Herfra starter dere på en ca. 3 km lang tur i fots hvor dere vil bevege dere igjennom tett regnskog. Underveis kan dere oppleve å se slanger, flere typer aper, gigantiske trær og flere typer fugler. 
Når dere er tilbake ved innsjøen vil dere gå ut i båt for å lete etter kjempe oteren. Det er også store sjanser for å se Kaimaner. 
Etter hvert vil dere komme til en plass hvor dere får spise frokost og slappe av. Her er det toaletter, bar og hengekøyer som dere kan bruke. Det neste som står for tur er Monkey island. Her er det fem forskjellige typer aper og de er vant til at mennesker besøker øyen. De kan derfor blir svært nærgående. Her er det viktig at dere følger guiden sine anbefalinger og instruksjoner. 
Kvelden er fri til egen disposisjon. 
Måltider: Frokost, lunsj og middag

DAG 5: TIL CUSCO
Før frokost vil dere gå ut på en utflukt for å se etter fugler. Dette er en spennende utflukt som mange vil sette pris på. Dere går deretter tilbake til lodgen for å spise en god frokost før dere setter av gårde tilbake til Puerto Maldonado hvor dere vil ha et møte på kontoret til vår lokale partner. Herfra går turen til det lokale markedet hvor dere får se hvordan lokalbefolkningen handler og forhandler råvarer. Etter markedet vil dere bli transportert til flyplassen for å sjekke inn på flyet til Cusco. 
Ved ankomst i Cusco vil dere bli møtt av en ny representant som vil transportere dere til hotellet og gi dere en gjennomgang av programmet videre. 
Måltider: Frokost

HOTELL I CUSCO
Andenes Al Cielo eller lignende

DAG 6: SIGHTSEEING I CUSCO 
Etter frokost vil en guide hente dere på hotellet for å starte sightseeingen. Dere vil bli guidet igjennom markeder, fargerike gater og mange kjente monumenter. Etter sightseeingen vil dere bli fulgt tilbake til hotellet hvor dere vil få en gjennomgang av turprogrammet for de neste dagene. Ettermiddagen er fri til egen disposisjon. 
Måltider: Frokost

DAG 7: DEN HELLIGE DAL
Dere skal nå forflytte dere videre inn i Peru og vil kjøre til Sacred Valley (den hellige dal). Dere vil besøke fargerike marked i Pisac og et arkeologisk område i Ollantaytambo på ettermiddagen. På markedet vil dere få muligheten til å kjøpeg håndlagte suvenirer som tepper, votter mm. Etter markedet går turen videre til Urubamba hvor dere vil stoppe på en restaurant for å få lunsjbuffet. Denne dagen er full av intrykk og dere får se mye av den spennende inka kulturen! 
Måltider: Frokost og lunsj

HOTELL I SACRED VALLEY
Sol Ollantay Hotel eller lignende

NB: Denne dagen legger dere igjen bagasjen dere ikke trenger på Inka Trail. Ta med en liten bag (medium størrelse) som dere kan bruke på Inka Trai. Resten legger dere igjen på hotellet i Cusco. 

DAG 8: TUREN STARTER
Endelig starter fjellturen dere har gledet dere til. Dere kjører fra Ollantaytambo til Km.82 som er startpunktet på inkastien. Dagens mål er Wayllambamba som ligger på rundt 3000M. Dagens etappe tar rundt seks timer og er nesten 16km lang. Denne dagen får dere også utsikt mot Veronica fjellet som er 5900m høyt. 
Overnatting: Telt
Måltider: Lunsj og middag

DAG 9: WAYLLABAMBA TIL PACAYMAYU
Dere vil starte dagen med å vandre oppover skogen til Pacaymayu som er den høyeste campen på Inka Trail. Dette blir en av de tyngste dagene på turen da dere skal krysse et fjellpass på 4200m. Passet heter dead womans pass. Her får dere tid til å spise litt mens dere nyter den fantastiske utsikten fra det høye fjellpasset. Herfra går dere nedover i rundt en time før dere når campen. Dagens etappe er på 8,6 km og tar rundt 6-7 timer. 
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

DAG 10: PACAYAMAYU TIL WINAY WAYNA
Dag tre på inkastien vil ta dere over et nytt fjellpass på 4000 høydemeter. Dere vil passere mange inkaruiner på veien. Stien svinger langs fjellsider og gjennom skoger. Denne dagen får dere utsikt mot flere høye fjell med hvite topper i horisonten. Ved lunsj tider vil dere spise med utsikt mot campen. Dere skal nå gå nedover flere hundre trappetrinn før dere når camp. Om dere tar en liten avstikker her vil dere gå via en fantastisk inka ruin som ligger rett over campen deres. På kvelden blir det avskjedsmiddag da dere ikke vil gå med bærerne eller kokkene neste dag. 
Overnatting Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

DAG 11: MACHU PICCHU – VERDENS FINESTE UNDERVERK? 
Dere står opp midt på natten for å starte vandringen. Gaten åpner før daggry og det er rundt 2 timer til solporten til Machu Picchu. Dere vil nå solporten ved soloppgang og utsikten mot Machu Picchu er ubeskrivelig. Herfra følger dere stien nedover før dere står midt inni de gamle inka ruinene. Her vil guiden ta dere med på en rundt der dere blir fortalt historier og fakta om de forskjellige bygningen og plassene. Dere får også tid til å gå rundt og utforske for dere selv etter omvisningen. På ettermiddagen tar dere tog fra Aguas Calientes til Cusco. 
Måltider: Frokost

DAG 12: TIL PUNO
Etter frokost vil dere bli transportert til busstasjonen hvor dere vil starte på en førsteklasses busstur med Inkaexpress til Puno. Dere vil besøke fire arkeologiske plasser underveis. 
Når dere er fremme i Puno vil dere bli møtt og transportert til hotellet. 
Måltider: Frokost og lunsj

HOTELL I PUNO: 
Intiqa Hotel eller lignende

DAG 13: TITACACA INNSJØEN
Dere blir hentet på hotellet og kjørt til havnen hvor båten venter. Dere skal nå oppleve verdens høyest liggende innsjø på 3800moh. Dere vil utforske de flytende øyene Uros som er bebodd av lokale fiskere og familien deres. Dere skal også videre til øya Taquile hvor de lokale er eksperter på veving. Etter denne turen vil dere starte på returen til hotellet i Puno. 
Måltider: Frokost og lunsj

DAG 14: TILBAKE TIL LIMA
Dere vil bli transportert til flyplassen i god tid før flyavgang. I Lima venter en sjåfør som vil ta dere til hotellet. Ettermiddagen er fri til egen disposisjon. 
Måltider: Frokost

DAG 15: HJEMREISE
Eventyret går mot slutten. Dere starter i dag på hjemreisen mot Norge. Dere blir transportert til flyplassen i god tid før flyavgang. 

DAG 16: ANKOMST NORGE
Dere ankommer Norge etter en unikt eventyr i Peru. Velkommen tilbake til Ekspedisjonsreiser! 

ØNSKER DU Å MELDE DEG PÅ? 
Inca Trail til Machu Picchu er strengt regulert. Daglig er det kun 500 personer som slipper inn på Inca Trail, og dette inkluderer lokale guider, bærere og hjelpere. I praksis er det altså ca 230 turister per dag. Lisensene til å gå Inca Trail blir fort solgt ut, og i høysesong (juni - september) bør lisensene kjøpes opptil 10 måneder før avreise. Ellers i året bør man bestille minst 8 måneder før. Alle lisenser må kjøpes ved at en av våre kontakter fysisk møter opp på kontoret i Cusco. Alle lisenser må kjøpes på navn, fødselsdato og passnummer. Navneendring godtas ikke. Vær derfor tidlig ute ved bestilling av din tur på Inca Trail. Innbetalt depositum er ikke refunderbart! 

For å bestille trenger vi en skriftlig påmelding via påmeldingsskjemaet og kopi av passet ditt. Det er viktig at all informasjon vi mottar fra deg stemmer overens med informasjonen i passet ditt. Fullt navn, passnummer, fødselsdato, dato passet er utstedt og når det løper ut.
Myndighetene i Peru slipper deg ikke inn på Inca Trail dersom du har kjøpt en lisens og det viser seg at du har oppgitt feil navn eller har skrivefeil i passinformasjonen. Dersom du får nytt pass må du huske å ha med deg det gamle passet som du søkte lisens på. Mister du, eller får passet ditt frastjålet, etter at du har kjøpt en lisens kan vi ikke lenger garantere at du slipper inn på Inca Trail. (Ta gjerne en kopi, eller et bilde, av navnesiden i passet ditt med en gang, slik at du har noe å vise frem om du skulle miste passet i tiden frem til avreise.) Dersom du mister passet ditt, eller må ha nytt pass før avreise som ikke samsvarer med passdetaljene som er registrert vil du bli fakturert for endringsgebyr. 
Disse betingelsene gjelder for alle som opererer med turer til Peru og Inca Trail.

REISEVILKÅR
Husk å les igjennom dokumentet før dere bestiller en reise. Vi tar forbehold om endring av valutakurser utenfor Ekspedisjonsreisers kontroll. 

REISEGARANTIFONDET
Ekspedisjonsreiser AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen gjør at du er sikret pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.
Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

BETALING AV REISEN
Når vi mottar din bestilling vil vi sende ut booking bekreftelse. Sammen med booking bekreftelsen sendes depositumsfaktura på 35 % av reisens pris per person. Bestiller kunden flybilletter gjennom Ekspedisjonsreiser AS vil kostnaden for flybilletter faktureres på samme faktura som depositumet. Beløpet forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato. 
Restbeløpet blir fakturert 90 dager før avreise og forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.
Bestilles reisen 90 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden med forfall innen 14 dager og sendt sammen med booking bekreftelsen.  Deler av depositum blir brukt til å bestille tillatelse til Inka stien. Ved en eventuell avbestilling vil ikke utgiftene for inka trail tillatelsen blir refundert (les mer under). 

INKA TRAIL
Du trenger tillatelse for å gå til Machu Picchu, noe som bør bestilles opp til 9 måneder før planlagt tur på grunn av strenge reguleringer. For å bestille må du sende oss påmeldingsskjema og kopi av passet ditt. Det er viktig at all informasjon vi mottar fra deg stemmer overens med informasjonen i passet ditt. Fullt navn, passnummer, fødselsdato, dato passet er utstedt og når det løper ut.
Myndighetene i Peru slipper deg ikke inn på Inka Trail dersom du har kjøpt en tillatelse og det viser seg at du har oppgitt feil navn eller har skrivefeil i passinformasjonen. Dersom du får nytt pass må du huske å ha med deg det gamle passet som du søkte tillatelser på. Mister du, eller får passet ditt frastjålet, etter at du har kjøpt en tillatelse kan vi ikke lengre garantere at du slipper inn på Inka Trail. Disse betingelsene gjelder for alle som opererer med turer til Peru og Inka Trail.

PASS
Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

VED FÆRRE ENN 4 DELTAKERE
Dersom det kun er 1 påmeldt deltaker vil turen bli avlyst. Dersom det er 2-3 påmeldte deltakere kan vi fortsatt organisere turen mot et pristillegg på kr 4900,- pr person dersom deltakerne fortsatt ønsker å reise. 

VAKSINASJON OG REISERÅD
Kontakt ditt lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner.
Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.
For mer informasjon om hvilke vaksiner det anbefales av Folkehelseinstituttet.
Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.

REISEFORSIKRING
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Dersom du skal oppholde deg på høyder over 4000 moh må du sjekke om din forsikring er dekkende.

Ta med deg forsikringsbevis på reisen.

REISEREGISTRERING
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem.  Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner.
Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

VALUTA
Vi anbefaler at du tar med deg 2-300 amerikanske dollar. Visum kjøpes ved ankomst eller ved passering over grenseovergang og må betales i amerikanske dollar. Ta gjerne med små sedler som 1, 5, 10 USD, disse er greie å bruke til tips.

Lokal valuta kan tas ut i minibank i byene, på landsbygda er det være vanskelig å ta ut lokal valuta. Det er sjeldent problemer å ta ut lokal valuta (Sol) i Lima eller Cusco. 

BAGASJE PÅ FLY
Internasjonale flyvninger
Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

VISUM
Du trenger ikke visum til Peru. Det er lurt å ta med seg en kopi av passet (eller lagre en kopi av passet på mailen din) i tilfelle det skulle bli borte under reisen.

SIKKERHET
Ekspedisjonsreiser, samarbeidspartnere og våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Ekspedisjonsreiser AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå.
Dere besøker land med en fremmed kultur, som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til et land i Sør-Amerika innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden.

Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Ekspeidsjonsreiser AS har fått anledning til å informere deg som reisende.

TIPS
Tips er en del av kulturen i Peru. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort.
De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet.

MOBILDEKNING
GSM-dekningen i Peru er relativt god.  De fleste byene har bra dekning – og det samme gjelder i fjellet.   Det kan dog være enkelte” lommer” uten dekning.

INNFØRSELSBESTEMMELSER TIL NORGE
Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no.

VIKTIG KONTAKTINFORMASJON
Ansvarlig norsk ambassade i Peru er ambassaden i Santiago de Chile.
Nordmenn kan kontakte generalkonsulatet i Lima ved:
Real Consulado General de Noruega, 
Av. Del Parque Norte 605, Of. 302, 
San Isidro, Lima 27
Tlf.:  +51 1 475 2925
Telefaks: +51 1 475 2864
E-post: norkonslima@terra.com.pe
Åpningstider for publikum er 09:00-13:00 mandag til fredag
Lima konsulat: +51 1 475 2925
UDops i Oslo: + 47 2395 0000
Ambassaden i Santiago: + 56 (2) 2484 2000 eller telefon: +47 23 95 82 00

TIDSFORSKJELL
Tidsforskjell til Norge er minus seks timer, sju timer ved sommertid i Norge.

ENKELTROM
Dersom deltakeren melder seg på alene med ønske om å dele rom, må man være inneforstått med at man vil automatisk bli belastet for enkeltrom dersom Ekspedisjonsreiser ikke finner rompartner. I fjellene er det delt telt som gjelder. 

 

PRIS FRA

38 490,-

Vi tilbyr en fleksibel prispolitikk, i likhet med flyselskapene når du bestiller en flybillett. Dette betyr at prisen er en indikasjon på den laveste prisen du kan forvente å betale på enkelte avganger. Prisene er kapasitetsstyrt og avhengig av tilgjengelighet, samt priser på flybilletter. Prisene kan endres når som helst før avreisedato, og den aktuelle prisen vises ved bestilling.

PRIS INKLUDERER

Fly tur/retur Oslo- Lima med rimeligste flybillett i økonomiklasse

Profesjonelle lokale engelsktalende guider 

All transport til/fra flyplass

All overnatting i henhold til program på delt twinrom

Alle måltider på inka trail

Måltider som er beskrevet i programmet

Bærere på Inka Trail (7kg pr deltaker inkludert)

Inngangsbillett til Machu Picchu

Telt og madrasser (2 personer deler telt) 

Sightseeing i Cusco

Sightseeing i Lima 

Tog fra Aguas Calientes til Cusco

Flybilletter fra Lima til Puerto Maldonado 

Flybillett fra Puerto Maldonado til Cusco

Flybillett fra Juliaca til Lima

Utflukt til den hellige dal

Utflukter i Amazonas (i regi av lodgen)

Utflukter i Titicaca (fellesutflukt med andre grupper)


IKKE INKLUDERT I PRISEN

Tips til guider, bærere og annet personell

Enkeltrom (+ kr 5500,-)

Måltider som ikke er nevnt i programmet

Utgifter av personlig karakter

Avbestillings- og reiseforsikring

Drikkevarer

Visum 

Tilslutningsfly fra andre byer i Norge: Be om tilbud!
Det er mulig å fly direkte til Amsterdam fra Trondheim, Ålesund, Bergen, Stavanger, Kristiansand og Sandefjord