» FJELLTUR I MAROKKO - FASTE AVGANGER

FJELLTUR I MAROKKO - FASTE AVGANGER

  • Overblikk
  • Praktisk info

AVREISEDATOER: 
Legg inn avreisedatoen du ønsker i tekstfeltet i påmeldingsskjemaet. 
Påmeldingsfrist: 60 dager før avreise
Ombooking: På denne reisen kan du kostnadsfritt ombooke frem til 60 dager før avreise! 

APRIL 2022 | 8 990,- pr person
9.april - 16.april 

Mai 2022 | 8990,- pr person
7.mai - 14.mai 

SEPTEMBER 2022 | 8 990,- pr person
10.september - 17.september 
24.seotember - 1.oktober 

APRIL 2023 | 9 990,- pr person
1.april - 08.april 

Mai 2023 | 9 990,- pr person
13.mai - 20.mai 

SEPTEMBER 2023 | 9 990,- pr person
09.september - 16.september 
23.seotember - 30.september 

Garantert avreise med minimum 2 påmeldte deltakere.
Dersom flere enn 4 personer som melder seg på sammen setter vi opp privat tur uten ekstra kostnad på valgfri avreisedato. 
= Bekreftet avgang
_____________________________________________________

DAG 1: FLY FRA OSLO TIL MARRAKECH
Dere møter spent på Gardermoen og finner de andre deltakerne for videre flyreise til Marrakech. Når dere ankommer Marrakech blir dere møtt av en hyggelig representant fra vår lokale sammarbeidspartner. Dere blir deretter transportert til hotellet for overnatting.

Om Marrakech
Ved foten av Atlasfjellene finner vi Marokkos største turistby. De spennende og trange markedene, maten og direkte flyvninger fra Oslo gjør Marrakech til en populær destinasjon blant nordmenn. 170 km vestover når man kysten - og to en snau time østover ligger et mekka for fjellglade turister. 

Overnattingssteder vi bruker i Marrakech - avhengig av ledighet
Riad Nesma
Riad Anya
Riad Africa

 

DAG 2: AGUERSIOUAL TIL AIT AISSA
Nyt en god frokost på hotellet i Marrakech før sjåføren henter dere i 9-tiden. Kjøreturen inn til Atlasfjellene tar ca. 1 time og 30 minutter. Høye fjell med hvite topper vil bli klarere til nærmere dere kommer. Siste etappen inn mot Imlil går igjennom et flott landskap på svingete veier. 
Vel fremme i Aguersioual møter dere guiden og muldyrføreren deres. Bagasjen blir pakket på muldyret, og dere starter dagens etappe mot landsbyen Ait Aissa. Etter ca. 2 timer vil dere komme opp på et vakkert platå hvor dere vil nyte en god lunsj tilberedet av kokken deres. Pasta, grønnsaker, berberbrød og en varmrett blir servert i skyggen. Dette er en av de fineste lunsjplassene vi vet om! Etter lunsj krysser dere Tizi Oudite passet på 2220moh og går herfra ned til Ait Assia for overnatting i et koselig gjestehus. 

DAG 3: AIT AISSA TIL AROUND
Dagens etappe starter med å følge veien til nabolandsbyen Tizi Oussem. Her vil dere gå igjennom landsbyen, forbi skoler, gjestehus og småbruk før landskapet åpner seg rett over landsbyen. Dere følger stien som svinger seg opp mot Tizi h'Mzik passet på 2490 moh. Herfra ser dere Imlil for første gang. Kjøp et glass ferskpresset appelsinjuice eller noe annet fristende fra den lille butikken på toppen og nyt utsikten. Etterhvert starter dere nedstigningen mot Imlil, og stopper for lunsj når dere når valnøttskogen. Herfra er det kun en kort etappe til Around som blir landsbyen dere overnatter i. 

DAG 4: AROUND - TOUBKAL REFUGE
Ny og spennende dag venter og dere skal opp til hele 3200 meter over havet idag. Dagsetappen starter rolig, og dere vil etterhvert følge fjellsidene inn dalen mot Toubkal. Små butikker som som selger ferskpresset juice og annet godt finner dere underveis, og utsikten er fantastisk hele dagen. Starter dere tidlig vil dere oppleve få andre som går opp samtidig, og vil ha det meste av naturen for dere selv. Vel fremme i Toubkal Refuge får dere tildelt senger på flersengsrom. Etter middag er det bare å gjør seg klar for toppstøtet som starter på natten neste dag. 

DAG 5: JEBEL TOUBKAL 4167M
Dere står opp klokken 3 for å gjøre dere klar for toppstøt. Kokken deres har gjort klar en enkel frokost til dere med havregrøt, brød og pålegg. Fra Toubkal Refuge kan man nå toppen på 2-4 timer avhengig av tempo. Normalt bruker de fleste grupper 3,5 timer til toppen og ca. 2 timer ned igjen. Avhengig av årstid veksler det mellom grus, berg og snø. Enkelte perioder er stegjern nødvendig. Toppen er ikke teknisk krevende, og den er oppnåelig for de aller fleste. Når solen står opp vil det blir varmt, og Atlasfjellene vil lyse opp rundt dere. På en klar dag ser man Sahara i sør og Marrakech mot nord. Den utsikten er alene verdt turen.
Etter toppstøtet går dere ned til Imlil for overnatting. Dette er en lang dag som tar ca. 11-13 timer. 

DAG 6: ESSAOUIRA
Denne dagen skal dere kjøre til Marokkos vakreste by, Essaouira. Dette er en sjarmerende fiskerlandsby. Kjøreturen er 170km og går igjennom et flott og variert landskap. Dere får ettermiddagen og kvelden til fri disposisjon. 
Overnatting:
Riad Zahra eller lignende
Måltider: Frokost

DAG 7: FRIDAG I ESSAOUIRA
En ny fridag til å nyte vakre Essaouira. Dere kan utforske de trange sjarmerende gatene, shoppe eller spise god sjømat på en av de mange restaurantene her. 
Overnatting:
Riad Zahraeller lignende
Måltider: Frokost

DAG 8: HJEMREISE TIL NORGE
Dere har formiddagen fri i Essaouira. Flyr dere med Norwegian har dere normalt hjemreise sent på ettermiddagen/kvelden. Dere kjører til Marrakech i god tid før flyavgang. Dere ankommer Gardermoen ved midnatt eller neste dag. 

REISEGARANTIFONDET
Ekspedisjonsreiser AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen gjør at du er sikret pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.

Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

REISEVILKÅR
Våre reisevilkår er gjelder når du bestiller en reise fra Ekspedisjonsreiser. Les nøye før påmelding!

BETALING AV REISEN
Når vi mottar din bestilling vil vi sende ut booking bekreftelse. Sammen med booking bekreftelsen sendes depositumsfaktura på 1.000,- per person. 

Restbeløpet blir fakturert 60 dager før avreise og forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.
Bestilles reisen 60 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden med forfall innen 14 dager og sendt sammen med booking bekreftelsen.

FLYBILLETTER
Internasjonale flybilletter er ikke inkludert i prisen. Kunden står fritt til å bestille flybilletter selv direkte hos flyselskapet. Vi sender ut informasjon om hvilken flyreise vi anbefaler at du bestiller sammen med bestillingsbekreftelsen du får etter at du har meldt deg på. 

PASS
Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

VAKSINE OG REISERÅD
Kontakt ditt lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner.
Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.
For mer informasjon om hvilke vaksiner det anbefales av Folkehelseinstituttet.
Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.

REISEFORSIKRING
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Dersom du skal oppholde deg på høyder over 4000 moh må du sjekke om din forsikring er dekkende.

Ta med deg forsikringsbevis på reisen.

REISEREGISTRERING
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem.  Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner.

Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

BAGASJE PÅ FLY
Internasjonale flyvninger
Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

VISUM
For norske borgere som reiser til Marokko krever marokkanske myndigheter at passet er gyldig i tre måneder fra innreise. Reisende må også ta med i betraktning at flyvninger fra Marokko til Norge svært ofte medfører mellomlanding i Europa, hvor Schengen-landene kan ha andre regler for gyldighet av pass. Derfor anbefaler ambassaden at reisende har gyldig pass på minimum seks måneder ved innreise til Marokko, slik at ikke den reisende får problemer ved innreise i et Schengen-land på vei tilbake til Norge.

Norske borgere er ikke visumpliktige for innreise til Marokko, og kan oppholde seg maksimalt tre måneder i landet.

SIKKERHET
Ekspedisjonsreiser, samarbeidspartnere og våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Ekspedisjonsreiser AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå.

Dere besøker land med en fremmed kultur, som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til et land i Afrika innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden.

Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Ekspedisjonsreiser AS har fått anledning til å informere deg som reisende.

TIPS
Tips er endel av kulturen i Marokko. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere forlater han på flyplassen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort.

De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet.

MOBILDEKNING
GSM-dekningen i Marokko er relativt god.  De fleste byene har bra dekning – og det samme gjelder i fjellet.   Det kan dog være enkelte ”lommer” uten dekning.

INNFØRESELSBESTEMMELSER TIL NORGE
Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no.

VIKTIGE NUMMER
Skulle en alvorlig situasjon oppstå, konsulter ambassadens krise- og evakueringsplan for mer informasjon, og/eller kontakt Utenriksdepartementets Operative senter på telefonnr.: +47 22243600.

ENKELTROM
Dersom deltakeren melder seg på alene med ønske om å dele rom, må man være inneforstått med at man vil automatisk bli belastet for enkeltrom dersom Ekspedisjonsreiser ikke finner rompartner. I fjellene er det delt dobbelt eller trippelrom som gjelder. 

 

PRIS FRA

7 990,-

Vi tilbyr en fleksibel prispolitikk, i likhet med flyselskapene når du bestiller en flybillett. Dette betyr at prisen er en indikasjon på den laveste prisen du kan forvente å betale på enkelte avganger. Prisene er kapasitetsstyrt og avhengig av tilgjengelighet, samt priser på flybilletter. Prisene kan endres når som helst før avreisedato, og den aktuelle prisen vises ved bestilling.

PRIS INKLUDERER

Profesjonelle lokale engelsktalende guider 

Transport til og fra flyplass

All transport under turen

Overnatting i Marrakech inkl. frokost (delt twin rom)

Overnatting i Essaouira inkl frokost (delt twin rom)

All mat under vandringen

Muldyr til å transportere bagasje og mat

Overnatting i lokale gjestehus under fjellturen

Telt (med madrass) hvis dere camper

Privat kokk som tilbereder all mat under fjellturen


IKKE INKLUDERT I PRISEN

Flybillett t/r Norge - Marrakech

Tips (ca. 450 kr totalt pr pers)

Personlige utgifter

Drikkevarer (mineralvann kjøpes i landsbyene underveis) 

Måltider som ikke er nevnt i program

Enkeltrom (ikke mulig på fjellturen) + ca kr 1500,-