» EVEREST BASECAMP TREK OKTOBER 2019

EVEREST BASECAMP TREK OKTOBER 2019

  • Overblikk
  • Praktisk info
FORTSATT LEDIGE PLASSER

Har du en drøm om å vandre blant flere av verdens høyeste fjell i hjertet av Himalaya? Nepal er uten tvil et av verdens vakreste land. På denne turen går vi blant majestetiske fjell, krysser ever og passerer små sjarmerende landsbyer underveis. Vi beveger oss fra Kathmandu sine eksotiske og travle gater til frisk luft og naturopplevelser du sent vil glemme. Dette blir en tur med store kontraster og uforglemmelige øyeblikk.
Denne reisen vil gå sammen med gruppen som skal gå til Everest basecamp med Island Peak på returen. Det følger derfor en Norsk turleder helt til basecamp og til teamene skiller lag på returen. Denne gruppen vil da bli fulgt av profesjonelle lokale guider helt tilbake til Katmandu hvor de vil bli fulgt opp av vårt lokale personell der. 

Dag 1: AVREISE FRA NORGE
Vi møtes på Gardermoen og flyr ut på ettermiddagen. 

Dag 2: ANKOMST NEPAL
Ankomst Kathmandu på formiddagen. Vi blir tatt godt imot på flypassen og kjørt til hotellet som ligger i hjertet av Kathmandu – Thamel. Her ordner representanten og turleder all innsjekking mens dere slapper av og nyter en velfortjent velkomstdrink. Etter innsjekk har vi tid til å utforske Kathmandu eller bare slappe av frem til velkomstmiddagen på kvelden.
Vi drar til en resturant en kort gåtur fra hotellet og får servert gode nepalske retter og drikke mens vi blir underhold av dansere.
Overnatting:
Apsara Boutique Hotel
Måltider: Middag

Dag 3: KATHMANDU
Sightseeing i Kathmandu der vi skal besøke en 2000 år gammel stupa, Swayambunath som er kjent som monkey tempel. Her har vi fin utsikt utover Kathmandu. Vi besøker også Durbar Square med sine mange fargerike templer.
På ettermiddagen blir det lagt opp til en felles runde i Thamel for å handle inn det siste som trengs for fjellturen. Her får vi testet våres pruteferdigheter – og det er vanvittig gøy! 
Overnatting:
Apsara Boutique Hotel
Måltider: Frokost

Dag 4: SPEKTAKULÆR FLYTUR TIL LUKLA 2800M
Vi står opp tidlig for å spise frokost før vi møter guidene våres og drar mot flyplassen. Den 45 minutter lange flyturen til Lukla vil dere huske for resten av livet. Når vi går av flyet vil vi bevege oss inn i en annen verden. Mens guidene og bærerne organiserer bagasjen tar vi livet med ro på en koselig lodge rett ovenfor flyplassen. Etter hvert vil vi bevege oss mot Phakding som blir plassen vi har første overnatting. Phakding ligger på 2600 høydemeter og dermed lavere enn Lukla.
Overnatting: Gjestehus
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 5: MOT SHERPAFOLKET SIN HOVEDSTAD – NAMCHE BAZAAR 3440moh
Denne dagen er rett og slett vakker. Vi beveger oss over hengebroer og vandrer langs elven innover. Dette er dagen vi kvitterer oss inn i Sagarmatha National Park. Etter rundt 3-4 timer spiser vi lunch før vi beveger oss mot en luftig hengebro for å krysse elven og starte på siste etappe opp til Namche Bazaar. Vi skal bevege oss opp rundt 700 høydemeter de siste to timene. Belønningen får vi når vi kommer opp og runder hjørnet og får første møte med Namche Bazaar. I Namche Bazaar er det mange butikker med sportutstyr, apotek, bakeri og en velkjent ‘’Irish Pub’’.
Overnatting: Gjestehus
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 6: AKKLIMATISERINGSDAG OG FØRSTE MØTE MED MOUNT EVEREST
Denne dagen bruker vi til å gjøre kroppen bedre forberedt på høyden vi skal møte de neste dagene.
Vi spiser en god frokost før vi beveger oss oppover til Everest view hotel som ligger på 3880M. Her får vi en fantastisk utsikt mot Mount Everest, Lothse, Ama dablam og andre høye fjell. Her ser vi også hvor vi skal gå oss de neste dagene. Vi spiser lunsj når vi kommer tilbake til Lodgen og bruker ettermiddagen etter eget ønske.
Overnatting: Gjestehus
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 7: NAMCHE BAZAAR TIL PANGBOCHE
Denne dagen følger vi fjellsiden innover dalen med mål om å avslutte dagsetappen i Tengboche. Vi går et par timer før vi går ned for å krysse Dudh Kosi-elven i en høyde av 3250 meter. Fra elven er det en bratt stigning til Tengboche. Her tar vi en pause og ser oss rundt. Er det klarvær er det flott utsikt mot Ama Dablam og Everest. 
Overnatting: Gjestehus
Måltider: Frokost, lunsj og middag

DAG 8: TIL AMA DABLAM BASECAMP
Denne dagen går turen til Ama Dablam basecamp. Dette er en lang og hard dag, for vi er nesten 10 timer på tur, men opplevelsen i basecampen er vel verdt slitet! Vi starter etter frokost med å bevege oss litt opp fra Pangboche, før vi fortsetter ned i dalen. Det er en flott etappe, og vi avslutter med en bratt stigning på ca. 700 høydemetere før vi når opp til Ama Dablam Basecamp. Ama Dablam er et fjell som klatres ofte, særlig på høstsesongen, noe som betyr at det kan være mange klatrere i Basecampen og på fjellet. Vi går deretter ned igjen til Pangboche for middag.
Overnatting: Gjestehus
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 9: PANGBOCHE TIL DINGBOCHE 4300 meter
Vi starter dagen med en rolig frokost før vi starter turen. Dette er en kort dag og vi får nok av hvile når vi kommer frem til Dingboche. Siste del av turen går opp en liten bratt bakke før det går flatt innover til Dingboche.
Overnatting: Gjestehus
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 10: AKKLIMATISERING OG HVILE
Denne dagen vil vi prøve oss på en topp på 5050meter som gir god utsikt mot mange fine fjell, blant annet Island Peak, Makalu og Ama dablam. Dette er en halvdagstur og vi bruker rundt 3 timer opp. Denne turen gir kroppen mulighet til å tilvenne seg høyden den kommer til å bli utsatt for iløpet av de neste dagene. Vi går ned og spiser lunch på lodgen og slapper av resten av dagen.
Overnatting: Gjestehus
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 11: MOT LOBUCHE
Dagens mål er Lobuche på 4940m. Det er en lang og flott vandring med utsikt mot mange nye fjell som vi ikke har sett før på denne turen. Etter noen timer når vi Thukla hvor vi tar lunch. Etter Thukla går vi opp en bakke og når Everest memorial (en minneplass for mennesker som har omkommet i fjellet). Turen videre går relativt flatt med svak stigning før vi når Lobuche.
Overnatting: Gjestehus
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 12: TIL EVEREST BASECAMP
Vi bruker rundt 3 timer før vi når Gorak Shep. Her sjekker vi inn og spiser før vi går videre inn til Everest basecamp. Etter vi har tatt de obligatoriske bildene går vi tilbake og legger oss tidlig.
Overnatting: Gjestehus
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 13: KALA PATTAR
Vi står opp grytidlig og beveger oss sikksakk opp mot Kala Pattar som er 5545m. Vi nyter soloppgangen fra toppen og får en spektakulær utsikt mot verdens høyeste fjell, Mount Everest. Vi går deretter til Pheriche. Vi har nå startet på returen til Lukla.
Overnatting: Gjestehus
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 14: TIL NAMCHE BAZAAR
Vi går fra Pheriche til Namche Bazaar. Dette er en lang etappe som vil ta rundt 7 timer. Vel tilbake i Namche kan vi slappe av eller å utforske de sjarmerende gatene. Kanskje vi til og med kan ta et slag billiard på Irish pub?
Overnatting: Gjestehus
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 15: TIL LUKLA
Vi går tilbake til Lukla hvor vi finner lodgen vi skal overnatte på. Her tar vi farvell med bærerne våres. Vi skal tidlig opp for å fly neste morgen så vi tar tidlig kveld. 
Overnatting: Gjestehus
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 16: TILBAKE TIL KATHMANDU
Etter en flytur med spektakulær utsikt over fjellområdet vi nettopp har vandret i lander vi i Kathmandu. Vi blir møtt på flyplassen og transportert tilbake til hotellet vårt i Thamel. Nå venter en etterlengtet dusj og en god seng.Vi tar en felles middag på kvelden. 
Overnatting:
Apsara Boutique Hotel
Måltider: Frokost

Dag 17: LATE DAGER I HOVEDSTADEN
Vi bruker god tid på frokosten og har hele dagen til fri disposisjon. Idag kan vi gå på sightseeing, shoppe survenirer eller å slappe av på hotellet. På kvelden er det avskjedsmiddag med sang og dans. 
Overnatting:
Apsara Boutique Hotel
Måltider: Frokost og avskjedsmiddag

Dag 18: EVENTYRET GÅR MOT SLUTTEN
Hjemreise til Norge. Vi blir transportert til flyplassen i god tid før avreise. 
Måltider: Frokost

Dag 19: ANKOMST NORGE
Vi ankommer Norge på formiddagen. 
______________________________________

 

REISEVILKÅR
HER finner dere våre reisevilkår. Husk å les igjennom dokumentet før dere bestiller en reise. 

FLYSIKKERHET
Reiser med nepalske flyselskap kan være forbundet med risiko. Det anbefales å undersøke listen over flyselskaper uten tillatelse til å lande i EU på grunn av dårlig flysikkerhet. Avganger til fjellområdene blir ofte kansellert, noen ganger flere dager på rad, på grunn av dårlige værforhold. Det er lurt å ta hensyn til dette i planlegging av reiser inn og ut av landet. Flyulykker i Nepals fjellområder er dessverre ikke uvanlig på grunn av vanskelige driftsforhold og manglende overholdelse av sikkerhetsstandarder.
Vær oppmerksom på at innenriksflyselskapene i Nepal ikke tilfredsstiller EUs krav. Vi opplever at fly over lengre strekninger, som for eksempel mellom Kathmandu-Lukla / Kathmandu-Phalplu / Kathmandu-Pokhara er tryggere og mer komfortabelt enn buss/minibuss. Vi er likevel pålagt av pakkereiseloven og EU-direktiver å informere våre gjester om at flyene i Nepal ikke har tilfredstiller EUs krav. Nepalesiske myndigheter jobber for å tilfredstille kravene.

REISEGARANTIFONDET
Ekspedisjonsreiser AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen gjør at du er sikret pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.

Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

BETALING AV REISEN
Når vi mottar din bestilling/påmelding vil vi sende ut booking bekreftelse. Sammen med booking bekreftelsen sendes depositumsfaktura på 3.000,- per person.

Restbeløpet blir fakturert 90 dager før avreise og forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.

Bestilles reisen 90 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden med forfall innen 14 dager og sendt sammen med booking bekreftelsen.

PASS
Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

VAKSINASJON OG REISERÅD
Kontakt ditt lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner.
Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.
For mer informasjon om hvilke vaksiner det anbefales av Folkehelseinstituttet.
Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.

REISEFORSIKRING
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Dersom du skal oppholde deg på høyder over 4000 moh må du sjekke om din forsikring er dekkende.

Ta med deg forsikringsbevis på reisen.

REISEREGISTRERING
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem.  Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner.

Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

VALUTA
Vi anbefaler at du tar med deg 2-300 amerikanske dollar. Visum kjøpes ved ankomst eller ved passering over grenseovergang og må betales i amerikanske dollar. Ta gjerne med små sedler som 1, 5, 10 USD, disse er greie å bruke til tips.

Lokal valuta kan tas ut i minibank i byene, på landsbygda er det være vanskelig å ta ut lokal valuta. Det er seldent problemer å ta ut lokal valuta (Rupie) i Kathmandu.

BAGASJE PÅ FLY

Internasjonale flyvninger
Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Innenriksflyvninger
Skal man fly innenriks småfly i Nepal må man pakke i myk bag, duffel bag. Store kofferter kan være vanskelig å få med seg i småfly.

Vanligvis gjelder 15 kg inkl. håndbagasje på innenriksflyginger i Nepal.

VISUM
Ekspedisjonsreiser anbefaler at visum kjøpes ved ankomst Nepal eller ved grensepassering. Kostnad for visum er 40 US$ (per 01. januar 2016) Visum kan ikke betales med VISA eller Mastercard, visum MÅ KJØPES KONTANT i amerikanske dollar. Kunden er selv ansvarlig med å gjøre seg kjent med landets visumregler og visumkostnader før avreise.

Det kreves også TO passbilder for å få visum.

SIKKERHET
Ekspedisjonsreiser, samarbeidspartnere og våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Ekspedisjonsreiser AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå.

Dere besøker land med en fremmed kultur, som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til et land i Asia innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden.

Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Ekspeidsjonsreiser AS har fått anledning til å informere deg som reisende.

TIPS
Tips er endel av kulturen i Nepal. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere forlater han på flyplassen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort.

De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet.

MOBILDEKNING
GSM-dekningen i Nepal er relativt god.  De fleste byene har bra dekning – og det samme gjelder i fjellet.   Det kan dog være enkelte ”lommer” uten dekning.

INNFØRSELSBESTEMMELSER TIL NORGE
Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no.

VIKTIG KONTAKTINFORMAJSON
Nødtelefonnumre er: Politi 100, brannvesen 101, ambulanse: Røde Kors, Lalitpur 5545666, Røde Kors, Kathmandu 4228094, turistpoliti 4223681

Ambassaden i Nepal kan kontaktes på tlf: +977 15 545 307 eller pr e-post: emb.kathmandu@mfa.no.

Åpningstider: 08.30-16.30, fredager 08.30-14.00

Utenom ambassadens arbeidstid kan reisende kontakte UDs døgnoperative senter på Tlf: +47 23 95 00 00 eller pr e-post: UDops@mfa.no

TIDSFORSKJELL
Tidsforskjellen til Norge er 3¾ timer når det er sommertid i Norge, og  4¾ timer når det er vintertid i Norge. Retningsnummer for samtaler fra Norge til Nepal er +977

ENKELTROM
Dersom deltakeren melder seg på alene med ønske om å dele rom, må man være inneforstått med at man vil automatisk bli belastet for enkeltrom dersom Ekspedisjonsreiser ikke finner rompartner. I fjellene er det delt dobbelt eller trippelrom som gjelder. 

PRIS FRA

32 500,-

Påmeldingsfrist: 1.juli 2019
Avreise: 05 oktober 2019 
Kun 8 plasser tilgjengelig. 

PRIS INKLUDERER

Fly tur/retur Oslo- Katmandu med rimeligste flybillett i økonomiklasse

Norsk turleder fra Ekspedisjonsreiser helt til basecamp (lokal guide på returen fra basecamp til Katmandu)

Transport fra flyplass til hotell ved ankomst

4 netter på hotell i Kathmandu på delt dobbeltrom inkludert frokost

Velkomst- og avskjedsmiddag 

En dag guidet sightseeing i Kathmandu 

All overnatting på fjellturen (tehus/gjestehus) i delt dobbeltrom

All frokost i Kathmandu

Alle måltider på fjellturen

Transport i Kathmandu etter program

Katmandu - Lukla - Katmandu fly, flyplass skatter og transport (15 kg bagasje inkl) 

Trekkingtillatelse og TIMS kort. 

Erfarene lokale guider

Alle nødvendige skatter til stat og service avgift

Drikkevann på fjellturen (renset)

Te/kaffe (en kopp til hvert måltid) 

Transport til flyplass etter avtalt flyavgang 

Bærere (en pr to deltakere) 

Ekspedisjonsreiser- duffelbag 

 

PRISEN INKLUDERER IKKE

Visum til Nepal (40$)

Måltider i Katmandu (unntak de som er beskrevet i program)

Reiseforsikring (Må inkludere evakuering med helikopter)

Personlige utgifter (Ca 35 000 Rupies på fjellet. )

Tips (Vi anbefaler ca. 120$)

Inngangsbillett til monumenter på sightseeingen i Katmandu (2600 Rupies)

Drikkevarer på fjellturen som flaskevann, brus mm. 

Enkeltrom i Katmandu