» SALKANTAY TREK TIL MACHU PICCHU

SALKANTAY TREK TIL MACHU PICCHU

  • Overblikk
  • Informasjon om turen
  • Praktisk info
Salkantay er et godt alternativ for den klassiske Inka stien til Machu Picchu. Her får du oppleve spektakulært landskap!

Dag 1: ANKOMST LIMA
Dere blir møtt av en hyggelig representant fra vår lokale samarbeidspartner. Dere blir transportert til hotellet dere skal bo på i Lima. I resepsjonen vil dere også få en mappe med informasjon om turen dere skal på. Ettermiddagen er fri til egen disposisjon.

HOTELL I LIMA:
Hotel Runcu

OPPGRADERINGSMULIGHET I LIMA: 
Casa Andina Select Lima

DAG 2: SIGHTSEEING I LIMA
Etter en rolig formiddag med avslapping blir dere hentet på hotellet av en av våre guider for en spennende sightseeing i hovedstaden. Dere skal få innblikk i historie og arkitektur. 
Måltider: Frokost

Dag 3: AVREISE TIL CUSCO
Etter frokost vil dere bli hentet for så å dra tilbake til flyplassen. Dere vil ta et fly til Cusco og flyturen tar ca. en time. Vel fremme vil dere bli møtt av en ny representant som transporterer dere til hotellet, her vil dere få en gjennomgang av programmet for de neste dagene etter innsjekk. Resten av formiddagen er fri til egen disposisjon. Dere kan oppleve litt hodepine den første dagen i Cusco siden dere reiser fra havnivå i Lima til nesten 3400 høydemeter i Cusco. På ettermiddagen vil en guide hente dere på hotellet og ta dere med på en sightseeing i byen, her vil dere gå innom de mest kjente attraksjonene som er å se, vakre bygninger og et stort marked. Dere vil bli transportert tilbake til hotellet på slutten av utflukten. 

Måltider: Frokost

HOTELL I CUSCO:
Hotel Encantada
Maytaq Boutique Hotel
Andenes Al Cielo

OPPGRADERING I CUSCO: 
Sonesta Cusco
Casa Andina Premium

Dag 4: DEN HELLIGE DAL
Dere skal nå forflytte dere videre inn i Peru og vil kjøre til Sacred Valley. Dere vil besøke fargerike marked i Pisac og et arkeologisk område i Ollantaytambo på ettermiddagen. På markedet vil dere få muligheten til å kjøpeg håndlagte suvenirer som tepper, votter mm. Etter markedet går turen videre til Urubamba hvor dere vil stoppe på en restaurant for å få lunsjbuffet. Denne dagen er full av intrykk og dere får se mye av den spennende inka kulturen! 

Måltider: Frokost og lunsj

HOTELL I SACRED VALLEY
Terra Viva Sacred Valley

OPPGRADERINGSMULIGHET SACRED VALLEY:
Sol y Luna Sacred Valley
Del Pilar Hotel

Dag 5: FJELLTUREN STARTER – CUSCO TIL SALKANTAY PAMPA
Etter en tidlig frokost blir dere hentet på hotellet for å starte turen mot startpunktet. Fra den tropiske dalen i Mollepata vil dere gå mot Chowuekiclla for så å få første utsikt mot Salkantay som er 6271 meter høyt. Fjellet er hellig for menneskene i Andes. Dagens camp er i Salkantay Pampa. 
Overnatting: Telt
Måltider: Lunsj og middag

Dag 6: SALKANTAY PAMPA TIL TOTORA 
Denne dagens skal dere tilbakelegge en stor distanse. Turen starter etter frokost og dere vil vandre oppover i sirka tre timer for å kunne krysse fjellpasset Apacheta 4590moh. Det er helt normalt å føle høyden her. På toppen blir det en pause før turen går videre nedover til Huayracpampa, og videre til campen som ligger i Totora. 
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 7: TOTORA TIL LA PLAYA
Etter en tidlig frokost starter nok en dag med vandring langs flotte stier i en eventyrlig natur. Denne dagen byr på flotte naturopplevelser. Dere skal blant annet vandre langs en vakker elv. Her er det flott vegetasjon. Etter rundt syv timer til fots vil dere ankomme dagens mål. 
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 8: TIL AGUAS CALIENTES 
Etter å ha vandret rundt to timer vil dere om det er klarvær få muligheten til å se Machu Picchu fremfor dere. Etter en pause i et fjellpass vil dere starte nedstigningen til Urubamba dalen. Her vil dere gå langs jernbanelinjer og over broer. Når dere ankommer en togstasjon utpå ettermiddagen vil dere ta et tog inn til Aguas Calientes hvor dere vil tilbringe natten på et hostel. Fra Aguas Calinentes kan dere se opp på Machu Picchu. 
Overnatting: Enkelt hotel
Måltider: Frokost og lunsj
 

Dag 9: MACHU PICCHU 
Dere står opp grytidlig for å ta første buss opp til Machu Picchu. Dere vil prøve å komme inn før turistene som kommer med tog fra Cusco ankommer. Her får dere endelig se et av verdens underverker – og Machu Picchu er virkelig spektakulært. Dere får en guidet runde i ruinene hvor dere vil bli fortalt historier og forklart hvordan inkaindianerne levde. Dere får også muligheten til å utforske ruinene på egenhånd. Om det er tid kan dere også gå opp til Inti Punku – eller solporten. På ettermiddagen rundt klokken 15. vil dere ta buss ned til Aguas Calientes for å ta et tog videre til Cusco. Når dere ankommer Cusco vil dere bli transportert til hotellet.

Måltider: Frokost

Dag 10: TILBAKE TIL LIMA
Etter en god frokost vil dere kunne slappe av eller utforske Cusco på egenhånd. Dere vil bli transportert til flyplassen i god tid før flyavgang. Ved ankomst Lima vil en representant møte dere og kjøre dere til hotellet. Ettermiddagen er fri til egen disposisjon. 

Måltider: Frokost

Dag 11: EVENTYRET GÅR MOT SLUTTEN
Dagen er fri til egen disposisjon. Dere kan slappe av på hotellet eller utforske byen. Dere vil bli hentet på hotellet og kjørt til flyplassen i god tid før flyavgang. Dere har nå startet på hjemreisen til Norge. 
Måltider: Frokost

Dag 12: ANKOMST NORGE


HVILKEN TID PÅ ÅRET ER DET BEST Å REISE TIL PERU?
Peru er et land med tre ulike klimasoner der nedbør og temperaturer varierer etter årstid og høyde. Det er verdt å merke seg at i denne delen av verden er sommer og vinter på motsatt tid enn i Norge. Peru er et land du kan reise til hele året, men hvordan er klimaet de ulike månedene og når er det best å reise?

Lima og på kyststrekningen i det vestlige Peru 
Denne delen av landet består primært av ørkenlandskap, og har lite nedbør året rundt. Den varmeste perioden regnes for å være i sommermånedene mellom desember og mars, der temperaturene normalt ligger på mellom 25-30 grader. Fra mai til oktober er det noe kaldere og temperaturene kan falle ned mot 18 grader. 

Høylandet: Cusco, Machu Picchu og Salkantay trek
De fineste månedene å vandre i Andesfjellene regnes for å være fra april til oktober, da det er lite nedbør og dagtemperaturer opp mot 20 grader. Husk at været i fjellet varierer og jo høyere opp man kommer i fjellet, jo lavere synker temperaturen. Man bør derfor pakke klær for varme, kalde, tørre og våte dager. I disse månedene vil det være størst pågang av turister grunnet det behagelige klimaet. Man kan også vandre i fjellene resten av året, ved unntak av februar da stiene er stengt grunnet værforhold og vedlikehold. Fra november til mars er fjellenes våte periode og har mer regn. Fordelen med å reise på denne tiden av året er at du har stiene mer eller mindre for deg selv uten for mange andre turister, og regnet forvandler det tørre jordfargede landskapet om til friske, grønnere og frodigere omgivelser. 

Regnskog i Amazonas 
Klimaet i Amazonas er typisk for regnskog, man kan forvente høye temperaturer, høy luftfuktighet og mye nedbør hele året. Som i Andesfjellene er det mindre nedbør også her fra april til oktober, men man kan likevel ikke blir overrasket over en kommende byge i ny og ne.

 

Lurer du på hvor tidlig du bør bestille reisen til Peru? Trykk her!

REISEVILKÅR
Husk å les igjennom dokumentet før dere bestiller en reise. Vi tar forbehold om endring av valutakurser utenfor Ekspedisjonsreisers kontroll. 

REISEGARANTIFONDET
Ekspedisjonsreiser AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen gjør at du er sikret pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.
Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

BETALING AV REISEN
Når vi mottar din bestilling vil vi sende ut booking bekreftelse. Sammen med booking bekreftelsen sendes depositumsfaktura på 25 % av reisens pris per person. Bestiller kunden flybilletter gjennom Ekspedisjonsreiser AS vil kostnaden for flybilletter faktureres på samme faktura som depositumet. Beløpet forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato. 
Restbeløpet blir fakturert 80 dager før avreise og forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.
Bestilles reisen 80 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden med forfall innen 5 dager og sendt sammen med booking bekreftelsen.  Deler av depositum blir brukt til å bestille tillatelse til Inka stien. Ved en eventuell avbestilling vil ikke utgiftene for inka trail tillatelsen blir refundert (les mer under). 

INKA TRAIL
Du trenger tillatelse for å gå til Machu Picchu, noe som bør bestilles opp til 9 måneder før planlagt tur på grunn av strenge reguleringer. For å bestille må du sende oss påmeldingsskjema og kopi av passet ditt. Det er viktig at all informasjon vi mottar fra deg stemmer overens med informasjonen i passet ditt. Fullt navn, passnummer, fødselsdato, dato passet er utstedt og når det løper ut.
Myndighetene i Peru slipper deg ikke inn på Inka Trail dersom du har kjøpt en tillatelse og det viser seg at du har oppgitt feil navn eller har skrivefeil i passinformasjonen. Dersom du får nytt pass må du huske å ha med deg det gamle passet som du søkte tillatelser på. Mister du, eller får passet ditt frastjålet, etter at du har kjøpt en tillatelse kan vi ikke lengre garantere at du slipper inn på Inka Trail. Disse betingelsene gjelder for alle som opererer med turer til Peru og Inka Trail.

PASS
Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

VAKSINASJON OG REISERÅD
Kontakt ditt lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner.
Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.
For mer informasjon om hvilke vaksiner det anbefales av Folkehelseinstituttet.
Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.

REISEFORSIKRING
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Dersom du skal oppholde deg på høyder over 4000 moh må du sjekke om din forsikring er dekkende.

Ta med deg forsikringsbevis på reisen.

REISEREGISTRERING
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem.  Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner.
Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

VALUTA
Vi anbefaler at du tar med deg 2-300 amerikanske dollar. Visum kjøpes ved ankomst eller ved passering over grenseovergang og må betales i amerikanske dollar. Ta gjerne med små sedler som 1, 5, 10 USD, disse er greie å bruke til tips.

Lokal valuta kan tas ut i minibank i byene, på landsbygda er det være vanskelig å ta ut lokal valuta. Det er sjeldent problemer å ta ut lokal valuta (Sol) i Lima eller Cusco. 

BAGASJE PÅ FLY
Internasjonale flyvninger
Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

VISUM
Du trenger ikke visum til Peru. Det er lurt å ta med seg en kopi av passet (eller lagre en kopi av passet på mailen din) i tilfelle det skulle bli borte under reisen.

SIKKERHET
Ekspedisjonsreiser, samarbeidspartnere og våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Ekspedisjonsreiser AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå.
Dere besøker land med en fremmed kultur, som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til et land i Sør-Amerika innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden.

Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Ekspeidsjonsreiser AS har fått anledning til å informere deg som reisende.

TIPS
Tips er en del av kulturen i Peru. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort.
De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet.

MOBILDEKNING
GSM-dekningen i Peru er relativt god.  De fleste byene har bra dekning – og det samme gjelder i fjellet.   Det kan dog være enkelte” lommer” uten dekning.

INNFØRSELSBESTEMMELSER TIL NORGE
Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no.

VIKTIG KONTAKTINFORMAJSON
Ansvarlig norsk ambassade i Peru er ambassaden i Santiago de Chile.
Nordmenn kan kontakte generalkonsulatet i Lima ved:
Real Consulado General de Noruega, 
Av. Del Parque Norte 605, Of. 302, 
San Isidro, Lima 27
Tlf.:  +51 1 475 2925
Telefaks: +51 1 475 2864
E-post: norkonslima@terra.com.pe
Åpningstider for publikum er 09:00-13:00 mandag til fredag
Lima konsulat: +51 1 475 2925
UDops i Oslo: + 47 2395 0000
Ambassaden i Santiago: + 56 (2) 2484 2000 eller telefon: +47 23 95 82 00

TIDSFORSKJELL
Tidsforskjell til Norge er minus seks timer, sju timer ved sommertid i Norge.

PRIS FRA

Ønsker du pris på denne reisen? Send oss en uforpliktende forespørsel idag!

PRIS INKLUDERER

All transfer i Peru ifølge program

Profesjonelle guider

Privat transport fra Cusco til Mollepata (startpunktet) 

Inngangs avgift for Salkantay trek

Hester til å transportere personlig- og gruppeutstyr

Privat kokk på fjellturen

Alt gruppeutstyr som telt, stoler, bord mm. 

Mountain Hardwear kvalitetstelt (2 pers i 3-mannstelt) 

Liggeunderlag 

Måltider som beskrevet i program

Kokt vann til vandringen og til måltider

Tog fra Hydro Electric plant til Aguas Calientes (dag 8)

Hostel i Aguas Calientes

Hotell i Lima, Cusco og den hellige dal

Buss t/r  Aguas Calientes - Machu Picchu

Inngangsbillett for Machu Picchu

Tog fra Aguas Calientes til Cusco


IKKE INKLUDERT I PRISEN

Internasjonale flybilletter

Innlandsfly Lima - Cusco - Lima

Tips til guider, bærere og annet personell

Personlige utgifter

Enkeltrom

Visum til Peru

 

 

Samme tur
Side 1 av 2 sider (7 turer) 1 2 Neste Siste