» INKA TRAIL & TITICACASJØEN

INKA TRAIL & TITICACASJØEN

  • Overblikk
  • Informasjon om turen
  • Praktisk info
Har du drømt om å oppleve den gamle inkakulturen og å vandre den verdensberømte Inkastien til Machu Picchu? 

___________________________

DAG 1: ANKOMST LIMA
Dere blir møtt av en hyggelig representant fra vår lokale samarbeidspartner. Dere blir transportert til hotellet dere skal bo på i Lima, sjekker inn og får også i resepsjonen en mappe med informasjon om turen dere skal på. Ettermiddagen er fri til egen disposisjon.

Overnatting: Hotell Runcu

___________________________

DAG 2: SIGHTSEEING I LIMA
Etter en rolig formiddag med avslapping blir dere hentet på hotellet av en av våre guider for en spennende sightseeing i hovedstaden der dere blant annet skal få et innblikk i Limas historie og arkitektur. 

Overnatting: Hotell Runcu
Måltider: Frokost

___________________________

DAG 3: AVREISE TIL CUSCO
Etter frokost vil dere bli hentet for å reise til flyplassen, der dere videre tar fly til Cusco som tar ca. en time. Vel fremme vil dere bli møtt av en representant som transporterer dere til hotellet, her dere få en gjennomgang av programmet for de neste dagene etter innsjekk. Resten av formiddagen er fri til egen disposisjon. Dere kan oppleve litt hodepine den første dagen i Cusco siden dere reiser fra havnivå i Lima til nesten 3400 høydemeter i Cusco. På ettermiddagen vil en guide hente dere på hotellet og ta dere med på en sightseeing i byen her dere kan se blant annet vakker arkitektur og et stort marked. Dere vil bli transportert tilbake til hotellet på slutten av utflukten. 

Overnatting: Andenes Al Cielo
Måltider:
Frokost

___________________________

DAG 4: SACRED VALLEY
Dere skal nå forflytte dere videre inn i Peru og vil kjøre til Sacred Valley. Dere vil besøke fargerike marked i Pisac og et arkeologisk område i Ollantaytambo på ettermiddagen. På markedet vil dere få muligheten til å kjøpeg håndlagte suvenirer som tepper, votter og gensere i alpakkaull. Etter markedet går turen videre til Urubamba hvor dere vil stoppe på en restaurant for å få lunsjbuffet. Denne dagen er full av intrykk og dere får se mye av den spennende inka kulturen! 

Overnatting: Inkallpa Sacred Valley
Måltider:
Frokost og lunsj

___________________________

DAG 5: TUREN STARTER
Endelig starter fjellturen dere har gledet dere til. Dere kjøres til startpunktet på Inka Trail, og begynner å gå mot dagens mål Wayllambamba som ligger på rundt 3000 moh. Dagens etappe tar rundt seks timer og er nesten 16 km lang. Denne dagen får dere også utsikt mot Veronica fjellet som er 5900 moh høyt. 
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, Lunsj og middag

___________________________

DAG 6: WAYLLABAMBA TIL PACAYMAYU
Dere vil starte dagen med å vandre oppover skogen til Pacaymayu som er den høyeste campen på Inka Trail. Dette blir en av de tyngste dagene på turen her dere skal krysse fjellpasset "Dead womans pass" på 4 200 moh. Her får dere tid til å spise litt mens dere nyter den fantastiske utsikten! Herfra går dere nedover i rundt en time før dere når campen. Dagens etappe er på 8,6 km og tar rundt 6-7 timer. 

Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

___________________________

DAG 7: PACAYAMAYU TIL WINAY WAYNA
Dag tre på Inka Trail vil ta dere over et nytt fjellpass på 4000 moh. På veien vil dere passere mange flotte inkaruiner, og stien går svingete langs fjellsider og gjennom skoger. Denne dagen får dere utsikt mot flere høye fjell med hvite topper i horisonten. Ved lunsj tider vil dere spise med utsikt ned mot kveldens camp, og får å komme ned til denne etter lunsj går en tur nedover flere hundre trappetrinn laget i stein! Om dere tar en liten avstikker på veien vil dere gå via en fantastisk inka ruin som ligger rett over campen deres. På kvelden blir det avskjedsmiddag da dere ikke vil gå med bærerne eller kokkene påfølgende dag. 

Overnatting Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

___________________________

DAG 8: MACHU PICCHU – VERDENS FINESTE UNDERVERK? 
Dere står opp midt på natten for å starte vandringen. Gaten åpner før daggry og det er rundt 2 timer til solporten til Machu Picchu. Dere vil nå solporten ved soloppgang og utsikten mot Machu Picchu er ubeskrivelig. Herfra følger dere stien nedover før dere står midt inni de gamle inka ruinene. Her vil guiden ta dere med på en rundt der dere blir fortalt historier og fakta om de forskjellige bygningen og plassene. Dere får også tid til å gå rundt og utforske for dere selv etter omvisningen. På ettermiddagen tar dere tog fra Aguas Calientes til Cusco. 

Overnatting: Andenes Al Cielo
Måltider:
Frokost

___________________________

DAG 9: FRIDAG I CUSCO
I dag kan dere slappe av etter vandreturen eller utforske Cuscos fargerike gater på egenhånd. 

Overnatting: Andenes Al Cielo
Måltider:
Frokost

___________________________

DAG 10: TIL PUNO
Etter frokost vil dere bli transportert til busstasjonen hvor dere vil starte på en førsteklasses busstur til Puno. Dere vil besøke fire arkeologiske plasser underveis. 
Når dere er fremme i Puno vil dere bli møtt og transportert til hotellet. 

Overnatting: Casa Andina Standard 
Måltider:
Frokost og lunsj

___________________________

DAG 11: TITACACA INNSJØEN
Dere blir hentet på hotellet og kjørt til havnen hvor båten venter. Dere skal nå oppleve verdens høyest liggende innsjø på 3800moh. Dere vil utforske de flytende øyene Uros som er bebodd av lokale fiskere og familien deres. Dere skal også videre til øya Taquile hvor de lokale er eksperter på veving. Etter denne turen vil dere starte på returen til hotellet i Puno. 

Overnatting: Casa Andina Standard
Måltider:
Frokost og lunsj

___________________________

DAG 12: TILBAKE TIL LIMA
Dere vil bli transportert til flyplassen i god tid før flyavgang. I Lima venter en sjåfør som vil ta dere til hotellet. Ettermiddagen er fri til egen disposisjon. 

Overnatting: Hotell Runcu
Måltider:
Frokost

___________________________

DAG 13: HJEMREISE
Eventyret går mot slutten. Dere starter i dag på hjemreisen mot Norge. Dere blir transportert til flyplassen i god tid før flyavgang.


HVILKEN TID PÅ ÅRET ER DET BEST Å REISE TIL PERU?
Peru er et land med tre ulike klimasoner der nedbør og temperaturer varierer etter årstid og høyde. Det er verdt å merke seg at i denne delen av verden er sommer og vinter på motsatt tid enn i Norge. Peru er et land du kan reise til hele året, men hvordan er klimaet de ulike månedene og når er det best å reise?

Lima og på kyststrekningen i det vestlige Peru 
Denne delen av landet består primært av ørkenlandskap, og har lite nedbør året rundt. Den varmeste perioden regnes for å være i sommermånedene mellom desember og mars, der temperaturene normalt ligger på mellom 25-30 grader. Fra mai til oktober er det noe kaldere og temperaturene kan falle ned mot 18 grader. 

Høylandet: Cusco, Machu Picchu og inkatrail
De fineste månedene å vandre i Andesfjellene regnes for å være fra april til oktober, da det er lite nedbør og dagtemperaturer opp mot 20 grader. Husk at været i fjellet varierer og jo høyere opp man kommer i fjellet, jo lavere synker temperaturen. Man bør derfor pakke klær for varme, kalde, tørre og våte dager. I disse månedene vil det være størst pågang av turister grunnet det behagelige klimaet. Man kan også vandre i fjellene resten av året, ved unntak av februar da stiene er stengt grunnet værforhold og vedlikehold. Fra november til mars er fjellenes våte periode og har mer regn. Fordelen med å reise på denne tiden av året er at du har stiene mer eller mindre for deg selv uten for mange andre turister, og regnet forvandler det tørre jordfargede landskapet om til friske, grønnere og frodigere omgivelser. 

Regnskog i Amazonas 
Klimaet i Amazonas er typisk for regnskog, man kan forvente høye temperaturer, høy luftfuktighet og mye nedbør hele året. Som i Andesfjellene er det mindre nedbør også her fra april til oktober, men man kan likevel ikke blir overrasket over en kommende byge i ny og ne.

 

Lurer du på hvor tidlig du bør bestille reisen til Peru? Trykk her!

REISEVILKÅR
Husk å les igjennom dokumentet før dere bestiller en reise. Vi tar forbehold om endring av valutakurser utenfor Ekspedisjonsreisers kontroll. 

REISEGARANTIFONDET
Ekspedisjonsreiser AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen gjør at du er sikret pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.
Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

BETALING AV REISEN
Når vi mottar din bestilling vil vi sende ut booking bekreftelse. Sammen med booking bekreftelsen sendes depositumsfaktura på 25 % av reisens pris per person. Bestiller kunden flybilletter gjennom Ekspedisjonsreiser AS vil kostnaden for flybilletter faktureres på samme faktura som depositumet. Beløpet forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato. 
Restbeløpet blir fakturert 80 dager før avreise og forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.
Bestilles reisen 80 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden med forfall innen 5 dager og sendt sammen med booking bekreftelsen.  Deler av depositum blir brukt til å bestille tillatelse til Inka stien. Ved en eventuell avbestilling vil ikke utgiftene for inka trail tillatelsen blir refundert (les mer under). 

INKA TRAIL
Du trenger tillatelse for å gå til Machu Picchu, noe som bør bestilles opp til 9 måneder før planlagt tur på grunn av strenge reguleringer. For å bestille må du sende oss påmeldingsskjema og kopi av passet ditt. Det er viktig at all informasjon vi mottar fra deg stemmer overens med informasjonen i passet ditt. Fullt navn, passnummer, fødselsdato, dato passet er utstedt og når det løper ut.
Myndighetene i Peru slipper deg ikke inn på Inka Trail dersom du har kjøpt en tillatelse og det viser seg at du har oppgitt feil navn eller har skrivefeil i passinformasjonen. Dersom du får nytt pass må du huske å ha med deg det gamle passet som du søkte tillatelser på. Mister du, eller får passet ditt frastjålet, etter at du har kjøpt en tillatelse kan vi ikke lengre garantere at du slipper inn på Inka Trail. Disse betingelsene gjelder for alle som opererer med turer til Peru og Inka Trail.

PASS
Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

VAKSINASJON OG REISERÅD
Kontakt ditt lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner.
Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.
For mer informasjon om hvilke vaksiner det anbefales av Folkehelseinstituttet.
Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.

REISEFORSIKRING
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Dersom du skal oppholde deg på høyder over 4000 moh må du sjekke om din forsikring er dekkende.

Ta med deg forsikringsbevis på reisen.

REISEREGISTRERING
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem.  Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner.
Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

VALUTA
Vi anbefaler at du tar med deg 2-300 amerikanske dollar. Visum kjøpes ved ankomst eller ved passering over grenseovergang og må betales i amerikanske dollar. Ta gjerne med små sedler som 1, 5, 10 USD, disse er greie å bruke til tips.

Lokal valuta kan tas ut i minibank i byene, på landsbygda er det være vanskelig å ta ut lokal valuta. Det er sjeldent problemer å ta ut lokal valuta (Sol) i Lima eller Cusco. 

BAGASJE PÅ FLY
Internasjonale flyvninger
Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

VISUM
Du trenger ikke visum til Peru. Det er lurt å ta med seg en kopi av passet (eller lagre en kopi av passet på mailen din) i tilfelle det skulle bli borte under reisen.

SIKKERHET
Ekspedisjonsreiser, samarbeidspartnere og våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Ekspedisjonsreiser AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå.
Dere besøker land med en fremmed kultur, som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til et land i Sør-Amerika innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden.

Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Ekspeidsjonsreiser AS har fått anledning til å informere deg som reisende.

TIPS
Tips er en del av kulturen i Peru. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort.
De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet.

MOBILDEKNING
GSM-dekningen i Peru er relativt god.  De fleste byene har bra dekning – og det samme gjelder i fjellet.   Det kan dog være enkelte” lommer” uten dekning.

INNFØRSELSBESTEMMELSER TIL NORGE
Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no.

VIKTIG KONTAKTINFORMAJSON
Ansvarlig norsk ambassade i Peru er ambassaden i Santiago de Chile.
Nordmenn kan kontakte generalkonsulatet i Lima ved:
Real Consulado General de Noruega, 
Av. Del Parque Norte 605, Of. 302, 
San Isidro, Lima 27
Tlf.:  +51 1 475 2925
Telefaks: +51 1 475 2864
E-post: norkonslima@terra.com.pe
Åpningstider for publikum er 09:00-13:00 mandag til fredag
Lima konsulat: +51 1 475 2925
UDops i Oslo: + 47 2395 0000
Ambassaden i Santiago: + 56 (2) 2484 2000 eller telefon: +47 23 95 82 00

TIDSFORSKJELL
Tidsforskjell til Norge er minus seks timer, sju timer ved sommertid i Norge.

PRIS FRA

Ønsker du pris på denne reisen? Send oss en uforpliktende forespørsel idag!
Estimert pris: 19 500 - 26 500,- pr person (+ flybilletter) avhengig av gruppestørrelse

PRIS INKLUDERER

Overnatting i Lima i delt dobbelrom

All flyplass transport

Overnatting i Cusco i delt dobbelrom

Sightseeing i Cusco

Overnatting i den hellige dal i delt dobbelrom

Utflukt i den hellige dal

Parktillatelse til Inka trail 

Guider og bærere på inka stien

Overnatting i gode telt på fjellturen

Måltider som er beskrevet i program

Buss fra Machu Picchu til Aguas Calientes

Alle måltider på fjellturen

Tog fra Aguas Calientes til Cusco

Turistbuss fra Cusco til Puno

Overnatting i Puno i delt dobbelrom

Utflukt på Titicaca innsjøen


IKKE INKLUDERT

Internasjonale flybilletter (spør oss om tilbud!)

Innlandsfly Lima- Cusco og Juliaca - Lima (Fra kr 3100,- pr person)

Tips til guider, bærere og annet personell

Enkeltrom

Andre personlige utgifter

Måltider som ikke er nevnt i program

Drikkevarer

Samme tur
Side 1 av 2 sider (7 turer) 1 2 Neste Siste