» INKA TRAIL & AMAZONAS

INKA TRAIL & AMAZONAS

  • Overblikk
  • Informasjon om turen
  • Praktisk info
Følg den verdenskjente inkastien, Machu Picchu og Amazonas i en og samme tur! 

DAG 1: ANKOMST LIMA
Ved ankomst Lima blir dere tatt varmt imot av en hyggelig representant fra vår lokale samarbeidspartner. Dere blir deretter transportert til hotellet som ligger i Miraflores. I resepsjonen vil det ligge klart program og billetter for turen deres. 

HOTELL I LIMA:
Hotel Runcu

OPPGRADERINGSMULIGHET I LIMA: 
Casa Andina Select Lima

DAG 2: SIGHTSEEING I LIMA OG AVREISE TIL CUSCO
Formiddagen er fri til å slappe av og hente seg inn etter en lang flyreise. På ettermiddagen vil dere bli hentet på hotellet for å starte på en sightseeing i hovedstaden. Her vil dere gå igjennom flere attraksjoner i Lima og se flere historiske plasser fra forskjellige tidsepoker. I løpet av turen vil dere også innom den magiske fonteneparken i Lima. Etter sightseeing vil dere bli transportert tilbake til flyplassen for videre fly til Cusco. 
Måltider: Frokost

HOTELL I CUSCO:
Hotel Encantada
Maytaq Boutique Hotel
Andenes Al Cielo

OPPGRADERING I CUSCO: 
Sonesta Cusco
Casa Andina Premium

DAG 3: DEN HELLIGE DAL
Dere skal nå forflytte dere videre inn i Peru og vil kjøre til Sacred Valley (den hellige dal). Dere vil besøke fargerike marked i Pisac og et arkeologisk område i Ollantaytambo på ettermiddagen. På markedet vil dere få muligheten til å kjøpeg håndlagte suvenirer som tepper, votter mm. Etter markedet går turen videre til Urubamba hvor dere vil stoppe på en restaurant for å få lunsjbuffet. Denne dagen er full av intrykk og dere får se mye av den spennende inka kulturen! 
Måltider: Frokost og lunsj

HOTELL I SACRED VALLEY
Terra Viva Sacred Valley

OPPGRADERINGSMULIGHET SACRED VALLEY:
Sol y Luna Sacred Valley
Del Pilar Hotel

DAG 4: TUREN STARTER
Endelig starter fjellturen dere har gledet dere til. Dere kjører fra Ollantaytambo til Km.82 som er startpunktet på inkastien. Dagens mål er Wayllambamba som ligger på rundt 3000M. Dagens etappe tar rundt seks timer og er nesten 16km lang. Denne dagen får dere også utsikt mot Veronica fjellet som er 5900m høyt. 
Overnatting: Telt
Måltider: Lunsj og middag

DAG 5: WAYLLABAMBA TIL PACAYMAYU
Dere vil starte dagen med å vandre oppover skogen til Pacaymayu som er den høyeste campen på Inka Trail. Dette blir en av de tyngste dagene på turen da dere skal krysse et fjellpass på 4200m. Passet heter dead womans pass. Her får dere tid til å spise litt mens dere nyter den fantastiske utsikten fra det høye fjellpasset. Herfra går dere nedover i rundt en time før dere når campen. Dagens etappe er på 8,6 km og tar rundt 6-7 timer. 
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

DAG 6: PACAYAMAYU TIL WINAY WAYNA
Dag tre på inkastien vil ta dere over et nytt fjellpass på 4000 høydemeter. Dere vil passere mange inkaruiner på veien. Stien svinger langs fjellsider og gjennom skoger. Denne dagen får dere utsikt mot flere høye fjell med hvite topper i horisonten. Ved lunsj tider vil dere spise med utsikt mot campen. Dere skal nå gå nedover flere hundre trappetrinn før dere når camp. Om dere tar en liten avstikker her vil dere gå via en fantastisk inka ruin som ligger rett over campen deres. På kvelden blir det avskjedsmiddag da dere ikke vil gå med bærerne eller kokkene neste dag. 
Overnatting Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

DAG 7: MACHU PICCHU – VERDENS FINESTE UNDERVERK? 
Dere står opp midt på natten for å starte vandringen. Gaten åpner før daggry og det er rundt 2 timer til solporten til Machu Picchu. Dere vil nå solporten ved soloppgang og utsikten mot Machu Picchu er ubeskrivelig. Herfra følger dere stien nedover før dere står midt inni de gamle inka ruinene. Her vil guiden ta dere med på en rundt der dere blir fortalt historier og fakta om de forskjellige bygningen og plassene. Dere får også tid til å gå rundt og utforske for dere selv etter omvisningen. På ettermiddagen tar dere tog fra Aguas Calientes til Cusco. 
Måltider: Frokost

DAG 8: FRIDAG I CUSCO
I dag vil dere få en velfortjent fridag etter fjellturen. Dere kan slappe av eller utforske Cusco på egenhånd. 
Måltider: Frokost

DAG 9: TIL AMAZONAS
Dere blir hentet på hotellet for så å bli transportert til flyplassen. Ved ankomst med fly i Puerto Maldonado vil dere bli møtt av en representant som videre tar dere med i båter langs elven Madre de dios, en 25 minutters båttur for å komme ut til lodgene vi skal bo på i regnskogen. Ved ankomst vil dere bli møtt med lunsj som består av lokale smaker. Guiden deres vil gi dere nødvendig informasjon om oppholdet og hjelpe dere med å finne rommene. På ettermiddagen vil dere sammen med guiden vandre rundt i regnskogen for å se sjeldne syn og lære mer om naturen her.
Senere returnerer dere til lodgene og slapper av for kvelden.
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Mer om Corto Maltes Amazon Lodge
Midt i Amazonas ved elven Madre de Dios ligger denne innkvarteringen med fantastiske omgivelser. Corto Maltes Amazon Lodge har 27 komfortable bungalows bygget i tre. Hver bungalow har et privat bad med varmt vann 24 timer i døgnet, safe og stor terrasse med hengekøyer, hvor man kan nyte den flotte utsikten over Madre de Dios-elven og jungelen omkring. I hagen er det tropiske blomster og trær, samt papegøyer og aper. Lodgen har bar, restaurant og svømmebasseng.

DAG 10: AMAZONAS
Etter frokost starter turen innover fastlandet til Sandoval Lake. Her inne er jungelen hjemmet til sjeldne dyr som de gule og blå macawene, apekatter og kaimaner. Deretter returnerer dere til lodgen for lunsj og en pause. Senere på dagen er det tid for «Anaconda walk» og «the canopy walkway». Dere passerer syv ulike hengebroer som binder tretoppene sammen på ca 30 meters høyde over bakken. Her kan dere observere ulike dyr og nyte overblikket av amazonas regnskog, en kan spotte blant annet tukaner, ekkornaper og dovendyr. Videre går turen over en 200 meter lang bro laget av tre beliggende over en typisk sump i regnskogen. Turen avsluttes og dere returnerer tilbake til lodgen for middag og avslapning resten av kvelden. 
Måltider: Frokost, lunsj og middag

DAG 11: HJEMREISE
Etter frokost reiser dere fra lodgen i regnskogen inn til byen, om det er tid vil det legges inn et besøk til Puerto Maldonados fruktmarked. Videre fraktes dere til flyplassen for videre avreise. Hjemreise fra Lima til Norge på kvelden. 
Måltider: Frokost


HVILKEN TID PÅ ÅRET ER DET BEST Å REISE TIL PERU?
Peru er et land med tre ulike klimasoner der nedbør og temperaturer varierer etter årstid og høyde. Det er verdt å merke seg at i denne delen av verden er sommer og vinter på motsatt tid enn i Norge. Peru er et land du kan reise til hele året, men hvordan er klimaet de ulike månedene og når er det best å reise?

Lima og på kyststrekningen i det vestlige Peru 
Denne delen av landet består primært av ørkenlandskap, og har lite nedbør året rundt. Den varmeste perioden regnes for å være i sommermånedene mellom desember og mars, der temperaturene normalt ligger på mellom 25-30 grader. Fra mai til oktober er det noe kaldere og temperaturene kan falle ned mot 18 grader. 

Høylandet: Cusco, Machu Picchu og inkatrail
De fineste månedene å vandre i Andesfjellene regnes for å være fra april til oktober, da det er lite nedbør og dagtemperaturer opp mot 20 grader. Husk at været i fjellet varierer og jo høyere opp man kommer i fjellet, jo lavere synker temperaturen. Man bør derfor pakke klær for varme, kalde, tørre og våte dager. I disse månedene vil det være størst pågang av turister grunnet det behagelige klimaet. Man kan også vandre i fjellene resten av året, ved unntak av februar da stiene er stengt grunnet værforhold og vedlikehold. Fra november til mars er fjellenes våte periode og har mer regn. Fordelen med å reise på denne tiden av året er at du har stiene mer eller mindre for deg selv uten for mange andre turister, og regnet forvandler det tørre jordfargede landskapet om til friske, grønnere og frodigere omgivelser. 

Regnskog i Amazonas 
Klimaet i Amazonas er typisk for regnskog, man kan forvente høye temperaturer, høy luftfuktighet og mye nedbør hele året. Som i Andesfjellene er det mindre nedbør også her fra april til oktober, men man kan likevel ikke blir overrasket over en kommende byge i ny og ne.

 

 

 

Lurer du på hvor tidlig du bør bestille reisen til Peru? Trykk her!

REISEVILKÅR
Husk å les igjennom dokumentet før dere bestiller en reise. Vi tar forbehold om endring av valutakurser utenfor Ekspedisjonsreisers kontroll. 

REISEGARANTIFONDET
Ekspedisjonsreiser AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen gjør at du er sikret pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.
Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

BETALING AV REISEN
Når vi mottar din bestilling vil vi sende ut booking bekreftelse. Sammen med booking bekreftelsen sendes depositumsfaktura på 35 % av reisens pris per person. Bestiller kunden flybilletter gjennom Ekspedisjonsreiser AS vil kostnaden for flybilletter faktureres på samme faktura som depositumet. Beløpet forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato. 
Restbeløpet blir fakturert 90 dager før avreise og forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.
Bestilles reisen 90 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden med forfall innen 14 dager og sendt sammen med booking bekreftelsen.  Deler av depositum blir brukt til å bestille tillatelse til Inka stien. Ved en eventuell avbestilling vil ikke utgiftene for inka trail tillatelsen blir refundert (les mer under). 

INKA TRAIL
Du trenger tillatelse for å gå til Machu Picchu, noe som bør bestilles opp til 9 måneder før planlagt tur på grunn av strenge reguleringer. For å bestille må du sende oss påmeldingsskjema og kopi av passet ditt. Det er viktig at all informasjon vi mottar fra deg stemmer overens med informasjonen i passet ditt. Fullt navn, passnummer, fødselsdato, dato passet er utstedt og når det løper ut.
Myndighetene i Peru slipper deg ikke inn på Inka Trail dersom du har kjøpt en tillatelse og det viser seg at du har oppgitt feil navn eller har skrivefeil i passinformasjonen. Dersom du får nytt pass må du huske å ha med deg det gamle passet som du søkte tillatelser på. Mister du, eller får passet ditt frastjålet, etter at du har kjøpt en tillatelse kan vi ikke lengre garantere at du slipper inn på Inka Trail. Disse betingelsene gjelder for alle som opererer med turer til Peru og Inka Trail.

PASS
Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

VAKSINASJON OG REISERÅD
Kontakt ditt lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner.
Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.
For mer informasjon om hvilke vaksiner det anbefales av Folkehelseinstituttet.
Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.

REISEFORSIKRING
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Dersom du skal oppholde deg på høyder over 4000 moh må du sjekke om din forsikring er dekkende.

Ta med deg forsikringsbevis på reisen.

REISEREGISTRERING
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem.  Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner.
Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

VALUTA
Vi anbefaler at du tar med deg 2-300 amerikanske dollar. Visum kjøpes ved ankomst eller ved passering over grenseovergang og må betales i amerikanske dollar. Ta gjerne med små sedler som 1, 5, 10 USD, disse er greie å bruke til tips.

Lokal valuta kan tas ut i minibank i byene, på landsbygda er det være vanskelig å ta ut lokal valuta. Det er sjeldent problemer å ta ut lokal valuta (Sol) i Lima eller Cusco. 

BAGASJE PÅ FLY
Internasjonale flyvninger
Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

VISUM
Du trenger ikke visum til Peru. Det er lurt å ta med seg en kopi av passet (eller lagre en kopi av passet på mailen din) i tilfelle det skulle bli borte under reisen.

SIKKERHET
Ekspedisjonsreiser, samarbeidspartnere og våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Ekspedisjonsreiser AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå.
Dere besøker land med en fremmed kultur, som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til et land i Sør-Amerika innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden.

Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Ekspeidsjonsreiser AS har fått anledning til å informere deg som reisende.

TIPS
Tips er en del av kulturen i Peru. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort.
De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet.

MOBILDEKNING
GSM-dekningen i Peru er relativt god.  De fleste byene har bra dekning – og det samme gjelder i fjellet.   Det kan dog være enkelte” lommer” uten dekning.

INNFØRSELSBESTEMMELSER TIL NORGE
Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no.

VIKTIG KONTAKTINFORMASJON
Ansvarlig norsk ambassade i Peru er ambassaden i Santiago de Chile.
Nordmenn kan kontakte generalkonsulatet i Lima ved:
Real Consulado General de Noruega, 
Av. Del Parque Norte 605, Of. 302, 
San Isidro, Lima 27
Tlf.:  +51 1 475 2925
Telefaks: +51 1 475 2864
E-post: norkonslima@terra.com.pe
Åpningstider for publikum er 09:00-13:00 mandag til fredag
Lima konsulat: +51 1 475 2925
UDops i Oslo: + 47 2395 0000
Ambassaden i Santiago: + 56 (2) 2484 2000 eller telefon: +47 23 95 82 00

TIDSFORSKJELL
Tidsforskjell til Norge er minus seks timer, sju timer ved sommertid i Norge.

PRIS FRA

Ønsker du pris på denne reisen? Send oss en uforpliktende forespørsel idag!

PRIS INKLUDERER

All transport til/fra flyplass

All overnatting i henhold til program på delt dobbeltrom/trippelrom

Alle måltider på inka trail

Måltider som er beskrevet i programmet

Profesjonelle private guider på Inka Trail

Bærere på Inka Trail (7kg pr deltaker)

Inngangsbillett til Machu Picchu

Telt og madrasser (2 personer pr telt) 

Sightseeing i Lima (privat guide)

Tog fra Aguas Calientes til Cusco

Utflukt til den hellige dal (privat)

Utflukter i Amazonas (i regi av lodgen)


IKKE INKLUDERT I PRISEN

Internasjonale flybilletter (Fra kr 10 000 pr person)

Innenriks flybilletter i Peru (fra kr 2500,-) 

Tips til guider, bærere og annet personell

Enkeltrom 

Måltider som ikke er nevnt i programmet

Avbestillings- og reiseforsikring

Samme tur
Side 1 av 2 sider (7 turer) 1 2 Neste Siste