�� INCA TRAIL TIL MACHU PICCHU - FASTE AVGANGER

INCA TRAIL TIL MACHU PICCHU - FASTE AVGANGER

  • Overblikk
  • Praktisk info

AVREISEDATOER: 
Legg inn avreisedatoen du ønsker i tekstfeltet i påmeldingsskjemaet. 
Påmeldingsfrist: 60 dager før avreise
Avbestilling: Denne reisen kan du endre eller avbestille inntil 60 dager før avreise, uavhengig av årsak mot et gebyr på kr 2500,-

JULI 2022 | 18 900,- pr person 
22.juli - 29.juli

SEPTEMBER 2022 | 18 900,- pr person 
2.september - 09.september 

JULI 2023 | 19 900,- pr person 
7.juli - 14.juli

Garantert avreise med minimum 4 påmeldte deltakere.
Dersom flere enn 4 personer melder seg på sammen kan vi sette opp en privat tur uten ekstra kostnad på valgfri dato i samme måned. 
= Bekreftet avgang
_____________________________________________________

DAG 1: ANKOMST LIMA
Ved ankomst blir gruppen møtt og fulgt til flyplasshotellet som ligger rett ovenfor terminalen. Etter en lang flyreise blir det godt å legge seg nedpå før avreise til Cusco neste dag. 

____________________________

DAG 2: AVREISE TIL CUSCO
Etter frokost går dere tilbake til flyplassen for å sjekke inn på flyet til Cusco. Vel fremme vil dere bli møtt av en ny representant som transporterer dere til hotellet. Dere vil få en gjennomgang av programmet for de neste dagene etter innsjekk. Resten av formiddagen er fri til egen disposisjon. Dere kan oppleve litt hodepine den første dagen i Cusco siden dere reiser fra havnivå i Lima til nesten 3400 høydemeter i Cusco. På ettermiddagen vil en guide hente dere på hotellet og ta dere med på en sightseeing i byen. Her vil dere gå innom de mest kjente attraksjonene som er å se, vakre bygninger og et stort marked. Dere vil bli transportert tilbake til hotellet på slutten av utflukten. 

Om Cusco: 
Cusco ligger fint til i et dalføre 3.400 meter over havet og har i dag vokst til rundt 450.000 innbyggere. Byen bærer preg av mye historie. Bevisene på inkaenes storhet finner man overalt, med Saksaywaman, festningen ovenfor byen, som det aller beste. I umiddelbar nærhet ligger Den hellige dalen, der over 500 år gamle byggverk som klamrer seg fast til fjellsidene imponerer samtlige turister som besøker regionen. De trange og fargerike gatene, den unike arkitekturen og den spesielle historien gjør Cusco til et av verdens vakreste småbyer.

____________________________ 

DAG 3: DEN HELLIGE DAL
Dere skal nå forflytte dere videre inn i Peru og vil kjøre til Sacred Valley. Dere vil besøke fargerike marked i Pisac og et arkeologisk område i Ollantaytambo på ettermiddagen. På markedet vil dere få muligheten til å kjøpeg håndlagte suvenirer som tepper, votter mm. Etter markedet går turen videre til Urubamba hvor dere vil stoppe på en restaurant for å få lunsjbuffet. Denne dagen er full av intrykk og dere får se mye av den spennende inka kulturen! 

____________________________

DAG 4: TUREN STARTER
Endelig starter fjellturen dere har gledet dere til. Dere kjører fra Ollantaytambo til Km.82 som er startpunktet på inkastien. Dagens mål er Wayllambamba som ligger på rundt 3000M. Dagens etappe tar rundt seks timer og er nesten 16km lang. Denne dagen får dere også utsikt mot Veronica fjellet som er 5900m høyt. 

____________________________

DAG 5: WAYLLABAMBA TIL PACAYMAYU
Dere vil starte dagen med å vandre oppover skogen til Pacaymayu som er den høyeste campen på Inka Trail. Dette blir en av de tyngste dagene på turen da dere skal krysse et fjellpass på 4200m. Passet heter dead womans pass. Her får dere tid til å spise litt mens dere nyter den fantastiske utsikten fra det høye fjellpasset. Herfra går dere nedover i rundt en time før dere når campen. Dagens etappe er på 8,6 km og tar rundt 6-7 timer. 

____________________________

DAG 6: PACAYAMAYU TIL WINAY WAYNA
Dag tre på inkastien vil ta dere over et nytt fjellpass på 4000 høydemeter. Dere vil passere mange inkaruiner på veien. Stien svinger langs fjellsider og gjennom skoger. Denne dagen får dere utsikt mot flere høye fjell med hvite topper i horisonten. Ved lunsj tider vil dere spise med utsikt mot campen. Dere skal nå gå nedover flere hundre trappetrinn før dere når camp. Om dere tar en liten avstikker her vil dere gå via en fantastisk inka ruin som ligger rett over campen deres. På kvelden blir det avskjedsmiddag da dere ikke vil gå med bærerne eller kokkene neste dag. 

____________________________

DAG 7: MACHU PICCHU 
Dere står opp midt på natten for å starte vandringen. Gaten åpner før daggry og det er rundt 2 timer til solporten til Machu Picchu. Dere vil nå solporten ved soloppgang og utsikten mot Machu Picchu er ubeskrivelig. Herfra følger dere stien nedover før dere står midt inni de gamle inka ruinene. Her vil guiden ta dere med på en rundt der dere blir fortalt historier og fakta om de forskjellige bygningen og plassene. Dere får også tid til å gå rundt og utforske for dere selv etter omvisningen. På ettermiddagen tar dere tog fra Aguas Calientes og vil være tilbake i Cusco på kvelden. 

____________________________

DAG 8: HJEMREISE
Etter frokost blir dere kjørt til flyplassen i Cusco for returreise til Lima. På kvelden går flyet videre til Norge. 

 

 

REISEVILKÅR
Husk å les igjennom dokumentet før dere bestiller en reise. Vi tar forbehold om endring av valutakurser utenfor Ekspedisjonsreisers kontroll. 

REISEGARANTIFONDET
Ekspedisjonsreiser AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen gjør at du er sikret pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.
Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

BETALING AV REISEN
Når vi mottar din bestilling vil vi sende ut booking bekreftelse. Sammen med booking bekreftelsen sendes depositumsfaktura på kr 2500,- per person. 

INKA TRAIL
Du trenger tillatelse for å gå til Machu Picchu, noe som bør bestilles opp til 9 måneder før planlagt tur på grunn av strenge reguleringer. For å bestille må du sende oss påmeldingsskjema og kopi av passet ditt. Det er viktig at all informasjon vi mottar fra deg stemmer overens med informasjonen i passet ditt. Fullt navn, passnummer, fødselsdato, dato passet er utstedt og når det løper ut.
Myndighetene i Peru slipper deg ikke inn på Inka Trail dersom du har kjøpt en tillatelse og det viser seg at du har oppgitt feil navn eller har skrivefeil i passinformasjonen. Dersom du får nytt pass må du huske å ha med deg det gamle passet som du søkte tillatelser på. Mister du, eller får passet ditt frastjålet, etter at du har kjøpt en tillatelse kan vi ikke lengre garantere at du slipper inn på Inka Trail. Disse betingelsene gjelder for alle som opererer med turer til Peru og Inka Trail.

PASS
Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

VAKSINASJON OG REISERÅD
Kontakt ditt lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner.
Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.
For mer informasjon om hvilke vaksiner det anbefales av Folkehelseinstituttet.
Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.

REISEFORSIKRING
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Dersom du skal oppholde deg på høyder over 4000 moh må du sjekke om din forsikring er dekkende.

Ta med deg forsikringsbevis på reisen.

REISEREGISTRERING
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem.  Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner.
Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

VALUTA
Vi anbefaler at du tar med deg 2-300 amerikanske dollar. Visum kjøpes ved ankomst eller ved passering over grenseovergang og må betales i amerikanske dollar. Ta gjerne med små sedler som 1, 5, 10 USD, disse er greie å bruke til tips.

Lokal valuta kan tas ut i minibank i byene, på landsbygda er det være vanskelig å ta ut lokal valuta. Det er sjeldent problemer å ta ut lokal valuta (Sol) i Lima eller Cusco. 

BAGASJE PÅ FLY
Internasjonale flyvninger
Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

VISUM
Du trenger ikke visum til Peru. Det er lurt å ta med seg en kopi av passet (eller lagre en kopi av passet på mailen din) i tilfelle det skulle bli borte under reisen.

SIKKERHET
Ekspedisjonsreiser, samarbeidspartnere og våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Ekspedisjonsreiser AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå.
Dere besøker land med en fremmed kultur, som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til et land i Sør-Amerika innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden.

Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Ekspeidsjonsreiser AS har fått anledning til å informere deg som reisende.

TIPS
Tips er en del av kulturen i Peru. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort.
De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet.

MOBILDEKNING
GSM-dekningen i Peru er relativt god.  De fleste byene har bra dekning – og det samme gjelder i fjellet.   Det kan dog være enkelte” lommer” uten dekning.

INNFØRSELSBESTEMMELSER TIL NORGE
Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no.

VIKTIG KONTAKTINFORMASJON
Ansvarlig norsk ambassade i Peru er ambassaden i Santiago de Chile.
Nordmenn kan kontakte generalkonsulatet i Lima ved:
Real Consulado General de Noruega, 
Av. Del Parque Norte 605, Of. 302, 
San Isidro, Lima 27
Tlf.:  +51 1 475 2925
Telefaks: +51 1 475 2864
E-post: norkonslima@terra.com.pe
Åpningstider for publikum er 09:00-13:00 mandag til fredag
Lima konsulat: +51 1 475 2925
UDops i Oslo: + 47 2395 0000
Ambassaden i Santiago: + 56 (2) 2484 2000 eller telefon: +47 23 95 82 00

TIDSFORSKJELL
Tidsforskjell til Norge er minus seks timer, sju timer ved sommertid i Norge.

PRIS FRA

17 900,-

Vi tilbyr en fleksibel prispolitikk, i likhet med flyselskapene når du bestiller en flybillett. Dette betyr at prisen er en indikasjon på den laveste prisen du kan forvente å betale på enkelte avganger. Prisene er kapasitetsstyrt og avhengig av tilgjengelighet, samt priser på flybilletter. Prisene kan endres når som helst før avreisedato, og den aktuelle prisen vises ved bestilling.

PRIS INKLUDERER

Hotell i Lima, Cusco og den hellige dal

Inngangsbilletter på monumenter som er nevnt i program

Utflukter som er nevnt i program

Private guider og bærere på Inka trail

Alle måltider som er beskrevet i program

Tog fra Aguas Calientes til Poroy

Telt og camputstyr på Inca Trail

Parktillatelse til Inka trail 

All flyplass transport ifølge program

Buss fra Machu Picchu til Aguas Calientes

 

IKKE INKLUDERT

Flybilletter (bestilles direkte hos flyselskapet. Vi sender anbefalt reiserute!)

Tips til guider, bærere og annet personell 

Personlige utgifter

Måltider som ikke er nevnt i programmet

Drikkevarer til måltider

Enkeltrom