» TOG TIL MACHU PICCHU & AMAZONAS

TOG TIL MACHU PICCHU & AMAZONAS

  • Overblikk
  • Informasjon om turen
  • Praktisk info
Her får du oppleve Lima, Cusco, den hellige dal, Machu Picchu og den flotte Amazonas regnskogen. 

DAG 1: AVREISE FRA NORGE OG ANKOMST LIMA
Ved ankomst venter vi på dere på flyplassen, og dere blir fulgt til hotellet i utenfor terminalen. 

Overnatting: Costa del Sol Lima Airport
Ingen måltider

DAG 2: TIL CUSCO
Etter frokost går dere tilbake til flyplassen, for å fly videre til Cusco som tar ca. en time. Vel fremme vil dere bli møtt av en ny representant som transporterer dere til hotellet. Resten av formiddagen er fri til egen disposisjon og akklimatisering. Dere kan oppleve litt hodepine den første dagen i Cusco siden dere reiser fra havnivå i Lima til nesten 3400 høydemeter i Cusco. 

Måltider: Frokost

HOTELL I CUSCO:
Hotel Encantada
Maytaq Boutique Hotel
Andenes Al Cielo

OPPGRADERING I CUSCO: 
Sonesta Cusco
Casa Andina Premium

DAG 3: SIGHTSEEING I CUSCO
Formiddagen går til avslapning og egen fritid. På ettermiddagen vil en guide hente dere på hotellet og ta dere med på en sightseeing i byen. Her vil dere gå innom de mest kjente attraksjonene som er å se, vakre bygninger og et stort marked. Dere får se blant annet Qoricancha tempelet, typiske lokale gater, katedralen på hovedtorget, Sacsayhuaman, Qenko og «the 12 angle inca stone». Dere vil bli transportert tilbake til hotellet på slutten av utflukten.

Måltider: Frokost

DAG 4: SACRED VALLEY
Dere skal nå forflytte dere videre inn i Peru og vil kjøres til Sacred Valley. Dere vil besøke fargerike marked i Pisac og et arkeologisk område i Ollantaytambo på ettermiddagen. På markedet vil dere få muligheten til å kjøpe håndlagde suvenirer som tepper, votter og gensere i alpakkaull. Etter markedet går turen videre til Urubamba hvor dere vil stoppe på en restaurant hvor det blir servert lunsjbuffet. Denne dagen er full av inntrykk og dere får se mye av den spennende inka kulturen!

Måltider: Frokost og lunsj

HOTELL I SACRED VALLEY
Terra Viva Sacred Valley

OPPGRADERINGSMULIGHET SACRED VALLEY:
Sol y Luna Sacred Valley
Del Pilar Hotel

DAG 5: MACHU PICCHU
I dag blir dere fraktet til togstasjonen der tog videre tar dere opp til Aquas calientes. Ved ankomst her blir dere vel møtt av ansatte fra hotellet dere skal bo på. Guiden deres vil vente ved hotellet, og etter dere har satt fra bagasje vil dere ta buss opp til Machu Picchu hvor dere får en tre timers guidet tur av underverket. Etter dette vil det være god tid dersom dere ønsker å utforske plassen på egenhånd i tillegg. Etter lunsj vil dere ta den fine togturen videre til byen Poroy, videre her fra blir dere fraktet tilbake til Cusco. 

Måltider: Frokost

DAG 6: AMAZONAS
Dere blir hentet på hotellet for så å bli transportert til flyplassen. Ved ankomst med fly i Puerto Maldonado vil dere bli møtt av en representant som videre tar dere med i båter langs elven Madre de dios, en 25 minutters båttur for å komme ut til lodgene vi skal bo på i regnskogen. Ved ankomst vil dere bli møtt med lunsj som består av lokale smaker. Guiden deres vil gi dere nødvendig informasjon om oppholdet og hjelpe dere med å finne rommene. På ettermiddagen vil dere sammen med guiden vandre rundt i regnskogen for å se sjeldne syn og lære mer om naturen her.
Senere returnerer dere til lodgene og slapper av for kvelden.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Mer om Corto Maltes Amazon Lodge
Midt i Amazonas ved elven Madre de Dios ligger denne innkvarteringen med fantastiske omgivelser. Corto Maltes Amazon Lodge har 27 komfortable bungalows bygget i tre. Hver bungalow har et privat bad med varmt vann 24 timer i døgnet, safe og stor terrasse med hengekøyer, hvor man kan nyte den flotte utsikten over Madre de Dios-elven og jungelen omkring. I hagen er det tropiske blomster og trær, samt papegøyer og aper. Lodgen har bar, restaurant og svømmebasseng.

DAG 7: AMAZONAS
Etter frokost starter turen innover fastlandet til Sandoval Lake. Her inne er jungelen hjemmet til sjeldne dyr som de gule og blå macawene, apekatter og kaimaner. Deretter returnerer dere til lodgen for lunsj og en pause. Senere på dagen er det tid for «Anaconda walk» og «the canopy walkway». Dere passerer syv ulike hengebroer som binder tretoppene sammen på ca 30 meters høyde over bakken. Her kan dere observere ulike dyr og nyte overblikket av amazonas regnskog, en kan spotte blant annet tukaner, ekkornaper og dovendyr. Videre går turen over en 200 meter lang bro laget av tre beliggende over en typisk sump i regnskogen. Turen avsluttes og dere returnerer tilbake til lodgen for middag og avslapning resten av kvelden. 

Måltider: Frokost, lunsj og middag

DAG 8: AMAZONAS
Etter frokost blir det en rotur med kano langs en mystisk elv, vil være mulighet for å fiske underveis for den som ønsker dette. I området finnes sjeldne tropiske fugler og kjempesommerfuglen blue Morph butterfly, er dere heldige får dere øye på en slik en. Etter turen vil dere returnere tilbake til lodgen for lunsj og pause. Senere på dagen drar dere igjen ut på elvene med motorisert båt for å besøke det som tidligere var et sykehus midt i jungelen! Når det er sesong for tørke er det også mulighet for å gå innover jungelen for å lete etter «the lost boat», en tidligere dampbåt som forsvant her. Det vil også bli stopp ved en chacra (betyr åker til en gård), hvor vi kan smake på ulike tropiske frukter som høstes inn i området. Deretter returnerer dere tilbake til lodgen for middag og avslapning resten av kvelden. 

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 9: HJEMREISE
Etter frokost reiser dere fra lodgen i regnskogen inn til byen, om det er tid vil det legges inn et besøk til Puerto Maldonados fruktmarked. Videre fraktes dere til flyplassen for videre avreise. Hjemreise fra Lima til Norge på kvelden. 
Måltider: Frokost


HVILKEN TID PÅ ÅRET ER DET BEST Å REISE TIL PERU?
Peru er et land med tre ulike klimasoner der nedbør og temperaturer varierer etter årstid og høyde. Det er verdt å merke seg at i denne delen av verden er sommer og vinter på motsatt tid enn i Norge. Peru er et land du kan reise til hele året, men hvordan er klimaet de ulike månedene og når er det best å reise?

Lima og på kyststrekningen i det vestlige Peru 
Denne delen av landet består primært av ørkenlandskap, og har lite nedbør året rundt. Den varmeste perioden regnes for å være i sommermånedene mellom desember og mars, der temperaturene normalt ligger på mellom 25-30 grader. Fra mai til oktober er det noe kaldere og temperaturene kan falle ned mot 18 grader. 

Høylandet: Cusco, Machu Picchu og inkatrail
De fineste månedene å vandre i Andesfjellene regnes for å være fra april til oktober, da det er lite nedbør og dagtemperaturer opp mot 20 grader. Husk at været i fjellet varierer og jo høyere opp man kommer i fjellet, jo lavere synker temperaturen. Man bør derfor pakke klær for varme, kalde, tørre og våte dager. I disse månedene vil det være størst pågang av turister grunnet det behagelige klimaet. Man kan også vandre i fjellene resten av året, ved unntak av februar da stiene er stengt grunnet værforhold og vedlikehold. Fra november til mars er fjellenes våte periode og har mer regn. Fordelen med å reise på denne tiden av året er at du har stiene mer eller mindre for deg selv uten for mange andre turister, og regnet forvandler det tørre jordfargede landskapet om til friske, grønnere og frodigere omgivelser. 

Regnskog i Amazonas 
Klimaet i Amazonas er typisk for regnskog, man kan forvente høye temperaturer, høy luftfuktighet og mye nedbør hele året. Som i Andesfjellene er det mindre nedbør også her fra april til oktober, men man kan likevel ikke blir overrasket over en kommende byge i ny og ne.

 

 

 

Lurer du på hvor tidlig du bør bestille reisen til Peru? Trykk her!

REISEVILKÅR
Husk å les igjennom dokumentet før dere bestiller en reise. Vi tar forbehold om endring av valutakurser utenfor Ekspedisjonsreisers kontroll. Programmet og overnattingsstedene er veiledende og det kan forekomme små endringer.

REISEGARANTIFONDET
Ekspedisjonsreiser AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen gjør at du er sikret pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.
Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

BETALING AV REISEN
Når vi mottar din bestilling vil vi sende ut booking bekreftelse. Sammen med booking bekreftelsen sendes depositumsfaktura på 25 % av reisens pris per person. Bestiller kunden flybilletter gjennom Ekspedisjonsreiser AS vil kostnaden for flybilletter faktureres på samme faktura som depositumet. Beløpet forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato. 
Restbeløpet blir fakturert 80 dager før avreise og forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.
Bestilles reisen 80 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden med forfall innen 5 dager og sendt sammen med booking bekreftelsen.  Deler av depositum blir brukt til å bestille tillatelse til Inka stien. Ved en eventuell avbestilling vil ikke utgiftene for inka trail tillatelsen blir refundert (les mer under). 

PASS
Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

VAKSINASJON OG REISERÅD
Kontakt ditt lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner.
Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.
For mer informasjon om hvilke vaksiner det anbefales av Folkehelseinstituttet.
Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.

REISEFORSIKRING
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Dersom du skal oppholde deg på høyder over 4000 moh må du sjekke om din forsikring er dekkende.

Ta med deg forsikringsbevis på reisen.

REISEREGISTRERING
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem.  Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner.
Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

VALUTA
Vi anbefaler at du tar med deg ca. 200 amerikanske dollar. Visum kjøpes ved ankomst eller ved passering over grenseovergang og må betales i amerikanske dollar. Ta gjerne med små sedler som 1, 5, 10 USD, disse er greie å bruke til tips.

Lokal valuta kan tas ut i minibank i byene, på landsbygda er det være vanskelig å ta ut lokal valuta. Det er sjeldent problemer å ta ut lokal valuta (Sol) i Lima eller Cusco. 

BAGASJE PÅ FLY
Internasjonale flyvninger
Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

VISUM
Du trenger ikke visum til Peru. Det er lurt å ta med seg en kopi av passet (eller lagre en kopi av passet på mailen din) i tilfelle det skulle bli borte under reisen.

SIKKERHET
Ekspedisjonsreiser, samarbeidspartnere og våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Ekspedisjonsreiser AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå.
Dere besøker land med en fremmed kultur, som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til et land i Sør-Amerika innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden.

Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Ekspeidsjonsreiser AS har fått anledning til å informere deg som reisende.

TIPS
Tips er en del av kulturen i Peru. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort.
De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet.

MOBILDEKNING
GSM-dekningen i Peru er relativt god.  De fleste byene har bra dekning – og det samme gjelder i fjellet. Det kan dog være enkelte” lommer” uten dekning.

INNFØRSELSBESTEMMELSER TIL NORGE
Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no.

VIKTIG KONTAKTINFORMAJSON
Ansvarlig norsk ambassade i Peru er ambassaden i Santiago de Chile.
Nordmenn kan kontakte generalkonsulatet i Lima ved:
Real Consulado General de Noruega, 
Av. Del Parque Norte 605, Of. 302, 
San Isidro, Lima 27
Tlf.:  +51 1 475 2925
Telefaks: +51 1 475 2864
E-post: norkonslima@terra.com.pe
Åpningstider for publikum er 09:00-13:00 mandag til fredag
Lima konsulat: +51 1 475 2925
UDops i Oslo: + 47 2395 0000
Ambassaden i Santiago: + 56 (2) 2484 2000 eller telefon: +47 23 95 82 00

TIDSFORSKJELL
Tidsforskjell til Norge er minus seks timer, syv timer ved sommertid i Norge.

PRIS FRA

Ønsker du pris på denne reisen? Send oss en uforpliktende forespørsel idag!
Estimert pris: 17 500 - 21 500,- pr person (+ flybilletter) avhengig av gruppestørrelse

PRIS INKLUDERER

Flyplass transport

Alle måltider som er nevnt i program

Overnattinger som nevnt i program -delt dobbeltrom (oppgraderinger mulig - spør oss!)

Alle utflukter i henhold til program 

Inngangsbilletter til Machu Picchu

Bussbillett fra Aguas Calientes - Machu Picchu t/r

Tog fra Aguas Calientes - Poroy 

Profesjonelle engelsktalende guider under utfluktene

IKKE INKLUDERT

Internasjonale flybilletter 

Flybilletter innlands i Peru (Lima/Cusco/Puerto Maldonados/Lima)

Tips til guider og annet personell

Drikkevarer og personlig forbruk

Samme tur
Side 1 av 2 sider (7 turer) 1 2 Neste Siste