» ACONCAGUA 2023

ACONCAGUA 2023

  • Overblikk
  • Praktisk info

Bli med på bestigning av Sør-Amerikas høyeste fjell i 2023. Vi traverserer fjellet og starter ved å gå den vakre Vacasruten før vi flytter over til normalruten (Horocones) for toppstøt. Turen er krevende og et godt hakk opp i forhold til Kilimanjaro. Du bør ha erfaring fra høyden, men det er ikke et absolutt krav. Fjellet er nesten 7000 meter høyt, og det krever mye fra hver deltaker. Du må trene godt lenge i forveien til denne ekspedisjonen. 
Aconcagua venter på deg! Hva venter du på? 

_____________________________________________________

DAG 1: AVREISE FRA NORGE
Dere reiser fra Gardermoen på ettermiddagen. 

________________________

DAG 2: ANKOMST MENDOZA
Ved landing blir dere hentet av en sjåfør på flyplassen som skal ta dere til hotellet. Etter innsjekking kan dere slappe av på hotellrommet eller å gå rundt å utforske byen eller å spise god mat. Dere vil bli kontaktet av turguiden for å gå igjennom programmet for de neste dagene. 

Hotell: Diplomatic Hotel / NH Cordillera Hotel eller lignende

________________________

DAG 3: FRIDAG I MENDOZA
Vi utforsker byen, kjøper inn snacks og det som trengs til turen og slapper av. 

________________________

DAG 4: FRA MENDOZA TIL PENITENTES
Vi kjøper tillatelser for å klatre Aconcagua og starter kjøreturen mot Penitentes. Det er her utstyret som skal transporteres på muldyrene blir pakket. Kjøreturen tar ca. 3 timer. 
Overnatting: Lodge

________________________

DAG 5: PAMPA DE LEÑAS
Vi starter med en god frokost før vi kjører til gaten for å starte turen. Dagens mål er Pampa de Leñas Camp. Muldyr tar seg av den tunge transporten i dag, og våre guider setter opp campen ved ankomst. 

________________________

DAG 6:  CASA DE PIEDRA 3600M
Vi pakker sammen utstyret og setter kurs for neste camp. I dag skal vi vandre fire til fem timer langs Vacaselven, og dette er en av de flotteste dagene på turen. Vi har utsikt mot breen som går helt opp mot toppen av Aconcagua. Når vi er fremme i camp er det tid for hvile før vi får servert middag. 

________________________

DAG 7: PLAZA ARGENTINA BASE CAMP
Vi skal nå krysse 4000-metersgrensen og flytter oss opp til Basecamp. Dette er en lang dag og vi bruker 7-8 timer på å nå basecamp. Vel fremme pakker vi ut og sjekker inn i vår behagelige basecamp. 

________________________

DAG 8: HVILEDAG
Vi bruker dagen på å tilvenne oss høyden. Denne dagen tar vi oss også en tur opp i høyden for tilvenne oss tynnere luft. 

________________________

DAG 9: OPP TIL CAMP 1
Vi pakker storsekken og flytter personlig utstyr opp til Camp 1 på 4950m. Turen i dag tar ca. 6 timer. Vi spiser nistelunsj i C1 før vi returnerer til Basecamp. 

________________________

DAG 10: HVILEDAG
Vi slapper av, spiser godt og drikker mye. I dag skal vi forberede oss på å flytte videre opp på fjellet. 

________________________

DAG 11: OPP TIL C1
Nå flytter vi oss høyere opp på fjellet og vi rykker stadig nærmere toppen. I dag må hver deltaker forflytte eget utstyr + litt lagutstyr. Regn med å bære mellom 18 - 22 kg på dagens etappe. Vi vil bruke 6 timer opp til C1. 

________________________

DAG 12: TIL CAMP 2 OG TILBAKE TIL C1
Vi flytter mer utstyr høyere opp på fjellet. I dag skal vi frakte litt eget utstyr +  lagutstyr som brensel og mat. Vi vil bruke ca. 5 timer opp til C2 på 5500 moh. Vi spiser lunsj i C2 mens vi nyter utsikten mot den delen av fjellet vi skal utforske de neste dagene! 

________________________

DAG 13: OPP TIL CAMP 2
Vi flytter høyre opp og følger samme rutine som når vi flyttet til C1. Alle har selv ansvar for eget utstyr +  litt lagutstyr. Forvent samme vekt som til C1. Vi bruker 5-6 timer på dagens etappe. Vi setter opp camp og slapper av for å spare krefter. 

________________________

DAG 14: HVILEDAG
Vi lader batteriene i Camp 2 denne dagen. Les en bok, nyt utsikten, ta bilder eller vær sosial. Alt kan gjøres med flott utsikt utover Andesfjellene. 

________________________

DAG 15: UTSTYR TIL CAMP 3
Vi flytter utstyr til Camp Colera (C3) på 6000moh. Mange tar nok høyderekord denne dagen. Vi går ned til C2 etter at vi har lagt fra oss utstyret og spist litt lunsj. 

________________________

DAG 16: OPP TIL C3
Nå nærmer vi oss toppstøt. De fleste er klare for å forsøke på toppen, og vi flytter opp til siste camp før toppstøtet. Vi bærer eget utstyr + litt lagutstyr og etablerer camp på 6000 meter. Denne campen er strategisk plassert i henhold til høyde og i skjul for sterk vind. På kvelden tar går vi igjennom planen for toppstøtet. 

________________________

DAG 17: TOPPSTØT
Vi starter grytidlig og går mot toppen av Aconcagua 6962m. Dette er en lang og tung dag, og de fleste av oss vil gå ned i kjelleren. De som holder ut blir belønnet med en spektakulær 360' utsikt. Det er også sannsynlig at ingen andre står høyere enn det vi gjør i hele verden på akkurat dette tidspunktet. Nyt bragden! Du har nå besteget det nest høyeste fjellet av 7 Summits, og det høyeste i Sør-Amerika og utenfor Himalaya. 

________________________

DAG 18 - 19: EKSTRADAGER
Ekstradager i tilfelle dårlig vær. Dersom disse ikke blir benyttet drar vi ned fra fjellet etter toppstøt og drar tilbake til Mendoza. Kostnader for hotell og mat på disse dagene må da dekkes av deltakerne. 

________________________

DAG 20: PLAZA DE MULAS (etter toppstøt) 
Vi går fra C3 og ned til Basecamp. Vi feirer toppen med god mat! 

________________________

DAG 21: TIL MENDOZA
Vi går ut av nasjonalparken og kjører tilbake til Mendoza. Her sjekker vi inn på hotell, nyter er varm dusj før vi møtes for middag på en restaurant i området. 

________________________

DAG 22: HJEMREISE TIL NORGE
Frem til avreise kan vi utforske byen, slappe av eller foreta siste innkjøp. Vi blir transportert til flyplassen i god tid før flyavgang. 

REISEVILKÅR
I tillegg til våre ordinære reisevilkår følger ekstra vilkår iht risiko og avbestilling ved deltagelse. Les mer under.

RISIKO
På våre reiser kan det oppstå farer og ulykker. Deltagere må være inneforstått med at deltagelse gjøres på eget ansvar. På enkelte av våre reiser er det større mulighet for farer eller ulykker enn på de fleste andre pakkereiser. På våre reiser kan det for eksempel være fare for skred, fall i bresprekker, forfrysninger, høydesyke, benbrudd og lignende (dette er ikke en uttømmende opplisting). Våre turledere og guider har erfaring fra turene de leder og deres anvisninger må følges. Ulykker eller ubehag kan likevel oppstå og i slike tilfeller kan det ikke gjøres gjeldende ansvar overfor turleder/guide eller overfor Ekspedisjonsreiser AS.
Guidene kan endre programmet hvis dette etter guidens vurdering (Eller landets sikkerhetstjeneste) er nødvendig av sikkerhetsmessige årsaker eller dersom det oppstår en naturkatastrofe som gjør at området ikke er mulig å være i eller at fjellet/turen/området blir stengt på grunn av sikkerhet. Dette inkluderer å avbryte turen eller deler av turen for en eller flere deltagere hvis guiden anser det som nødvendig for å ivareta sikkerheten til en eller flere deltager. Deltager er forpliktet til å følge guidens anvisninger. I tilfeller som beskrevet i dette avsnitt kan det ikke fremmes krav overfor turleder/guide eller overfor Ekspedisjonsreiser AS.

BETALING AV REISEN
Når vi mottar din bestilling/påmelding vil vi sende ut booking bekreftelse. Sammen med booking bekreftelsen sendes depositumsfaktura på 5.000,- per person.

Restbeløpet blir fakturert 90 dager før avreise og forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.
Bestilles reisen 90 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden med forfall innen 14 dager og sendt sammen med booking bekreftelsen.

PRIS FRA

57 900,-

Ekspedisjonsstart: 04.januar 2023 
Antall dager
: 22 dager
Vanskelighetsgrad: Krevende
Høyde: 6962 moh
Gruppestørrelse: 5 - 8 deltakere
Ledige plasser: 6

PRIS INKLUDERER

Norsk ekspedisjonsleder

Flybilletter Oslo - Mendoza (inkl 1 kolli)

Profesjonelle lokale fjellguider

Hotell i Mendoza 4* (3 netter på delt dobbeltrom)

1 natt på lodge i Penitentes

Alle måltider inkludert på fjellturen

Alt fellesutstyr på ekspedisjonen (telt, brennere, kokeutstyr, radio mm) 

Full basecamp service (mattelt, toalett, måltider, lagring) 

All transport i henhold til program

Muldyr for transport av felles og privat utstyr til og fra Basecamp (25kg pr deltaker)

Guidene er utstyrt med førstehjelpsutstyr

Portere som bærer telt og diverse utstyr mellom høydeleirene

Assistanse med å kjøpe klatretillatelse


IKKE INKLUDERT I PRISEN

Tips til kokk/hjelpere i Basecamp, lokale guider, mulldyrførere etc.: 180-250 USD

Parkavgift for Mt Aconcagua (850 - 1100$)

Porter til å bære personlig utstyr mellom høydecampene

Kostander dersom ekspedisjonen avsluttes tidlig (som transport, muldyr, overnatting, guide mm)

Overnatting/-er i Penitentes/Mendoza etter fjellet, ca 110-150 USD per pers/per natt. (Maks 2 netter om vi topper ut på første mulige toppdag)

Måltider og drikkevarer i Mendoza

Opphold og måltider i Basecamp, utover våre programførte dager

Personlig utstyr og personlige utgifter av enhver sort. 

Enkeltrom 

Ekstra hotellovernatting og mat (dersom deltaker forlater fjellet tidlig eller om ekstradager ikke blir brukt).