» EKSPEDISJON FOLGEFONNA

EKSPEDISJON FOLGEFONNA

  • Overblikk

AVREISEDATOER
Legg inn avreisedatoen du ønsker i tekstfeltet i påmeldingsskjemaet. 
Påmeldingsfrist: 30 dager før avreise
Safe Travel: På denne reisen kan du gebyrfritt endre eller avbestille reisen inntil 30 dager før avreise, uavhengig av årsak!

JULI/AUGUST 2021 | 11 990,- pr person 
21.juli - 25.juli 
5.august - 8.august 

Garantert avreise med minimum 6 påmeldte deltakere.
Dersom flere enn 6 personer melder seg på sammen kan vi sette opp en privat tur uten ekstra kostnad. 
= Bekreftet avgang
_____________________________________________________

Folgefonna er et kjent og kjært landemerke på Vestlandet, som er synlig fra store deler av Hordaland. Omgitt av fjorder, Hardangervidda, Rosendalsalper og med utsikt ut i havgapet er turen over Folgefonna en tur med dramatisk landskap og masse kontraster. Møsevassbreen i Blådalen er et ungt brefall på Folgefonna, isen kommer på spektakulært vis helt ned i Møsevatn. Å padle blant isfjell i Møsevatnet er en spesiell opplevelse du ikke vil glemme!

DAG 1: ANKOMST ROSENDAL
Ved ankomst sjekker dere inn på sjarmerende Rosendal Turisthotell. Turistbygden Rosendal er kjent for Baroniet Rosendal, som er den mest besøkte attraksjonen. Folgefonnsenteret åpnet mai 2017 og er et spennende senter for deg som ønsker å lære mer om naturen på Folgefonnhalvøya og miljøet. 

Måltider inkludert: Ingen

_____________________________________________________

DAG 2: TIL FONNABU
Etter en god frokost på Rosendal Turisthotell går turen til Sundal. Du skal nå starte på en av Norges historiske vandreruter. Siden 1800-talet har turister vært fasinert av vandre- og breturen over Folgefonna. Turen starter i Sundal i Mauranger og ender i Odda. Denne unike vandreturen består av kontraster i verdensklasse. Fjordlandskap, fossefall, breføring, panoramautsikt og lokale historier.
Turen går langs den merka turistruta til Fonnabu, som er ei DNT-hytte nær breen, 1450 moh. Den første delen av turen går på den gamle Isveien som vart bygd i 1863 – ikke for turister, men for å frakta is med hest og kjerre ned til fjorden. Derifra vart isen skipa til by og bygd langs kysten, og eksportert til utlandet. Vel fremme på Fonnabu blir middag servert og på en klar dag er det en unik stjernehimmel herfra. 

Måltider inkludert: Frokost, nistepakke og middag

_____________________________________________________

DAG 3: BREVANDRING OVER FOLGEFONNA
I dag vil breføreren gi deg en eventyrlig opplevelse med breføring over Folgefonna fra Fonnabu til Holmaskjer som er en annen DNT-hytte på andre siden av breen. Etter lunsj på Holmaskjer går du ned fra 1565 moh til Odda sentrum. Dagen er over og du blir frakta tilbake til Rosendal, og får servert en deilig middag på Rosendal Turisthotell. Her kan du slappe av og nyte utsikten ut over fjorden.

Måltider inkludert: Frokost og nistepakke og 3-retters middag

_____________________________________________________

DAG 4: BREKAJAKK PÅ MØSEVATNET OG SYKLING TILBAKE TIL ROSENDAL
Denne dagen får vi se breen fra en helt annen vinkel. Etter frokost kjører gruppen opp til Møsevatn i Blådalen. Å padle blant isfjell i Møsevatnet er en spesiell opplevelse. Kajakkturen er omtrent 3 km. Vi padler langs land på vei til breen. Vi går i land på stranda nær breen for å speise lunsj. Turen tar totalt 6-7 timer. På returen til Rosendal bruker vi sykler. Da får vi oppleve et fantastisk fjellandskap fra sykkelsetet, og mesteparten av turen er nedoverbakke. 

Måltider inkludert: Frokost og nistelunsj 

_____________________________________________________

PRIS FRA

11 990,-

Vi tilbyr en fleksibel prispolitikk, i likhet med flyselskapene når du bestiller en flybillett. Dette betyr at prisen er en indikasjon på den laveste prisen du kan forvente å betale på enkelte avganger. Prisene er kapasitetsstyrt og avhengig av tilgjengelighet, samt priser på flybilletter. Prisene kan endres når som helst før avreisedato, og den aktuelle prisen vises ved bestilling.

PRIS INKLUDERER

Brevandring på Folgefonna

Kajakkpadling på Møsevatn

2 netter på Rosendal Turisthotell i delt dobbeltrom inkl frokost

1 x 3-retters middag på Rosendal Turisthotell

Middag på Fonnabu

Lokale guider

Lån av nødvendig breutstyr

Lån av kajakk og utstyr 
 

IKKE INKLUDERT

Transport til og fra Rosendal

Enkeltrom i Rosendal (+ kr 600,- pr natt)

Drikke til maten

Forsikring og personlig utstyr