» MOUNT ELBRUS AUGUST 2019

MOUNT ELBRUS AUGUST 2019

  • Overblikk
  • Informasjon om turen
  • Praktisk info
FORTSATT LEDIGE PLASSER

Dag 1: Avreise fra Norge
Vi møtes på Gardermoen og flyr ut på ettermiddagen. 

Dag 2: Ankomst Mineralnye Vody
På flyplassen blir vi møtt av vår guide og sjåfør og starter turen mot Cheget hvor vi skal bo. Kjøreturen tar 3-4 timer og går igjennom variert og flott landskap. Etter innsjekk kan vi utforske den lille landsbyen i nærområdet. Her er det mange restauranter som serverer god grillmat! 

Overnatting: Snezhnity Bars Hotel
Måltider: Frokost og middag

Dag 3: Terskol Peak 3100moh
Målet med dagen er å tilvenne kroppen høyden den skal opp i de neste dagene. Turen starter rolig og dere går langs en sti sikksakk oppover fjellsidene. Vi får flott utsikt mot flere høye fjell. Etter noen timer kommer vi til et fossefall hvor vi tar en lunsjpause. Videre er det bare en liten time igjen til toppen. På en klar dag vil vi få en spektakulær utsikt mot mange vakre fjell i Kaukasus og mot målet for turen, Elbrus! Turen opp tar rundt 4-5 timer og ca. to timer ned. 

Overnatting: Snezhnity Bars Hotel
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 4: Mount Cheget 3400moh
Akklimatiseringstur opp på Mount Cheget. Dette er også siste dag før vi flytter oss opp på selve Elbrus. Turen opp tar 5-6 timer og rundt to timer ned. Om vi skal leie utstyr til Elbrus så blir dette ordnet denne dagen. Guiden vår vil assistere oss på hvilket utstyr vi trenger. 

Overnatting: Snezhnity Bars Hotel
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 5: Opp på Elbrus 
Etter frokost pakker vi i bilen og kjører opp til skiheisene. Vi hjelper guidene å flytte utstyr og mat opp på fjellet med hjelp av skiheis. Vi tar tre heiser opp til 3850moh. Vi fordeler oss på rom (normalt 8 personer på hvert rom) og vi sover i senger med madrasser. Vi spiser en lett lunsj tilberedet av kokken før vi tar på oss utstyr og tar en akklimatiseringstur opp til 4200 moh. 
Overnatting: Hytte
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 5: Akklimatisering opp til 4800moh
Vi spiser en tidlig frokost og starter turen opp til Pastuckhov rocks. Turen opp tar rundt 6 timer i et rolig og behagelig tempo. Retur til hyttene. 
Overnatting: Hytte
Måltider: Frokost, lunsjpakke og middag

Dag 7: Hviledag
Dette er en velfortjent hviledag før toppstøtet. Denne kan benyttes til å gå en rolig tur opp i høyden eller å ta taubanen ned en eller to stasjoner for å raskere bygge et overskudd før toppstøtet. Vi kan også slappe av på hytten denne dagen. Guiden vil vise oss teknikker ved bruk av isøks og stegjern på ettermiddagen. 
Overnatting: Hytte
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 8: Toppstøt! 
Vi står opp klokken 02 for å gjøre oss klare for å starte på toppstøtet. Vi spiser lett mat før vi tar på oss utstyr og starter på etappen mot toppen. Vi tar en snow-cat opp til 4800m og starter vandringen derfra. Når vi kommer over 5100moh vil vi gå over saddelen før vi traverserer over for å bestige toppen. Etter en fotoseanse på toppen starter vi på returen tilbake til hytten hvor det venter et godt velfortjent måltid! 
Overnatting: Hytte
Måltider: Middag

Dag 9: Reservedag
Dette er en reservedag i tilfelle dårlig vær. Om toppstøtet var på dag 8 så blir denne dagen brukt til å flytte ned fra fjellet til hotellet og sivilisasjonen. 
Overnatting: Hytte eller hotell
Måltider: Frokost, lunsj og middag (lunsj og middag er ikke inkludert dersom vi går ned til hotellet denne dagen)

Dag 10: Reservedag
Dette er en ekstra reservedag i tilfelle dårlig vær. Dersom denne dagen blir brukt til toppstøt så må vi flytte ned fra fjellet samme dag. Skiheisene stenger klokken 16, og det kan derfor bli en lang og tung dag dersom vi må forflytte utstyr på egenhånd. 

Overnatting: Snezhnity Bars Hotel
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 11: Hjemreise
Vi starter på kjøreturen tilbake til Mineralnye Vody for å nå flyet vårt hjem. Flyet går normalt til Moskva klokken 11:25. Eventyret eventyret er over for denne gang. 

GUIDE/TURLEDER
Vi reiser i en liten gruppe fra Norge med håndplukket, norsk og erfaren høydeguide fra Ekspedisjonsreiser.

FORBEHOLD
Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

VIKTIG INFORMASJON ANGÅENDE REISER TIL RUSSLAND
Angående reise i Kaukasus sier UD følgende på sine nettsider: ”Utenriksdepartementet fraråder reise eller opphold som ikke er strengt nødvendig i Nord-Kaukasus. Norske borgere som oppholder seg i eller som planlegger å reise til regionen oppfordres til å ta kontakt med ambassaden i Moskva for oppdatert informasjon og registrering av reise via www.landsider.no.” 
Hvis du velger å delta på en tur til Elbrus innebærer det at du gjør dette mot UDs reiseråd og dermed aksepterer den risikoen og de eventuelle konsekvensene som måtte medfølge. Selv om Ekspedisjonsreiser AS gjennomfører denne turen overstyrer ikke dette Utenriksdepartementets offisielle reiseråd. Sjekk om reiseforsikringen din dekker denne reisen.

REISEGARANTIFONDET
Ekspedisjonsreiser AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen gjør at du er sikret pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.
Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

FLYREISE
informasjon om flyreisen:

Internasjonale flybilletter er ikke inkludert i prisen for landprogram. Dette innebærer at dere kan bestille flybilletter selv. Er det ønskelig at Ekspedisjonsreiser booker deres flybilletter vil vi først gjøre en uforpliktet reservasjon av flyreisen. Reservasjonen med reiserute og navn blir tilsendt dere for gjennomgang. Kunden er selv ansvarlig for å kontrollere at navnene er korrekt skrevet i henhold til passet. Når kunden bekrefter at billettene stemmer i henhold til navn og reiserute vil vi utstede billettene og sende ut gyldige reisedokument. Du vil få tilsendt elektroniske billetter som du skriver ut og tar med på reisen.

Ankomstflyplass: Mineralnye Vody (MRV)
Hjemeiseflyplass: Mineralnye Vody (MRV)

BETALING AV REISEN
Når vi mottar din bestilling vil vi sende ut booking bekreftelse. Sammen med booking bekreftelsen sendes depositumsfaktura på 3.000,- per person. Bestiller kunden flybilletter gjennom Ekspedisjonsreiser AS vil kostnaden for flybilletter faktureres på samme faktura som depositumet. Beløpet forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.
Restbeløpet blir fakturert 90 dager før avreise og forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.

Bestilles reisen 90 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden med forfall innen 14 dager og sendt sammen med booking bekreftelsen.

PASS
Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

VAKSINASJONER OG REISERÅD
Kontakt ditt lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner.
Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.
For mer informasjon om hvilke vaksiner det anbefales av Folkehelseinstituttet.
Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.

REISEFORSIKRING
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Dersom du skal oppholde deg på høyder over 4000 moh må du sjekke om din forsikring er dekkende.

Ta med deg forsikringsbevis på reisen.

REISEREGISTRERING
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem.  Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner.

Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

BAGASJE PÅ FLY
Internasjonale flyvninger
Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

VISUM
Russland har visumplikt for norske statsborgere både ved inn- og utreise. Visum kan ikke skaffes ved grensepassering og må således ordnes via russisk utenriksstasjon før innreise til landet. Er man i fly-transitt, er det ikke nødvendig med transittvisum med mindre man skal skifte flyplass.
På den russiske ambassaden i Oslo sine nettsider finnes mer informasjon om visum, samt annen nyttig informasjon.

SIKKERHET
Ekspedisjonsreiser, samarbeidspartnere og våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Ekspedisjonsreiser AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå.

Dere besøker land med en fremmed kultur, som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. 

Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Ekspeidsjonsreiser AS har fått anledning til å informere deg som reisende

TIPS
Tips er endel av kulturen i Russland. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort.

De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet.

SPRÅK
Det offisielle språket i Russland er russisk. På hoteller og turistattraksjoner er det engelsk som blir brukt. 

MOBILDEKNING
GSM-dekningen i Russland er relativt god. Det kan dog være enkelte ”lommer” uten dekning.

INNFØRSELSBESTEMMELSER TIL NORGE
Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no.

DEN NORSKE AMBASSADE
Norge er representert i Russland med ambassade i Moskva, generalkonsulater i St. Petersburg og Murmansk.

Nødtelefoner: Brann 01, politi 02, ambulanse 03, gasslekkasje 04, opplysning: 09, redningssentral 0911 (fra enhver mobiltelefon). 
I krise eller nødsituasjon kontakt den norske ambassaden i Moskva: +7 499 951 10 00
Utenom konsulatenes og ambassadens arbeidstid kan reisende kontakte UDs operative senter på tlf.: +47 23 95 00 00 eller pr e-post: UDops@mfa.no

PRIS FRA

24 500,-

Minimumsantall deltakere: 8 stk
Påmeldingsfrist 1 april 2019
02.august - 12.august 2019

PRIS INKLUDERER

Norsk turleder fra Ekspedisjonsreiser

Fly tur/retur Oslo - Mineralnye Vody med Aeroflot (økonomiklasse)

Invitasjonsbrev for visum

Lokal registrering (etter Russisk lov)

Transport fra Mineralnye Vody - Cheget (tur/retur)

Overnatting på 3* hotell ved foten av Elbrus (delt dobbeltrom/trippelrom)

En oppstigning og en nedstigning med gondolbane

Alle måltider under fjellturen

Et toppforsøk

Profesjonelle lokale guider (1 guide pr 4 deltaker)

Transport med snowcat/beltebil til Pastukhov Rocks på toppdagen

 

PRISEN INKLUDERER IKKE

Transport med snowcat/beltebil til Pastukhov Rocks på toppdagen (ca. 100 Euro Pr person)

Utgifter av personlig art  (ca. 12 000 russiske rubler, rundt 1500 NOK)

Kostnad forbundet med guider for eget toppstøt utenom gruppens tur

Ekstra kostander ved avbrutt tur

Visum til Russland

Drikkevarer som øl, brus mm.

Avbestillings - og reiseforsikring

Tips til guider og annet personell

Enkeltrom