» KAJAKKPADLING I KROATIA

KAJAKKPADLING I KROATIA

 • Overblikk
Kunne du tenkt deg å utforske kysten av vakre Kroatia med kajakk? Krystallklart blått hav, overnattinger på urørte strender og god mat er noe vi kan friste med på denne turen! 

Dag 1: Ankomst Kroatia 
Ved landing i Zagreb møter dere en hyggelig representant fra vår lokale partner i Kroatia. Dere kjører deretter til øyen Rab. 
Etter innsjekk vil dere ha en sightseeing runde i den 2000 år gamle byen før dere har en gjennomgang av kajakkturen og en tradisjonell middag servert i en lokal taverna. 
Om det er ønskelig så kan middagen bli laget av og servert hos guiden. 
Overnatting: Gjestehus
Måltider: Middag

Dag 2: Eventyret starter
Dere tar en kort kjøretur til startpunktet som er på Pudarica stranden. Herfra vil dere padle langs strender med rød sand, passere små ferjeleier før dere kommer til ‘’Naked rock’’ området. Her gror det ingen trær så fra noen utkikkspunkt ser det ut som et månelandskap. Etter en stund vil dere padle inn i området som er overtatt av den geologiske nasjonalparken. Dere tar en god lunsjpause på Pebble stranden før dere fortsetter mot dagens mål til fots. Dere skal i dag campe rett under den høyeste toppen av Rab som er 408moh. Dere får servert middag under stjernene med utsikt mot Velebit fjellkjeden. 
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 3: Geo-Park og Prison Island
Når solen stiger over Velebit fjellene og lukten av kaffe fyller leirplassen blir dere vekket. En ny dag med utforsking står for tur. I dag skal dere utforske den andre delen av den geologiske parken i tillegg til grotter og strender. 
Etter litt mer padling kommer dere til Lopar-halvøya hvor de hvite sandstrender smelter sammen med furuskog og sanddyner formet av vinden og erosjonen. Dette er også en del av de geologisk parkere.
Dere vil ha en kort hvile på sørsiden og padle rundt til østsiden mot de bratte klippene med utkikk mot Griffin Vultures. Dere vil slå leir i hovedbukten omgitt av hjort og kaniner.
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 4: St.Gregory – St.Nicolas 22km
Etter å ha våknet opp under furutrærne får dere mulighet til  en kort utforskning av denne øya. Dere vil besøke et tidligere jugoslavisk politisk fengsel og lære litt om det. Det er fortsatt mange bygninger igjen så vel som gården av Fig-trær og terapeutiske urter som salvie og timian. Dere vil deretter padle over kanalen til øya Prvich hvor dere vil få en kort pause. Her er det tid til å utforske denne største kroatiske øya der Griffon-gribbene hekker, men også å nyte i de spektakulære klippene og fjellformasjonene. Lunsj vil bli servert på stranden. To og en halv time etter lunsj setter dere opp teltene i St.Nicholas Bay på den største kroatiske øya.
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 5: En ny dag på havet
Etter frokost padler dere langs mange bukter og strender før dere når landsbyen Baska. Dere skal ha en kort lunsjpause før dere padler mot dagens mål - byen Krk. Før Når dere kommer til byen, vil dere padle forbi flere fantastiske strender med utsikt over øya Cres og Plavnik. Etter at teltene er satt opp på den offentlige campingplassen, besøker dere Krk sin gamleby og spiser middag i den lokale tavernaen.
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 6: Plavnik øya
I dag skal dere padle over kanalen for å nå øya Plavnik. Dere vil utforske øyen før dere når deres leir i den gamle og mystiske eiketreskogen. Det var en liten landsby på toppen av øya og de resterende er fremdeles der, så vel som de gamle kirkenes ruiner. Herfra har dere utsikt over hele padleruten dere har gjort langs 4 øyer, og vi har enda en øy til som skal utforskes.
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 7: Siste dag med padling
I dag er deres lengste padledag, så dere må våkne opp litt tidligere enn vanlig. Etter frokost vil dere padle en liten stund for å komme til hekkeområdet av Griffon Vultures. Dere har ikke lov til å lage noe bråk her. Her er det fint å følge med på fuglene med kikkert. Det neste steget er å padle over den lille kanalen for å nå deres sjette øy. Dere tar dere langs den vakre kystlinjen med fine, små strender og det fantastiske er det dere vil legge merke til hvordan skogslandskapet plutselig endrer seg, og det er fordi dere passerer 45. parallell. Dere tar noen stopp på veien før dere når dagens mål, stranden på Beli.Fra her har dere en transport som kjører den bratte veien til byen Beli. Beli har 45 innbyggere, men det nummeret er lavere om vinteren.
Dere vil ha privat innkvartering i familiehus, ved siden av Griffon Vulture Sanctuary.
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 8: Hjemreise
Dere spiser frokost før dere starter på hjemreisen til Norge. Dere blir transportert til flyplassen i god tid før avreise. 

PRIS FRA

11 900,-

Basert på at 6 personer reiser sammen i en privat gruppe

PRIS INKLUDERER

Transport fra/til flyplass (Zagreb, Rijeka eller Zadar)

All mat fra middag på dag 1 til frokost på dag 8

Overnatting i gjestehus/hotell på dag 1 og 7

Inngangsbilletter til nasjonalparken

Profesjonelle lokale guider

Kajakk, paddelåre og spruttrekk

Telt m/ sovepose og liggeunderlag

IKKE INKLUDERT

Drikkervarer og personlige utgifter

Enkeltrom

Tips til guider og annet personell

Internasjonale flybilletter

Samme tur
 • kajakk

  8
  Dager

  11 900,-
  Pr.person

  KAJAKKPADLING I KROATIA

  Kunne du tenkt deg å utforske kysten av vakre Kroatia med kajakk? Krystallklart blått hav, overnattinger på urørte strender og god mat er noe vi kan friste med på denne...

  Les mer