» ELBRUS 8 DAGER - NORMALRUTEN

ELBRUS 8 DAGER - NORMALRUTEN

 • Overblikk
 • Praktisk info
 • Pakkeliste
Mount Elbrus på hele 5642m er et av de mest populære høyfjellene i verden. Siden det er Europas høyeste fjell inngår det også i ''seven summits'' listen over de høyeste fjellene på hvert kontinent. 

Dag 1: Ankomst Mineralnye Vody
Dere flyr til Mineralnye Vody med et tidlig morgenfly og møter en representant fra vår lokale samarbeidspartner på flyplassen. Herfra må dere ta buss i 3-4 timer til hotellet som ligger i Baksan dalen, nærme foten av Elbrus. Dere spiser middag på hotellet før dere tar kveld.

Overnatting: Snezhniy Bars Hotel
Måltider: Middag

Dag 2: Terskol Peak
Akklimatiseringstur til Terskol peak 3100m. Dette er en flott tur med utsikt mot Elbrus. Hvis noen må leie utstyr så blir dette gjort på ettermiddagen. Guiden vil assistere og anbefale utstyret han mener er nødvendig.

Overnatting: Snezhniy Bars Hotel
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 3: Opp i høyden
Dere tar skiheis opp til Mountain Refuge på 3800 meters høyde. Dere lar alt ikke-nødvendig utstyr ligge igjen på hotellet. Det dere har behov for på fjellet tar dere med  i baggene dere. Dere jobber sammen som et lag og pålessing og avlessing av bagger, mat og nødvendig utstyr blir gjort sammen. Kokken deres venter på dere og har lunsjen klar når dere kommer opp. Etter en matbit tar dere en akklimatiseringstur opp til 4300m og returnerer til overnattingsstedet.
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 4: Akklimatisering
Dere går opp til Pasuckhov rocks på 4800m for å akklimatisere. Er formen i gruppen fin vil dere kanskje gå enda høyere opp før dere returnerer til kanteinerne. Dette er en viktig dag som legge grunnlaget for toppstøtet.
Måltider: Frokost, lunsj og middag​

Dag 5:Trening med isøks og stegjern
Akklimatisering og avslapping. Dere tar et felles Is og snø-kurs med guiden deres. Dere går igjennom teknikker og bruk av stegjern og isøks. Dere vil lære å stoppe farten med isøksen om dere er så uheldig å skli ned fjellsiden. Det er ingen problemer om dere ikke har prøvd dette før. Vi tror mesteparten av gruppen er ferske i bruk av dette utstyret.
Måltider: Frokost, lunsj og middag​

Dag 6: Mot toppen!
TOPPDAGEN! Dere står opp klokken 02:00 for å gjøre dere klare til toppstøtet som starter en time senere. Dere beveger dere i et behagelig tempo mot toppen. Det er også mulig å leie Snow-Cat opp til Pasuckhov rocks. Dette vil spare dere for rundt 4 timer og mye energi. Når dere står på toppen av Europas høyeste fjell på 5642m har dere en spektakulær utsikt. Dette blir for mange den største følelsen av mestring så langt i livet. Dette er en utrolig prestasjon av samtlige i gruppen! Returen tar normalt sett rundt 5 timer.
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 7: Reservedag i tilfelle dårlig vær 
Om dere allerede har vært på toppen vil dere gå ned til hotellet i Cheget. Her venter en etterlengtet (og fortjent) dusj og god mat. Om denne dagen derimot må brukes til toppforsøk så må samtlige gå helt ned til hotellet samme dag. 

Overnatting: Snezhniy Bars Hotel
Måltider: Frokost og Middag

Dag 8: Hjemreisen starter
Dere kjører til Mineralnye Vody flyplass og starter turen tilbake til Norge. 

VIKTIG INFORMASJON ANGÅENDE REISER TIL RUSSLAND
Angående reise i Kaukasus sier UD følgende på sine nettsider: ”Utenriksdepartementet fraråder reise eller opphold som ikke er strengt nødvendig i Nord-Kaukasus. Norske borgere som oppholder seg i eller som planlegger å reise til regionen oppfordres til å ta kontakt med ambassaden i Moskva for oppdatert informasjon og registrering av reise via www.landsider.no.” 
Hvis du velger å delta på en tur til Elbrus innebærer det at du gjør dette mot UDs reiseråd og dermed aksepterer den risikoen og de eventuelle konsekvensene som måtte medfølge. Selv om Ekspedisjonsreiser AS gjennomfører denne turen overstyrer ikke dette Utenriksdepartementets offisielle reiseråd. Sjekk om reiseforsikringen din dekker denne reisen.

REISEGARANTIFONDET
Ekspedisjonsreiser AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen gjør at du er sikret pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.
Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

FLYREISE
informasjon om flyreisen:

Internasjonale flybilletter er ikke inkludert i prisen for landprogram. Dette innebærer at dere kan bestille flybilletter selv. Er det ønskelig at Ekspedisjonsreiser booker deres flybilletter vil vi først gjøre en uforpliktet reservasjon av flyreisen. Reservasjonen med reiserute og navn blir tilsendt dere for gjennomgang. Kunden er selv ansvarlig for å kontrollere at navnene er korrekt skrevet i henhold til passet. Når kunden bekrefter at billettene stemmer i henhold til navn og reiserute vil vi utstede billettene og sende ut gyldige reisedokument. Du vil få tilsendt elektroniske billetter som du skriver ut og tar med på reisen.

Ankomstflyplass: Mineralnye Vody (MRV)
Hjemeiseflyplass: Mineralnye Vody (MRV)


BETALING AV REISEN
Når vi mottar din bestilling vil vi sende ut booking bekreftelse. Sammen med booking bekreftelsen sendes depositumsfaktura på 3.000,- per person. Bestiller kunden flybilletter gjennom Ekspedisjonsreiser AS vil kostnaden for flybilletter faktureres på samme faktura som depositumet. Beløpet forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.
Restbeløpet blir fakturert 90 dager før avreise og forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.

Bestilles reisen 90 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden med forfall innen 14 dager og sendt sammen med booking bekreftelsen.

PASS
Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

VAKSINASJONER OG REISERÅD
Kontakt ditt lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner.
Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.
For mer informasjon om hvilke vaksiner det anbefales av Folkehelseinstituttet.
Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.

REISEFORSIKRING
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Dersom du skal oppholde deg på høyder over 4000 moh må du sjekke om din forsikring er dekkende.

Ta med deg forsikringsbevis på reisen.

REISEREGISTRERING
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem.  Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner.

Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

BAGASJE PÅ FLY
Internasjonale flyvninger

Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.
Vanligvis gjelder 15 kg inkl. håndbagasje på innenriksflyginger i Tanzania.

VISUM
Russland har visumplikt for norske statsborgere både ved inn- og utreise. Visum kan ikke skaffes ved grensepassering og må således ordnes via russisk utenriksstasjon før innreise til landet. Er man i fly-transitt, er det ikke nødvendig med transittvisum med mindre man skal skifte flyplass.
På den russiske ambassaden i Oslo sine nettsider finnes mer informasjon om visum, samt annen nyttig informasjon.

SIKKERHET
Ekspedisjonsreiser, samarbeidspartnere og våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Ekspedisjonsreiser AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå.

Dere besøker land med en fremmed kultur, som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. 

Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Ekspeidsjonsreiser AS har fått anledning til å informere deg som reisende

TIPS
Tips er endel av kulturen i Russland. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort.

De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet.

SPRÅK
Det offisielle språket i Russland er russisk. På hoteller og turistattraksjoner er det engelsk som blir brukt. 

MOBILDEKNING
GSM-dekningen i Russland er relativt god. Det kan dog være enkelte ”lommer” uten dekning.

INNFØRSELSBESTEMMELSER TIL NORGE
Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no.

DEN NORSKE AMBASSADE
Norge er representert i Russland med ambassade i Moskva, generalkonsulater i St. Petersburg og Murmansk.

Nødtelefoner: Brann 01, politi 02, ambulanse 03, gasslekkasje 04, opplysning: 09, redningssentral 0911 (fra enhver mobiltelefon). 
I krise eller nødsituasjon kontakt den norske ambassaden i Moskva: +7 499 951 10 00
Utenom konsulatenes og ambassadens arbeidstid kan reisende kontakte UDs operative senter på tlf.: +47 23 95 00 00 eller pr e-post: UDops@mfa.no

BEKLEDNING

Undertøy                         
Tilstrekkelig til eget bruk, det er ikke mulighet for å vaske klær underveis.      

Sokker                              
3 par vanlige sokker

Ullundertøy                    
2 sett med over -og underdel         

Ullsokker                         
1 par tynne, 1 par tykke                                  

T skjorte                           
3 stk. Til de første og siste dagene kan du få bruk for disse, det er varmere i lavlandet

Skjorte/tynn genser       
Til de første og siste dagene kan du få bruk for denne, det er varmere i lavlandet

Shorts                                
Til de første og siste dagene kan du få bruk for denne, det er varmere i lavlandet

Caps eller solhatt            
Solen er sterk oppover i fjellet, til beskyttelse for hodet og pannen

Ledig turbukse                 
Brukes gjerne de første dagene i passende temperaturer

Fleecejakke                      
Lett å bære med seg i dagstursekken dersom det skulle bli kjølig under dagsetappen

Ullgenser                           
God å ha til kjølige morgener og kvelder i fjellet        

Skalljakke                         
Vind -og vanntett jakke, gjerne med ventilasjonsfunksjon og bør ha hette. Gore tex, Dermizaks eller tilsvarende

Skallbukse                        
Vind -og vanntett jakke, gjerne med ventilasjonsfunksjon. Gore tex, Dermizaks eller tilsvarende

Dunjakke                          
Tjukk jakke av dun med hette, denne kan være god å pakke seg inn i ved de kjøligste etappene på turen.

Lue                                     
Dersom du ikke har jakkene med hette bør luen din være vind -og vanntett.

Hals                             
Hals blir brukt til å holde varmen, men og til dels til å puste gjennom på steder langs trekkingruten der det finnes støv i luften fra stier med sand og grus. Til toppnatten bør du ha en tjukk i fleece eller ull

Vanter                         
Kjekt å ha et tynt lag på hendene der det er varmt med hansker eller votter, men kjølig uten

Hansker                      
Brukes som varmt lag på hendene når det er praktisk å kunne bevege fingrene, til fordel for votter

Votter                          
Trykke votter til de kalde opplevelsene på turen, bør være vannavstøtende

Crocs eller slippers    
Slike sko lett tilgjengelig er himmelsk, for det blir mye av/på med sko når du bor i telt og i fjellhytter. Kjekt ved korte turer som til matteltet, til toalettene o.l. De brukes mer enn man skulle tro, ta med

Joggesko                     
Joggesko er raskere å ta på seg og lettere å gå med enn fjellstøvler. Brukes på store deler av turen, så lenge det er varmt og tørt

Fjellstøvler                  
Disse er nødvendige ved kalde og våte partier i trekkingruten, og gir bedre støtte til fot og ankel i ulendt terreng

Høyfjellsstøvler med innersko
Dette er nødvendig å bruke på toppnatta

UTSTYR

Stor bag eller ryggsekk          
Her pakkes alt som skal med på trekkingturen.  (90-120L)

Dagstursekk                          
Tursekk (35- 45 Liter) med regntrekk. Beregn plass til 3 Liter drikke, skalljakke, varm genser og diverse du ønsker å ha med (kamera, toalettpapir o.l.)

Regnponcho                            
Nedbøren kan komme fort, praktisk med regnponcho til å trekke over kropp og dagstursekk

Gamasjer                                
Anvendes i partier langs trekkingruten der det er lurt å beskytte fjellstøvlene og glippen mellom bukse og sko for snø eller gjørme

Staver                                      
Disse bør være med teleskopfunksjon, slik at de lett kan trekkes sammen og legges i baggen eller dagstursekken

Steg jern
Brukes ved partier under toppnatten for å få tilstrekkelig feste på snø og is

Isøks
Brukes under toppnatten for å få tilstrekkelig feste ved bratte partier langs ruten

Karabiner
2 stk, til å feste seg inn på tau underveis før og etter topstøtet

Klatresele
Nødvendig under toppnatten ved bratte partier

Sovepose                                 
Temperaturene på trekkingturen vil bli lavere jo høyere, velg en god sovepose som er komfortabel opp mot -15 minusgrader

Liggeunderlag
Anbefaler celleplast liggeunderlag, da dette isolerer best mot kulden og gir god komfort ved hardt underlag

Pute                                          
Liker du å sove med hodet hevet, ta med oppblåsbar turpute, eller et vanlig putetrekk du kan fylle med myke klesplagg fra baggen din

Hodetelefoner                     
Det kan være kjekt med lydbok eller musikk på flyreisene, om kvelden i teltet eller på dagsetappene

Hodelykt                               
Praktisk slik at du har hendene frie. Ta med ekstra batterier    

Kamera                                  
Ta med tilstrekkelig minnebrikker og husk lader

Termos                                   
1 Liter minimum

Camelback                             
Denne er ikke noe du nødvendigvis må ha, men den vil gjøre det enklere å få i seg tilstrekkelig med væske ofte. Anbefales

Drikkeflaske                           
2 stk 1 Liters drikkeflasker med isolasjonstrekk. En tykk ullsokk kan også fungere dersom du ikke får tak i trekk. Bør ha stor åpning ved avskrudd lokk og form for hank slik at de kan festets lett tilgjengelig på dagstursekken. Typen Nalgene er å anbefale her            

Snacks                                     
I høyden er vi nødt til å drikke mye, det kan være lurt å ha med energidrikk -eller istepulver for å bedre smaken av kokt fjellvann. Det er ikke uvanlig å miste matlysten på flere tusen meters høyde, ta med en kjekspakke eller lignende du tenker er godt i disse tilfellene. Det er ikke mulighet for å kjøpe slike ting oppover fjellet.                            

Solbriller                                
Solen er sterk i lavlandet og enda sterkere oppover i fjellet. Noen kan ofte få hodeverk og bli lysømfintlig i høyden, da er solbriller ekstra godt å ha

Solkrem                              
I høyden trengs skikkelig forebygging, minimum faktor 30. Det anbefales i tillegg stift til nesen og lepper med høyere faktor, da disse er spesielt utsatt.    

Toalettpapir                      
Ikke alle steder er dette tilgjengelig til enhver tid, ha alltid med i dagstursekk

Toalettsaker
I tillegg til personlige hygieneartikler anbefaler det våtservietter antiback.  Kjekt å anvende før måltider eller etter toalettbesøk. Det er tilgang på håndvask, men den er begrenset

Adapter     
Adapter til lokale stikkontakter trengs ofte, ta med dette for sikkerhetsskyld

Vanntette pakkposer
Lurt å pakke ting i både duffelbag og dagstursekk i slike, for å sikre det fra å bli vått

Reisedokumenter            
Flybilletter, pass, vaksinasjonskort og forsikringsbevis. Lurt å ta kopi av dette

Penger                               
Normalt regner man å ta ut 250 US dollar til visum og tips. Ut over dette er det lurt å ha med lommepenger til eget bruk, utover det som er inkludert i prisen                   

Medisiner                        
Husk tilstrekkelig med personlige medisiner for hele reiseperioden. Det er lurt å være forberedt til tur, ta gjerne med ibux/paracet, fordøyelsesregulerende, nesespray for tett nese, plaster og compeed gnagsårplaster

Vaksiner                           
Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor i god tid før avreise. En oversikt over slike kontorer finner du på nettsiden www.vaksine1.no                         

PRIS FRA

13 500,-

basert på at 6 personer reiser i privat gruppe i 2020

PRIS INKLUDERER

Invitasjonsbrev for visum

Lokal registrering (etter Russisk lov)

Transport fra flyplass til Terskol – flyplass

Overnatting på 3* hotell ved foten av Elbrus

En oppstigning og en nedstigning med TaubaneAlle måltider under fjellturen

Et toppforsøk

Guider (1 - 3/4)

PRISEN INKLUDERER IKKE

Internasjonale flybilletter (Fra kr 3850,-)

Snow-Cat på toppnatta. Dette koster 500Euro opp til 4800M og 1000Euro opp til 5100M for en hel gruppe

Ekstra kostander ved avbrutt tur

Visum til Russland

Drikkevarer som øl, brus mm.

Inngangsbillett til monumenter i Russland

Personlig bekledning og utstyr

Forsikring

Tips til guider og annet personell
 

Samme tur
 • elbrus10

  10
  Dager

  15 500,-
  Fra kr (pr pers)

  ELBRUS 10 DAGER - NORMALRUTEN

  Vil du bestige Europas høyeste fjell? I dette programmet er det lagt inn en ekstra akklimatiseringsdag og en ekstra reservedag. Opplev vakre Kaukasus fra toppen av Elbrus!

  Les mer

 • elbrus-faste-avganger

  8
  Dager

  12 000,-
  Fra kr (Pr pers)

  ELBRUS - INTERNASJONALE GRUPPETURER

  På denne turen inngår du i en internasjonal gruppetur organisert av vår lokale partner.

  Les mer

 • elbrus8

  8
  Dager

  13 500,-
  Fra kr (pr pers)

  ELBRUS 8 DAGER - NORMALRUTEN

  Mount Elbrus på hele 5642m er et av de mest populære høyfjellene i verden. Siden det er Europas høyeste fjell inngår det også i ''seven summits''...

  Les mer