» ELBRUS 10 DAGER - NORMALRUTEN

ELBRUS 10 DAGER - NORMALRUTEN

 • Overblikk
 • Praktisk info
Vil du bestige Europas høyeste fjell? I dette programmet er det lagt inn en ekstra akklimatiseringsdag og en ekstra reservedag. Opplev vakre Kaukasus fra toppen av Elbrus!

Dag 1: Ankomst Mineralnye Vody
Dere ankommer Mineralnye Vody på formiddagen. På flyplassen blir dere møtt av deres guide og sjåfør og starter turen mot Cheget hvor dere skal bo. Kjøreturen tar 3-4 timer og går igjennom variert og flott landskap. Etter innsjekk kan dere utforske den lille landsbyen i nærområdet. Her er det mange restauranter som serverer god grillmat! 

Overnatting: Snezhnity Bars Hotel
Måltider: Middag

Dag 2: Akklimatisering opp til Chaget 2 stasjonen
Målet med dagen er å tilvenne kroppen høyden den skal opp i de neste dagene. Turen starter rolig og dere går langs en sti sikksakk oppover fjellsidene. Dere får flott utsikt mot flere høye fjell. Dere vil bruke ca. 2,5 -3 timer opp og en time ned igjen. 

Overnatting: Snezhnity Bars Hotel
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 3: Terskol Peak 3100moh
Målet med dagen er å tilvenne kroppen høyden den skal opp i de neste dagene. Turen starter rolig og dere går langs en sti sikksakk oppover fjellsidene. Dere får flott utsikt mot flere høye fjell. Etter noen timer kommer dere til et fossefall hvor dere tar en lunsjpause. Videre er det bare en liten time igjen til toppen. På en klar dag vil dere få en spektakulær utsikt mot mange vakre fjell i Kaukasus og mot målet for turen, Elbrus! Turen opp tar rundt 4-5 timer og ca. to timer ned. 
Overnatting: Snezhnity Bars Hotel
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 4: Opp på Elbrus 
Etter frokost pakker dere i bilen og kjører opp til skiheisene. Dere hjelper guiden å flytte utstyr og mat opp på fjellet med hjelp av skiheis. Dere tar tre heiser opp til 3500moh. Dere fordeler dere på rom (normalt 8 personer på hvert rom) og dere sover i senger med madrasser. Dere spiser en lett lunsj tilberedet av kokken før dere tar på dere utstyr og tar en akklimatiseringstur opp til 4100 moh. Dere tar går tilbake til Cheget og overnatter på hotell en natt til. 
Overnatting: Hotel
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 5: Opp i høyden
Etter frokost pakker dere i bilen og kjører opp til skiheisene. Dere hjelper guiden å flytte utstyr og mat opp på fjellet med hjelp av skiheis.Idag skal dere opp til Mountain Refuge som ligger på 3800m. Etter at dere har flyttet inn i hytten tar dere på dere utstyr og går i rolig tempo opp til 4400moh for å akklimatisere dere. 
Overnatting: Hytte
Måltider: Frokost, lunsjpakke og middag

Dag 6: Akklimatiseringsdag
Idag tar dere en akklimatiseringstur opp til 4800moh, og kanskje høyere om formen er god. Turen tar 6.timer opp og 2 timer ned. 

Dag 7: Hviledag
Dette er en velfortjent hviledag før toppstøtet. Denne kan benyttes til å gå en rolig tur opp i høyden eller å ta taubanen ned en eller to stasjoner for å raskere bygge et overskudd før toppstøtet. Dere kan også slappe av på hytten denne dagen. Guiden vil vise dere teknikker ved bruk av isøks og stegjern på ettermiddagen. 
Overnatting: Hytte
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 8: Toppstøt! 
Dere står opp klokken 02 for å gjøre dere klare for å starte på toppstøtet. Dere spiser lett mat før dere tar på dere utstyr og starter på etappen mot toppen. Det er mulig å leie snow-cat på toppstøtet. Dette er anbefalt da det sparer dere for mye energi og 4-5 timer. Når dere kommer over 5100moh vil dere gå over saddelen før dere traverserer over for å bestige toppen. Etter en fotoseanse på toppen starter dere på returen tilbake til hytten hvor det venter et godt velfortjent måltid! 
Overnatting: Hytte
Måltider: Middag

Dag 9: Reservedag
Dette er en ekstra reservedag i tilfelle dårlig vær eller utmattelse. Dersom denne dagen blir brukt til toppstøt så må dere flytte ned fra fjellet samme dag. Skiheisene stenger klokken 16, og det kan derfor bli en lang og tung dag dersom dere må forflytte utstyr på egenhånd. 

Overnatting: Snezhnity Bars Hotel
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 10: Hjemreise
Dere starter på kjøreturen tilbake til Mineralnye Vody for å nå flyet deres hjem.  Flyet går normalt til Moskva klokken 11:25. Eventyret eventyret er over for denne gang. 

VIKTIG INFORMASJON ANGÅENDE REISER TIL RUSSLAND
Angående reise i Kaukasus sier UD følgende på sine nettsider: ”Utenriksdepartementet fraråder reise eller opphold som ikke er strengt nødvendig i Nord-Kaukasus. Norske borgere som oppholder seg i eller som planlegger å reise til regionen oppfordres til å ta kontakt med ambassaden i Moskva for oppdatert informasjon og registrering av reise via www.landsider.no.” 
Hvis du velger å delta på en tur til Elbrus innebærer det at du gjør dette mot UDs reiseråd og dermed aksepterer den risikoen og de eventuelle konsekvensene som måtte medfølge. Selv om Ekspedisjonsreiser AS gjennomfører denne turen overstyrer ikke dette Utenriksdepartementets offisielle reiseråd. Sjekk om reiseforsikringen din dekker denne reisen.

REISEGARANTIFONDET
Ekspedisjonsreiser AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen gjør at du er sikret pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.
Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

FLYREISE
informasjon om flyreisen:

Internasjonale flybilletter er ikke inkludert i prisen for landprogram. Dette innebærer at dere kan bestille flybilletter selv. Er det ønskelig at Ekspedisjonsreiser booker deres flybilletter vil vi først gjøre en uforpliktet reservasjon av flyreisen. Reservasjonen med reiserute og navn blir tilsendt dere for gjennomgang. Kunden er selv ansvarlig for å kontrollere at navnene er korrekt skrevet i henhold til passet. Når kunden bekrefter at billettene stemmer i henhold til navn og reiserute vil vi utstede billettene og sende ut gyldige reisedokument. Du vil få tilsendt elektroniske billetter som du skriver ut og tar med på reisen.

Ankomstflyplass: Mineralnye Vody (MRV)
Hjemeiseflyplass: Mineralnye Vody (MRV)


BETALING AV REISEN
Når vi mottar din bestilling vil vi sende ut booking bekreftelse. Sammen med booking bekreftelsen sendes depositumsfaktura på 3.000,- per person. Bestiller kunden flybilletter gjennom Ekspedisjonsreiser AS vil kostnaden for flybilletter faktureres på samme faktura som depositumet. Beløpet forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.
Restbeløpet blir fakturert 90 dager før avreise og forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.

Bestilles reisen 90 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden med forfall innen 14 dager og sendt sammen med booking bekreftelsen.

PASS
Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

VAKSINASJONER OG REISERÅD
Kontakt ditt lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner.
Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.
For mer informasjon om hvilke vaksiner det anbefales av Folkehelseinstituttet.
Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.

REISEFORSIKRING
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Dersom du skal oppholde deg på høyder over 4000 moh må du sjekke om din forsikring er dekkende.

Ta med deg forsikringsbevis på reisen.

REISEREGISTRERING
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem.  Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner.

Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

BAGASJE PÅ FLY
Internasjonale flyvninger

Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

VISUM
Russland har visumplikt for norske statsborgere både ved inn- og utreise. Visum kan ikke skaffes ved grensepassering og må således ordnes via russisk utenriksstasjon før innreise til landet. Er man i fly-transitt, er det ikke nødvendig med transittvisum med mindre man skal skifte flyplass.
På den russiske ambassaden i Oslo sine nettsider finnes mer informasjon om visum, samt annen nyttig informasjon.

SIKKERHET
Ekspedisjonsreiser, samarbeidspartnere og våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Ekspedisjonsreiser AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå.

Dere besøker land med en fremmed kultur, som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. 

Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Ekspeidsjonsreiser AS har fått anledning til å informere deg som reisende

TIPS
Tips er endel av kulturen i Russland. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort.

De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet.

SPRÅK
Det offisielle språket i Russland er russisk. På hoteller og turistattraksjoner er det engelsk som blir brukt. 

MOBILDEKNING
GSM-dekningen i Russland er relativt god. Det kan dog være enkelte ”lommer” uten dekning.

INNFØRSELSBESTEMMELSER TIL NORGE
Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no.

DEN NORSKE AMBASSADE
Norge er representert i Russland med ambassade i Moskva, generalkonsulater i St. Petersburg og Murmansk.

Nødtelefoner: Brann 01, politi 02, ambulanse 03, gasslekkasje 04, opplysning: 09, redningssentral 0911 (fra enhver mobiltelefon). 
I krise eller nødsituasjon kontakt den norske ambassaden i Moskva: +7 499 951 10 00
Utenom konsulatenes og ambassadens arbeidstid kan reisende kontakte UDs operative senter på tlf.: +47 23 95 00 00 eller pr e-post: UDops@mfa.no

PRIS FRA

15 500,-

Basert på at 6 personer reiser sammen i privat gruppe i 2020

PRIS INKLUDERER

Invitasjonsbrev for visum

Lokal registrering (etter Russisk lov)

Transport fra flyplass til Terskol – flyplass

Overnatting på 3* hotell ved foten av Elbrus

En oppstigning og en nedstigning med gondolbane

Alle måltider under fjellturen

Et toppforsøk

Guider (1 - 3/4)

 

PRISEN INKLUDERER IKKE

Snow-Cat på toppnatta. Dette koster 500Euro opp til 4800M og 1000Euro opp til 5100M for en hel gruppe

Ekstra kostander ved avbrutt tur

Visum til Russland

Drikkevarer som øl, brus mm.

Internasjonale flybilletter

Samme tur
 • elbrus10

  10
  Dager

  15 500,-
  Fra kr (pr pers)

  ELBRUS 10 DAGER - NORMALRUTEN

  Vil du bestige Europas høyeste fjell? I dette programmet er det lagt inn en ekstra akklimatiseringsdag og en ekstra reservedag. Opplev vakre Kaukasus fra toppen av Elbrus!

  Les mer

 • elbrus-faste-avganger

  8
  Dager

  12 000,-
  Fra kr (Pr pers)

  ELBRUS - INTERNASJONALE GRUPPETURER

  På denne turen inngår du i en internasjonal gruppetur organisert av vår lokale partner.

  Les mer

 • elbrus8

  8
  Dager

  13 500,-
  Fra kr (pr pers)

  ELBRUS 8 DAGER - NORMALRUTEN

  Mount Elbrus på hele 5642m er et av de mest populære høyfjellene i verden. Siden det er Europas høyeste fjell inngår det også i ''seven summits''...

  Les mer