» YOGA & FJELLTUR I NEPAL

YOGA & FJELLTUR I NEPAL

 • Overblikk
 • Praktisk info

Vil du drive Yoga i vakre omgivelser? På denne turen kan du kombinere Yoga i vakre omgivelser i et av verdens fineste land. Dere vandrer igjennom et spektakulært landskap blant flere av verdens høyeste fjell. Kan det bli bedre? 

Dag 1: Ankomst Nepal 
Dere lander på Tribhuvan internajonale flyplass på formiddagen. Ved ankomst blir dere møtt av en hyggelig representant fra vår lokale samarbeidspartner. Fra flyplassen blir dere transportert i en privat bil til hotellet som ligger i Thamel. På ettermiddagen vil dere møte guiden og Yogainstruktøren som skal bli med dere på fjellturen. På kvelden er det en velkomstmiddag på en av de mest populære restaurantene i Kathmandu. Her får dere smake på lokale mat retter underholdt av etnisk dans og sang. 

Overnatting: Apsara Bontique Hotel 
Måltider: Velkomstmiddag

Mer om Apsara Boutique Hotel
Apsara er et sjarmerende hotell med en flott beliggenhet i enden av Thamel. Hotellet har en koselig restaurant som serverer god mat. Rommene er store og holder god standard. Det er ca. 20 meter fra resepsjonen til handlegatene starter i Thamel så her har du mange muligheter når det kommer til shopping og restauranter.

Dag 2: Morgen Yoga, sightseeing og kveldsyoga
Dere starter dagen med en rolig Yoga på hotellet ledet av instruktøren. Etter frokost vil dere bli hentet for å starte sightseeingen i Kathmandu dalen. På denne turen skal dere igjennom flere av de mest kjente monumentene i Katmandu. Attraksjoner dere skal innom er Boudhnath Stupaen, Pashupatinath tempelet, Swyambhunath Stupa (monkey temple) og Kathmandu Durbar Square. Dere vil ha en Yoga økt på hotellet på kvelden. 

Overnatting:Apsara Bontique Hotel 
Måltider: Frokost

Mer om Katmandu: 
Katmandu er hovedstaden i Nepal, og ligger i Katmandudalen mellom Himalaya i nord og Mahabharatfjellene i sør, 1325 moh. Byen dekker et område på 49,45 km2, og har 1,23 millioner innbyggere (2017).
Navnet Katmandu refererer til et tre-tempel (kath, "tre", og mandir "tempel") som ble bygd av Raja Lachmina Singh i 1596. Byens tidligere navn var Manju-Patan.
Administrativt er den en del av Katmandu distrikt, som har 1 744 240 innbyggere og et areal på 395 km2. Distriktet har den høyeste befolkningstettheten i Nepal.

 

Dag 3: Til Pokhara
Etter en morgenøkt med Yoga og frokost vil dere starte på turen i en privat bil som går til Pokhara. Turen tar rundt 7 timer og går igjennom spektakulært landskap. Bussen vil stoppe for frokost og lunsj to plasser. På ettermiddagen og kvelden kan dere benytte tiden til å gå i området rundt innsjøen og en kveldsøkt med Yoga.

Overnatting:Landmark Hotel 
Måltider: Frokost og lunsj

Dag 4: Fjellturen starter
Etter morgen yoga vil dere kjøre en kort tur til Nayapul som er startpunktet for trekkingen. Fjellturen starter enkelt med rolig gange mot Birethanti. Langs stien passerer dere mange små og sjarmerende landsbyer med flotte utsikter utover landskapet. Når dere når Tikhedhunga vil dere sjekke inn på et gjestehus for overnatting. Dere kan velge om dere vil ha yoga inne i gjestehuset eller ute. 
Overnatting: Gjestehus 
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 5: Vandring til Ghorepani 3194m
Etter frokost og morgenyoga vil dere starte på en lang tur oppover 3200 steintrapper mot Ulleri. Denne stien tilbyr unik utsikt over landskapet rundt og Annapurna fjellkjeden. Etter å ha ankommet Ulleri vil dere ha en kort fottur igjennom rododendron skog før dere starter på en bakke opp til Ghorepani hvor dere kan forvente utsikt mot Annapurna og Dhaulagiri kjeden. Her vil dere også overnatte i et gjestehus. Dere velger selv om dere vil ta yogaøkten ute eller inne i gjestehuset. 
Overnatting: Gjestehus 
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 6: Fottur til Poonhill og vandring til Tadapani
Dere står opp før soloppgang for å ta en timestur opp til Poonhill for å få soloppgang med spektakulær utsikt mot flere av verdens høyeste fjell. Om dere vil kan dere ha morgenøkten her denne morgenen. Dette er en flott opplevelse! Etter en stund på Poonhill går dere tilbake til gjestehuset for frokost og starter deretter på turen tilbake til Tadapani. Når dere kommer frem til Tadapani på ettermiddagen kan dere slappe av før kveldsyoga. 
Overnatting: Gjestehus
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 7: Fra Tadapani til Ghandunk
Etter morgenyoga og frokost starter dere vandringen nedover igjennom skoglandskap til Bhaisekharja før dere fortsetter mot Ghandunk. Etter lunsj i Ghandunk vil dere gå rundt i landsbyen for å utforske dagliglivet til lokalbefolkningen, kulturen og tradisjonene. Dere vil også besøket et museum der. Yoga på kvelden. 
Overnatting: Gjestehus
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 8: Tilbake til Pokhara
Dette er siste dag på fjelltur. Etter morgenyoga vil dere ha en fin vandring til Modi Khola og Sauli Bazar. Her vil dere skrive dere ut av nasjonalparken. Herfra vil dere ta en buss til Pokhara. Dere kan nyte kveldsyoga på hotellet i Pokhara. 

Overnatting: Landmark Hotel
Måltider: Frokost

Dag 9: Til Kathmandu 
Dere står opp tidlig for frokost og yoga. Turen tilbake til Kathmandu starter kl 07:00 og dere vil bruke rundt 7 timer tilbake til hovedstaden. På ettermiddagen vil dere ha yoga. Det blir også en avskjedsmiddag på en tradisjonell Nepalsk restaurant. 

Overnatting: Apsara Bontique Hotel
Måltider: Frokost og middag

Dag 10: Avreise til Norge
Eventyret går mot slutten. Flyreisen starter på kvelden så dere har nesten hele dagen i Kathmandu. Denne kan dere bruke til å utforske byen, shoppe eller å slappe av på hotellet. Dere blir transportert til flyplassen i god tid før flyavgang. 

REISEVILKÅR
Ekspedisjonsreiser tar forbehold om at nevnte overnattingssteder ikke har tilgjengelige rom på ønsket reisetidspunkt. Er noen av hotellene fullbooket vil vi finne gode alternativer med samme standard. 
Ekspedisjonsreiser tar forbehold om valutaendringer og prisendringer utenfor Ekspedisjonsreisers kontroll. Les våre reisevilkår før du sender inn påmelding.

REISEGARANTIFONDET
Ekspedisjonsreiser AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen gjør at du er sikret pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.

Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

BETALING AV REISEN
Når vi mottar din bestilling/påmelding vil vi sende ut booking bekreftelse. Sammen med booking bekreftelsen sendes depositumsfaktura på 3.000,- per person. 

Restbeløpet blir fakturert 90 dager før avreise og forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.

Bestilles reisen 90 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden med forfall innen 14 dager og sendt sammen med booking bekreftelsen.

PASS
Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

VAKSINASJON OG REISERÅD
Kontakt ditt lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner.
Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.
For mer informasjon om hvilke vaksiner det anbefales av Folkehelseinstituttet.
Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.

REISEFORSIKRING
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Dersom du skal oppholde deg på høyder over 4000 moh må du sjekke om din forsikring er dekkende.

Ta med deg forsikringsbevis på reisen.

REISEREGISTRERING
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem.  Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner.

Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

VALUTA
Vi anbefaler at du tar med deg ca. 150 amerikanske dollar. Visum kjøpes ved ankomst eller ved passering over grenseovergang og må betales i amerikanske dollar. Ta gjerne med små sedler som 1, 5, 10 USD, disse er greie å bruke til tips.

Lokal valuta kan tas ut i minibank i byene, på landsbygda er det være vanskelig å ta ut lokal valuta. Det er sjeldent problemer å ta ut lokal valuta (Rupie) i Kathmandu eller pokhara.

BAGASJE PÅ FLY
Internasjonale flyvninger:
Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Innenriksflyvninger:
Skal man fly innenriks småfly i Nepal må man pakke i myk bag, duffel bag. Store kofferter kan være vanskelig å få med seg i småfly.

Vanligvis gjelder 15 kg inkl. håndbagasje på innenriksflyginger i Nepal.

VISUM
Ekspedisjonsreiser anbefaler at visum kjøpes ved ankomst Nepal eller ved grensepassering. Kostnad for visum er 25 US$ (per 01. januar 2016) Visum kan ikke betales med VISA eller Mastercard, visum MÅ KJØPES KONTANT i amerikanske dollar. Kunden er selv ansvarlig med å gjøre seg kjent med landets visumregler og visumkostnader før avreise.

Det kreves også TO passbilder for å få visum.

SIKKERHET
Ekspedisjonsreiser, samarbeidspartnere og våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Ekspedisjonsreiser AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå.

Dere besøker land med en fremmed kultur, som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til et land i Asia innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden.

Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Ekspeidsjonsreiser AS har fått anledning til å informere deg som reisende.

TIPS
Tips er endel av kulturen i Nepal. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere forlater han på flyplassen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort.

De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet.

MOBILDEKNING
GSM-dekningen i Nepal er relativt god.  De fleste byene har bra dekning – og det samme gjelder i fjellet.   Det kan dog være enkelte ”lommer” uten dekning.

INNFØRSELSBESTEMMELSER TIL NORGE
Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no.

FLYSIKKERHET
Reiser med nepalske flyselskap kan være forbundet med risiko. Det anbefales å undersøke listen over flyselskaper uten tillatelse til å lande i EU på grunn av dårlig flysikkerhet. Avganger til fjellområdene blir ofte kansellert, noen ganger flere dager på rad, på grunn av dårlige værforhold. Det er lurt å ta hensyn til dette i planlegging av reiser inn og ut av landet. Flyulykker i Nepals fjellområder er dessverre ikke uvanlig på grunn av vanskelige driftsforhold og manglende overholdelse av sikkerhetsstandarder.

VIKTIG KONTAKTINFORMAJSON
Nødtelefonnumre er: Politi 100, brannvesen 101, ambulanse: Røde Kors, Lalitpur 5545666, Røde Kors, Kathmandu 4228094, turistpoliti 4223681

Ambassaden i Nepal kan kontaktes på tlf: +977 15 545 307 eller pr e-post: emb.kathmandu@mfa.no.

Åpningstider: 08.30-16.30, fredager 08.30-14.00

Utenom ambassadens arbeidstid kan reisende kontakte UDs døgnoperative senter på Tlf: +47 23 95 00 00 eller pr e-post: UDops@mfa.no

TIDSFORSKJELL
Tidsforskjellen til Norge er 3¾ timer når det er sommertid i Norge, og  4¾ timer når det er vintertid i Norge. Retningsnummer for samtaler fra Norge til Nepal er +977

PRIS FRA

14 900,-

Basert på at 6 personer reiser sammen i privat gruppe i lavsesong

PRIS INKLUDERER

Flyplass transport i privat bil

3 netter på delt dobbeltrom i Katmandu inkludert frokost

Sightseeing i Katmandu med privat guide

Velkomst og avskjedsmiddag 

Privat guide på fjellturen

Privat Yoga instruktør på yoga-øktene i henhold til program

Bærere på fjellturen 

Alle skatter og avgifter i Nepal

Yoga matte

Dunjakke og sovepose (om en ønsker å låne) 

 

IKKE INKLUDERT

Internasjonale flybilletter

Visum 

Personlige utgifter 

Enkelte måltider som ikke er nevnt i program

Tips til guider, yoga instruktør og annet personell

 

Samme tur
 • yoga-nepal

  10
  Dager

  14 900,-
  Fra kr (pr person)

  YOGA & FJELLTUR I NEPAL

  Vil du drive Yoga i vakre omgivelser? På denne turen kan du kombinere Yoga i vakre omgivelser i et av verdens fineste land. Dere vandrer igjennom et spektakulært landskap blant flere av...

  Les mer

 • everest-basecamp-island-peak-gruppetur

  22
  Dager

  37 990,-
  Fra kr (Pr person)

  EVEREST BASECAMP OG ISLAND PEAK - FASTE AVGANGER

  En vandretur til basecamp av verdens høyeste fjell Mount Everest med bestigning av fjellet Island Peak på hele 6189 meter gir deg en skikkelig ekspedisjonsfølelse! 

  Les mer

 • kulturreise-nepal

  10
  Dager

  9 500,-
  Fra kr (pr person)

  KULTURREISE I EVENTYRLANDET NEPAL

  Vil du oppleve Nepal? Dette er en spennende reise igjennom to av Nepals største byer i tillegg til nasjonalparken Chitwan i sør. Dette er en opplevelse for hele familien! 

  Les mer

 • everest-basecamp-faste-avganger

  18
  Dager

  29 500,-
  Fra kr (Pr person)

  EVEREST BASECAMP TREK - FASTE AVGANGER

  Har du en drøm om å vandre blant flere av verdens høyeste fjell i hjertet av Himalaya? Nepal er uten tvil et av verdens vakreste land. 

  Les mer

 • everest-basecamp-trek

  18
  Dager

  17 490,-
  Fra kr (pr person)

  EVEREST BASECAMP - BESTSELGER

  Opplev en av verdens fineste vandreturer mellom flere av verdens høyeste fjell. Mount Everest basecamp er målet - opplevelsene møter dere underveis! 

  Les mer

 • island-peak

  20
  Dager

  25 900,-
  Fra kr (pr person)

  ISLAND PEAK

  Bli med på en spennende reise til Nepal der 6000 meteren Island Peak (Imja Tse) ligger som mål. Eksotiske dager med sightseeing i Kathmandu er også noe du vil oppleve på denne...

  Les mer

Side 1 av 2 sider (9 turer) 1 2 Neste Siste