» FOTTUR TIL NAMCHE BAZAAR

FOTTUR TIL NAMCHE BAZAAR

 • Overblikk
 • Informasjon om turen
 • Praktisk info
Dette er reisen for deg som ønsker å oppleve en lett vandretur i Himalaya, kultursjokket i hovedstaden Katmandu og den unike Sherpakulturen. Rett over den sjermerende landsbyen Namche Bazaar får dere også en spektakulær utsikt mot Mount Everest. 

Dag 1: AVREISE FRA NORGE
Dere reiser fra Gardermoen på ettermiddagen via Doha eller Istanbul.

Dag 2: ANKOMST NEPAL
Ved ankomst vil dere bli møtt av en hyggelig representant fra vår lokale samarbeidspartner. Sjåføren vil transportere dere til hotellet og hjelpe dere med innsjekkingen. Om det er tid til det vil dere også ta en tur innom kontoret vårt i for briefing og møte med guider og sherpaer. Denne kvelden er det også duker for en velkomstmiddag på en populær lokal restaurant hvor det blir servert lokale matretter med underholdning som sang og dans. 

Måltider: Middag

Her finner du flere hoteller vi benytter i Nepal. I prisen over er god standard inkludert. Ønsker du enkel eller høy standard? Spør oss om pris! 

Enkel standard: 
Hotel Blue Horizon

God standard:
Apsara Boutique Hotel
Hotel Buddy

Høy standard:
Hotel Yak and Yeti
Hotel Annapurna

Dag 3: SIGHTSEEING I KATHMANDU
Hovedstaden Kathmandu byr på mange spennende monumenter og opplevelser. Trange gater med mange forskjellige butikker, et vennlig folkeslag som smiler til deg hvor enn du er og mange monumenter som er på UNESCO’s verdensarvliste. Etter en tur på sightseeing vil dere kunne kjøpe inn det siste som trengs av utstyr. Ettermiddagen står fri til egen disposisjon. 

Måltider: Frokost

Dag 4: FJELLTUREN STARTER
Dere står tidlig opp for å ta et fly til Lukla. Flyturen tar rundt 35 minutter og går langs Himalaya fjellkjeden. Dette byr på en unik utsikt rett mot flere av verdens høyeste fjell. Vel fremme i Lukla vil dere bli presentert for bærerne deres som skal hjelpe dere på turen. Her vil dere få frokost før dere starter på turen (om det ikke var tid til dette i Kathmandu). Dagens mål er Monjo og turen tar 4 timer i behagelig tempo. På vei til Monjo vil dere vandre igjennom flere sjarmerende landsbyer og dere vil stoppe å spise lunsj underveis. 

Dag 5: TIL SHERPA HOVEDSTADEN NAMCHE BAZAAR
Den andre dagen på fjellturen er i gang og dere starter turen videre mot Namche Bazaar. Dere går i dag inn i Sagarmatha nasjonalpark. Etter å ha krysset noen hengebroer starter oppstigningen til Namche Bazaar. Dette er en lang og relativt tung bakke, men dere går i et sakte og behagelig tempo. Når dere runder siste hjørne vil dere få en flott utsikt fra bunnen av byen, og den er virkelig spektakulær. 

Dag 6: TIL EVEREST VIEW HOTEL
I dag får dere føreste møte med selveste Mount Everest og andre høye fjell. Dere går sakte opp i høyden og vil etter hvert bli belønnet med en spektakulær utsikt. Dere ankommer Everest View hotel på 3880moh og tar en god pause med utsikt mot Mount Everest. Når dere er tilbake i Namche kan dere gå på kafe eller benytte muligheten til å slappe av på tehuset. 

Dag 7: FRIDAG I NAMCHE BAZAAR
Dette er en fridag. Dere kan slappe av på gjestehuset eller utforske de sjarmerende gatene i Nachame Bazaar. I denne landsbyen er det mange butikker med spennende varer og kafeer. Dersom dere ikke fikk se Mount Everest i går kan denne dagen benyttes for å prøve igjen. Dere kan også gå på Sherpamuseet som ligger like ovenfor landsbyen.  

Dag 8: TILBAKE TIL PHAKDING
I dag starter dere returen tilbake til Lukla. Dere går da tilbake på samme sti som dere kom. Dagen starter med å gå ned til Dudh Kosi elven for å kryssen den for så å fortsette langs elven til dere kommer til Phakding. Turen i dag tar rundt 2-3 timer i normalt behagelig tempo. 

Dag 9: TIL LUKLA
Dere starter oppstigningen til Lukla. Denne turen tar rundt 4 timer i rolig tempo. Dere må nå nyte tilværelsen blant sherpalandsbyer, bønneflagg, rododendron trær og omringelsen av høye fjell. Vel fremme i Lukla vil dere finne gjestehuset og sjekke inn for overnatting. 

Dag 10: TILBAKE TIL KATHMANDU
Dere tar et morgenfly fra Lukla til Kathmandu. Her blir dere hentet av en sjåfør som vil ta dere til hotellet. Her vil dere også møte sjefen for vår lokale partner som gjerne tar imot tilbakemeldinger og referat fra turen deres. 

Måltider: Frokost og middag

Dag 11: KATHMANDU
Her har dere enda en dag i Kathmandu til å slappe av før hjemreisen begynner. Vi kan hjelpe deg med å planlegge en utflukt denne dagen. Om dere ønsker å oppleve Safari mens dere er i Nepal så har vi pakker for det også! 

Måltider: Frokost

Dag 12: Hjemreise til Norge
Dere nyter formiddagen på hotellet eller utforske de fargerike gatene i Katmandu for siste gang. Dere blir transportert til flyplassen i god tid før flyavgang. 

Dag 13: Ankomst Norge
Dere ankommer Norge på formiddagen. Takk for reisen og velkommen tilbake. 

 

Geografi
En stor del av Himalayafjellkjeden ligger i Nepal, deriblant verdens høyeste fjell, Mount Everest. Landet har flere andre topper på over 8000 meter, og tre fjerdedeler av Nepals totale landområde er fjell. Slettelandskapet i sør brukes i hovedsak til jordbruk, det samme gjelder landets mange fruktbare daler.

Klimaet varierer ut fra antall meter over havet. I lavlandet er det subtropisk klima, mens det i fjellområdene er så kaldt at både snø og isbreer ligger hele året. Nepal har i liten grad bygget ut det potensialet for vannkraft som ligger i landets mange elver og fosser. Foreløpig er det først og fremst skogen som brukes som energikilde.

Ved som brensel har ført til avskoging og erosjon På noen få tiår har den skogkledde andelen av Nepal blitt redusert fra omtrent halvparten til en drøy fjerdedel. Klimaendringene fører til at isbreer smelter, noe som sammen med avskogingen fører til flere oversvømmelser. På grunn av dårlige sanitærforhold og utslipp fra industrien er forurenset vann et problem. Forurensning fra kjøretøy gjør luftkvaliteten i byene dårlig.

Økonomi og handel
Nepal er et av verdens fattigste land. Store deler av befolkningen lever utelukkende av det de selv dyrker, og en stor andel av befolkningen er underernærte. Kanskje så mye som 90% lever av landbruk. Andelen mennesker som lever i absolutt fattigdom har gått ned de senere årene. Det skyldes først og fremst overføringer fra nepalere som arbeider i utlandet. Handel, servicenæringen og industrien utgjør stadig en større andel av bruttonasjonalproduktet (BNP), men Nepals naturressurser er dårlig utnyttet.

Turisme har etter hvert vokst til å bli en viktig inntektskilde for landet. Dette gjør mange av landets innbyggere sårbare for politisk uro, ettersom turistene uteblir når det oppstår uroligheter.

Korrupsjon er utbredt og landet sliter med at de alltid har underskudd på statsbudsjettet, som dekkes opp med utenlandslån og bistand. Penger fra utlandet dekker en fjerdedel av budsjettet. Politikerne har prøvd mange tiltak for å stable økonomien på beina, men de hyppige regjeringsskiftene og stadige endringer av den økonomiske politikken gjør at tiltakene i liten grad lykkes.   

 

REISEVILKÅR
HER finner dere våre reisevilkår. Husk å les igjennom dokumentet før dere bestiller en reise. Vi tar forbehold om valuta- og prisendringer utenfor Ekspedisjonsreiser AS sin kontroll. 

REISEGARANTIFONDET
Ekspedisjonsreiser AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen gjør at du er sikret pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.

Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

BETALING AV REISEN
Når vi mottar din bestilling/påmelding vil vi sende ut booking bekreftelse. Sammen med booking bekreftelsen sendes depositumsfaktura på 3.000,- per person. 

Restbeløpet blir fakturert 60 dager før avreise og forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.

Bestilles reisen 60 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden med forfall innen 14 dager og sendt sammen med booking bekreftelsen.

PASS
Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

VAKSINASJON OG REISERÅD
Kontakt ditt lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner.
Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.
For mer informasjon om hvilke vaksiner det anbefales av Folkehelseinstituttet.
Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.

REISEFORSIKRING
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Dersom du skal oppholde deg på høyder over 4000 moh må du sjekke om din forsikring er dekkende.

Ta med deg forsikringsbevis på reisen.

REISEREGISTRERING
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem.  Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner.

Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

VALUTA
Vi anbefaler at du tar med deg 2-300 amerikanske dollar. Visum kjøpes ved ankomst eller ved passering over grenseovergang og må betales i amerikanske dollar. Ta gjerne med små sedler som 1, 5, 10 USD, disse er greie å bruke til tips.

Lokal valuta kan tas ut i minibank i byene, på landsbygda er det være vanskelig å ta ut lokal valuta. Det er seldent problemer å ta ut lokal valuta (Rupie) i Kathmandu.

BAGASJE PÅ FLY

Internasjonale flyvninger
Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Innenriksflyvninger
Skal man fly innenriks småfly i Nepal må man pakke i myk bag, duffel bag. Store kofferter kan være vanskelig å få med seg i småfly.

Vanligvis gjelder 15 kg inkl. håndbagasje på innenriksflyginger i Nepal.

VISUM
Ekspedisjonsreiser anbefaler at visum kjøpes ved ankomst Nepal eller ved grensepassering. Kostnad for visum er 25 US$ (per 01. januar 2016) Visum kan ikke betales med VISA eller Mastercard, visum MÅ KJØPES KONTANT i amerikanske dollar. Kunden er selv ansvarlig med å gjøre seg kjent med landets visumregler og visumkostnader før avreise.

Det kreves også TO passbilder for å få visum. Husk å ta med 2 passbilder ekstra til trekkingtillatelsen.

SIKKERHET
Ekspedisjonsreiser, samarbeidspartnere og våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Ekspedisjonsreiser AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå.

Dere besøker land med en fremmed kultur, som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til et land i Asia innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden.

Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Ekspeidsjonsreiser AS har fått anledning til å informere deg som reisende.

TIPS
Tips er endel av kulturen i Nepal. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere forlater han på flyplassen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort.

De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet.

MOBILDEKNING
GSM-dekningen i Nepal er relativt god.  De fleste byene har bra dekning – og det samme gjelder i fjellet.   Det kan dog være enkelte ”lommer” uten dekning.

INNFØRSELSBESTEMMELSER TIL NORGE
Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no.

FLYSIKKERHET
Reiser med nepalske flyselskap kan være forbundet med risiko. Det anbefales å undersøke listen over flyselskaper uten tillatelse til å lande i EU på grunn av dårlig flysikkerhet. Avganger til fjellområdene blir ofte kansellert, noen ganger flere dager på rad, på grunn av dårlige værforhold. Det er lurt å ta hensyn til dette i planlegging av reiser inn og ut av landet. Flyulykker i Nepals fjellområder er dessverre ikke uvanlig på grunn av vanskelige driftsforhold og manglende overholdelse av sikkerhetsstandarder.

VIKTIG KONTAKTINFORMAJSON
Nødtelefonnumre er: Politi 100, brannvesen 101, ambulanse: Røde Kors, Lalitpur 5545666, Røde Kors, Kathmandu 4228094, turistpoliti 4223681

Ambassaden i Nepal kan kontaktes på tlf: +977 15 545 307 eller pr e-post: emb.kathmandu@mfa.no.

Åpningstider: 08.30-16.30, fredager 08.30-14.00

Utenom ambassadens arbeidstid kan reisende kontakte UDs døgnoperative senter på Tlf: +47 23 95 00 00 eller pr e-post: UDops@mfa.no

TIDSFORSKJELL
Tidsforskjellen til Norge er 3¾ timer når det er sommertid i Norge, og  4¾ timer når det er vintertid i Norge. Retningsnummer for samtaler fra Norge til Nepal er +977

PRIS FRA

13 500,-

Basert på at 6 personer reiser sammen i privat gruppe i 2019
Pristillegg pr person dersom 4 reiser sammen: 600,-
Pristillegg pr person dersom 2 reiser sammen: 1000,-

PRIS INKLUDERER

Flyplass transport

4 netter på hotell i Katmandu (delt dobbeltrom) 

Fly fra Katmandu – Lukla – Katmandu (inkl. 15 kg bagasje)

Sightseeing i Kathmandu med privat bil og guide

Velkomst og avskjedsmiddag på tradisjonell restaurant i Katmandu

Frokost i Katmandu

All overnatting på fjellturen i gjestehus (enkel standard)

Alle måltider på fjellet (frokost, lunsj og middag)

Te eller kaffe til måltider

Profesjonell engelsktalende guide

En bærer som tar opptil 15 kg bagasje pr person

Ekspedisjonsreiser duffelbag

IKKE INKLUDERT

Internasjonale flybilletter (spør oss om tilbud)

Visum til Nepal

Måltider i Kathmandu bortsett fra de som er beskrevet i program

Inngangsbilletter til monumenter på sightseeing (26 $ pr person)

Personlige utgifter som mineralvann, øl, vin mm.

Drikkevarer

Reiseforsikring (må dekke helikopter evakuering) 

Tips (Ca. 80$ pr person)

Samme tur
 • everest-basecamp-island-peak-gruppetur

  22
  Dager

  36 900,-
  Fra kr (Pr person)

  EVEREST BASECAMP OG ISLAND PEAK - FASTE AVGANGER

  En vandretur til basecamp av verdens høyeste fjell Mount Everest med bestigning av fjellet Island Peak på hele 6189 meter gir deg en skikkelig ekspedisjonsfølelse! 

  Les mer

 • everest-basecamp-faste-avganger

  18
  Dager

  28 500,-
  Fra kr (Pr person)

  EVEREST BASECAMP TREK - FASTE AVGANGER

  Har du en drøm om å vandre blant flere av verdens høyeste fjell i hjertet av Himalaya? Nepal er uten tvil et av verdens vakreste land. 

  Les mer

 • everest-basecamp-trek

  18
  Dager

  15 700,-
  Fra kr (pr person)

  EVEREST BASECAMP - BESTSELGER

  Opplev en av verdens fineste vandreturer mellom flere av verdens høyeste fjell. Mount Everest basecamp er målet - opplevelsene møter dere underveis! 

  Les mer

 • island-peak

  20
  Dager

  23 600,-
  Fra kr (pr person)

  ISLAND PEAK

  Bli med på en spennende reise til Nepal der 6000 meteren Island Peak (Imja Tse) ligger som mål. Eksotiske dager med sightseeing i Kathmandu er også noe du vil oppleve på denne...

  Les mer

 • lobuche

  19
  Dager

  22 500,-
  Fra kr (pr person)

  LOBUCHE EAST PEAK

  En vakker fjelltopp som ligger naturlig til om du går til Everest basecamp. Lobuche er ofte brukt som akklimatisering for mennesker som skal prøve å bestige selveste Mount Everest....

  Les mer

 • annapurna-basecamp-trek

  17
  Dager

  15 900,-
  Fra kr (pr person)

  ANNAPURNA BASECAMP

  Det er ikke uten grunn at Annapurna basecamp trek er kåret til den fineste vandreturen i verden flere ganger. Her går dere blant høye fjell og igjennom sjarmerende landsbyer. 

  Les mer

Side 1 av 2 sider (7 turer) 1 2 Neste Siste