» FJELLTUR RUNDT VAKRE MANASLU

FJELLTUR RUNDT VAKRE MANASLU

 • Overblikk
 • Praktisk info
Ønsker du en skikkelig utfordring og en spektakulær naturopplevelse? Da er denne turen skreddersydd for deg! Opplev den unike kulturen, de sjarmerende landsbyene, de høye hvite toppene og mestring i et av verdens fineste naturområder. 

Dag 1: Avreise fra Norge
Dere velger avreisedato og ønsket avreiseflyplass nærmest deres hjemsted. Normalt starter reisen på ettermiddagen med Qatar Airways fra Oslo via Doha.

Dag 2: Ankomst Nepal
Ankomst Kathmandu på formiddagen. Dere blir tatt godt imot på flypassen og kjørt til hotellet som ligger i hjertet av Kathmandu – Thamel. Her ordner representanten all innsjekking mens dere slapper av og nyter en velfortjent velkomstdrink. Etter innsjekk har dere tid til å utforske Kathmandu eller bare slappe av frem til velkomstmiddagen på kvelden.
Dere drar til en resturant en kort gåtur fra hotellet og får servert gode nepalske retter og drikke mens vi blir underhold av dansere.
Overnatting:
Apsara Boutique Hotell
Måltider: Middag

Mer om Apsara Boutique Hotel
Apsara er et sjarmerende hotell med en flott beliggenhet i enden av Thamel. Hotellet har en koselig restaurant som serverer god mat. Rommene er store og holder god standard. Det er ca. 20 meter fra resepsjonen til handlegatene starter i Thamel så her har du mange muligheter når det kommer til shopping og restauranter.

Dag 3: Katmandu
Sightseeing i Kathmandu der dere besøker en 2000 år gammel stupa, Swayambunath som er kjent som monkey tempel. Her har dere fin utsikt utover Kathmandu. Dere besøker også Durbar Square med sine mange fargerike templer.
På ettermiddagen blir det lagt opp til en felles runde i Thamel for å handle inn det siste som trengs for fjellturen. Her får dere testet deres pruteferdigheter – og det er vanvittig gøy! 
Overnatting:
Apsara Boutique Hotel
Måltider inkludert: Frokost

Mer om Katmandu: 
Katmandu er hovedstaden i Nepal, og ligger i Katmandudalen mellom Himalaya i nord og Mahabharatfjellene i sør, 1325 moh. Byen dekker et område på 49,45 km2, og har 1,23 millioner innbyggere (2017).
Navnet Katmandu refererer til et tre-tempel (kath, "tre", og mandir "tempel") som ble bygd av Raja Lachmina Singh i 1596. Byens tidligere navn var Manju-Patan.
Administrativt er den en del av Katmandu distrikt, som har 1 744 240 innbyggere og et areal på 395 km2. Distriktet har den høyeste befolkningstettheten i Nepal.

Dag 4: Kjør fra Kathmandu til Arughat (570m)
Dagens destinasjon er Arughat, som er en ca 7-8 timers kjøretur fra Kathmandu. Dere starter med en tidlig frokost før dere møter guidene og blir hentet i deres private jeep. Dere følger motorveien i ca 70 kilometer fra Kathmandu. Deretter forlater dere motorveien, krysser elven Trisuli og kjører mot Dhading Besi. Dere stopper her til lunsj. Fra Dhading Besi kjører dere mot Arughat. Etter ca 3 timer kjøring på en humpete vei, kommer dere til Arughat, som er utgangspunktet for fjellturen. Dere overnatter på en lodge i Arughat.
Måltider inkludert: Frokost, lunsj og middag

Les mer om hvordan maten er på fjelltur i Nepal. Trykk her

Dag 5: Trek til Soti Khola (730m)
Soti Khola er målet for dagen. Den faktiske fjellturen begynner i dag. Dere krysser først broen over Budhi Gandaki-elven og går nordover. Dere følger stien som går gjennom Mangaltar og Shanti Bazaar opp til Arkhet-elven. Når dere krysser hengebroen over arketen, blir stien brattere og mer krevende. Dere går videre mot Keurenipani. Fra Keurenipani begynner stien å synke til Soti Khola. Herfra krysser dere noen fjærbroer før dere til slutt når Soti Khola. Natten vil enten bli brukt i en teltleir eller et enkelt tehus i Soti Khola.
Måltider inkludert: Frokost, lunsj og middag

Dag 6: Trek til Machha Khola (930m)
Idag skal dere gå til Machhakhola Gaon. Vi krysser broen over Soti-elven og fortsetter gjennom Salens skog, på en steinete sti. Fra Lapubesi fortsetter oppoverfarten videre langs bredden av Budhi Gandaki-elven til Khanibesi, som gir en vakker utsikt over fossen. Når dere når Machhakhola Gaon, kan dere også ta en avslappende dukkert i varme kilden. Overnatting i et tehus i Machhakhola Gaon.
Måltider inkludert: Frokost, lunsj og middag

Dag 7: Trek til Jagat (1.410m)
Etter en god frokost starter en ny dag med vandring i et eventyrlig landskap. Etter å ha forlatt Machhakhola Gaon fortsetter dere på den smale stien langs Budhi Gandaki-elven. Etter en stund krysser dere en bro for å nå Khorlabesi, som gir en av de beste utsikten over Ganesh Himal. Overnatting i et lokalt tehus i Jagat. 
Måltider inkludert: Frokost, lunsj og middag

Dag 8: Trek til Deng (1.800m)
Deng er målet for dagen. Etter de nødvendige formaliteter (oppfylt av teamleder) på MCAPs kontor i Jagat går dere videre. Denne dagen går dere igjennom et flott landskap på steinete stier, igjennom rododendron skoger og mange sjarmerende småbruk. det er bare å nyte tilværelsen blant små landsbyer i en fantastisk natur. 
Måltid inkludert: Frokost, lunsj, middag

Dag 9: Trek to Ghap (2.160m)
Ghap er målet for dagen. Dagen starter med at dere krysser hengebroen og går oppover mot Rana. Turen fortsetter nordvest, langs bredden av Budhi Gandaki-elven mot Bihi og deretter vest, opp i Budhi Gandaki-dalen. Fra Bihi deles stien inn i to stier som igjen møter på Ghap. Den ene følger den nordlige bredden av Budhi Gandaki-elven, mens den andre (alternative rute) følger elvas sørlige bredde. Hvis tiden tillater det, tar dere også til en tur opp til landsbyen Prok  og en utflukt til Kal Tal. Dere går deretter tilbake til Ghap for overnatting. 
Måltider inkludert: Frokost, lunsj og middag

Dag 10: Trek til Lho (2630m)
Lho er målet for i dag. Stien går først gjennom den vakre skogen av gran og rhododendron på elvenes sørbredde. Deretter krysser dere en trebro som tar dere til elvenes nordbredde og etter å ha gått en stund, krysser dere igjen en bro for å komme til sørbredden. Stien gjør at dere klatrer godt lagde trapper. Underveis passerer dere Mani vegger og hus gjennom Banjam, inn i rhododendron, gran og eikeskog, før dere når Lihi. Herfra er det kun en liten etappe igjen før dere når dagens mål. 
Måltider inkludert: Frokost, lunsj og middag

Dag 11: Trek til Samagaon (3.530m)
Idag skal dere gå inn til Samagaon. Fra Lho går dere først opp til landsbyen Shyala igjennom en furu og rhododendron skog. Vel fremme i Samagaon sjekker dere inn i et lokalt tehus. 
Måltider inkludert:Frokost, lunsj og middag

Dag 12: Akklimatiseringsdag
Denne dagen er både hvile og akklimatiseringsdag. Det er alltid godt å akklimatisere seg godt før man går opp i høyden. Dere tilbringer dagen med å nyte Lama bosetningen i Sama landsbyen. Dere besøker også Sama Gompa og vandrer også opp åsen for å se fjellet og landsbyen. 
Måltider inkludert: Frokost, lunsj og middag

Dag 13: Trek til Samdo (3.690m)
Samdo er målet for i dag. Etter forrige dags akklimatisering er dere klare for å gå videre. Etter en kort spasertur kommer dere over stien som fører til Manaslu Base Camp-stien. Dere passerer stien og går nå inn i skogen fylt med bjørk, enebær, rhododendron, mose og lav. Dere nyter synet av steinhyttene og de lange Mani-veggene i Kyonggma Kharka før dere krysser en bro over Budhi Gandaki-elven og går inn i landsbyen Samdo som ligger svært nær Tibet. Dere overnatter på et tehus i Samdo.
Måltider inkludert: Frokost, lunsj og middag

Dag 14: Trek til Larkya Rest House (4,470m)
Larkya Rest House er målet for dagen. Fra Samdo går stien ned til broen over Budhi Gandaki-elven. Krysser den siste broen over Budhi Gandaki-elven, dere går videre mot Larkya Rest House. Stien går forbi Mani-vegger og Stenhytter før du kommer til Larke Phedi, også kjent som Dharmasala. Det er en sesongbasert landsby som tilbyr rom og telt for fjellgåere. Kvelden vil bli brukt til å utforske åsene med det formål å akklimatisere. 
Måltider inkludert: Frokost, lunsj og middag

Dag 15: Trek til Bimtang (3,720m)
I dag skal dere opp på fjellturens høyeste punkt - Larkya La (5 160m) - før dere går til Bimthang. Du kan forvente at dagen vil være lang og vil kreve 8-9 timers gange. Dere starter derfor tidlig om morgenen. Stien går gjennom nordsiden av Larkya-breen. Dere krysser fire frosne innsjøer og går deretter opp en bratt sti som tar dere til Larkya La som ønsker dere velkommen med bønnflagger og den fantastiske utsikten over de snødekte toppene. Stien som nå følger den østlige bredden av den store lateralmoren, går ned til den vakre landsbyen Bimthang hvor dere skal overnatte. 
Måltider inkludert: Frokost, lunsj og middag

Dag 16: Trek til Dharapani (1,860m)
Dharapani er målet for dagen. Først følger dere stien over Bimthangbreen som leder sydover. Etter å ha forlatt Bimthangbreen og Bimthang landsbyen, går stien inn i rhododendron og furuskog og dere vil idag bli belønnet med en spektakulær utsikt mot Mount Manaslu. 
Måltider inkludert: Frokost, lunsj og middag

Dag 17: Trek til Bahundanda (1.310m)
Idag går dere nedover med mål om å overnatte i landsbyen Bahundanda. Turen idag går igjennom et fint landskap, sjarmerende landsbyer og forbi flere fossefall. Vel fremme sjekker dere inn og som alternativ kan dere ta et bad i de varme kildene for å pleie slitne muskler. 
Måltider inkludert: Frokost, lunsj og middag

Dag 18: Trek til Besisahar (7,60m)
I dag er den siste dagen av fjellturen og Besisahar er dagens mål. Turen fortsetter sørover mot landsbyen Nadi Bazaar for så å krysser fjærabroen over Nagdi-elven. Dere går videre ned til landsbyen Bhulbhule som gir utsikt over en 60 meter høy foss og den siste utsikten mot Manaslu, Himchuli og Nagdi Chuli. Deretter går stien gjennom risterrasser og subtropisk skog for å nå Besisahar, som er sluttpunktet til Manaslu Trek. Kvelden kan bli brukt til å nyte internettfasiliteter, templer og livsstil av Gurung og Tamang folket som bor i Besisahar. Overnatting i et koselig tehus i Besisahar. 
Måltider inkludert: Frokost, lunsj og middag

Dag 19: Tilbake til Katmandu
Etter å ha fullført en lang og flott fjelltur, reiser dere nå tilbake til Katmandu. Tidlig om morgenen tar dere en buss som går til Katmandu. Bussen går sydover til Dumre, som deretter følger Prithvi-motorveien til den når Katmandu. Dere stopper to ganger, en gang til frokost og en gang til lunsj. Etter ca 7-8 timers tur kommer dere til Katmandu. Når dere kommer til Kathmandu, vil dere bli eskortert til hotellet, hvor dere kan ta en velfortjent dusj og slappe av. 
Overnatting:
Hotel Apsara Boutique
Måltider inkludert: Middag

Dag 20: Hjemreisen starter
Dere nyter siste dag i Nepal før hjemreisen starter. Dere blir transportert til flyplassen i god tid før flyavgang. 

 

REISEGARANTIFONDET
Ekspedisjonsreiser AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen gjør at du er sikret pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.

Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

BETALING AV REISEN
Når vi mottar din bestilling vil vi sende ut booking bekreftelse. Sammen med booking bekreftelsen sendes depositumsfaktura på 3.000,- per person. Bestiller kunden flybilletter gjennom Ekspedisjonsreiser AS vil kostnaden for flybilletter faktureres på samme faktura som depositumet. Beløpet forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.

Restbeløpet blir fakturert 90 dager før avreise og forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.

Bestilles reisen 90 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden med forfall innen 14 dager og sendt sammen med booking bekreftelsen.

PASS
Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

VAKSINASJON OG REISERÅD
Kontakt ditt lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner.
Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.
For mer informasjon om hvilke vaksiner det anbefales av Folkehelseinstituttet.
Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.

REISEFORSIKRING
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Dersom du skal oppholde deg på høyder over 4000 moh må du sjekke om din forsikring er dekkende.

Ta med deg forsikringsbevis på reisen.

REISEREGISTRERING
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem.  Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner.

Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

VALUTA
Vi anbefaler at du tar med deg 2-300 amerikanske dollar. Visum kjøpes ved ankomst eller ved passering over grenseovergang og må betales i amerikanske dollar. Ta gjerne med små sedler som 1, 5, 10 USD, disse er greie å bruke til tips.

Lokal valuta kan tas ut i minibank i byene, på landsbygda er det være vanskelig å ta ut lokal valuta. Det er seldent problemer å ta ut lokal valuta (Rupie) i Kathmandu

BAGASJE PÅ FLY
Internasjonale flyvninger
Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Innenriksflyvninger
Skal man fly innenriks småfly i Nepal må man pakke i myk bag, duffel bag. Store kofferter kan være vanskelig å få med seg i småfly.
Vanligvis gjelder 15 kg inkl. håndbagasje på innenriksflyginger i Nepal.

VISUM
Ekspedisjonsreiser anbefaler at visum kjøpes ved ankomst Nepal eller ved grensepassering. Kostnad for visum er 40 US$ (per 01. januar 2016) Visum kan ikke betales med VISA eller Mastercard, visum MÅ KJØPES KONTANT i amerikanske dollar. Kunden er selv ansvarlig med å gjøre seg kjent med landets visumregler og visumkostnader før avreise.

Det kreves også TO passbilder for å få visum.

SIKKERHET
Ekspedisjonsreiser, samarbeidspartnere og våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Ekspedisjonsreiser AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå.

Dere besøker land med en fremmed kultur, som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til et land i Asia innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden.

Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Ekspeidsjonsreiser AS har fått anledning til å informere deg som reisende.

TIPS
Tips er endel av kulturen i Nepal. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere forlater han på flyplassen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort.

De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet.

MOBILDEKNING
GSM-dekningen i Nepal er relativt god.  De fleste byene har bra dekning – og det samme gjelder i fjellet.   Det kan dog være enkelte ”lommer” uten dekning.

INNFØRSELSBESTEMMELSER TIL NORGE
Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no.

VIKTIG KONTAKTINFORMAJSON
Nødtelefonnumre er: Politi 100, brannvesen 101, ambulanse: Røde Kors, Lalitpur 5545666, Røde Kors, Kathmandu 4228094, turistpoliti 4223681

Ambassaden i Nepal kan kontaktes på tlf: +977 15 545 307 eller pr e-post: emb.kathmandu@mfa.no.

Åpningstider: 08.30-16.30, fredager 08.30-14.00

Utenom ambassadens arbeidstid kan reisende kontakte UDs døgnoperative senter på Tlf: +47 23 95 00 00 eller pr e-post: UDops@mfa.no

TIDSFORSKJELL
Tidsforskjellen til Norge er 3¾ timer når det er sommertid i Norge, og  4¾ timer når det er vintertid i Norge. Retningsnummer for samtaler fra Norge til Nepal er +977

PRIS FRA

18 100,-

Basert på at 6 personer reiser sammen i privat gruppe i 2019
Pristillegg pr person dersom 4 reiser sammen: 400,-
Pristillegg pr person dersom 2 reiser sammen: 800,-

PRIS INKLUDERER

Flyplass transport i henhold til program

3 netter delt standardrom i Katmandu på Apsara Boutique Hotel

En hel dag guidet bytur med privat kjøretøy og guide

Velkomstmiddag og avskjedsmiddag på en populær nepalesiske restaurantene med tradisjonell etnisk musikk og dans

All overnatting under fjellturen (lodge / tehus)

Annapurna (ACAP) Trekkingstillatelser og TIMS (Trekkers Security Card) 

Nedre Manaslu Trekking Tillatelse og Upper Manaslu spesiell tillatelse

Privat transport (Jeep) til Arughat og retur fra Besisahar til Kathmandu med buss

Alle frokoster og 2 middager i Katmandu

Alle måltider (frokost / lunsj / middag) under fjellturen

Fersk frukt på fjellturen (servert etter hver middag)

Renset drikkevann (Medicated Safe & proof)

Gov. lisensiert og godt trent engelsktalende guide og hele hans utgifter

En bærer (En bærer for hver 2 medlemmer) og hele hans utgifter

Forsikring av guide og porter

All nødvendig lokal skatter og avgifter

Gratis lån av dunjakke og sovepose

Ekspedisjonsreiser duffelbag til odel og eie

IKKE INKLUDERT I PRISEN

Internasjonale flybilletter (Spør oss om pris)

visum (40$)

Tips til guider, bærere og annet personell (Vi anbefaler ca. 100-120 $ pr person)

Drikkevarer (mineralvann, brus mm)

Inngangsbilletter på sightseeing (ca. 26$) 

Personlige utgifter og måltider som ikke er nevnt i programmet

Samme tur
 • manaslu-trek

  21
  Dager

  18 100,-
  Fra kr (Pr pers)

  FJELLTUR RUNDT VAKRE MANASLU

  Ønsker du en skikkelig utfordring og en spektakulær naturopplevelse? Da er denne turen skreddersydd for deg! Opplev den unike kulturen, de sjarmerende landsbyene, de høye hvite...

  Les mer

 • everest-basecamp-trek

  18
  Dager

  15 700,-
  Fra kr (pr person)

  EVEREST BASECAMP - BESTSELGER

  Opplev en av verdens fineste vandreturer mellom flere av verdens høyeste fjell. Mount Everest basecamp er målet - opplevelsene møter dere underveis! 

  Les mer

 • island-peak

  20
  Dager

  23 600,-
  Fra kr (pr person)

  ISLAND PEAK

  Bli med på en spennende reise til Nepal der 6000 meteren Island Peak (Imja Tse) ligger som mål. Eksotiske dager med sightseeing i Kathmandu er også noe du vil oppleve på denne...

  Les mer

 • lobuche

  19
  Dager

  22 500,-
  Fra kr (pr person)

  LOBUCHE EAST PEAK

  En vakker fjelltopp som ligger naturlig til om du går til Everest basecamp. Lobuche er ofte brukt som akklimatisering for mennesker som skal prøve å bestige selveste Mount Everest....

  Les mer

 • annapurna-basecamp-trek

  17
  Dager

  15 900,-
  Fra kr (pr person)

  ANNAPURNA BASECAMP

  Det er ikke uten grunn at Annapurna basecamp trek er kåret til den fineste vandreturen i verden flere ganger. Her går dere blant høye fjell og igjennom sjarmerende landsbyer. 

  Les mer

 • everest-basecamp-island-peak

  23
  Dager

  25 000,-
  Fra kr (pr person)

  EVEREST BASECAMP & ISLAND PEAK

  En vandretur til basecamp av verdens høyeste fjell Mount Everest med bestigning av fjellet Island Peak på hele 6189 meter gir deg en skikkelig ekspedisjonsfølelse! 

  Les mer