» LOBUCHE EAST PEAK

LOBUCHE EAST PEAK

 • Overblikk
 • Praktisk info
En vakker fjelltopp som ligger naturlig til om du går til Everest basecamp. Lobuche er ofte brukt som akklimatisering for mennesker som skal prøve å bestige selveste Mount Everest. Utsikten fra toppen er spektakulær! 

Dag 1: AVREISE FRA NORGE
Dere reiser fra Norge på ettermiddagen.

Dag 2: ANKOMST KATHMANDU
Den internasjonale flypassen i Kathmandu har stått uforandret i flere tiår, og det merker dere når dere lander. Når dere har kommet igjennom immigrasjonen møter dere en vennlig representant fra vår lokale samarbeidspartner i Nepal. Dere blir fraktet hotellet som ligger midt i shoppinggaten Thamel. På kvelden blir det velkomst middag med Nepalsk sang og dans pluss noen gode nasjonale retter.
Overnatting:
Apsara Bontique Hotel

Dag 3: SIGHTSEEING OG KLATRING I KATHMANDU
Etter en god frokost blir dere hentet av guiden og sjåføren og starter på sightseeingen rundt i byen. Dere skal innom de mest kjente monumentene før dere returnerer til hotellet før lunsj. Idag skal dere også trene på klatring ila med instruktører. Ettermiddagen kan benyttes til å slappe av på hotellet eller å kjøpe inn det siste som trengs for fjellturen.
Overnatting:
Apsara Bontique Hotel

Dag 4: FLY TIL LUKLA
Dere står opp tidlig for å ta setter av gårde til flyplassen i Kathmandu. Guidene møter dere på hotellet og vil følge dere fra start til slutt. Er dere heldige og været er klart vil dere få en spektakulær flytur langs Himalaya fjellkjeden før dere lander på den fasinerende flyplassen som ligger midt i en fjellside. I Lukla vil dere få servert kaffe eller te mens dere venter på at bagasjen kommer. Fra Lukla som ligger på 2800 høydemeter skal dere gå i rundt 3 timer ned til Phakding som ligger på 2650moh. Dette er en rolig dag og en fin start på fjellturen.

Dag 5: TIL NAMCHE BAZAAR
Dagen starter med å krysse flere hengebruer. Stien slingrer seg langs fjellsider og igjennom koselige små landsbyer. Litt over halvveis spiser dere lunsj før dere starter siste etappe opp Namche hill som er en bratt og slitsom bakke som stiger rundt 600 høydemeter. Når dere runder siste hjørne kommer Namche Bazaar frem og dette er et spennende møte. Gatene er fylt med sportsbutikker, bakeri og suvenirer som skal lokke ut kjøpelysten til turistene. Vel fremme blir dere delt inn i rom og ettermiddagen er fri til å utforske byen eller å slappe av.

Dag 6: FØRSTE MØTE MED MOUNT EVEREST
Etter frokost starter dere på turen opp mot Everest View hotell som ligger på 3800moh. Her får dere en panoramautsikt mot flere av verdens høyeste fjell. Her blir dere en times tid for å få maks utbytte av høyden. Dere er tilbake på lodgen til lunsj og ettermiddagen er igjen fri til utforsking.

Dag 7: TIL TENGBOCHE
Dette er en veldig fin dag både med tanke på landskapet og akklimatisering. Dagen starter med at dere går langs fjellsiden i retning Ama Dablam og Everest. Etter hvert går dere ned en lang bakke for å kryssen elven som renner igjennom dalen. Her nede spiser dere lunsj før dere starter på den stien opp til Tengboche. Her skal dere stige 600 høydemeter før dere når toppen. Deretter er det en kort etappe ned til lodgen dere skal overnatte på.

Dag 8: FRA TENGBOCHE TIL PHERICHE
I dag tar dere et godt steg opp i høyden. Dagens mål ligger 4250 meter over havet og dere vil overnatte her to netter. Dere går igjennom flere landsbyer i dag og spiser lunsj underveis. Dagens etappe tar rundt 5-6 timer.

Dag 9: DINGBOCHE RI 5050M
I dag skal dere prøve å gå opp på 5050 meter. Turen opp tar 3 timer i rolig tempo. Herfra har dere en fantastisk utsikt mot Ama Dablam og andre høye fjell. Dere er nede til lodgen til en velfortjent lunsj.
På ettermiddagen kan dere slappe av.

Dag 10: TIL LOBUCHE 4900M
Denne dagsetappen tar rundt 7 timer. Når dere ankommer Thukla vil dere spise lunsj. Derfra er det bare noen timer igjen til Lobuche.

Dag 11: EVEREST BASECAMP
Dere går fra Lobuche til Everest basecamp. Dere vil tidlig få øye på Basecamp i det fjerne og vil sakte men sikkert komme nærmere. Når dere ankommer Gorak shep er det bare et par timer videre til basecamp. I Everest basecamp vil dere stoppe å ta bilder før dere returnerer til Gorak Shep for overnatting.

Dag 12: FORBEREDELSER TIL TOPPSTØT
Dere vil forberede dere for toppstøtet og vil sammen med guidene gå igjennom utstyret for toppstøtet.

Dag 14: TOPPSTØT
Dere vil stå opp midt på natten for å starte toppstøtet. Føreste etappe går dere på stein og fjell. Dette blir etter hvert byttet ut med snø. Stegjern blir brukt på siste de av bestigningen. Siste sjarmøretappe over topp eggen til toppunktet er spennende og bratt, men Klatresherpane vil sikre dere hele tiden. Toppstøtet er tungt og dere vil føle at dere er utslitt når dere nærmer dere toppen – men dette vil bli byttet ut med mestringsfølelse og stolthet for hver høydemeter dere går. Om alt går som planlagt vil dere stå på toppen av en 6000 meter i himalaya med spektakulær utsikt over Himalaya. Returen tar ca 4 timer og dere går ned til Lobuche for overnatting.

Dag 15: LOBUCHE TIL NAMCHE BAZAAR 
Dere har startet på turen tilbake til Lukla. Nå går dere i et mye høyere tempo enn på veien opp. Vel tilbake i Namche Bazaar finner dere gjestehuset dere skal overnatte på. Ettermiddagen er fri til egen disposisjon. 

Dag 16: TILBAKE I LUKLA
Dere går hele veien tilbake til Lukla. Dette en en tøff etappe, men dere føler at det går lettere nå som dere er kommet ned i høyde. Siste etappe opp fra Phakding til Lukla er det bare å bite tennene sammen og nyte de siste timene på tur. 


Dag 17: TILBAKE TIL SIVILISASJONEN 
Dere er tilbake på hotellet på formiddagen. Nå kan dere endelig nyte en etterlengtet og fortjent dusj og et herremåltid på en fin restaurant.
Overnatting:
Apsara Bontique Hotel

Dag 18: AVSLAPPING I KATHMANDU
Hviledag i Kathmandu. Forberedelser til hjemreise på kvelden. Dette er et fint tidspunkt å kjøpe inn de siste suvenirene.
Overnatting:
Apsara Bontique Hotel

Dag 19: HJEMREISE
Et fantastisk eventyr er over for denne gang. 


 


REISEGARANTIFONDET
Ekspedisjonsreiser AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen gjør at du er sikret pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.

Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

BETALING AV REISEN
Når vi mottar din bestilling vil vi sende ut booking bekreftelse. Sammen med booking bekreftelsen sendes depositumsfaktura på 3.000,- per person. Bestiller kunden flybilletter gjennom Ekspedisjonsreiser AS vil kostnaden for flybilletter faktureres på samme faktura som depositumet. Beløpet forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.

Restbeløpet blir fakturert 60 dager før avreise og forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.

Bestilles reisen 60 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden med forfall innen 14 dager og sendt sammen med booking bekreftelsen.

PASS
Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

Vaksinasjon og reiseråd:

Kontakt ditt lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner.
Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.
For mer informasjon om hvilke vaksiner det anbefales av Folkehelseinstituttet.
Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.

REISEFORSIKRING
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Dersom du skal oppholde deg på høyder over 4000 moh må du sjekke om din forsikring er dekkende.

Ta med deg forsikringsbevis på reisen.

REISEREGISTRERING
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem.  Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner.

Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

VALUTA
Vi anbefaler at du tar med deg 2-300 amerikanske dollar. Visum kjøpes ved ankomst eller ved passering over grenseovergang og må betales i amerikanske dollar. Ta gjerne med små sedler som 1, 5, 10 USD, disse er greie å bruke til tips.

Lokal valuta kan tas ut i minibank i byene, på landsbygda er det være vanskelig å ta ut lokal valuta. Det er seldent problemer å ta ut lokal valuta (Rupie) i Kathmandu.

Bagasje på fly:

Internasjonale flyvninger

Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

 

Innenriksflyvninger

Skal man fly innenriks småfly i Nepal må man pakke i myk bag, duffel bag. Store kofferter kan være vanskelig å få med seg i småfly.

Vanligvis gjelder 15 kg inkl. håndbagasje på innenriksflyginger i Nepal.

VISUM
Ekspedisjonsreiser anbefaler at visum kjøpes ved ankomst Nepal eller ved grensepassering. Kostnad for visum er 40 US$ (per 01. januar 2016) Visum kan ikke betales med VISA eller Mastercard, visum MÅ KJØPES KONTANT i amerikanske dollar. Kunden er selv ansvarlig med å gjøre seg kjent med landets visumregler og visumkostnader før avreise.

Det kreves også TO passbilder for å få visum.

SIKKERHET
Ekspedisjonsreiser, samarbeidspartnere og våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Ekspedisjonsreiser AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå.

Dere besøker land med en fremmed kultur, som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til et land i Asia innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden.

Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Ekspeidsjonsreiser AS har fått anledning til å informere deg som reisende.

TIPS
Tips er endel av kulturen i Nepal. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere forlater han på flyplassen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort.

De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet.

MOBILDEKNING
GSM-dekningen i Nepal er relativt god.  De fleste byene har bra dekning – og det samme gjelder i fjellet.   Det kan dog være enkelte ”lommer” uten dekning.

INNFØRSELS BESTEMMELSER TIL NORGE
Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på
www.toll.no.

FLYSIKKERHET
Reiser med nepalske flyselskap kan være forbundet med risiko. Det anbefales å undersøke listen over flyselskaper uten tillatelse til å lande i EU på grunn av dårlig flysikkerhet. Avganger til fjellområdene blir ofte kansellert, noen ganger flere dager på rad, på grunn av dårlige værforhold. Det er lurt å ta hensyn til dette i planlegging av reiser inn og ut av landet. Flyulykker i Nepals fjellområder er dessverre ikke uvanlig på grunn av vanskelige driftsforhold og manglende overholdelse av sikkerhetsstandarder.

 

VIKTIGE NUMMER
Nødtelefonnumre er: Politi 100, brannvesen 101, ambulanse: Røde Kors, Lalitpur 5545666, Røde Kors, Kathmandu 4228094, turistpoliti 4223681

Ambassaden i Nepal kan kontaktes på tlf: +977 15 545 307 eller pr e-post: emb.kathmandu@mfa.no.

Åpningstider: 08.30-16.30, fredager 08.30-14.00

Utenom ambassadens arbeidstid kan reisende kontakte UDs døgnoperative senter på Tlf: +47 23 95 00 00 eller pr e-post: UDops@mfa.no

Tidsforskjell:

Tidsforskjellen til Norge er 3¾ timer når det er sommertid i Norge, og  4¾ timer når det er vintertid i Norge. Retningsnummer for samtaler fra Norge til Nepal er +977

PRIS FRA

24 500,-

Basert på at 6 personer reiser sammen i privat gruppe i lavsesong 

PRIS INKLUDERER

Transport fra flyplass til hotell ved ankomst

4 netter på hotell i Kathmandu på delt dobbeltrom inkludert frokost

Velkomst og avskjedsmiddag på en Nepalsk restaurant 

En dag guidet sightseeing i Kathmandu 

All overnatting under trekking og klatring (lodge, tehus, telt) 

All frokost i Kathmandu

Alle måltider på fjellturen

Frukt etter middag på fjellturen

Transport i Kathmandu etter program

Kathmandu - Lukla - Kathmandu fly, flyplass skatter og transport

Everest nasjonalpark permit og TIMS kort. 

Lobuche East klatre tillatelse 

En bærer pr deltaker - Maks 20kg bagasje!

En erfaren klatreguide

Alle nødvendige skatter til stat og service avgift

Drikkevann på fjellturen (renset med klortabletter) 

Overnatting i gjestehus (to og to) på fjellturen 

Overnatting i Telt på Lobuche bestigningen

Te/kaffe (en kopp til hvert måltid) 

Transport til flyplass etter avtalt flyavgang 

PRISEN INKLUDERER IKKE

Visum til Nepal

Internasjonale flybilletter (spør oss om tilbud)

Måltider som ikke er nevnt i program

Klatreutstyr for Lobuche

Personlig reiseforsikring (må inkludere helikopterevakuering)

Personlige utgifter

Tips til guider og bære (vi anbefaler 100-150$) 

Monument inngangsbillett på sightseeing (26USD)

Drikkevarer (mineralvann, brus etc)

Samme tur
 • lobuche

  19
  Dager

  24 500,-
  Fra kr (pr person)

  LOBUCHE EAST PEAK

  En vakker fjelltopp som ligger naturlig til om du går til Everest basecamp. Lobuche er ofte brukt som akklimatisering for mennesker som skal prøve å bestige selveste Mount Everest....

  Les mer

 • annapurna-basecamp-trek

  17
  Dager

  16 890,-
  Fra kr (pr person)

  ANNAPURNA BASECAMP

  Det er ikke uten grunn at Annapurna basecamp trek er kåret til den fineste vandreturen i verden flere ganger. Her går dere blant høye fjell og igjennom sjarmerende landsbyer. 

  Les mer

 • everest-basecamp-island-peak

  22
  Dager

  26 990,-
  Fra kr (pr person)

  EVEREST BASECAMP & ISLAND PEAK

  En vandretur til basecamp av verdens høyeste fjell Mount Everest med bestigning av fjellet Island Peak på hele 6189 meter gir deg en skikkelig ekspedisjonsfølelse! 

  Les mer

Side 2 av 2 sider (9 turer) Først Forrige 1 2