» KULTURREISE I EVENTYRLANDET NEPAL

KULTURREISE I EVENTYRLANDET NEPAL

 • Overblikk
 • Praktisk info
Vil du oppleve Nepal? Dette er en spennende reise igjennom to av Nepals største byer i tillegg til nasjonalparken Chitwan i sør. Dette er en opplevelse for hele familien! 

DAG 1: AVREISE FRA NORGE
Dere reiser fra Norge på ettermiddagen med Qatar Airways eller Turkish Airlines. Spør oss om tilbud!

______________________

DAG 2: ANKOMST KATMANDU
Etter landing blir dere møtt av en vennlig representant fra vår lokale samarbeidspartner i Nepal. Dere kjører fra flyplassen til hotellet som ligger i Thamel. Etter innsjekkingen kan dere ta en velfortjent og god lunsj på hotellet. På ettermiddagen kan dere ta en tur i Thamel som består av utallige trange og fargerike gater med butikker av alle slag. På kvelden skal dere ha en velkomstmiddag på en av de mest populære restaurantene i Kathmandu der dere får servert tradisjonelle retter og blir underholdt av etnisk dans og sang. 

Overnatting: Apsara Bontique Hotel
Måltider:
Velkomstmiddag 

______________________

DAG 3: SIGHTSEEING I KATMANDU
Kathmandu er fylt opp til randen av spennende monumenter, templer og andre spennende historiske plasser. Dere besøker monumenter som Durbar Square, Pashupatinath tempelet og Boudhanath tempelet. På ettermiddagen kan dere slappe av eller ta en tur i spennende gater i Kathmandu. 

Måltider: Frokost

______________________

DAG 4: TIL CHITWAN 
Etter frokost blir dere plukket opp på hotellet for så å starte reisen mot Chitwan. Dere kjører mot vest og tar prithvi motorveien for å spare tid. Det er noe nytt rundt hver sving som er verdt å få med seg og turen er spennende for alle. Når dere ankommer Chitwan tar dere lunsj på hotellet. På ettermiddagen besøker dere Tharu landsbyen (etnisk gruppe i Nepal), utforsker livsstilen til lokalbefolkningen og besøker et museum. På kvelden nyter dere solnedgangen fra elvebredden før dere ser et kulturelt show utført av Tharu folket. 

Overnatting: Landmark Forest Park Hotel
Måltider:
Lunsj og middag

______________________

DAG 5: SAFARI I CHITWAN
Dere tilbringer hele dagen med å utforske Chitwan nasjonalpark. Her skal vi lete etter ville dyr til fots, med kano eller med safaribil. Dere kan prøve å få til at dere benytter alle de ulike måtene. I Chitwan kan dere oppleve å se neshorn, krokodiller, aper, elefanter og mange typer fugler. Er dere ekstra heldige kan dere også se både tiger og leopard.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

______________________

DAG 6: TIL POKHARA
Før dere forlater Chitwan skal dere ut å se etter sjeldne fugler. Etter denne utflukten kjører dere mot vakre Pokhara som ligger ca. 200 km vest for Kathmandu og rundt fire timer fra Chitwan. På vei til Pokhara får dere oppleve storslått natur, flotte landsbyer og elver langs veien. Etter innsjekking på hotellet vil dere utforske området rundt innsjøen i Pokhara. Dere slapper av på en båt og besøker Barahi tempelet. Dere kan også prøve å fiske.

Overnatting: Landmark Hotel
Måltider:
Frokost

______________________

DAG 7: SIGHTSEEING I POKHARA
Dere skal besøke mange av Pokharas mest populære attraksjoner. Dere skal innom Davi’s vannfallet, Gupteswor grotten, Bindabasini Tempelet og museum. Dere skal også ta en båttur rundt innsjøen der dere får muligheten til å se pokhara fra avstand i tillegg til Annapurna og Machhapuchhre fjellene. Er været klart har dere en flott utsikt mot mange høye fjell i Himalaya. Neste morgen skal dere tidlig opp så dere får ta en tidlig kveld denne dagen. 

Måltider: Frokost

______________________

DAG 8: SOLOPPGANG FRA SARANGKOT OG RETUR TILBAKE TIL KATMANDU
Dere står opp før solen og kjører til Sarangkot. Kjøreturen tar 45 minutter fra Pokhara. Dere får en spektakulær soloppgang mot flere av verdens høyeste fjell. Fjell dere kan se herfra er Annapurna, Manaslu, Dhaulagiri og Machhapuchhre. Etter denne flotte soloppgangen starter dere turen tilbake til Kathmandu. 

Overnatting: Apsara Bontique Hotel
Måltider:
Frokost 

______________________

DAG 9: HJEMREISEDAG
Dette er siste dag i Nepal. Dere kan ta en siste tur rundt i Thamel for å handle de siste suvenirene og kanskje spise lunsj i den vakre hagen i ''Garden of dreams''. Dere blir transportert til flyplassen i god tid før flyavgang. Eventyret er over for denne gang. 
Måltider: Frokost

______________________

DAG 10: ANKOMST NORGE
Dere ankommer Gardermoen på formiddagen.

REISEVILKÅR
Ekspedisjonsreiser tar forbehold om at nevnte overnattingssteder ikke har tilgjengelige rom på ønsket reisetidspunkt. Er noen av hotellene fullbooket vil vi finne gode alternativer med samme standard. 
Ekspedisjonsreiser tar forbehold om valutaendringer og prisendringer utenfor Ekspedisjonsreisers kontroll. Les våre reisevilkår før du sender inn påmelding.

REISEGARANTIFONDET
Ekspedisjonsreiser AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen gjør at du er sikret pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.

Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

BETALING AV REISEN
Når vi mottar din bestilling/påmelding vil vi sende ut booking bekreftelse. Sammen med booking bekreftelsen sendes depositumsfaktura på 3.000,- per person. 
Bestiller kunden flybilletter igjennom Ekspedisjonsreiser vil prisen av disse forfalle på første faktura. 

Restbeløpet blir fakturert 60 dager før avreise og forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.

Bestilles reisen 60 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden med forfall innen 14 dager og sendt sammen med booking bekreftelsen.

PASS
Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

VAKSINASJON OG REISERÅD
Kontakt ditt lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner.
Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.
For mer informasjon om hvilke vaksiner det anbefales av Folkehelseinstituttet.
Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.

REISEFORSIKRING
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Dersom du skal oppholde deg på høyder over 4000 moh må du sjekke om din forsikring er dekkende.

Ta med deg forsikringsbevis på reisen.

REISEREGISTRERING
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem.  Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner.

Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

VALUTA
Vi anbefaler at du tar med deg ca. 150 amerikanske dollar. Visum kjøpes ved ankomst eller ved passering over grenseovergang og må betales i amerikanske dollar. Ta gjerne med små sedler som 1, 5, 10 USD, disse er greie å bruke til tips.

Lokal valuta kan tas ut i minibank i byene, på landsbygda er det være vanskelig å ta ut lokal valuta. Det er sjeldent problemer å ta ut lokal valuta (Rupie) i Kathmandu eller pokhara.

BAGASJE PÅ FLY
Internasjonale flyvninger:
Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Innenriksflyvninger:
Skal man fly innenriks småfly i Nepal må man pakke i myk bag, duffel bag. Store kofferter kan være vanskelig å få med seg i småfly.

Vanligvis gjelder 15 kg inkl. håndbagasje på innenriksflyginger i Nepal.

VISUM
Ekspedisjonsreiser anbefaler at visum kjøpes ved ankomst Nepal eller ved grensepassering. Kostnad for visum er 25 US$ (per 01. januar 2016) Visum kan ikke betales med VISA eller Mastercard, visum MÅ KJØPES KONTANT i amerikanske dollar. Kunden er selv ansvarlig med å gjøre seg kjent med landets visumregler og visumkostnader før avreise.

Det kreves også TO passbilder for å få visum.

SIKKERHET
Ekspedisjonsreiser, samarbeidspartnere og våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Ekspedisjonsreiser AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå.

Dere besøker land med en fremmed kultur, som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til et land i Asia innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden.

Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Ekspeidsjonsreiser AS har fått anledning til å informere deg som reisende.

TIPS
Tips er endel av kulturen i Nepal. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere forlater han på flyplassen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort.

De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet.

MOBILDEKNING
GSM-dekningen i Nepal er relativt god.  De fleste byene har bra dekning – og det samme gjelder i fjellet.   Det kan dog være enkelte ”lommer” uten dekning.

INNFØRSELSBESTEMMELSER TIL NORGE
Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no.

FLYSIKKERHET
Reiser med nepalske flyselskap kan være forbundet med risiko. Det anbefales å undersøke listen over flyselskaper uten tillatelse til å lande i EU på grunn av dårlig flysikkerhet. Avganger til fjellområdene blir ofte kansellert, noen ganger flere dager på rad, på grunn av dårlige værforhold. Det er lurt å ta hensyn til dette i planlegging av reiser inn og ut av landet. Flyulykker i Nepals fjellområder er dessverre ikke uvanlig på grunn av vanskelige driftsforhold og manglende overholdelse av sikkerhetsstandarder.


VIKTIG KONTAKTINFORMAJSON
Nødtelefonnumre er: Politi 100, brannvesen 101, ambulanse: Røde Kors, Lalitpur 5545666, Røde Kors, Kathmandu 4228094, turistpoliti 4223681

Ambassaden i Nepal kan kontaktes på tlf: +977 15 545 307 eller pr e-post: emb.kathmandu@mfa.no.

Åpningstider: 08.30-16.30, fredager 08.30-14.00

Utenom ambassadens arbeidstid kan reisende kontakte UDs døgnoperative senter på Tlf: +47 23 95 00 00 eller pr e-post: UDops@mfa.no

TIDSFORSKJELL
Tidsforskjellen til Norge er 3¾ timer når det er sommertid i Norge, og  4¾ timer når det er vintertid i Norge. Retningsnummer for samtaler fra Norge til Nepal er +977

PRIS FRA

9 500,-

Basert på at 6 personer reiser sammen i privat gruppe
Pristillegg pr person dersom 4 reiser sammen: 400,-
Pristillegg pr person dersom 2 reiser sammen: 800,-

PRIS INKLUDERER

4 netter på delt dobbeltrom i Kathmandu inkl. frokost

All transport i Nepal som beskrevet i program

En dag med sightseeing i Kathmandu med privat guide

Velkomst og avskjedsmiddag i Katmandu

Alle måltider i Chitwan nasjonalpark

Transport mellom Katmandu - Chitwan og Pokhara med turistbuss

Nasjonalparktillatelse og jungel aktiviteter i Chitwan som beskrevet i program

Flyplass transport

Bytur i Pokhara som beskrevet i program

Soloppgang utflukt til Sarangkot 

To netter i Pokhara på delt dobbeltrom inkl. frokost


IKKE INKLUDERT

Internasjonale flybilletter (Fra kr 8 500,- pr person)

Visum til Nepal (25 $)

Måltider som ikke er nevnt i program

Inngangsbilletter til monumenter på sightseeinger og utflukter i programmet

Drikkevarer som vann, brus, vin mm. 

Avbestillings- og reiseforsikring

Tips til guider og personell 

Enkeltrom (+3000,-)

Samme tur
 • yoga-nepal

  10
  Dager

  14 900,-
  Fra kr (pr person)

  YOGA & FJELLTUR I NEPAL

  Vil du drive Yoga i vakre omgivelser? På denne turen kan du kombinere Yoga i vakre omgivelser i et av verdens fineste land. Dere vandrer igjennom et spektakulært landskap blant flere av...

  Les mer

 • everest-basecamp-island-peak-gruppetur

  22
  Dager

  37 990,-
  Fra kr (Pr person)

  EVEREST BASECAMP OG ISLAND PEAK - FASTE AVGANGER

  En vandretur til basecamp av verdens høyeste fjell Mount Everest med bestigning av fjellet Island Peak på hele 6189 meter gir deg en skikkelig ekspedisjonsfølelse! 

  Les mer

 • kulturreise-nepal

  10
  Dager

  9 500,-
  Fra kr (pr person)

  KULTURREISE I EVENTYRLANDET NEPAL

  Vil du oppleve Nepal? Dette er en spennende reise igjennom to av Nepals største byer i tillegg til nasjonalparken Chitwan i sør. Dette er en opplevelse for hele familien! 

  Les mer

 • everest-basecamp-faste-avganger

  18
  Dager

  29 500,-
  Fra kr (Pr person)

  EVEREST BASECAMP TREK - FASTE AVGANGER

  Har du en drøm om å vandre blant flere av verdens høyeste fjell i hjertet av Himalaya? Nepal er uten tvil et av verdens vakreste land. 

  Les mer

 • everest-basecamp-trek

  18
  Dager

  17 490,-
  Fra kr (pr person)

  EVEREST BASECAMP - BESTSELGER

  Opplev en av verdens fineste vandreturer mellom flere av verdens høyeste fjell. Mount Everest basecamp er målet - opplevelsene møter dere underveis! 

  Les mer

 • island-peak

  20
  Dager

  25 900,-
  Fra kr (pr person)

  ISLAND PEAK

  Bli med på en spennende reise til Nepal der 6000 meteren Island Peak (Imja Tse) ligger som mål. Eksotiske dager med sightseeing i Kathmandu er også noe du vil oppleve på denne...

  Les mer

Side 1 av 2 sider (9 turer) 1 2 Neste Siste