» ISLAND PEAK

ISLAND PEAK

 • Overblikk
 • Praktisk info
Bli med på en spennende reise til Nepal der 6000 meteren Island Peak (Imja Tse) ligger som mål. Eksotiske dager med sightseeing i Kathmandu er også noe du vil oppleve på denne turen. 

Dag 1:Avreise fra Norge på ettermiddagen.

Dag 2: Ankomst Kathmandu
Ankomst Nepals hovedstad, Kathmandu på formiddagen. Vi møter en representant fra det lokale selskapet vi samarbeider med og kjører til hotellet og sjekker inn. Vi bruker ettermiddagen på å utforske Thamel street som er himmelen for turister som er på jakt etter sourvenirer eller billig sportsutstyr. På kvelden har vi velkomstmiddag på en lokal restaurant med lokalmat og dans.

Måltider: Velkomstmiddag

Her finner du flere hoteller vi benytter i Nepal. I prisen over er god standard inkludert. Ønsker du enkel eller høy standard? Spør oss om pris! 

Enkel standard: 
Hotel Blue Horizon

God standard:
Apsara Boutique Hotel
Hotel Buddy

Høy standard:
Hotel Yak and Yeti
Hotel Annapurna

Dag 3: Sightseeing i eksotiske Kathmandu
Sightseeing i Kathmandu. Vi besøker den kjente stupaen Swayambunath som er 2000 år gammel. Vi skal også besøke Durbar square som er kjent for sine fargerike templer. På ettermiddagen kan vi utforske byen på egenhånd eller slappe av på hotellet eller i garden of dreams som ligger like ved.

Måltider: Frokost

Dag 4: En vakker flytur
Vi flyr til Lukla som ligger på rundt 2800moh. Denne flyturen er spektakulær og mange vil oppleve den som noe av den mest spennende de har gjort. Vi kommer til å tilbringe noen timer i Lukla til vi får kontroll på bagasjen før vi setter marsj mot dagen mål, Phakding på 2680m.

Dag 5: Mot Namche Bazaar
Dere går mot Shepaene hovedstad, Namche Bazaar på 3440m. Denne dagen går dere langs en nydelig elv som dere krysser flere ganger ved hjelp av hengebroer. På veien går dere igjennom små koselige landsbyer. Dere går sakte for å tilvenne dere høyden. I landsbyen Jorsalle spiser dere lunch før dere prøver oss på den lange og tunge oppoverbakken til Namche bazaar. Når dere runder hjørnet og ser opp på den fascinerende byen er det bare en kort sjarmøretappe igjen før dere når lodgen som ligger øverst i byen.

Dag 6: Første blikk mot Mount Everest
Akklimatiseringsdag. Dere bruker formiddagen på å gå opp til Everest View hotel som ligger på rundt 3850moh. Her tilbringer dere litt tid for at kroppen skal få best mulig utbytte av høyden. Her har dere fantastisk utsikt mot Mount Everest, Ama dablam og andre høye fjell. Dere går ned til lodgen og spiser lunch. Ettermiddagen kan brukes til å utforske Namche Bazaar eller slappe av.

Dag 7: Tengboche
Dere går videre til Tengboche som ligger på 3900m. Dere følger fjellsidene innover dalen og sikter mot å krysse elven Dudh Kosi-elven (3250m) før lunch før dere starter på en lang og tung stigning til Tengboche. Her finner dere et av verdens mest høytliggende bakerieri. Her finner dere også Tengboche Monestary som er det viktigste klosteret i Khumbu. 

Dag 8: Mot Dingboche 
Dere sikter på å nå Dingboche (4350m) på ettermiddagen. Denne dagen ser dere opp på Ama Dablam hele turen. Utsikten er upåklagelig. Dere merker nå at dere er kommer opp i høyden og går over 4000 høydemeter rett etter dere starter å gå. Etter hvert får dere øye på Dingboche og kan slappe av resten av dagen.

Dag 9: Dingboche Ri 5050m
Akklimatiseringsdag og forsøk på å gå over 5000 høydemeter. Dere spiser en god frokost før dere setter avgårde med mål om å nå en topp på 5050m. Dere sirkler dere oppover fjellsiden i rolig tempo og tar mange korte pauser. Dere har flott utsikt rett bort på Ama Dablam. Dere ser også målet vårt på turen, Imja Tse (Island Peak) på 6189M. Etter rundt to-tre timer når dere toppen. Dere tilbringer litt tid her før dere går ned igjen og spiser en litt forsinket lunch.

Dag 10: Siste lodge før Island Peak
Dere går til Chhukung (4730m). Dette er en kort etappe på rundt 3-4 timer. Dere bruker ettermiddagen til å forberede dere til Island Peak. Her legger dere igjen unødvendig utstyr. For de som vil leie utstyr blir det utlevert her. Dere vil også møte klatre sherpaen som skal guide dere opp til toppen. 

Dag 11: Island Peak basecamp
Dere går til Island Peak basecamp på 5200m. Turen opp tar 3-4 timer i rolig tempo. Her blir dere fordelt i telt. På ettermiddagen skal dere trene på bruk av stegjern, jumar og det dere trenger for å kunne nyte toppstøtet på Island Peak uten bekymringer.

Dag 12: TOPPSTØTET
Dere starter grytidlig og klyver oppover fjellsiden. Etter 1-2 timer når dere isbreen og tar på dere klatreutstyr og går inn i et taulag. Dere går nå over en isbre som har flere åpne sprekker. På vei opp må dere krysse minst en stige for å komme over en bresprekk. Dere kommer etter hvert opp til Island Peak headwall som er en 200 meter (nesten) vertikal vegg som dere skal klatre opp. Guidene vil sikre dere hele veien til toppen. Når dere starter nedoverturen vil dere nå basecamp etter rundt 12 timer. Dere tar en kort stopp her før dere går tilbake til Chhukung.

Dag 13: Når starter turen tilbake til Lukla
Dere går til Khumjung. Etappen tar rundt fem til seks timer. 

Dag 14: Til Namche Bazaar
Fra Khumjung er det rundt 4-5 timer i rolig gange til Namche Bazaar. Når dere ankommer Namche Bazaar kan dere benytte muligheten til å utforske denne spektakulære byen for siste gang på turen. 

Dag 15: Til Lukla
Dere går nå siste etappe ut av nasjonalparken. Dagsetappen er på rundt 6-7 timer i rolig tempo. Ved ankomst Lukla vil dere sjekke inn på en lodge og kan feire at dere har gjennomført denne ekspedisjonen. 

Dag 16: Tilbake til sivilisasjonen
Dere tar et morgenfly fra Lukla til Kathmandu. På flyplassen blir dere hentet og transportert til hotellet. Nå venter en god og etterlengtet dusj og god mat. 

Måltider: Frokost

Dag 17: Rolig dag i hovedstaden
Avslapping og sightseeing i Kathmandu. Avsluttnings middag på kvelden.

Måltider: Frokost & avskjedsmiddag

Dag 18: Eventyret går mot slutten
Hjemreise til Norge på ettermiddagen. Dere blir transportert til flyplassen i god tid før avreise. 
Måltider: Frokost

Dag 19: Ankomst Norge på formiddagen.

-
 

 


REISEGARANTIFONDET
Ekspedisjonsreiser AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen gjør at du er sikret pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.

Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

 

BETALING AV REISEN
Når vi mottar din bestilling vil vi sende ut booking bekreftelse. Sammen med booking bekreftelsen sendes depositumsfaktura på 3.000,- per person. Bestiller kunden flybilletter gjennom Ekspedisjonsreiser AS vil kostnaden for flybilletter faktureres på samme faktura som depositumet. Beløpet forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.

Restbeløpet blir fakturert 90 dager før avreise og forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.

Bestilles reisen 90 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden med forfall innen 14 dager og sendt sammen med booking bekreftelsen.

PASS
Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

VAKSINASJON OG REISERÅD
Kontakt ditt lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner.
Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.
For mer informasjon om hvilke vaksiner det anbefales av Folkehelseinstituttet.
Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.

REISEFORSIKRING
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Dersom du skal oppholde deg på høyder over 4000 moh må du sjekke om din forsikring er dekkende.

Ta med deg forsikringsbevis på reisen.

REISEREGISTRERING
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem.  Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner.

Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

VALUTA
Vi anbefaler at du tar med deg 2-300 amerikanske dollar. Visum kjøpes ved ankomst eller ved passering over grenseovergang og må betales i amerikanske dollar. Ta gjerne med små sedler som 1, 5, 10 USD, disse er greie å bruke til tips.

Lokal valuta kan tas ut i minibank i byene, på landsbygda er det være vanskelig å ta ut lokal valuta. Det er seldent problemer å ta ut lokal valuta (Rupie) i Kathmandu.

BAGASJE PÅ FLY

Internasjonale flyvninger

Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Innenriksflyvninger

Skal man fly innenriks småfly i Nepal må man pakke i myk bag, duffel bag. Store kofferter kan være vanskelig å få med seg i småfly.

Vanligvis gjelder 15 kg inkl. håndbagasje på innenriksflyginger i Nepal.

VISUM
Ekspedisjonsreiser anbefaler at visum kjøpes ved ankomst Nepal eller ved grensepassering. Kostnad for visum er 40 US$ (per 01. januar 2016) Visum kan ikke betales med VISA eller Mastercard, visum MÅ KJØPES KONTANT i amerikanske dollar. Kunden er selv ansvarlig med å gjøre seg kjent med landets visumregler og visumkostnader før avreise.

Det kreves også TO passbilder for å få visum.


SIKKERHET
Ekspedisjonsreiser, samarbeidspartnere og våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Ekspedisjonsreiser AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå.

Dere besøker land med en fremmed kultur, som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til et land i Asia innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden.

Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Ekspeidsjonsreiser AS har fått anledning til å informere deg som reisende.


TIPS
Tips er endel av kulturen i Nepal. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere forlater han på flyplassen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort.

De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet.


MOBILDEKNING
GSM-dekningen i Nepal er relativt god.  De fleste byene har bra dekning – og det samme gjelder i fjellet.   Det kan dog være enkelte ”lommer” uten dekning.

INNFØRSELSBESTEMMELSER TIL NORGE
Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på
www.toll.no.


FLYSIKKERHET
Reiser med nepalske flyselskap kan være forbundet med risiko. Det anbefales å undersøke listen over flyselskaper uten tillatelse til å lande i EU på grunn av dårlig flysikkerhet. Avganger til fjellområdene blir ofte kansellert, noen ganger flere dager på rad, på grunn av dårlige værforhold. Det er lurt å ta hensyn til dette i planlegging av reiser inn og ut av landet. Flyulykker i Nepals fjellområder er dessverre ikke uvanlig på grunn av vanskelige driftsforhold og manglende overholdelse av sikkerhetsstandarder.

 

VIKTIG KONTAKTINFORMASJON
Nødtelefonnumre er: Politi 100, brannvesen 101, ambulanse: Røde Kors, Lalitpur 5545666, Røde Kors, Kathmandu 4228094, turistpoliti 4223681

Ambassaden i Nepal kan kontaktes på tlf: +977 15 545 307 eller pr e-post: emb.kathmandu@mfa.no.

Åpningstider: 08.30-16.30, fredager 08.30-14.00

Utenom ambassadens arbeidstid kan reisende kontakte UDs døgnoperative senter på Tlf: +47 23 95 00 00 eller pr e-post: UDops@mfa.no


TIDSFORSKJELL
Tidsforskjellen til Norge er 3¾ timer når det er sommertid i Norge, og  4¾ timer når det er vintertid i Norge. Retningsnummer for samtaler fra Norge til Nepal er +977

PRIS FRA

25 900,-

Basert på at 6+ personer reiser sammen i privat gruppe i 2020. 
Pristillegg pr person dersom 4 reiser sammen: 400,-
Pristillegg pr person dersom 2 reiser sammen: 800,-

PRIS INKLUDERER

Transport fra flyplass til hotell ved ankomst

4 netter på hotell i Kathmandu på delt dobbeltrom inkludert frokost 

Velkomst og avskjedsmiddag på en Nepalsk restaurant 

En dag guidet sightseeing i Kathmandu 

All overnatting under trekking og klatring (lodge, tehus, telt) 

All frokost i Kathmandu

Alle måltider på fjellturen

Frukt etter middag på fjellturen

Transport i Kathmandu etter program

Kathmandu - Lukla - Kathmandu fly, flyplass skatter og transport

Everest nasjonalpark permit og TIMS kort. 

Island Peak klatre tillatelse 

En erfaren klatreguide for klatredelen og en erfaren trekking guide. (begge er engelsk talende med trening i førstehjelp. Klatreguide er lisensert igjennom Nepal Mountaineering Association


Alle nødvendige skatter til stat og service avgift

Drikkevann på fjellturen

Te/kaffe (en kopp til hvert måltid) 

1 time full kroppsmassasje etter fjellturen

Transport til flyplass etter avtalt flyavgang 

 

PRISEN INKLUDERER IKKE:

Visum til Nepal

Internasjonale fly til og fra Kathmandu

Måltider i Kathmandu (unntak de som er beskrevet i program) 

Klatreutstyr for Island Peak 

Reiseforsikring

Personlige utgifter

Tips til guider, bærere og kokk på Island Peak basecamp

Monument inngangsbillett på sightseeing

Samme tur
 • yoga-nepal

  10
  Dager

  14 900,-
  Fra kr (pr person)

  YOGA & FJELLTUR I NEPAL

  Vil du drive Yoga i vakre omgivelser? På denne turen kan du kombinere Yoga i vakre omgivelser i et av verdens fineste land. Dere vandrer igjennom et spektakulært landskap blant flere av...

  Les mer

 • everest-basecamp-island-peak-gruppetur

  22
  Dager

  37 990,-
  Fra kr (Pr person)

  EVEREST BASECAMP OG ISLAND PEAK - FASTE AVGANGER

  En vandretur til basecamp av verdens høyeste fjell Mount Everest med bestigning av fjellet Island Peak på hele 6189 meter gir deg en skikkelig ekspedisjonsfølelse! 

  Les mer

 • kulturreise-nepal

  10
  Dager

  9 500,-
  Fra kr (pr person)

  KULTURREISE I EVENTYRLANDET NEPAL

  Vil du oppleve Nepal? Dette er en spennende reise igjennom to av Nepals største byer i tillegg til nasjonalparken Chitwan i sør. Dette er en opplevelse for hele familien! 

  Les mer

 • everest-basecamp-faste-avganger

  18
  Dager

  29 500,-
  Fra kr (Pr person)

  EVEREST BASECAMP TREK - FASTE AVGANGER

  Har du en drøm om å vandre blant flere av verdens høyeste fjell i hjertet av Himalaya? Nepal er uten tvil et av verdens vakreste land. 

  Les mer

 • everest-basecamp-trek

  18
  Dager

  17 490,-
  Fra kr (pr person)

  EVEREST BASECAMP - BESTSELGER

  Opplev en av verdens fineste vandreturer mellom flere av verdens høyeste fjell. Mount Everest basecamp er målet - opplevelsene møter dere underveis! 

  Les mer

 • island-peak

  20
  Dager

  25 900,-
  Fra kr (pr person)

  ISLAND PEAK

  Bli med på en spennende reise til Nepal der 6000 meteren Island Peak (Imja Tse) ligger som mål. Eksotiske dager med sightseeing i Kathmandu er også noe du vil oppleve på denne...

  Les mer

Side 1 av 2 sider (9 turer) 1 2 Neste Siste