» EVEREST BASECAMP TREK MED GOKYO LAKE OG CHOLA PASS

EVEREST BASECAMP TREK MED GOKYO LAKE OG CHOLA PASS

 • Overblikk
 • Praktisk info
Opplev en spektakulær tur i både Khumbu dalen og Gokyo dalen med høydepunkt som Gokyo innsjøen, Chola passet og Everest Basecamp!

Dag 1: AVREISE NORGE

Dag 2: ANKOMST NEPAL
Dere blir møtt av en representant fra vår lokale samarbeidspartner og kjører til hotellet. Dere sjekker inn og tar en velfortjent lunsj på en koselig restaurant. På ettermiddagen kan dere vandre igjennom Thamel’s travle gater og kjøpe inn det dere trenger for trekkingturen. På kvelden blir det velkomstmiddag der dere spiser Nepalske retter og får underholdning i form av sang og dans.

Overnatting: Apsara Bontique Hotel
Måltider: Middag


Dag 3: SIGHTSEEING I KATHMANDU
Dere starter dagen med en lang frokost før dere blir hentet i en privat bil og starter utforskingen av mystiske Kathmandu. Dere skal besøke de mest populære monumentene i byen og har en privat guide under denne sightseeingen. Ettermiddagen er fri til egen disposisjon. 

Overnatting: Apsara Bontique Hotel
Måltider: Frokost


Dag 4: FLY TIL LUKLA
Vi står opp tidlig for å ta et morgenfly fra Kathmandu til Lukla. På denne flyturen får vi en fantastisk utsikt mot Himalaya. Når dere ankommer Lukla møter dere portere deres og sender bagasjen i forveien før dere selv starter turen mot dagens mål, Phakding som ligger på 2600moh.
Overnatting: Lodge
Måltider: Frokost, lunsj og middag


Dag 5: MOT SHERPALANDSBYEN NAMCHE BAZAAR
Denne dagen er veldig fin! Dere følger elven innover dalen og veksler mellom vakre små landsbyer og lange hengebroer før dere kommer inn til Jorsale. Her spiser dere Lunsj før dere starter på dagens siste etappe som er å komme seg opp til Namche Bazaar. Stien opp til Namche Bazaar er bratt men overkommelig for samtlige. Når dere runder hjørnet på siste sving får dere et overblikk over den imponerende byen. Dere går til lodgen og slapper av resten av dagen.
Overnatting: Lodge
Måltider: Frokost, lunsj og middag


Dag 6: AKKLIMATISERING
Dere går opp til Everest view hotell der dere får se selveste Mount Everest for første gang. Everest view hotell ligger på 3840m og dette gir dere et godt grunnlag for de neste dagene. Dere går tilbake til Lodgen og spiser lunsj og ettermiddagen kan benyttes etter eget ønske.
Overnatting: Lodge
Måltider: Frokost, lunsj og middag


Dag 7: TIL DOLE 4040m
Dette er den fjerde dagen på fjelltur og dagens mål er Dole. Når dere legger Namche Bazaar bak dere er det en lett vandring til Kyangjuma som vil gi dere en av det beste utsiktene mot hvite topper og høye fjell. Vandringen fortsetter igjennom rododendron skog helt til dere når Sanasa som er et veiskille mellom turen videre til Gokyo dalen og Everest basecamp. Dere følger steinstien til Mong. Videre vil dere gå nedover for å krysse Dudh Koshi elven til Phortse Thanga. Videre vil vandringen gå oppover og igjennom rododendron skog til dere når dagens mål.
Overnatting: Lodge/Tehus
Måltider: Frokost, lunsj og middag


Dag 8: DOLE TIL MACHHERMA
Dere merker allerede etter en time vandring at vegetasjonen endrer seg og at luften blir tynnere. Dere skal klyve opp en liten fjellrygg før dere går mot nord og blir belønnet med en flott utsikt resten av dagen. Dette er en dag som byr på mange flotte øyeblikk.
Overnatting: Lodge/ Tehus
Måltider: Frokost, lunsj og middag


Dag 9: TIL GOKYO
Idag vil dere nå et av målene for denne vandreturen, Gokyo dalen. Dagen starter med en bratt oppoverbakke før det flater ut helt til dere kommer til foten av et fjell. Dere skal krysse en bru før dere ankommer Gokyo innsjøen. Dere skal deretter gå forbi to andre innsjøer før dere når gjestehuset dere skal overnatte i. Ettermiddagen kan brukes til å utforske isbreen og innsjøene.
Overnatting: Lodge / Tehus
Måltider: Frokost, lunsj og middag


Dag 10: GOKYO RI 5630M
Denne dagen blir brukt til å utforske Gokyo dalen. Dere står opp tidlig for å begynne vandringen mot toppen av Gokyo Ri på 5630 meter over havet. På toppen får dere et spektakulært skue utover dalen og innsjøene, og ikke minst mot fjellene som omringer dere. På ettermiddagen kan dere ta en tur rundt isbreen.
Overnatting: Lodge/ Tehus
Måltider: Frkost, lunsj og middag


Dag 11: DRAGNAK 4700M
For å komme til Dragnak må dere først krysse Ngozumba isbreen. Dette må gjøres tidlig før solen blir for sterk fordi solen smelter isen og gjør stien glatt og vanskelig å gå på. Etter isbreen går dere nedover til Dragnak. Ettermiddagen kan bli brukt til å ta en akklimatiseringstur i området rundt for å forberede kroppen for de neste dagene.
Overnatting: Lodge/ Tehus
Måltider: Frokost, lunsj og middag


Dag 12: OVER CHOLA PASSET
I dag skal dere krysse Chola Passet for å komme over i Khumbu dalen. Stien opp til toppen av passet er bratt og kan til tider være litt glatt. Når dere kommer opp til passet får dere en flott utsikt over Gokyo dalen sammen med alle bønneflaggene som henger der. Etter en stund på toppen tar dere på dere stegjern før dere går nedover til Dzonglha. Stien er ofte isete så her gjelder det å være forsiktig når en beveger seg. Siste etappe mot Dzonglha går lett.
Overnatting: Lodge/ Tehus
Måltider: Frokost, lunsj og middag


Dag 13: TIL LOBUCHE
Etter noen timer vil dere møte stien som går til Everest basecamp. Når dere kommer ut dalen tar dere til venstre og følger dalen innover. Det er relativt flatt terreng denne dagen så det er ikke krevende. Etter lunsj i Lobuche vil dere utforske Khumbu isbreen i området.
Overnatting: Lodge/ Tehus
Måltider: Frokost, lunsj og middag


Dag 14: TIL EVEREST BASECAMP
Dere følger stien som går langs khumbu breen. Etter 2-3 timer når dere Gorak Shep som er overnattingsstedet deres den neste natten. Dere går videre til Everest basecamp som ligger rundt to timer etter Gorak Shep. I basecamp tar dere bilder og utforsker området før dere returnerer. Om dere reiser om våren vil dere se et yrende liv av klatrere som skal prøve seg på verdens høyeste fjell. Dette er en spesiell opplevelse. Vel tilbake i Gorak Shep blir det middag og avslapping på Lodgen.
Overnatting: Lodge/ Tehus
Måltider: Frokost, lunsj og middag


Dag 15: VERDENS FINESTE UTKIKKSPUNKT, KALA PATTAR
Dere står opp grytidlig for å starte oppstigningen til Kala Pattar som er sett på som et av verdens fineste utkikkspunkt. Når dere når Kala Pattar 5545m ved soloppgang vil dere få en unik utsikt mot selveste Mount Everest. Herfra ser dere også ut Khumbu dalen. Tilbake i Gorak shep spiser dere frokost før turen går videre til Pheriche.
Overnatting: Lodge
Måltider: Frokost, lunsj og middag


Dag 16: TIL NAMCHE BAZAAR
Dere beveger dere nedover til dere kommer til Debuche. Herfra går det oppover til Tengboche før dere skal ned for å krysse Dudh Koshi elven for å starte oppstigningen Kyagjuma. Stien videre til Namche Bazaar går lett og dere kjenner at dere blir sterkere til lenger ned dere kommer.
Overnatting: Lodge / Tehus
Måltider: Frokost, lunsj og middag


Dag 17: TILBAKE TIL LUKLA
Dere forlater igjen Namche Bazaar og starter nedstigningen til Monjo. Herfra går det opp og ned før dere kommer til Phakding. Stien videre går oppover helt til dere kommer til Lukla. Dette er en tung og lang dag, men detter er samtidig siste del av fjellturen. Dere overnatter i Lukla for å ta morgenfly tilbake til Kathmandu og sivilisasjonen dagen etter.
Overnatting: Lodge / Tehus
Måltider: Frokost, lunsj og middag


Dag 18: FLY TIL KATHMANDU
Dere står tidlig opp for å ta et av de første flyene til Kathmandu. Nå er dere klare for å komme tilbake til hotellet og en lang og etterlengtet dusj. Dere blir hentet av en privat bil på flyplassen i Kathmandu og transportert til hotellet i Thamel. På kvelden møter dere lederen fra vår lokale samarbeidspartner for å gå over turen. Dere spiser en felles middag.

Overnatting: Apsara Bontique Hotel
Måltider: Frokost og avskjedsmiddag 


Dag 19: HVILEPULS I KATHMANDU
Denne dagen kan brukes til Sightseeing eller bare å slappe av. Dette er også en fin dag å foreta de siste innkjøpene av suvenirer. Spør oss om program for denne dagen!

Overnatting:Apsara Bontique Hotel
Måltider: Frokost


Dag 20: Hjemreise til Norge.
Dere blir hentet på hotellet og transportert til flyplassen i god tid før flyet deres skal gå. Eventyret er over for denne gang. 

 

REISEVILKÅR
HER finner dere våre reisevilkår. Husk å les igjennom dokumentet før dere bestiller en reise. 

FLYSIKKERHET
Reiser med nepalske flyselskap kan være forbundet med risiko. Det anbefales å undersøke listen over flyselskaper uten tillatelse til å lande i EU på grunn av dårlig flysikkerhet. Avganger til fjellområdene blir ofte kansellert, noen ganger flere dager på rad, på grunn av dårlige værforhold. Det er lurt å ta hensyn til dette i planlegging av reiser inn og ut av landet. Flyulykker i Nepals fjellområder er dessverre ikke uvanlig på grunn av vanskelige driftsforhold og manglende overholdelse av sikkerhetsstandarder.

REISEGARANTIFONDET
Ekspedisjonsreiser AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen gjør at du er sikret pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.

Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

BETALING AV REISEN
Når vi mottar din bestilling vil vi sende ut booking bekreftelse. Sammen med booking bekreftelsen sendes depositumsfaktura på 3.000,- per person. Bestiller kunden flybilletter gjennom Ekspedisjonsreiser AS vil kostnaden for flybilletter faktureres på samme faktura som depositumet. Beløpet forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.

Restbeløpet blir fakturert 90 dager før avreise og forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.

Bestilles reisen 90 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden med forfall innen 14 dager og sendt sammen med booking bekreftelsen.

PASS
Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

VAKSINASJON OG REISERÅD
Kontakt ditt lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner.
Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.
For mer informasjon om hvilke vaksiner det anbefales av Folkehelseinstituttet.
Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.

REISEFORSIKRING
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Dersom du skal oppholde deg på høyder over 4000 moh må du sjekke om din forsikring er dekkende.

Ta med deg forsikringsbevis på reisen.

REISEREGISTRERING
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem.  Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner.

Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

VALUTA
Vi anbefaler at du tar med deg 2-300 amerikanske dollar. Visum kjøpes ved ankomst eller ved passering over grenseovergang og må betales i amerikanske dollar. Ta gjerne med små sedler som 1, 5, 10 USD, disse er greie å bruke til tips.

Lokal valuta kan tas ut i minibank i byene, på landsbygda er det være vanskelig å ta ut lokal valuta. Det er seldent problemer å ta ut lokal valuta (Rupie) i Kathmandu.

BAGASJE PÅ FLY

Internasjonale flyvninger
Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Innenriksflyvninger
Skal man fly innenriks småfly i Nepal må man pakke i myk bag, duffel bag. Store kofferter kan være vanskelig å få med seg i småfly.

Vanligvis gjelder 15 kg inkl. håndbagasje på innenriksflyginger i Nepal.

VISUM
Ekspedisjonsreiser anbefaler at visum kjøpes ved ankomst Nepal eller ved grensepassering. Kostnad for visum er 40 US$ (per 01. januar 2016) Visum kan ikke betales med VISA eller Mastercard, visum MÅ KJØPES KONTANT i amerikanske dollar. Kunden er selv ansvarlig med å gjøre seg kjent med landets visumregler og visumkostnader før avreise.

Det kreves også TO passbilder for å få visum.

SIKKERHET
Ekspedisjonsreiser, samarbeidspartnere og våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Ekspedisjonsreiser AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå.

Dere besøker land med en fremmed kultur, som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til et land i Asia innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden.

Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Ekspeidsjonsreiser AS har fått anledning til å informere deg som reisende.

TIPS
Tips er endel av kulturen i Nepal. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere forlater han på flyplassen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort.

De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet.

MOBILDEKNING
GSM-dekningen i Nepal er relativt god.  De fleste byene har bra dekning – og det samme gjelder i fjellet.   Det kan dog være enkelte ”lommer” uten dekning.

INNFØRSELSBESTEMMELSER TIL NORGE
Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no.

VIKTIG KONTAKTINFORMAJSON
Nødtelefonnumre er: Politi 100, brannvesen 101, ambulanse: Røde Kors, Lalitpur 5545666, Røde Kors, Kathmandu 4228094, turistpoliti 4223681

Ambassaden i Nepal kan kontaktes på tlf: +977 15 545 307 eller pr e-post: emb.kathmandu@mfa.no.

Åpningstider: 08.30-16.30, fredager 08.30-14.00

Utenom ambassadens arbeidstid kan reisende kontakte UDs døgnoperative senter på Tlf: +47 23 95 00 00 eller pr e-post: UDops@mfa.no

Tidsforskjell
Tidsforskjellen til Norge er 3¾ timer når det er sommertid i Norge, og  4¾ timer når det er vintertid i Norge. Retningsnummer for samtaler fra Norge til Nepal er +977

PRIS FRA

Send oss en prisforespørsel idag! 

PRIS INKLUDERER

4 netter på delt dobbeltrom i Kathmandu

En fulldags sightseeing i Kathmandu i privat bil

Velkomst og avskjedsmiddag på en fin lokal restaurant 

Nasjonalpark- og trekking tillatelse 

Fly fra Kathmandu - Lukla - Kathmandu

Frokost, lunsj og middag hver dag på fjellturen

Renset drikkevann på fjellturen

All overnatting i fjellet (delt rom)

Fersk frukt etter middag på fjellturen

Profesjonell engelsktalende erfaren guide

En bærer pr 2 deltakere

Forsikring til guide og bærer

Alle skatter og avgifter

Ekspedisjonsreiser duffelbag 


IKKE INKLUDERT

Internasjonale flybilletter (spør oss om tilbud)

Visum til Nepal 

Inngangsbilletter på sightseeing i Kathmandu (ca. 26 USD)

Personlige utgifter

Ekstra bagasje til/fra Lukla (15kg er inkludert) 

Ekstra bærer dersom du ønsker det (20 dollar pr dag) 

Tips til bærere og guider

Måltider som ikke er nevnt i program

Samme tur
 • everest-basecamp-island-peak-gruppetur

  22
  Dager

  36 900,-
  Fra kr (Pr person)

  EVEREST BASECAMP OG ISLAND PEAK - FASTE AVGANGER

  En vandretur til basecamp av verdens høyeste fjell Mount Everest med bestigning av fjellet Island Peak på hele 6189 meter gir deg en skikkelig ekspedisjonsfølelse! 

  Les mer

 • everest-basecamp-faste-avganger

  18
  Dager

  28 500,-
  Fra kr (Pr person)

  EVEREST BASECAMP TREK - FASTE AVGANGER

  Har du en drøm om å vandre blant flere av verdens høyeste fjell i hjertet av Himalaya? Nepal er uten tvil et av verdens vakreste land. 

  Les mer

 • everest-basecamp-trek

  18
  Dager

  15 700,-
  Fra kr (pr person)

  EVEREST BASECAMP - BESTSELGER

  Opplev en av verdens fineste vandreturer mellom flere av verdens høyeste fjell. Mount Everest basecamp er målet - opplevelsene møter dere underveis! 

  Les mer

 • island-peak

  20
  Dager

  23 600,-
  Fra kr (pr person)

  ISLAND PEAK

  Bli med på en spennende reise til Nepal der 6000 meteren Island Peak (Imja Tse) ligger som mål. Eksotiske dager med sightseeing i Kathmandu er også noe du vil oppleve på denne...

  Les mer

 • lobuche

  19
  Dager

  22 500,-
  Fra kr (pr person)

  LOBUCHE EAST PEAK

  En vakker fjelltopp som ligger naturlig til om du går til Everest basecamp. Lobuche er ofte brukt som akklimatisering for mennesker som skal prøve å bestige selveste Mount Everest....

  Les mer

 • annapurna-basecamp-trek

  17
  Dager

  15 900,-
  Fra kr (pr person)

  ANNAPURNA BASECAMP

  Det er ikke uten grunn at Annapurna basecamp trek er kåret til den fineste vandreturen i verden flere ganger. Her går dere blant høye fjell og igjennom sjarmerende landsbyer. 

  Les mer

Side 1 av 2 sider (7 turer) 1 2 Neste Siste