» EVEREST BASECAMP OG ISLAND PEAK - FASTE AVGANGER

EVEREST BASECAMP OG ISLAND PEAK - FASTE AVGANGER

  • Overblikk
  • Praktisk info

AVREISEDATOER: 
Legg inn avreisedatoen du ønsker i tekstfeltet i påmeldingsskjemaet. 
Påmeldingsfrist: 60 dager før avreise
Safe Travel: På denne reisen kan du gebyrfritt endre eller avbestille reisen inntil 60 dager før avreise, uavhengig av årsak!

APRIL 2022 | 27 990,- pr person
08.april - 29.april 

22.april - 13.mai  NB: Snart fulltegnet

OKTOBER 2022 | 27 990,- pr person
21.oktober - 11.november 

MARS 2023 | 28 990,- pr person
31.mars - 23.april 

APRIL 2023 | 28 990,- pr person
21.april - 14.mai 

Garantert avreise med minimum 2 påmeldte deltakere.
Dersom flere enn 4 personer som melder seg på sammen setter vi opp privat tur uten ekstra kostnad. 
= Bekreftet avgang
_____________________________________________________

Dag 1: AVREISE FRA NORGE
Vi møtes på Gardermoen og starter reisen mot Nepal.

Dag 2: ANKOMST NEPAL
Ankomst Kathmandu på formiddagen. Vi blir tatt godt imot på flypassen og kjørt til hotellet som ligger i hjertet av Kathmandu – Thamel. Her ordner representanten og turlederen all innsjekking mens dere slapper av og nyter en velfortjent velkomstdrink. Etter innsjekk har vi tid til å utforske Kathmandu eller bare slappe av frem til velkomstmiddagen på kvelden.
Vi drar til en resturant en kort gåtur fra hotellet og får servert gode nepalske retter og drikke mens vi blir underhold av dansere.

Overnatting: Apsara Bontique Hotel ellerHotel Buddy
Måltider: Middag

Dag 3: KATMANDU
Sightseeing i Kathmandu der vi besøker Swayambunath som også er kjent som monkey tempel. Her har vi fin utsikt utover Kathmandu. Vi besøker også Durbar Square med sine mange fargerike templer.
På ettermiddagen blir det lagt opp til en felles runde i Thamel for å handle inn det siste som trengs for fjellturen. Her får vi testet våre pruteferdigheter!

Overnatting: Apsara Bontique Hotel eller Hotel Buddy
Måltider: Frokost

NB: Civil Aviation of Nepal har besluttet at flyselskapene kan fortsette å fly til Lukla fra Ramechhap. 
Ramechhap flyplass ligger ca. 130KM / 4 timers kjøring fra Katmandu. Slik det ligger an pr 19.06.2019 vil det kun være et fåtall flyvninger til Lukla fra Katmandu hver dag, og vi kan derfor ikke garantere plass her. Dersom det er hensiktsmessig kan vi endre reiseruten slik at dere enten kjører til Ramechhap fra Katmandu dagen dere skal fly til Lukla. Et annet alternativ er å kjøre mot Ramechhap og overnatte nærmere flyplassen natten før avreise til Lukla. 
Reiseruten til Lukla vil bli bekreftet for deltakerne før avreise fra Norge. 

Dag 4: SPEKTAKULÆR FLYTUR TIL LUKLA
Vi står opp tidlig for å spise frokost før vi møter guidene våre og drar mot flyplassen. Den 45 minutter lange flyturen til Lukla vil dere huske for resten av livet. Når vi går av flyet vil vi bevege oss inn i en annen verden. Mens guidene og bærerne organiserer bagasjen tar vi livet med ro på en koselig lodge rett ovenfor flyplassen. Etter hvert vil vi bevege dere mot Phakding som blir plassen vi har første overnatting. Phakding ligger på 2600 høydemeter og dermed lavere enn Lukla.

Dag 5: MOT SHERPAFOLKET SIN HOVEDSTAD – NAMCHE BAZAAR 3440M
Denne dagen er rett og slett vakker. Vi beveger oss over hengebroer og vandrer langs elven innover. Dette er dagen vi skriver oss inn i Sagarmatha National Park. Etter rundt 3-4 timer spiser vi lunch før vi beveger oss mot en luftig hengebro for å krysse elven og starte på siste etappe opp til Namche Bazaar. Vi skal bevege oss opp ca. 700 høydemeter de siste to timene. Belønningen får vi når vi kommer opp og runder hjørnet og får første møte med Namche Bazaar. I Namche Bazaar er det mange butikker med sportutstyr, apotek, bakeri og en velkjent ‘’Irish Pub’’.

Dag 6: AKKLIMATISERINGSDAG OG FØRSTE MØTE MED MOUNT EVEREST
Denne dagen bruker vi til å gjøre kroppen bedre forberedt på høyden vi skal møte de neste dagene.
Vi spiser en god frokost før vi beveger oss oppover til Everest view hotel som ligger på 3880M. Her får vi en fantastisk utsikt mot Mount Everest, Lothse, Ama dablam og andre høye fjell. Her ser vi også hvor vi skal gå de neste dagene. Vi spiser lunsj når vi kommer tilbake til Lodgen og bruker ettermiddagen etter eget ønske.

Dag 7: NAMCHE BAZAAR TIL TENGBOCHE
Denne dagen følger vi fjellsiden innover dalen med mål om å avslutte dagsetappen i Tengboche. Dere går et par timer før vi går ned for å krysse Dudh Kosi-elven i en høyde av 3250 meter. Fra elven er det en bratt stigning til Tengboche. Her tar vi en pause og ser oss rundt. Er det klarvær er det flott utsikt mot Ama Dablam og Everest. 

Dag 8: TENGBOCHE TIL DINGBOCHE 4300M
Vi følger stien videre og krysser elven Imja Khola før vi går oppover til Pangboche. Vi går en times tid etter Pangboche før vi tar lunsj. Siste del av turen går opp en liten bratt bakke før det går flatt innover til Dingboche.

Dag 9: AKKLIMATISERING OG HVILE
Denne dagen vil vi prøve oss på en topp på 5050meter som gir god utsikt mot mange fine fjell, blant annet Island Peak, Makalu og Ama dablam. Dette er en halvdagstur og vi bruker rundt 3 timer opp. Denne turen gir kroppen mulighet til å tilvenne seg høyden den kommer til å bli utsatt for iløpet av de neste dagene. Vi går ned og spiser lunch på lodgen og slapper av resten av dagen.

Dag 10: MOT LOBUCHE
Dagens mål er Lobuche på 4940m. Det er en lang og flott vandring med utsikt mot mange nye fjell som vi ikke har sett før på denne turen. Etter noen timer når dere Thukla hvor vie tar lunsj. Etter Thukla går vi opp en bakke og når Everest memorial (en minneplass for mennesker som har omkommet i fjellet). Turen videre går relativt flatt med svak stigning før vi når Lobuche.

Dag 11: TIL EVEREST BASECAMP
Vi bruker rundt 3 timer før vi når Gorak Shep. Her sjekker vi inn og spiser før vi går videre inn til Everest basecamp. Etter vi har tatt de obligatoriske bildene går vi tilbake og legger oss tidlig for å samle krefter til neste dag. 

Dag 12: KALA PATTAR
Vi står opp grytidlig og beveger oss sikksakk opp mot Kala Pattar som er 5545m. Vi nyter soloppgangen fra toppen og får en spektakulær utsikt mot verdens høyeste fjell, Mount Everest. Vi går deretter til Dingboche. 

Dag 13: SISTE LODGE FØR ISLAND PEAK
Vi går til Chhukung (4730m). Dette er en kort etappe på rundt 3-4 timer. Vi bruker ettermiddagen til å forberede oss til Island Peak. Her legger vi igjen unødvendig utstyr. For de som vil leie utstyr blir det utlevert her. Vi vil også møte klatre sherpaen som skal guide oss opp til toppen. 

Dag 14: ISLAND PEAK BASECAMP
Vi går til Island Peak basecamp på 5200m. Turen opp tar 3-4 timer i rolig tempo. Her blir vi fordelt i telt (to og to i tremannstelt). På ettermiddagen skal vi trene på bruk av stegjern, jumar og det vi trenger for å kunne nyte toppstøtet på Island Peak uten bekymringer.

Dag 15: TOPPSTØT
Vi starter grytidlig og klyver oppover fjellsiden. Etter ca. 2 timer når vi isbreen og tar på oss klatreutstyr og går inn i et taulag. Vi går nå over en isbre som har flere åpne sprekker. På vei opp må vi krysse minst en stige for å komme over en bresprekk. Vi kommer etter hvert opp til Island Peak headwall som er en 200 meter (nesten) vertikal vegg som vi skal klatre opp. Guidene vil sikre oss hele veien til toppen. Når vi starter nedoverturen vil vi nå basecamp etter rundt 12 timer. Vi tar en kort stopp her før vi går tilbake til Chhukung.

Dag 16: STARTEN PÅ RETUREN
Vi går til Khumjung. Etappen tar rundt fem til seks timer og vi går i et relativt raskt tempo. Vi skal nå tilbake til tykkere luft. 

Dag 17: TIL NAMCHE BAZAAR
Vi går til Namche bazaar. Denne etappen tar fire til fem timer i normalt tempo. Tilbake i Namche kan vi nyte en kald øl på Irish pub eller gå på sightseeing i de sjarmerende gatene. 

Dag 18: TIL LUKLA
Dette er siste etappe av fjellturen og det er bare å nyte det. Vi har snart Lukla i sikte og har nesten fullført et stort eventyr! Vi skal overnatte på en lodge i Lukla for å ta en tidlig fly til hovedstaden neste dag. 

Dag 19: TILBAKE TIL SIVILISASJONEN
Vi tar et morgenfly fra Lukla til Kathmandu. På flyplassen blir videre hentet og transportert til hotellet. Nå venter en god og etterlengtet dusj og god mat. Vi er endelig tilbake i sivilisasjonen. Dette er også en reserve dag dersom været ikke tillater flyving til/fra Lukla. 

Overnatting:Apsara Bontique Hotel ellerHotel Buddy
Måltider: Frokost 

Dag 20: ROLIG DAG I HOVEDSTADEN
Avslapping og sightseeing i Kathmandu. Avsluttnings middag på kvelden.

Overnatting: Apsara Bontique Hotel ellerHotel Buddy
Måltider: Frokost og avskjedsmiddag

Dag 21: EVENTYRET GÅR MOT SLUTTEN
Hjemreise til Norge på ettermiddagen. Vi blir transportert til flyplassen i god tid før avreise. 
Måltider: Frokost

Dag 22: ANKOMST NORGE
Vi ankommer Norge på formiddagen etter et fantastisk eventyr! Velkommen tilbake!

REISEGARANTIFONDET
Ekspedisjonsreiser AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen gjør at du er sikret pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.

Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

FLYSIKKERHET
Reiser med nepalske flyselskap kan være forbundet med risiko. Det anbefales å undersøke listen over flyselskaper uten tillatelse til å lande i EU på grunn av dårlig flysikkerhet. Avganger til fjellområdene blir ofte kansellert, noen ganger flere dager på rad, på grunn av dårlige værforhold. Det er lurt å ta hensyn til dette i planlegging av reiser inn og ut av landet. Flyulykker i Nepals fjellområder er dessverre ikke uvanlig på grunn av vanskelige driftsforhold og manglende overholdelse av sikkerhetsstandarder.
Vær oppmerksom på at innenriksflyselskapene i Nepal ikke tilfredsstiller EUs krav. Vi opplever at fly over lengre strekninger, som for eksempel mellom Kathmandu-Lukla / Kathmandu-Phalplu / Kathmandu-Pokhara er tryggere og mer komfortabelt enn buss/minibuss. Vi er likevel pålagt av pakkereiseloven og EU-direktiver å informere våre gjester om at flyene i Nepal ikke har tilfredstiller EUs krav. Nepalesiske myndigheter jobber for å tilfredstille kravene, og ta gjerne kontakt med oss hvis du vil vite mer om dette.

REISEVILKÅR
Husk å les igjennom dokumentet før dere bestiller en reise. Reisevilkår godkjennes ved påmelding. 

FLYBILLETTER
Internasjonale flybilletter er ikke inkludert i prisen. Kunden står fritt til å bestille flybilletter selv direkte hos flyselskapet. Vi sender ut informasjon om hvilken flyreise vi anbefaler at du bestiller sammen med bestillingsbekreftelsen du får etter at du har meldt deg på. 

BETALING AV REISEN
Når vi mottar din bestilling vil vi sende ut booking bekreftelse. Sammen med booking bekreftelsen sendes depositumsfaktura på 1.000,- per person. 

Restbeløpet blir fakturert 60 dager før avreise og forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.

Bestilles reisen 60 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden med forfall innen 14 dager og sendt sammen med booking bekreftelsen.

VED FÆRRE ENN 2 DELTAKERE
Dersom det er 1 påmeldt deltaker kan vi fortsatt organisere turen mot et pristillegg på kr 2350,- dersom deltakeren fortsatt ønsker å reise. 

PASS
Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

VAKSINASJON OG REISERÅD
Kontakt ditt lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner.
Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.
For mer informasjon om hvilke vaksiner det anbefales av Folkehelseinstituttet.
Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.

REISEFORSIKRING
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Dersom du skal oppholde deg på høyder over 4000 moh må du sjekke om din forsikring er dekkende.

Ta med deg forsikringsbevis på reisen.

REISEREGISTRERING
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem.  Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner.

Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

VALUTA
Vi anbefaler at du tar med deg 2-300 amerikanske dollar. Visum kjøpes ved ankomst eller ved passering over grenseovergang og må betales i amerikanske dollar. Ta gjerne med små sedler som 1, 5, 10 USD, disse er greie å bruke til tips.

Lokal valuta kan tas ut i minibank i byene, på landsbygda er det være vanskelig å ta ut lokal valuta. Det er seldent problemer å ta ut lokal valuta (Rupie) i Kathmandu

BAGASJE PÅ FLY
Internasjonale flyvninger
Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Innenriksflyvninger
Skal man fly innenriks småfly i Nepal må man pakke i myk bag, duffel bag. Store kofferter kan være vanskelig å få med seg i småfly.
Vanligvis gjelder 15 kg inkl. håndbagasje på innenriksflyginger i Nepal.

VISUM
Ekspedisjonsreiser anbefaler at visum kjøpes ved ankomst Nepal eller ved grensepassering. Kostnad for visum er 40 US$ (per 01. januar 2016) Visum kan ikke betales med VISA eller Mastercard, visum MÅ KJØPES KONTANT i amerikanske dollar. Kunden er selv ansvarlig med å gjøre seg kjent med landets visumregler og visumkostnader før avreise.

Det kreves også TO passbilder for å få visum pluss TO stk for klatre tillatelse for Island Peak. 

SIKKERHET
Ekspedisjonsreiser, samarbeidspartnere og våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Ekspedisjonsreiser AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå.

Dere besøker land med en fremmed kultur, som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til et land i Asia innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden.

Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Ekspeidsjonsreiser AS har fått anledning til å informere deg som reisende.

TIPS
Tips er endel av kulturen i Nepal. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere forlater han på flyplassen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort.

De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet.

MOBILDEKNING
GSM-dekningen i Nepal er relativt god.  De fleste byene har bra dekning – og det samme gjelder i fjellet.   Det kan dog være enkelte ”lommer” uten dekning.

INNFØRSELSBESTEMMELSER TIL NORGE
Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no.

VIKTIG KONTAKTINFORMAJSON
Nødtelefonnumre er: Politi 100, brannvesen 101, ambulanse: Røde Kors, Lalitpur 5545666, Røde Kors, Kathmandu 4228094, turistpoliti 4223681

Ambassaden i Nepal kan kontaktes på tlf: +977 15 545 307 eller pr e-post: emb.kathmandu@mfa.no.

Åpningstider: 08.30-16.30, fredager 08.30-14.00

Utenom ambassadens arbeidstid kan reisende kontakte UDs døgnoperative senter på Tlf: +47 23 95 00 00 eller pr e-post: UDops@mfa.no

ENKELTROM
Dersom deltakeren melder seg på alene med ønske om å dele rom, må man være inneforstått med at man vil automatisk bli belastet for enkeltrom dersom Ekspedisjonsreiser ikke finner rompartner. I fjellene er det delt dobbelt eller trippelrom som gjelder. 

TIDSFORSKJELL
Tidsforskjellen til Norge er 3¾ timer når det er sommertid i Norge, og  4¾ timer når det er vintertid i Norge. Retningsnummer for samtaler fra Norge til Nepal er +977

UTSTYRSLEIE
Ønsker du å leie utstyr på Island Peak er dette mulig. Gi oss beskjed før avreise. Pris for leie er avhengig av hva du ønsker å leie. Trenger du ''full pakke'' med klatrestøvler, stegjern og klatreutstyr koster dette 110$ og må betales kontakt i Chukhung (siste lodge før Island Peak). 

PRIS FRA

26 990,-

Vi tilbyr en fleksibel prispolitikk, i likhet med flyselskapene når du bestiller en flybillett. Dette betyr at prisen er en indikasjon på den laveste prisen du kan forvente å betale på enkelte avganger. Prisene er kapasitetsstyrt og avhengig av tilgjengelighet, samt priser på flybilletter. Prisene kan endres når som helst før avreisedato, og den aktuelle prisen vises ved bestilling.

PRIS INKLUDERER

Profesjonelle lokale engelsktalende guider 

Transport fra flyplass til hotell ved ankomst

4 netter på hotell i Katmandu på delt dobbeltrom inkludert frokost

Velkomst og avskjedsmiddag i Katmandu

En dag guidet sightseeing i Katmandu 

All overnatting under trekking og klatring (lodge/tehus og telt) 

Frokost i Katmandu

Alle måltider på fjellturen (Frokost, lunsj og middag)

Frukt etter middag på fjellturen

Transport i Katmandu etter program

Katmandu - Lukla - Katmandu fly, flyplass skatter og transport (15kg bagasje inkludert)

Everest nasjonalpark permit og TIMS kort. 

Klatretillatelse for Island Peak

Te/kaffe (en kopp til hvert måltid) 

Transport til flyplass etter avtalt flyavgang 

Forsikring for guider og bærere

Ekspedisjonsreiser duffelbag


PRISEN INKLUDERER IKKE

Fly tur/retur Norge - Katmandu

Visum til Nepal (40 US$)

Måltider i Kathmandu (unntak de som er beskrevet i program) 

Reiseforsikring (må inkludere evakuering med Helikopter)

Personlige utgifter

Tips (Vi anbefaler 150-180 $ pr deltaker)

Forbruk i fjellet (drikkevarer, mineralvann, snacks mm) ca. 35 000 rupies

Inngangsbilletter til monumenter på sightseeing (26$)

Enkeltrom i Katmandu