» EVEREST BASECAMP TREK & ISLAND PEAK

EVEREST BASECAMP TREK & ISLAND PEAK

 • Overblikk
 • Praktisk info
En vandretur til basecamp av verdens høyeste fjell Mount Everest med bestigning av fjellet Island Peak på hele 6189 meter gir deg en skikkelig ekspedisjonsfølelse! 

Dag 1: Avreise fra Norge – Kathmandu

Dag 2: AKOMST NEPAL
Ankomst Kathmandu på formiddagen. Dere blir tatt godt imot på flypassen og kjørt til hotellet som ligger i hjertet av Kathmandu – Thamel. Her ordner representanten all innsjekking mens dere slapper av og nyter en velfortjent velkomstdrink. Etter innsjekk har dere tid til å utforske Kathmandu eller bare slappe av frem til velkomstmiddagen på kvelden.
Dere drar til en resturant en kort gåtur fra hotellet og får servert gode nepalske retter og drikke mens vi blir underhold av dansere.

Måltider: Middag

Her finner du flere hoteller vi benytter i Nepal. I prisen over er god standard inkludert. Ønsker du enkel eller høy standard? Spør oss om pris! 

Enkel standard: 
Hotel Blue Horizon

God standard:
Apsara Boutique Hotel
Hotel Buddy

Høy standard:
Hotel Yak and Yeti
Hotel Annapurna

Dag 3: KATHMANDU
Sightseeing i Kathmandu der dere besøker en 2000 år gammel stupa, Swayambunath som er kjent som monkey tempel. Her har dere fin utsikt utover Kathmandu. Dere besøker også Durbar Square med sine mange fargerike templer.
På ettermiddagen blir det lagt opp til en felles runde i Thamel for å handle inn det siste som trengs for fjellturen. Her får dere testet deres pruteferdigheter – og det er vanvittig gøy! 

Måltider: Frokost

Mer om Katmandu: 
Katmandu er hovedstaden i Nepal, og ligger i Katmandudalen mellom Himalaya i nord og Mahabharatfjellene i sør, 1325 moh. Byen dekker et område på 49,45 km2, og har 1,23 millioner innbyggere (2017).
Navnet Katmandu refererer til et tre-tempel (kath, "tre", og mandir "tempel") som ble bygd av Raja Lachmina Singh i 1596. Byens tidligere navn var Manju-Patan.
Administrativt er den en del av Katmandu distrikt, som har 1 744 240 innbyggere og et areal på 395 km2. Distriktet har den høyeste befolkningstettheten i Nepal.

Dag 4: SPEKTAKULÆR FLYTUR TIL LUKLA 2800M
Dere står opp tidlig for å spise frokost før dere møter guidene deres og drar mot flyplassen. Den 45 minutter lange flyturen til Lukla vil dere huske for resten av livet. Når dere går av flyet vil dere bevege dere inn i en annen verden. Mens guidene og bærerne organiserer bagasjen tar dere livet med ro på en koselig lodge rett ovenfor flyplassen. Etter hvert vil dere bevege dere mot Phakding som blir plassen dere har første overnatting. Phakding ligger på 2600 høydemeter og dermed lavere enn Lukla.
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 5: MOT SHERPAFOLKET SIN HOVEDSTAD – NAMCHE BAZAAR 3440M
Denne dagen er rett og slett vakker. Dere beveger dere over hengebroer og vandrer langs elven innover. Dette er dagen dere kvitterer dere inn i Sagarmatha National Park. Etter rundt 3-4 timer spiser dere lunch før dere beveger dere mot en luftig hengebro for å krysse elven og starte på siste etappe opp til Namche Bazaar. Dere skal bevege dere opp rundt 700 høydemeter de siste to timene. Belønningen får dere når vi kommer opp og runder hjørnet og får dere første møte med Namche Bazaar. I Namche Bazaar er det mange butikker med sportutstyr, apotek, bakeri og en velkjent ‘’Irish Pub’’.
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 6: AKKLIMATISERINGSDAG OG FØRSTE MØTE MED MOUNT EVEREST
Denne dagen bruker dere til å gjøre kroppen bedre forberedt på høyden dere skal møte de neste dagene.
Dere spiser en god frokost før dere beveger dere oppover til Everest view hotel som ligger på 3880M. Her får dere en fantastisk utsikt mot Mount Everest, Lothse, Ama dablam og andre høye fjell. Her ser dere også hvor dere skal gå oss de neste dagene. Dere spiser lunch når dere kommer tilbake til Lodgen og bruker ettermiddagen etter eget ønske.
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 7: NAMCHE BAZAAR TIL TENGBOCHE
Denne dagen følger dere fjellsiden innover dalen med mål om å avslutte dagsetappen i Tengboche. Dere går et par timer før dere går ned for å krysse Dudh Kosi-elven i en høyde av 3250 meter. Fra elven er det en bratt stigning til Tengboche. Her tar dere en pause og ser dere rundt. Er det klarvær er det flott utsikt mot Ama Dablam og Everest. 
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 8: TENGBOCHE TIL DINGBOCHE 4300M
Dere følger stien videre og krysser elven Imja Khola før dere går oppover til Pangboche. Dere går en times tid etter Pangboche før dere tar lunch. Siste del av turen går opp en liten bratt bakke før det går flatt innover til Dingboche.
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 9: AKKLIMATISERING OG HVILE
Denne dagen vil vi prøve oss på en topp på 5050meter som gir god utsikt mot mange fine fjell, blant annet Island Peak, Makalu og Ama dablam. Dette er en halvdagstur og vi bruker rundt 3 timer opp. Denne turen gir kroppen mulighet til å tilvenne seg høyden den kommer til å bli utsatt for iløpet av de neste dagene. Vi går ned og spiser lunch på lodgen og slapper av resten av dagen.
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 10: MOT LOBUCHE
Dagens mål er Lobuche på 4940m. Det er en lang og flott vandring med utsikt mot mange nye fjell som dere ikke har sett før på denne turen. Etter noen timer når dere Thukla hvor dere tar lunch. Etter Thukla går dere opp en bakke og når Everest memorial (en minneplass for mennesker som har omkommet i fjellet). Turen videre går relativt flatt med svak stigning før dere når Lobuche.
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 11: TIL EVEREST BASECAMP
Dere bruker rundt 3 timer før dere når Gorak Shep. Her sjekker dere inn og spiser før dere går videre inn til Everest basecamp. Etter dere har tatt de obligatoriske bildene går dere tilbake og legger odere tidlig.
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 12: KALA PATTAR
Dere står opp grytidlig og beveger dere sikksakk opp mot Kala Pattar som er 5545m. Dere nyter soloppgangen fra toppen og får en spektakulær utsikt mot verdens høyeste fjell, Mount Everest. Dere går deretter til Dingboche. Dere har nå startet på returen til Lukla.
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 13: SISTE LODGE FØR ISLAND PEAK
Dere går til Chhukung (4730m). Dette er en kort etappe på rundt 3-4 timer. Dere bruker ettermiddagen til å forberede dere til Island Peak. Her legger dere igjen unødvendig utstyr. For de som vil leie utstyr blir det utlevert her. Dere vil også møte klatre sherpaen som skal guide dere opp til toppen. 
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 14: ISLAND PEAK BASECAMP
Dere går til Island Peak basecamp på 5200m. Turen opp tar 3-4 timer i rolig tempo. Her blir dere fordelt i telt. På ettermiddagen skal dere trene på bruk av stegjern, jumar og det dere trenger for å kunne nyte toppstøtet på Island Peak uten bekymringer.
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 15: ISLAND PEAK HIGH CAMP
Dere går til Island Peak HighCamp (ca 5600m). Dette er en tur som tar rundt 2-3 timer. Fordelen med å sette opp en High camp er at dere reduserer tid og krefter på toppstøtet. På ettermiddagen er det bare å spare krefter til toppstøtet neste dag. 
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 16: TOPPSTØT
Dere starter grytidlig og klyver oppover fjellsiden. Etter 1-2 timer når dere isbreen og tar på dere klatreutstyr og går inn i et taulag. Dere går nå over en isbre som har flere åpne sprekker. På vei opp må dere krysse minst en stige for å komme over en bresprekk. Dere kommer etter hvert opp til Island Peak headwall som er en 200 meter (nesten) vertikal vegg som dere skal klatre opp. Guidene vil sikre dere hele veien til toppen. Når dere starter nedoverturen vil dere nå basecamp etter rundt 12 timer. Dere tar en kort stopp her før dere går tilbake til Chhukung.
Måltider: Frokost og middag

Dag 17: STARTEN PÅ RETUREN
Dere går til Khumjung. Etappen tar rundt fem til seks timer. 
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 18: TIL NAMCHE BAZAAR
Dere går til Namche bazaar. Denne etappen tar fire til fem timer i normalt tempo. Tilbake i Namche kan dere nyte en kald øl på Irish pub eller gå på sightseeing i de sjarmerende gatene. 
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 19: TIL LUKLA
Dette er siste etappe av fjellturen og det er bare å nyte det. Dere har snart Lukla i sikte og har nesten fullført et stort eventyr!
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 20: TILBAKE TIL SIVILISASJONEN
Dere tar et morgenfly fra Lukla til Kathmandu. På flyplassen blir dere hentet og transportert til hotellet. Nå venter en god og etterlengtet dusj og god mat. 

Måltider: Frokost 

Dag 21: ROLIG DAG I HOVEDSTADEN
Avslapping og sightseeing i Kathmandu. Avsluttnings middag på kvelden.

Måltider: Frokost og avskjedsmiddag

Dag 22: EVENTYRET GÅR MOT SLUTTEN
Hjemreise til Norge på ettermiddagen. Dere blir transportert til flyplassen i god tid før avreise. 
Måltider: Frokost

Dag 23: Ankomst Norge på formiddagen.


REISEGARANTIFONDET
Ekspedisjonsreiser AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen gjør at du er sikret pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.

Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

FLYSIKKERHET
Reiser med nepalske flyselskap kan være forbundet med risiko. Det anbefales å undersøke listen over flyselskaper uten tillatelse til å lande i EU på grunn av dårlig flysikkerhet. Avganger til fjellområdene blir ofte kansellert, noen ganger flere dager på rad, på grunn av dårlige værforhold. Det er lurt å ta hensyn til dette i planlegging av reiser inn og ut av landet. Flyulykker i Nepals fjellområder er dessverre ikke uvanlig på grunn av vanskelige driftsforhold og manglende overholdelse av sikkerhetsstandarder.
Vær oppmerksom på at innenriksflyselskapene i Nepal ikke tilfredsstiller EUs krav. Vi opplever at fly over lengre strekninger, som for eksempel mellom Kathmandu-Lukla / Kathmandu-Phalplu / Kathmandu-Pokhara er tryggere og mer komfortabelt enn buss/minibuss. Vi er likevel pålagt av pakkereiseloven og EU-direktiver å informere våre gjester om at flyene i Nepal ikke har tilfredstiller EUs krav. Nepalesiske myndigheter jobber for å tilfredstille kravene, og ta gjerne kontakt med oss hvis du vil vite mer om dette.

BETALING AV REISEN
Når vi mottar din bestilling vil vi sende ut booking bekreftelse. Sammen med booking bekreftelsen sendes depositumsfaktura på 3.000,- per person. Bestiller kunden flybilletter gjennom Ekspedisjonsreiser AS vil kostnaden for flybilletter faktureres på samme faktura som depositumet. Beløpet forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.

Restbeløpet blir fakturert 90 dager før avreise og forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.

Bestilles reisen 90 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden med forfall innen 14 dager og sendt sammen med booking bekreftelsen.

PASS
Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

VAKSINASJON OG REISERÅD
Kontakt ditt lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner.
Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.
For mer informasjon om hvilke vaksiner det anbefales av Folkehelseinstituttet.
Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.

REISEFORSIKRING
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Dersom du skal oppholde deg på høyder over 4000 moh må du sjekke om din forsikring er dekkende.

Ta med deg forsikringsbevis på reisen.

REISEREGISTRERING
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem.  Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner.

Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

VALUTA
Vi anbefaler at du tar med deg 2-300 amerikanske dollar. Visum kjøpes ved ankomst eller ved passering over grenseovergang og må betales i amerikanske dollar. Ta gjerne med små sedler som 1, 5, 10 USD, disse er greie å bruke til tips.

Lokal valuta kan tas ut i minibank i byene, på landsbygda er det være vanskelig å ta ut lokal valuta. Det er seldent problemer å ta ut lokal valuta (Rupie) i Kathmandu

BAGASJE PÅ FLY

Internasjonale flyvninger

Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Innenriksflyvninger

Skal man fly innenriks småfly i Nepal må man pakke i myk bag, duffel bag. Store kofferter kan være vanskelig å få med seg i småfly.

Vanligvis gjelder 15 kg inkl. håndbagasje på innenriksflyginger i Nepal.

VISUM
Ekspedisjonsreiser anbefaler at visum kjøpes ved ankomst Nepal eller ved grensepassering. Kostnad for visum er 40 US$ (per 01. januar 2016) Visum kan ikke betales med VISA eller Mastercard, visum MÅ KJØPES KONTANT i amerikanske dollar. Kunden er selv ansvarlig med å gjøre seg kjent med landets visumregler og visumkostnader før avreise.

Det kreves også TO passbilder for å få visum.

SIKKERHET
Ekspedisjonsreiser, samarbeidspartnere og våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Ekspedisjonsreiser AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå.

Dere besøker land med en fremmed kultur, som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til et land i Asia innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden.

Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Ekspeidsjonsreiser AS har fått anledning til å informere deg som reisende.

TIPS
Tips er endel av kulturen i Nepal. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere forlater han på flyplassen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort.

De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet.

MOBILDEKNING
GSM-dekningen i Nepal er relativt god.  De fleste byene har bra dekning – og det samme gjelder i fjellet.   Det kan dog være enkelte ”lommer” uten dekning.

INNFØRSELSBESTEMMELSER TIL NORGE
Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no.


VIKTIG KONTAKTINFORMAJSON
Nødtelefonnumre er: Politi 100, brannvesen 101, ambulanse: Røde Kors, Lalitpur 5545666, Røde Kors, Kathmandu 4228094, turistpoliti 4223681

Ambassaden i Nepal kan kontaktes på tlf: +977 15 545 307 eller pr e-post: emb.kathmandu@mfa.no.

Åpningstider: 08.30-16.30, fredager 08.30-14.00

Utenom ambassadens arbeidstid kan reisende kontakte UDs døgnoperative senter på Tlf: +47 23 95 00 00 eller pr e-post: UDops@mfa.no

Tidsforskjell
Tidsforskjellen til Norge er 3¾ timer når det er sommertid i Norge, og  4¾ timer når det er vintertid i Norge. Retningsnummer for samtaler fra Norge til Nepal er +977

PRIS FRA

25 000,-

Basert på at 6 personer reiser sammen i privat gruppe
Pristillegg pr person dersom 4 reiser sammen: 400,-
Pristillegg pr person dersom 2 reiser sammen: 600,-

PRIS INKLUDERER

Transport fra flyplass til hotell ved ankomst

4 netter på hotell i Kathmandu på delt dobbeltrom inkludert frokost

Velkomst og avskjedsmiddag på en Nepalsk restaurant 

En dag guidet sightseeing i Kathmandu 

All overnatting under trekking og klatring (lodge, tehus, telt) 

All frokost i Kathmandu

Alle måltider på fjellturen

Frukt etter middag på fjellturen

Transport i Kathmandu etter program

Kathmandu - Lukla - Kathmandu fly, flyplass skatter og transport

Everest nasjonalpark permit og TIMS kort. 

Island Peak klatre tillatelse 

En erfaren klatreguide for klatredelen og en erfaren trekking guide. (begge er engelsk talende med trening i førstehjelp. Klatreguide er lisensert igjennom Nepal Mountaineering Association. 

Alle nødvendige skatter til stat og service avgift

Drikkevann på fjellturen

Te/kaffe (en kopp til hvert måltid) 

1 time full kroppsmassasje etter fjellturen

Transport til flyplass etter avtalt flyavgang 


PRISEN INKLUDERER IKKE

Visum til Nepal

Internasjonale fly til og fra Kathmandu

Måltider i Kathmandu (unntak de som er beskrevet i program) 

Klatreutstyr for Island Peak

Reiseforsikring

Personlige utgifter

Tips (Vi anbefaler 150-180 $)

Inngangsbilletter til monumenter på sightseeing 

Samme tur
 • namche-bazaar-fottur

  13
  Dager

  13 200,-
  Fra kr (Pr person)

  FOTTUR TIL NAMCHE BAZAAR

  Dette er reisen for deg som ønsker å oppleve en lett vandretur i Himalaya, kultursjokket i hovedstaden Katmandu og den unike Sherpakulturen. Rett over den sjermerende landsbyen Namche...

  Les mer

 • ghorepani-poonhill-trek

  12
  Dager

  13 600,-
  Fra kr (Pr person)

  VANDRING I ANNAPURNA

  Dette er en av våre mest populære turer i Nepal. Turen passer for deg som ønsker å oppleve en fjelltur i eventyrlig natur der høydesyke ikke er en risiko. 

  Les mer

 • ebc-april-2019

  18
  Dager

  27 500,-
  Pr person

  EVEREST BASECAMP TREK APRIL 2019 - LOKAL GUIDE

  12.april - 29.april 2018

  LEDIGE PLASSER

  Les mer

 • manaslu-trek

  21
  Dager

  18 100,-
  Fra kr (Pr pers)

  FJELLTUR RUNDT VAKRE MANASLU

  Ønsker du en skikkelig utfordring og en spektakulær naturopplevelse? Da er denne turen skreddersydd for deg! Opplev den unike kulturen, de sjarmerende landsbyene, de høye hvite...

  Les mer

 • yoga-nepal

  10
  Dager

  14 500,-
  Fra kr (pr person)

  YOGA & FJELLTUR I NEPAL

  Vil du drive Yoga i vakre omgivelser? På denne turen kan du kombinere Yoga i vakre omgivelser i et av verdens fineste land. Dere vandrer igjennom et spektakulært landskap blant flere av...

  Les mer

 • kulturreise-nepal

  9
  Dager

  9 500,-
  Fra kr (pr person)

  KULTURREISE TIL NEPAL

  Vil du oppleve Nepal? Dette er en spennende reise igjennom to av Nepals største byer i tillegg til nasjonalparken Chitwan i sør. Dette er en opplevelse for hele familien! 

  Les mer

 • everest-basecamp-trek

  18
  Dager

  15 700,-
  Fra kr (pr person)

  EVEREST BASECAMP TREK - BESTSELGER

  Opplev en av verdens fineste vandreturer mellom flere av verdens høyeste fjell. Mount Everest basecamp er målet - opplevelsene møter dere underveis! 

  Les mer

 • everest-basecamp-trek-med-gokyo-lake-og-chola-pass

  20
  Dager

  18 000,-
  Fra kr (pr person)

  EVEREST BASECAMP TREK MED GOKYO LAKE OG CHOLA PASS

  Opplev en spektakulær tur i både Khumbu dalen og Gokyo dalen med høydepunkt som Gokyo innsjøen, Chola passet og Everest Basecamp!

  Les mer

 • island-peak

  20
  Dager

  23 200,-
  Fra kr (pr person)

  ISLAND PEAK - DIN FØRSTE 6000-METER?

  Bli med på en spennende reise til Nepal der 6000 meteren Island Peak (Imja Tse) ligger som mål. Eksotiske dager med sightseeing i Kathmandu er også noe du vil oppleve på denne...

  Les mer

Side 1 av 2 sider (12 turer) 1 2 Neste Siste