» EVEREST BASECAMP TREK APRIL 2019

EVEREST BASECAMP TREK APRIL 2019

  • Overblikk
  • Praktisk info
  • Pakkeliste
KUN 6 PLASSER LEDIG

Har du en drøm om å vandre blant flere av verdens høyeste fjell i hjertet av Himalaya? Nepal er uten tvil et av verdens vakreste land. På denne turen går vi blant majestetiske fjell, krysser ever og passerer små sjarmerende landsbyer underveis. Vi beveger oss fra Kathmandu sine eksotiske og travle gater til frisk luft og naturopplevelser du sent vil glemme. Dette blir en tur med store kontraster og uforglemmelige øyeblikk.

Dag 1: AVREISE FRA NORGE
Vi møtes på Gardermoen og flyr fra Norge på ettermiddagen. 

Dag 2: ANKOMST NEPAL
Ankomst Kathmandu på formiddagen. Vi blir tatt godt imot på flypassen og kjørt til hotellet som ligger i hjertet av Kathmandu – Thamel. Her ordner representanten og turleder all innsjekking mens dere slapper av og nyter en velfortjent velkomstdrink. Etter innsjekk har vi tid til å utforske Kathmandu eller bare slappe av frem til velkomstmiddagen på kvelden.
Vi drar til en resturant en kort gåtur fra hotellet og får servert gode nepalske retter og drikke mens vi blir underhold av dansere.
Overnatting:
Apsara Boutique Hotel
Måltider: Middag

Dag 3: KATHMANDU
Sightseeing i Kathmandu der vi skal besøke Swayambunath som er kjent som monkey tempel. Her har vi fin utsikt utover Kathmandu. Vi besøker også Durbar Square med sine mange fargerike templer.
På ettermiddagen blir det lagt opp til en felles runde i Thamel for å handle inn det siste som trengs for fjellturen. Her får vi testet våres pruteferdigheter – og det er vanvittig gøy! 
Overnatting:
Apsara Boutique Hotel
Måltider: Frokost

Dag 4: SPEKTAKULÆR FLYTUR TIL LUKLA 2800M
Vi står opp tidlig for å spise frokost før vi møter guidene våres og drar mot flyplassen. Den 45 minutter lange flyturen til Lukla vil dere huske for resten av livet. Når vi går av flyet vil vi bevege oss inn i en annen verden. Mens guidene og bærerne organiserer bagasjen tar vi livet med ro på en koselig lodge rett ovenfor flyplassen. Etter hvert vil vi bevege oss mot Phakding som blir plassen vi har første overnatting. Phakding ligger på 2600 høydemeter og dermed lavere enn Lukla.
Overnatting: Gjestehus
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 5: MOT SHERPAFOLKET SIN HOVEDSTAD – NAMCHE BAZAAR 3440moh
Denne dagen er rett og slett vakker. Vi beveger oss over hengebroer og vandrer langs elven innover. Dette er dagen vi kvitterer oss inn i Sagarmatha National Park. Etter rundt 3-4 timer spiser vi lunch før vi beveger oss mot en luftig hengebro for å krysse elven og starte på siste etappe opp til Namche Bazaar. Vi skal bevege oss opp rundt 700 høydemeter de siste to timene. Belønningen får vi når vi kommer opp og runder hjørnet og får første møte med Namche Bazaar. I Namche Bazaar er det mange butikker med sportutstyr, apotek, bakeri og en velkjent ‘’Irish Pub’’.
Overnatting: Gjestehus
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 6: AKKLIMATISERINGSDAG OG FØRSTE MØTE MED MOUNT EVEREST
Denne dagen bruker vi til å gjøre kroppen bedre forberedt på høyden vi skal møte de neste dagene.
Vi spiser en god frokost før vi beveger oss oppover til Everest view hotel som ligger på 3880M. Her får vi en fantastisk utsikt mot Mount Everest, Lothse, Ama dablam og andre høye fjell. Her ser vi også hvor vi skal gå oss de neste dagene. Vi spiser lunsj når vi kommer tilbake til Lodgen og bruker ettermiddagen etter eget ønske.
Overnatting: Gjestehus
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 7: NAMCHE BAZAAR TIL PANGBOCHE
Denne dagen følger vi fjellsiden innover dalen med mål om å avslutte dagsetappen i Tengboche. Vi går et par timer før vi går ned for å krysse Dudh Kosi-elven i en høyde av 3250 meter. Fra elven er det en bratt stigning til Tengboche. Her tar vi en pause og ser oss rundt. Er det klarvær er det flott utsikt mot Ama Dablam og Everest. 
Overnatting: Gjestehus
Måltider: Frokost, lunsj og middag

DAG 8: TIL AMA DABLAM BASECAMP
Denne dagen går turen til Ama Dablam basecamp. Dette er en lang og hard dag, for vi er nesten 10 timer på tur, men opplevelsen i basecampen er vel verdt slitet! Vi starter etter frokost med å bevege oss litt opp fra Pangboche, før vi fortsetter ned i dalen. Det er en flott etappe, og vi avslutter med en bratt stigning på ca. 700 høydemetere før vi når opp til Ama Dablam Basecamp. Ama Dablam er et fjell som klatres ofte, særlig på høstsesongen, noe som betyr at det kan være mange klatrere i Basecampen og på fjellet. Vi går deretter ned igjen til Pangboche for middag.
Overnatting: Gjestehus
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 9: PANGBOCHE TIL DINGBOCHE 4300 meter
Vi starter dagen med en rolig frokost før vi starter turen. Dette er en kort dag og vi får nok av hvile når vi kommer frem til Dingboche. Siste del av turen går opp en liten bratt bakke før det går flatt innover til Dingboche.
Overnatting: Gjestehus
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 10: AKKLIMATISERING OG HVILE
Denne dagen vil vi prøve oss på en topp på 5050meter som gir god utsikt mot mange fine fjell, blant annet Island Peak, Makalu og Ama dablam. Dette er en halvdagstur og vi bruker rundt 3 timer opp. Denne turen gir kroppen mulighet til å tilvenne seg høyden den kommer til å bli utsatt for iløpet av de neste dagene. Vi går ned og spiser lunch på lodgen og slapper av resten av dagen.
Overnatting: Gjestehus
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 11: MOT LOBUCHE
Dagens mål er Lobuche på 4940m. Det er en lang og flott vandring med utsikt mot mange nye fjell som vi ikke har sett før på denne turen. Etter noen timer når vi Thukla hvor vi tar lunch. Etter Thukla går vi opp en bakke og når Everest memorial (en minneplass for mennesker som har omkommet i fjellet). Turen videre går relativt flatt med svak stigning før vi når Lobuche.
Overnatting: Gjestehus
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 12: TIL EVEREST BASECAMP
Vi bruker rundt 3 timer før vi når Gorak Shep. Her sjekker vi inn og spiser før vi går videre inn til Everest basecamp. Etter vi har tatt de obligatoriske bildene går vi tilbake og legger oss tidlig.
Overnatting: Gjestehus
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 13: KALA PATTAR
Vi står opp grytidlig og beveger oss sikksakk opp mot Kala Pattar som er 5545m. Vi nyter soloppgangen fra toppen og får en spektakulær utsikt mot verdens høyeste fjell, Mount Everest. Vi går deretter til Pheriche. Vi har nå startet på returen til Lukla.
Overnatting: Gjestehus
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 14: TIL NAMCHE BAZAAR
Vi går fra Pheriche til Namche Bazaar. Dette er en lang etappe som vil ta rundt 7 timer. Vel tilbake i Namche kan vi slappe av eller å utforske de sjarmerende gatene. Kanskje vi til og med kan ta et slag billiard på Irish pub?
Overnatting: Gjestehus
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 15: TIL LUKLA
Vi går tilbake til Lukla hvor vi finner lodgen vi skal overnatte på. Her tar vi farvell med bærerne våres. Vi skal tidlig opp for å fly neste morgen så vi tar tidlig kveld. 
Overnatting: Gjestehus
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 16: TILBAKE TIL KATHMANDU
Etter en flytur med spektakulær utsikt over fjellområdet vi nettopp har vandret i lander vi i Kathmandu. Vi blir møtt på flyplassen og transportert tilbake til hotellet vårt i Thamel. Nå venter en etterlengtet dusj og en god seng.Vi tar en felles middag på kvelden. 
Overnatting:
Apsara Boutique Hotel
Måltider: Frokost

Dag 17: LATE DAGER I HOVEDSTADEN
Vi bruker god tid på frokosten og har hele dagen til fri disposisjon. Idag kan vi gå på sightseeing, shoppe survenirer eller å slappe av på hotellet. På kvelden er det avskjedsmiddag.
Overnatting:
Apsara Boutique Hotel
Måltider: Frokost og Middag

Dag 18: EVENTYRET GÅR MOT SLUTTEN
Dagen frem til avreise er fri til egen disposisjon. Om gruppen vil finne på noe i i felleskap kan vi lage et opplegg denne dagen. 
Måltider: Frokost

Dag 19: ANKOMST NORGE
Vi ankommer Norge på formiddagen. Eventyret er over for denne gang. Velkommen tilbake på tur med Ekspedisjonsreiser! 

 

-

EKSTRA: BESTIG ISLAND PEAK
Dette er en tilleggsaktivitet som kan legges inn i programmet. Du/dere vil da gå ut av gruppen sammen med en lokal guide og gå mot Island Peak på dag 14. Resten av turen blir da uten norsk turleder, men med lokal turleder fra Nepal. 

Pris pr person: 7500,-

Dag 14: SISTE LODGE FØR ISLAND PEAK
Vi går til Chhukung (4730m). Dette er en kort etappe på rundt 3-4 timer. Vi bruker ettermiddagen til å forberede oss til Island Peak. Her legger vi igjen unødvendig utstyr. For de som vil leie utstyr blir det utlevert her. Vi vil også møte klatre sherpaen som skal guide oss opp til toppen. 
Overnatting: Gjestehus
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 15: ISLAND PEAK BASECAMP
Vi går til Island Peak basecamp på 5200m. Turen opp tar 3-4 timer i rolig tempo. Her blir vi fordelt i telt (to og to i tremannstelt). På ettermiddagen skal vi trene på bruk av stegjern, jumar og det vi trenger for å kunne nyte toppstøtet på Island Peak uten bekymringer.
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 16: ISLAND PEAK HIGH CAMP
Vi går til Island Peak High Camp (ca 5600m). Dette er en tur som tar rundt 2-3 timer. Fordelen med å sette opp en High camp er at vi reduserer tid og krefter på toppstøtet. På ettermiddagen er det bare å spare krefter til toppstøtet neste dag. 
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 17: TOPPSTØT
Vi starter grytidlig og klyver oppover fjellsiden. Etter ca. 2 timer når vi isbreen og tar på oss klatreutstyr og går inn i et taulag. Vi går nå over en isbre som har flere åpne sprekker. På vei opp må vi krysse minst en stige for å komme over en bresprekk. Vi kommer etter hvert opp til Island Peak headwall som er en 200 meter (nesten) vertikal vegg som vi skal klatre opp. Guidene vil sikre oss hele veien til toppen. Når vi starter nedoverturen vil vi nå basecamp etter rundt 12 timer. Vi tar en kort stopp her før vi går tilbake til Chhukung.
Måltider: Frokost og middag

Dag 18: STARTEN PÅ RETUREN
Vi går til Khumjung. Etappen tar rundt fem til seks timer og vi går i et relativt raskt tempo. Vi skal nå tilbake til tykkere luft. 
Overnatting: Gjestehus
Måltider: Frokost, lunsj og middag 

Dag 19: TIL NAMCHE BAZAAR
Vi går til Namche bazaar. Denne etappen tar fire til fem timer i normalt tempo. Tilbake i Namche kan vi nyte en kald øl på Irish pub eller gå på sightseeing i de sjarmerende gatene. 
Overnatting: Gjestehus
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 20: TIL LUKLA
Dette er siste etappe av fjellturen og det er bare å nyte det. Vi har snart Lukla i sikte og har nesten fullført et stort eventyr! Vi skal overnatte på en lodge i Lukla for å ta en tidlig fly til hovedstaden neste dag. 
Overnatting: Gjestehus
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 21: TILBAKE TIL SIVILISASJONEN
Vi tar et morgenfly fra Lukla til Kathmandu. På flyplassen blir videre hentet og transportert til hotellet. Nå venter en god og etterlengtet dusj og god mat. Vi er endelig tilbake i sivilisasjonen. Dette er også en reserve dag dersom været ikke tillater flyving til/fra Lukla. 
Overnatting:
Apsara Boutique Hotel
Måltider: Frokost 

Dag 22: ROLIG DAG I HOVEDSTADEN
Avslapping og sightseeing i Kathmandu. Avsluttnings middag på kvelden.
Overnatting:
Apsara Boutique Hotel
Måltider: Frokost og avskjedsmiddag

Dag 23: EVENTYRET GÅR MOT SLUTTEN
Hjemreise til Norge på ettermiddagen. Vi blir transportert til flyplassen i god tid før avreise. 
Måltider: Frokost

Dag 24: Ankomst Norge på formiddagen.

REISEVILKÅR
HER finner dere våre reisevilkår. Husk å les igjennom dokumentet før dere bestiller en reise. 

FLYSIKKERHET
Reiser med nepalske flyselskap kan være forbundet med risiko. Det anbefales å undersøke listen over flyselskaper uten tillatelse til å lande i EU på grunn av dårlig flysikkerhet. Avganger til fjellområdene blir ofte kansellert, noen ganger flere dager på rad, på grunn av dårlige værforhold. Det er lurt å ta hensyn til dette i planlegging av reiser inn og ut av landet. Flyulykker i Nepals fjellområder er dessverre ikke uvanlig på grunn av vanskelige driftsforhold og manglende overholdelse av sikkerhetsstandarder.
Vær oppmerksom på at innenriksflyselskapene i Nepal ikke tilfredsstiller EUs krav. Vi opplever at fly over lengre strekninger, som for eksempel mellom Kathmandu-Lukla / Kathmandu-Phalplu / Kathmandu-Pokhara er tryggere og mer komfortabelt enn buss/minibuss. Vi er likevel pålagt av pakkereiseloven og EU-direktiver å informere våre gjester om at flyene i Nepal ikke har tilfredstiller EUs krav. Nepalesiske myndigheter jobber for å tilfredstille kravene.

REISEGARANTIFONDET
Ekspedisjonsreiser AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen gjør at du er sikret pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.

Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

BETALING AV REISEN
Når vi mottar din bestilling/påmelding vil vi sende ut booking bekreftelse. Sammen med booking bekreftelsen sendes depositumsfaktura på 3.000,- per person.

Restbeløpet blir fakturert 90 dager før avreise og forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.

Bestilles reisen 90 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden med forfall innen 14 dager og sendt sammen med booking bekreftelsen.

PASS
Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

VAKSINASJON OG REISERÅD
Kontakt ditt lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner.
Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.
For mer informasjon om hvilke vaksiner det anbefales av Folkehelseinstituttet.
Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.

REISEFORSIKRING
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Dersom du skal oppholde deg på høyder over 4000 moh må du sjekke om din forsikring er dekkende.

Ta med deg forsikringsbevis på reisen.

REISEREGISTRERING
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem.  Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner.

Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

VALUTA
Vi anbefaler at du tar med deg 2-300 amerikanske dollar. Visum kjøpes ved ankomst eller ved passering over grenseovergang og må betales i amerikanske dollar. Ta gjerne med små sedler som 1, 5, 10 USD, disse er greie å bruke til tips.

Lokal valuta kan tas ut i minibank i byene, på landsbygda er det være vanskelig å ta ut lokal valuta. Det er seldent problemer å ta ut lokal valuta (Rupie) i Kathmandu.

BAGASJE PÅ FLY

Internasjonale flyvninger
Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Innenriksflyvninger
Skal man fly innenriks småfly i Nepal må man pakke i myk bag, duffel bag. Store kofferter kan være vanskelig å få med seg i småfly.

Vanligvis gjelder 15 kg inkl. håndbagasje på innenriksflyginger i Nepal.

VISUM
Ekspedisjonsreiser anbefaler at visum kjøpes ved ankomst Nepal eller ved grensepassering. Kostnad for visum er 40 US$ (per 01. januar 2016) Visum kan ikke betales med VISA eller Mastercard, visum MÅ KJØPES KONTANT i amerikanske dollar. Kunden er selv ansvarlig med å gjøre seg kjent med landets visumregler og visumkostnader før avreise.

Det kreves også TO passbilder for å få visum.

SIKKERHET
Ekspedisjonsreiser, samarbeidspartnere og våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Ekspedisjonsreiser AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå.

Dere besøker land med en fremmed kultur, som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til et land i Asia innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden.

Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Ekspeidsjonsreiser AS har fått anledning til å informere deg som reisende.

TIPS
Tips er endel av kulturen i Nepal. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere forlater han på flyplassen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort.

De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet.

MOBILDEKNING
GSM-dekningen i Nepal er relativt god.  De fleste byene har bra dekning – og det samme gjelder i fjellet.   Det kan dog være enkelte ”lommer” uten dekning.

INNFØRSELSBESTEMMELSER TIL NORGE
Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no.

VIKTIG KONTAKTINFORMAJSON
Nødtelefonnumre er: Politi 100, brannvesen 101, ambulanse: Røde Kors, Lalitpur 5545666, Røde Kors, Kathmandu 4228094, turistpoliti 4223681

Ambassaden i Nepal kan kontaktes på tlf: +977 15 545 307 eller pr e-post: emb.kathmandu@mfa.no.

Åpningstider: 08.30-16.30, fredager 08.30-14.00

Utenom ambassadens arbeidstid kan reisende kontakte UDs døgnoperative senter på Tlf: +47 23 95 00 00 eller pr e-post: UDops@mfa.no

TIDSFORSKJELL
Tidsforskjellen til Norge er 3¾ timer når det er sommertid i Norge, og  4¾ timer når det er vintertid i Norge. Retningsnummer for samtaler fra Norge til Nepal er +977

ENKELTROM
Dersom deltakeren melder seg på alene med ønske om å dele rom, må man være inneforstått med at man vil automatisk bli belastet for enkeltrom dersom Ekspedisjonsreiser ikke finner rompartner. I fjellene er det delt dobbelt eller trippelrom som gjelder. 

Her er en veiledende utstyrsliste for fjellturen til Everest basecamp. Husk at dere bare har 15 kg inkludert på flyreisen til Lukla. Bærerne har en vektgrense på 15kg pr person. Pakk derfor lett og smart. 

BEKLEDNING

Undertøy                          
Tilstrekkelig til eget bruk, det er få mulighet for å vaske klær underveis mot ekstra kostnad. Ikke 

Ullundertøy                     
2 sett med over -og underdel          

sokker/Ullsokker                          
5 par tynne, 1 par tykke                                   

T skjorte                            
3 stk. Til de første og siste dagene kan du få bruk for disse, det er varmere i lavlandet

Skjorte/tynn genser        
Til de første og siste dagene kan du få bruk for denne, det er varmere i lavlandet

Shorts                                 
Til de første og siste dagene kan du få bruk for denne, det er varmere i lavlandet

Caps eller solhatt             
Solen er sterk oppover i fjellet, til beskyttelse for hodet og pannen

Lett turbukse                  
Brukes gjerne de første dagene i passende temperaturer

Fleecejakke                       
Lett å bære med seg i dagstursekken dersom det skulle bli kjølig under dagsetappen. 

Ullgenser                            
God å ha til kjølige morgener og kvelder i fjellet

Skalljakke                          
Vind -og vanntett jakke, gjerne med ventilasjonsfunksjon og bør ha hette. Gore tex, Dermizaks eller tilsvarende                 

Skallbukse                         
Vind -og vanntett jakke, gjerne med ventilasjonsfunksjon. Gore tex, Dermizaks eller tilsvarende                       

Dunjakke                           
Tjukk jakke av dun med hette, denne kan være god å pakke seg inn i ved de kjøligste etappene på turen. (Kan lånes gratis av oss i Katmandu)

Lue                                      
Dersom du ikke har jakkene med hette bør luen din være vind -og vanntett. 

Hals/Buff                            
Hals blir brukt til å holde varmen, men og til dels til å puste gjennom på steder langs trekkingruten der det finnes støv i luften fra stier med sand og grus.

Vanter                          
Kjekt å ha et tynt lag på hendene der det er varmt med hansker eller votter, men kjølig uten

Votter/hansker                          
Trykke votter/hansker til de kalde opplevelsene på turen, bør være vannavstøtende

Crocs eller slippers     
Slike sko lett tilgjengelig er himmelsk, for det blir mye av og på med sko når vi tilbringer tid på lodgene. Korte turer bort til toalettene, i fellesrommene for å spise o.l. De brukes mer enn man skulle tro, ta med

Joggesko                      
Joggesko er raskere å ta på seg og lettere å gå med enn fjellstøvler. Brukes på store deler av turen, så lenge det er varmt og tørt

Fjellstøvler                   
Disse er nødvendige ved kalde og våte partier i trekkingruten, og gir bedre støtte til fot og ankel i ulendt terreng


UTSTYR
Stor bag eller ryggsekk           
Alle våre gjester får utdelt stor 90L duffelbag ved ankomst, her pakkes alt som skal med på trekkingturen. Baggen er ikke vanntett.

Dagstursekk                           
Tursekk (35- 45 Liter) med regntrekk. Beregn plass til 3 Liter drikke, skalljakke, varm genser og diverse du ønsker å ha med (kamera, toalettpapir o.l.)

Regnponcho                             
Nedbøren kan komme fort, praktisk med regnponcho til å trekke over kropp og dagstursekk

Gamasjer                                 
Anvendes i partier langs trekkingruten der det er lurt å beskytte fjellstøvlene for snø eller gjørme

Staver                                       
Disse bør være med teleskopfunksjon, slik at de lett kan trekkes sammen og legges i baggen eller dagstursekken

Sovepose                                  
Temperaturene på trekkingturen vil bli lavere jo høyere, Velg en god sovepose som er komfortabel ned mot 10-15 minusgrader

Hodetelefoner                      
Det kan være kjekt med lydbok eller musikk på flyreisene, om kvelden i teltet eller i dagsetappene

Hodelykt                                
Praktisk slik at du har hendene frie. Ta med ekstra batterier     

Kamera                                   
Ta med tilstrekkelig minnebrikker og husk lader

Termos                                    
1 Liter minimum (ikke nødvending, men kjekt å ha)

Camelback                              
Denne er ikke noe du nødvendigvis må ha, men den vil gjøre det enklere 
å få i seg tilstrekkelig med væske ofte. Anbefales

Drikkeflaske                            
2 stk 1 Liters drikkeflasker. Bør ha stor åpning ved avskrudd lokk og form for hank slik at de kan festets lett tilgjengelig på dagstursekken. Typen Nalgene er å anbefale her. Dette kan kjøpes BILLIG i Katmandu          

Snacks                                      
I høyden er vi nødt til å drikke mye, det kan være lurt å ha med energidrikk -eller istepulver for å bedre smaken av kokt fjellvann. Det er ikke uvanlig å miste matlysten på flere tusen meters høyde, ta med en kjekspakke eller lignende du tenker er godt i disse tilfellene
                              
Solbriller                                 
Solen er sterk i lavlandet, og enda sterkere oppover i fjellet, beskytt øynene

Solkrem                               
I høyden trengs skikkelig forebygging, minimum faktor 30. Det anbefales i tillegg stift til nesen og lepper med høyere faktor, da disse er spesielt utsatt.     

Antibac                               
Kjekt å anvende etter toalettbesøk eller før måltider

Toalettpapir                       
Ikke alle steder er dette tilgjengelig til enhver tid, ha alltid med i dagstursekk
                   
Toalettsaker
I tillegg til personlige hygieneartikler anbefaler det våtservietter antiback.  Kjekt å anvende før måltider eller etter toalettbesøk. Det er tilgang på håndvask, men den er begrenset

Adapter                              
Adapter til lokale stikkontakter trengs ofte, ta med dette for sikkerhetsskyld

Vanntette pakkposer       
Lurt å pakke ting i både duffelbag og dagstursekk i slike, for å sikre det fra å bli vått 

Reisedokumenter             
Flybilletter, pass, vaksinasjonskort og forsikringsbevis. Lurt å ta kopi av dette

Penger                  
Normalt regner man å ta ut 160 US dollar til visum og tips. Ut over dette er det lurt å ha med lommepenger oppover langs fjellandsbyene der du får kjøpt snacks og unike suvenirer 

Medisiner                         
Husk tilstrekkelig med personlige medisiner for hele reiseperioden. Det er lurt å være forberedt til tur, ta gjerne med ibux/paracet, fordøyelsesregulerende, nesespray for tett nese, plaster og compeed gnagsårplaster
  
Vaksiner                            
Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor i god tid før avreise. EN oversikt over slike kontorer finner du på nettsiden www.vaksine1.no               

PRIS FRA

33 500,-

Påmeldingsfrist: 1.desember 2018
Avreise: 11 april 2019 
Minimum 9 deltakere

PRIS INKLUDERER

Fly tur/retur Oslo- Katmandu med rimeligste flybillett i økonomiklasse

Norsk turleder fra Ekspedisjonsreiser

Transport fra flyplass til hotell ved ankomst

4 netter på hotell i Kathmandu på delt dobbeltrom inkludert frokost

Velkomst- og avskjedsmiddag 

En dag guidet sightseeing i Kathmandu 

All overnatting på fjellturen (tehus/gjestehus) i delt dobbeltrom

All frokost i Kathmandu

Alle måltider på fjellturen

Transport i Kathmandu etter program

Katmandu - Lukla - Katmandu fly, flyplass skatter og transport (15 kg bagasje inkl) 

Trekkingtillatelse og TIMS kort. 

Erfarene lokale guider

Alle nødvendige skatter til stat og service avgift

Drikkevann på fjellturen (renset)

Te/kaffe (en kopp til hvert måltid) 

Transport til flyplass etter avtalt flyavgang 

Bærere (en pr to deltakere) 

Ekspedisjonsreiser- duffelbag 

 

PRISEN INKLUDERER IKKE

Visum til Nepal (40$)

Måltider i Katmandu (unntak de som er beskrevet i program)

Reiseforsikring (Må inkludere evakuering med helikopter)

Personlige utgifter (Ca 35 000 Rupies på fjellet. )

Tips (Vi anbefaler ca. 120$)

Inngangsbillett til monumenter på sightseeingen i Katmandu (2600 Rupies)

Drikkevarer på fjellturen som flaskevann, brus mm. 

Enkeltrom i Katmandu 

Bestigning av Island Peak (kan bestilles i tillegg)