» ANNAPURNA BASECAMP

ANNAPURNA BASECAMP

 • Overblikk
 • Praktisk info
Det er ikke uten grunn at Annapurna basecamp trek er kåret til den fineste vandreturen i verden flere ganger. Her går dere blant høye fjell og igjennom sjarmerende landsbyer. 

TRYKK HER FOR Å SE VÅRE GRUPPETURER TIL ANNAPURNA BASECAMP!
Eller be om et skreddersydd tilbud på en privat reise! 

____________________________

DAG 1: ANKOMST NEPAL (1,300 moh)
Etter landing i Nepals hovedstad Kathmandu vil en av våre representanter møte dere på Tribhuvan International Airport (TIA) og dere vil bli transportert videre til hotellet. Deretter vil vi holde en briefing om trekkingen og møte sherpa og guider. Senere på dagen arrangeres det velkomstmiddag ved en lokal restaurant der du kan nyte nepalsk mat, musikk og dans. Dersom flyets ankomst er sent på dagen, vil mulig briefing og velkomstmiddag flyttet til dagen etter. 

Måltider: Velkomstmiddag

Her finner du flere hoteller vi benytter i Nepal. I prisen over er god standard inkludert. Ønsker du enkel eller høy standard? Spør oss om pris! 

Enkel standard: 
Hotel Blue Horizon

God standard:
Apsara Boutique Hotel
Hotel Buddy

Høy standard:
Hotel Yak and Yeti
Hotel Annapurna

____________________________

DAG 2: SIGHTSEEING I KATMANDU
Kathmandu i seg selv, er rik på kulturelle og historiske begivenheter. Dagen starter derfor med sightseeing der vi viser dere rundt i byens gater. Senere på dagen er det mulighet for å bli med på shopping for den som har planlagt å kjøpe utstyr til trekkingturen her i Kathmandu.  Her får du kjøpt alt fra dunjakker, fjellstøvler og sovepose.

Måltider: Frokost

Høydepunkter i dag: 
Verdensarvsteder som Kathmandu Durbar Square (en historisk struktur tilbyr arkitektoniske underverk), Pashupatinath tempelet (en hinduistisk helligdom dedikert til herre Shiva- herre inneha makt ødeleggelse), Swyambhunath og Boudhanath (en buddhistisk helligdom dedikert til Lord Buddha- Light of Asia.

Mer om Katmandu: 
Katmandu er hovedstaden i Nepal, og ligger i Katmandudalen mellom Himalaya i nord og Mahabharatfjellene i sør, 1325 moh. Byen dekker et område på 49,45 km2, og har 1,23 millioner innbyggere (2017).
Navnet Katmandu refererer til et tre-tempel (kath, "tre", og mandir "tempel") som ble bygd av Raja Lachmina Singh i 1596. Byens tidligere navn var Manju-Patan.
 Administrativt er den en del av Katmandu distrikt, som har 1 744 240 innbyggere og et areal på 395 km2. Distriktet har den høyeste befolkningstettheten i Nepal.

____________________________

DAG 3: TURISTBUSS TIL POKHARA
Ved morgengry vil vår guide hente deg på hotellet og dere tar turistbuss helt til Pokhara. Kjøreturen går vestover innover Nepal på Prithvi Highway langs Trishuli elven. Det vil være to stopp på kjøreturen, et for frokost og senere et for lunsj. Ved ankomst i Pokhara kjøres dere til nattens hotell. Kvelden er disponibel for avslapning eller utforsking av Pokhara.
Overnatting:
Hotel Landmark
Måltider: Frokost

Høydepunkter i dag: 
Fantastisk utsikt over landets ulike natur og kultur

____________________________

DAG 4: FØRSTE DAG I FJELLET
I dag er den første dagen av turen, og vårt mål for dagen er Tikhedhunga. Først kjører dere fra Pokhara til Nayapul (2 timer). Vel framme Nayapul gjøres bagasjen klar for bærerne, og dere forbereder dere til å bebynne å gå. Dagens trekking begynner ved å gå langs sørbredden av Modi elven mot Birethanti. I Birethanti stopper vi for sjekk av formaliteter ved ACAP kontoret, deretter følger dere stien videre mot Bhurungdi Khola, passerer Lamdawali, Sudame og Hile, før dere når Tikhedhunga. Her vil vi bli for natten på en av landsbyens lodger. 

Høydepunkter i dag:
Utsikt mot Machhapuhhre og Annapurna, Modi River, vakre fossefall og små avsidesliggende landsbyer.

____________________________

DAG 5: TIKHEDHUNGA TIL GHOREPANI (3,194 moh) 6- 7 timer
I dag er den andre dagen av trekkingen, og vårt mål er Ghorepani. Dagen starter bratt der terrenget i hovedsak består av trapper lagte av stein, disse fører oss opp til Ulleri. Videre her fra går en slak oppstigning videre gjennom en skog av Rhododendron og Eiketrær, før dere videre passerer Banthanti og Nangge Thanti. Deretter vil dere ankomme dagens lodge for natten, i Ghorepani. Ghorepani er en inngangsport til Poon Hill, og regnes som den beste utsikten for solopgang i Annapurna-regionen.

Høydepunkter i dag: 
Tusenvis av steintrapper, Ulleri - en stor Magar landsby som har fantastisk utsikt over Annapurna og Himchuli, stupaer, templer og frisk kjørlig vær.

____________________________

DAG 6: POONHILL OG VIDERE TIL TADAPANI (2,590 moh) 5-6 timer 
I dag er vårt mål landsbyen Tadapani. Dere våkner tidligere enn vanlig for å få med oss når solen våkner og skinner over fjellene i morgentimene. Dere går opp til Poon Hill (3,193 moh), der dere ser den fantastiske soloppgangen. Deretter vender dere tilbake til lodgen deres i Ghorepani. dere gjør dere klare for dagens trekking, og begynner å gå østover mot Deurali pass og Ban Thanti. Dere passerer videre mot Thulo Odar Kharka gjennom fantastiske skoger av Rhododendron. Slutten av dagens etappe ender med bratt nedstigning og en kort etappe oppover før dere når Tadapani og finner nattens lodge.

Høydepunkter i dag: 
Fantastisk utsikt over soloppgang, Utsikt over Dhaulagiri og Annapurna-kjedens 20 andre høyeste topper fra Poon Hill, rhododendron skoger og flere fossefall på vei til Tadapani.

____________________________

DAG 7: TADAPANI TIL SINUWA (2,340 moh) 6-7 timer
I dag er vårt mål landsbyen Sinuwa. Dere starter dagen fra Tadapani med en bratt nedstigning gjennom rhododendron skog, der stien videre fører oss over en bro hengende over Kimrong elven. Etter videre trekking oppover og nedover passerer dere Taulung og videre når dere homrong, en vakker landsby som ligger innimellom det gigantiske Annapurna massivet. Etter dette besøket følger dere en sti laget av steintrapper nedover, videre krysser over elven Chhomrong og deretter trekker oppover til Sinuwa hvor dere finner nattens lodge.

Høydepunkter i dag: 
Rhododendron skoger, fossefall, Kimrong og Chhomrong elvene, facinerende hengebroer, Chhomrong landsbyen.

____________________________

DAG 8: SINUWA TIL DEURALI  (3,230 moh) 6 timer
I dag er den femte dagen av turen, og vårt mål er Deurali. Dere starter med en kort spasertur fra Sinuwa som fortsetter til Bamboo, og deretter passerer Kuldhigar. Videre går dere opp en langs sti av steintrapper og krysser en hengebro som leder oss til Dobhan. Vegetasjonen varierer mellom bambus, rhododendron og eikeskog. Dagens etappe fortsetter med bratt stigning der dere passerer Hinku cave på vei til Deurali der en lodge venter på dere for kvelden og natten. 

Høydepunkter i dag: 
Bambus, Rhododendron og eikeskog, foss, templer, Hinku Cave.

____________________________

DAG 9: DEIRALI TIL ANNAPURNA BASECAMP (4,130 moh) 5 timer
I dag når dere målet for trekkingturen, Annapurna Base Camp.Vi starter dagen med slakt terreng oppover langs Modi Khola, og kommer til Bagar. Fra Bagar blir det en hard etappe opp til stoppet base camp for Machhapuchhre (3,700 moh). Her nyter dere utsikten over Machhapuchhre og andre 7,000 og 8,000 meters topper. Etter en times hvile går turen videre til Annapurna Sanctuary, og deretter målet: Sørsiden av Annapurna Base Camp. Her har dere 365 graders utsikt over Himalayas mektigste fjell. Resten av dagen går til egen fritid og avslapning på lodge i basecamp.

Høydepunkter i dag: 
360 utsikt over snødekte fjelltopper, inkludert Machhapuchhre, Gandharwa Chuli, Gangapurna, og Patal Hiun Chuli, og utsikten over Annapurna South Glacier.

____________________________

DAG 10: ANNAPURNA BASECAMP TIL BAMBOO (2,340 moh) 6 timer
I dag er den syvende dagen av turen, og deres mål er Bambus. Vi starter dagen med nedstigning til Bagar, Deurali, Dobhan og til slutt til Bamboo. På veien passerer vi templer, huler, fossefall og tilbake over hengebroen og vegetasjonen av rhododendron, bambus og eiketrær. Ved ankomst til Bamboo finner dere lodgen og resten av dagen går til egen fritid og avslapning.

Høydepunkter i dag: 
Flott variert natur, templer.

____________________________

DAG 11: BAMBOO TIL JHINU DANDA (1,780 moh) 5 timer
I dag er målet landsbyen Jhinu Danda, og dere starter med vandring til Kuldighar og deretter ned til Chhomrong og passerer Sinuwa. Fra Chhomrong går dere bratt nedover bakkene til Jhinu Danda. Ca 15-20 minutter nedover fra Jhinu Danda finnes en varmtvannskilde der dere kan slappe av ønskelig. Kvelden vil brukes på en av deres lodger i Jhinu Danda.

Høydepunkter i dag: 
Rhodendron og eikeskog, varmtvannskilde ved Jhinu Danda.

____________________________

DAG 12: JHINU DANDA TIL PATHANA (1,890 moh) 5-6 timer
I dag er den tiende dagen av turen, og deres mål er landsbyen Pothana. Dagen starter med trekking forbi lokale hvitkalkede steinhus og templer, etterfulgt av en sti av steintrapper nedover til Bhaisekharka. Videre vil terrenget stige bratt oppover gjennom skogslandskap til Pitam Deurali hvor dere har vakker utsikt over Annapurna og Hiun Chuli. Herfra følger dere en steinlagt sti ned til Pothana, hvor dere finner lodgen for natten.

Høydepunkter i dag: 
Hvitkalkede hus, templer, og utsikt over Annapurna South og Hiun Chuli.

____________________________

DAG 13: PATHANA TIL POKHARA (820 moh) 3 timer
I dag er siste trekkingdag på turen, hvor dere går til Pokhara. Dere starter fra Pothana og går en kort vandretur til landsbyen Dhampus. Herfra går dere videre der dere passerer en innsjø før dere når Phedi. Kjøretøy venter på dere her og transporeter dere til Pokhara, der dere vil sjekke inn på hotell. Resten av dagen kan brukes til egen ønsker.
Overnatting:
Hotel Landmark
Måltider inkludert: Frokost og lunsj

Høydepunkter i dag: 
Dhampus landsby, innsjø, og en flott kjøretur til Pokhara.

____________________________

DAG 14: FLY TIL KATMANDU
I dag flyr dere fra Pokhara tilbake til Kathmandu. Vel framme Kathmandu vil dere bli eskortert til hotellet, hvor dere kan ta dere en god og varm dusj, og hvile ut. Ved kveldstid vil en av våre representanter være til stede for tilbakemeldinger og en kort oppsummering. Deretter er middagen servert, og resten av kvelden går til egen fritid.

Måltider inkludert: Middag

____________________________

DAG 15: HJEMREISE
Det offisielle trekking programmet til Annapurna basecamp er over, og herfra er det individuelt hva våre gjester ønsker. Dersom det er planlagt avreise til hjemland eller andre destinasjoner transporterer en av våre representanter dere til flyplassen. Dersom det er ønskelig å se mer av Nepal hjelper vi dere gjerne med videre planlegging av aktiviteter.
Måltider: Frokost

REISEGARANTIFONDET:
Ekspedisjonsreiser AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen gjør at du er sikret pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.

Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

Betaling av reisen:
Når vi mottar din bestilling vil vi sende ut booking bekreftelse. Sammen med booking bekreftelsen sendes depositumsfaktura på 3.000,- per person. Bestiller kunden flybilletter gjennom Ekspedisjonsreiser AS vil kostnaden for flybilletter faktureres på samme faktura som depositumet. Beløpet forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.

Restbeløpet blir fakturert 60 dager før avreise og forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.

Bestilles reisen 60 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden med forfall innen 14 dager og sendt sammen med booking bekreftelsen.

Pass:
Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

Vaksinasjon og reiseråd:
Kontakt ditt lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner.
Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.
For mer informasjon om hvilke vaksiner det anbefales av Folkehelseinstituttet.
Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.

Reiseforsikring:
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Dersom du skal oppholde deg på høyder over 4000 moh må du sjekke om din forsikring er dekkende.

Ta med deg forsikringsbevis på reisen.

Reiseregistrering:
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem.  Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner.

Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

Valuta:
Vi anbefaler at du tar med deg 2-300 amerikanske dollar. Visum kjøpes ved ankomst eller ved passering over grenseovergang og må betales i amerikanske dollar. Ta gjerne med små sedler som 1, 5, 10 USD, disse er greie å bruke til tips.

Lokal valuta kan tas ut i minibank i byene, på landsbygda er det være vanskelig å ta ut lokal valuta. Det er seldent problemer å ta ut lokal valuta (Rupie) i Kathmandu.

UNDER REISEN

Bagasje på fly:
Internasjonale flyvninger
Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Innenriksflyvninger
Skal man fly innenriks småfly i Nepal må man pakke i myk bag, duffel bag. Store kofferter kan være vanskelig å få med seg i småfly.

Vanligvis gjelder 15 kg inkl. håndbagasje på innenriksflyginger i Nepal.

Visum:
Ekspedisjonsreiser anbefaler at visum kjøpes ved ankomst Nepal eller ved grensepassering. Kostnad for visum er 40 US$ (per 01. januar 2016) Visum kan ikke betales med VISA eller Mastercard, visum MÅ KJØPES KONTANT i amerikanske dollar. Kunden er selv ansvarlig med å gjøre seg kjent med landets visumregler og visumkostnader før avreise.

Det kreves også TO passbilder for å få visum.

Sikkerhet:
Ekspedisjonsreiser, samarbeidspartnere og våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Ekspedisjonsreiser AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå.

Dere besøker land med en fremmed kultur, som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til et land i Asia innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden.

Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Ekspeidsjonsreiser AS har fått anledning til å informere deg som reisende.

Tips:
Tips er endel av kulturen i Nepal. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere forlater han på flyplassen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort.

De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet.

Mobildekning:
GSM-dekningen i Nepal er relativt god.  De fleste byene har bra dekning – og det samme gjelder i fjellet.   Det kan dog være enkelte ”lommer” uten dekning.

Innførselsbestemmelser til Norge:
Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på
www.toll.no.

Flysikkerhet:
Reiser med nepalske flyselskap kan være forbundet med risiko. Det anbefales å undersøke listen over flyselskaper uten tillatelse til å lande i EU på grunn av dårlig flysikkerhet. Avganger til fjellområdene blir ofte kansellert, noen ganger flere dager på rad, på grunn av dårlige værforhold. Det er lurt å ta hensyn til dette i planlegging av reiser inn og ut av landet. Flyulykker i Nepals fjellområder er dessverre ikke uvanlig på grunn av vanskelige driftsforhold og manglende overholdelse av sikkerhetsstandarder.

Viktige nummer:
Nødtelefonnumre er: Politi 100, brannvesen 101, ambulanse: Røde Kors, Lalitpur 5545666, Røde Kors, Kathmandu 4228094, turistpoliti 4223681

Ambassaden i Nepal kan kontaktes på tlf: +977 15 545 307 eller pr e-post: emb.kathmandu@mfa.no.

Åpningstider: 08.30-16.30, fredager 08.30-14.00

Utenom ambassadens arbeidstid kan reisende kontakte UDs døgnoperative senter på Tlf: +47 23 95 00 00 eller pr e-post: UDops@mfa.no

Tidsforskjell:

Tidsforskjellen til Norge er 3¾ timer når det er sommertid i Norge, og  4¾ timer når det er vintertid i Norge. Retningsnummer for samtaler fra Norge til Nepal er +977

PRIS FRA

16 890,-

Basert på at 6 personer reiser sammen i privat gruppe i 2020
Pristillegg pr person dersom 4 reiser sammen: 500,-
Pristillegg pr person dersom 2 reiser sammen: 700,-

PRIS INKLUDERER

Flyplass transport til og fra i privat kjøretøy

3 netter i Kathmandu (delt dobbeltrom) 

2 netter i Pokhara (delt dobbeltrom) 

En dag guidet sightseeing med privat kjøretøy i Kathmandu

Velkomst og avskjedsmiddag på en flott restaurant med tradisjonell dans og musikk

Trekking tillatelse og TIMS kort

Turistbuss fra Kathmandu til Pokhara

Fly fra Pokhara til Kathmandu (maks 15kg bagasje inkludert)

Frokost i Kathmandu og Pokhara

Tre måltid pr dag på fjellturen (frokost, lunsj og middag)

Drikkevann under fjellturen (renset med klortabletter)

Te eller kaffe til maten

Profesjonell engelsktalende guide

En bærer pr deltaker - Maks 20kg bagasje!

Forsikring for guide og bærer

Alle skatter og avgifter

Ekspedisjonsreiser duffelbag


IKKE INKLUDERT

Visum til Nepal

Internasjonale flybilletter (spør oss om tilbud)

Måltider i Kathmandu og Pokhara som ikke er nevnt i programmet

Monument inngangsbillett på sightseeing i Kathmandu (ca 26 USD)

Tips (vi anbefaler mellom 100 -150 $)

Forbruk på fjellet og i Nepal (ca 30 000,- rupies)

Drikkervarer (mineralvann, brus etc.)

Samme tur
 • yoga-nepal

  10
  Dager

  14 900,-
  Fra kr (pr person)

  YOGA & FJELLTUR I NEPAL

  Vil du drive Yoga i vakre omgivelser? På denne turen kan du kombinere Yoga i vakre omgivelser i et av verdens fineste land. Dere vandrer igjennom et spektakulært landskap blant flere av...

  Les mer

 • everest-basecamp-island-peak-gruppetur

  22
  Dager

  36 500,-
  Fra kr (Pr person)

  EVEREST BASECAMP OG ISLAND PEAK - FASTE AVGANGER

  En vandretur til basecamp av verdens høyeste fjell Mount Everest med bestigning av fjellet Island Peak på hele 6189 meter gir deg en skikkelig ekspedisjonsfølelse! 

  Les mer

 • kulturreise-nepal

  10
  Dager

  9 500,-
  Fra kr (pr person)

  KULTURREISE I EVENTYRLANDET NEPAL

  Vil du oppleve Nepal? Dette er en spennende reise igjennom to av Nepals største byer i tillegg til nasjonalparken Chitwan i sør. Dette er en opplevelse for hele familien! 

  Les mer

 • everest-basecamp-faste-avganger

  18
  Dager

  28 500,-
  Fra kr (Pr person)

  EVEREST BASECAMP TREK - FASTE AVGANGER

  Har du en drøm om å vandre blant flere av verdens høyeste fjell i hjertet av Himalaya? Nepal er uten tvil et av verdens vakreste land. 

  Les mer

 • everest-basecamp-trek

  18
  Dager

  17 490,-
  Fra kr (pr person)

  EVEREST BASECAMP - BESTSELGER

  Opplev en av verdens fineste vandreturer mellom flere av verdens høyeste fjell. Mount Everest basecamp er målet - opplevelsene møter dere underveis! 

  Les mer

 • island-peak

  20
  Dager

  25 900,-
  Fra kr (pr person)

  ISLAND PEAK

  Bli med på en spennende reise til Nepal der 6000 meteren Island Peak (Imja Tse) ligger som mål. Eksotiske dager med sightseeing i Kathmandu er også noe du vil oppleve på denne...

  Les mer

Side 1 av 2 sider (9 turer) 1 2 Neste Siste