» MOUNT EVEREST 8848M

MOUNT EVEREST 8848M

 • Overblikk
 • Praktisk info
Bli med Ekspedisjonsreiser på ekspedisjon til verdens høyeste fjell, Mount Everest våren 2018! 

TRYKK HER FOR Å LESE MER OM VÅRE GRUPPETURER TIL EVEREST BASECAMP

__________________________________________

Mt. Everest (8848m), fjellet som setter målestokken for klatring, ligger på grensen mellom Nepal og Tibet. Høyden som en vellykket klatrer kan skryte av, sikrer også livets mest givende opplevelse. Av denne grunn tiltrekker fjellet fjellklatrere over hele verden og mottar derfor rundt 500 toppmøter hvert år. Det første vellykkede forsøket ble imidlertid gjort 29. mai 1953 av Tenzing Norgay Sherpa og Sir Edmund Hillary. Det er den mest populære ekspedisjonen, ikke bare i Everest-regionen i Nepal, men rundt om i verden.

Vel, hvem drømmer ikke om å stå på det høyeste punktet på jorden?

Mt. Everest ekspedisjon er det ultimate fjellklatringeventyret som lar eventyrentusiaster overvinne toppen. Likevel, med eventyr og erfaring, presenterer den deg også en av de største fysiske og mentale utfordringene, da Everest lever opp til sitt fryktelige rykte, hvis forholdene bestemmer seg for å bli usympatisk for deg. Derfor er det best å ikke undervurdere høyde og tekniske vanskeligheter.

 

Dag 1: Ankomst Kathmandu
Ankomst Nepals hovedstad, Kathmandu på formiddagen. Vi møter en representant fra det lokale selskapet vi samarbeider med og kjører til hotellet og sjekker inn. Vi bruker ettermiddagen på å utforske Thamel street som er himmelen for turister som er på jakt etter sourvenirer eller billig sportsutstyr. På kvelden har vi velkomstmiddag på en lokal restaurant med lokalmat og dans.
Overnatting:
Annapurna Hotel
Måltider: Velkomstmiddag

Dag 2: Forberedingsdag
Denne dagen er ment for å gå over utstyr før ekspedisjonen. Alle nødvendige tillatelser blir også ordnet denne dagen. 
Overnatting:
Annapurna Hotel
Måltider: Frokost

Dag 3: En vakker flytur
Vi flyr til Lukla som ligger på rundt 2800moh. Denne flyturen er spektakulær og mange vil oppleve den som noe av den mest spennende de har gjort. Vi kommer til å tilbringe noen timer i Lukla til vi får kontroll på bagasjen før vi setter marsj mot dagen mål, Phakding på 2680m.
Overnatting: Gjestehus
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 4: Mot Namche Bazaar
Dere går mot Shepaene hovedstad, Namche Bazaar på 3440m. Denne dagen går dere langs en nydelig elv som dere krysser flere ganger ved hjelp av hengebroer. På veien går dere igjennom små koselige landsbyer. Dere går sakte for å tilvenne dere høyden. I landsbyen Jorsalle spiser dere lunch før dere prøver oss på den lange og tunge oppoverbakken til Namche bazaar. Når dere runder hjørnet og ser opp på den fascinerende byen er det bare en kort sjarmøretappe igjen før dere når lodgen som ligger øverst i byen.
Overnatting: Gjestehus
​Måltider: Frokost, lunsj og middag​

Dag 5: Første blikk mot Mount Everest
Akklimatiseringsdag. Dere bruker formiddagen på å gå opp til Everest View hotel som ligger på rundt 3850moh. Her tilbringer dere litt tid for at kroppen skal få best mulig utbytte av høyden. Her har dere fantastisk utsikt mot Mount Everest, Ama dablam og andre høye fjell. Dere går ned til lodgen og spiser lunch. Ettermiddagen kan brukes til å utforske Namche Bazaar eller slappe av.
Overnatting: Gjestehus
​Måltider: Frokost, lunsj og middag​

Dag 6: Debuche
Dere går videre til Tengboche som ligger på 3900m. Dere følger fjellsidene innover dalen og sikter mot å krysse elven Dudh Kosi-elven (3250m) før lunch før dere starter på en lang og tung stigning til Tengboche. Her finner dere et av verdens mest høytliggende bakerieri. Her finner dere også Tengboche Monestary som er det viktigste klosteret i Khumbu. Fra Tengboche er det bare 20 minutter ned til neste landsby. 
Overnatting: Gjestehus
​Måltider: Frokost, lunsj og middag​

Dag 7: Mot Dingboche 
Dere sikter på å nå Dingboche (4350m) på ettermiddagen. Denne dagen ser dere opp på Ama Dablam hele turen. Utsikten er upåklagelig. Dere merker nå at dere er kommer opp i høyden og går over 4000 høydemeter rett etter dere starter å gå. Etter hvert får dere øye på Dingboche og kan slappe av resten av dagen.
Overnatting: Gjestehus
​Måltider: Frokost, lunsj og middag​

Dag 8: Dingboche Ri 5050m
Akklimatiseringsdag og forsøk på å gå over 5000 høydemeter. Dere spiser en god frokost før dere setter avgårde med mål om å nå en topp på 5050m. Dere sirkler dere oppover fjellsiden i rolig tempo og tar mange korte pauser. Dere har flott utsikt rett bort på Ama Dablam. Dere ser også målet vårt på turen, Imja Tse (Island Peak) på 6189M. Etter rundt to-tre timer når dere toppen. Dere tilbringer litt tid her før dere går ned igjen og spiser en litt forsinket lunch.
Overnatting: Gjestehus
​Måltider: Frokost, lunsj og middag​

Dag 9: Siste lodge før Island Peak
Dere går til Chhukung (4730m). Dette er en kort etappe på rundt 3-4 timer. Dere bruker ettermiddagen til å forberede dere til Island Peak. Her legger dere igjen unødvendig utstyr. For de som vil leie utstyr blir det utlevert her. Dere vil også møte klatre sherpaen som skal guide dere opp til toppen. 
Overnatting: Gjestehus
​Måltider: Frokost, lunsj og middag​

Dag 10: Island Peak basecamp
Dere går til Island Peak basecamp på 5200m. Turen opp tar 3-4 timer i rolig tempo. Her blir dere fordelt i telt. På ettermiddagen skal dere trene på bruk av stegjern, jumar og det dere trenger for å kunne nyte toppstøtet på Island Peak uten bekymringer.
Overnatting: Telt
​Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 11: Island Peak High camp
Dere går til Island Peak HighCamp (ca 6000m). Dette er en tur som tar rundt 2-3 timer. Fordelen med å sette opp en High camp er at dere reduserer tid og krefter på toppstøtet. På ettermiddagen er det bare å spare krefter til toppstøtet neste dag. 
Overnatting: Telt
​Måltider: Frokost, lunsj og middag​

Dag 12: Til toppen!
Dere står opp og spiser frokost før dere topper Island Peak. Turen opp tar ca. 2 timer. Retur til høydecampen for ny overnatting. 
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 13: Tilbake til Chukhung 
Dere starter nedstigningen til Chukhung. Dere er nå akklimatisert for ca. 6000 høydemeter. Dette sparer dere for flere turer igjennom Khumbu isfallet. 
Overnatting: Gjestehus
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 14: Trek til Lobuche via Kongma La Pass

Dag 15: Trek til Everest Base Camp

Dag 16: Hviledag i Everest Base Camp

Dag 17: Enda en hviledag i basecamp

Dag 18: Puja dag

Dag 19: Trening i basecamp

Dag 20: Hviledag og forberedelse til første rotasjon

Dag 21: Klatre til Camp 1

Dag 22: Klatre til Camp 2

Dag 23: Klatre opp til Lhotse face og tilbake til Camp 2

Dag 24: Gå ned fra Camp 2 til Base Camp

Dag 25: Hviledag i Base Camp

Dag 26: Hviledag i base camp

Dag 27: Klatre til Camp 2

Dag 28: Hvile i Camp 2

Dag 29: Klatre til Camp 3

Dag 30: Gå ned til Camp 2

Dag 31: Gå ned til basecamp

Dag 32-53: Forbered deg på toppmøtet (væravhengig) 

Dag 54: Rydde ned basecamp og forberede deg på å dra tilbake til Katmandu

Dag 55: Trek til Pheriche

Dag 56: Trek til Namche Bazaar

Dag 57: Trek til Lukla

Dag 58: Fly til Kathmandu

Dag 59: Hviledag i Kathmandu

Dag 60: Avreise til Norge

 

REISEVILKÅR
HER finner du våre reisevilkår. Husk å les igjennom dokumentet før du bestiller en reise. Informasjonen du leser under er også en del av våre reisevilkår. 

RISIKO
På våre reiser kan det oppstå farer og ulykker. Deltagere må være inneforstått med at deltagelse gjøres på eget ansvar. På enkelte av våre reiser er det større mulighet for farer eller ulykker enn på de fleste andre pakkereiser. På våre reiser kan det for eksempel være fare for skred, fall i bresprekker, forfrysninger, høydesyke, benbrudd og lignende (dette er ikke en uttømmende opplisting). Våre turledere og guider har erfaring fra turene de leder og deres anvisninger må følges. Ulykker eller ubehag kan likevel oppstå og i slike tilfeller kan det ikke gjøres gjeldende ansvar overfor turleder/guide eller overfor Ekspedisjonsreiser AS. 
Guidene kan endre programmet hvis dette etter guidens vurdering (Eller landets sikkerhetstjeneste) er nødvendig av sikkerhetsmessige årsaker eller dersom det oppstår en naturkatastrofe som gjør at området ikke er mulig å være i eller at fjellet/turen/området blir stengt på grunn av sikkerhet. Dette inkluderer å avbryte turen eller deler av turen for en eller flere deltagere hvis guiden anser det som nødvendig for å ivareta sikkerheten til en eller flere deltager. Deltager er forpliktet til å følge guidens anvisninger. I tilfeller som beskrevet i dette avsnitt kan det ikke fremmes krav overfor turleder/guide eller overfor Ekspedisjonsreiser AS. 

FLYSIKKERHET
Reiser med nepalske flyselskap kan være forbundet med risiko. Det anbefales å undersøke listen over flyselskaper uten tillatelse til å lande i EU på grunn av dårlig flysikkerhet. Avganger til fjellområdene blir ofte kansellert, noen ganger flere dager på rad, på grunn av dårlige værforhold. Det er lurt å ta hensyn til dette i planlegging av reiser inn og ut av landet. Flyulykker i Nepals fjellområder er dessverre ikke uvanlig på grunn av vanskelige driftsforhold og manglende overholdelse av sikkerhetsstandarder.
Vær oppmerksom på at innenriksflyselskapene i Nepal ikke tilfredsstiller EUs krav. Vi opplever at fly over lengre strekninger, som for eksempel mellom Kathmandu-Lukla / Kathmandu-Phalplu / Kathmandu-Pokhara er tryggere og mer komfortabelt enn buss/minibuss. Vi er likevel pålagt av pakkereiseloven og EU-direktiver å informere våre gjester om at flyene i Nepal ikke har tilfredstiller EUs krav. Nepalesiske myndigheter jobber for å tilfredstille kravene, og ta gjerne kontakt med oss hvis du vil vite mer om dette.

REISEGARANTIFONDET
Ekspedisjonsreiser AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen gjør at du er sikret pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.

Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

BETALING AV REISEN
Når vi mottar din bestilling/påmelding vil vi sende ut booking bekreftelse. Sammen med booking bekreftelsen sendes depositumsfaktura på 5.000,- per person.

Restbeløpet blir fakturert 90 dager før avreise og forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.

Bestilles reisen 90 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden med forfall innen 14 dager og sendt sammen med booking bekreftelsen.

PASS
Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

VAKSINASJON OG REISERÅD
Kontakt ditt lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner.
Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.
For mer informasjon om hvilke vaksiner det anbefales av Folkehelseinstituttet.
Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.

REISEFORSIKRING
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Dersom du skal oppholde deg på høyder over 4000 moh må du sjekke om din forsikring er dekkende.

Ta med deg forsikringsbevis på reisen.
Reiseforsikringen MÅ dekke evakuering med helikopter. 

REISEREGISTRERING
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem.  Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner.

Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

VALUTA
Vi anbefaler at du tar med deg 2-300 amerikanske dollar. Visum kjøpes ved ankomst eller ved passering over grenseovergang og må betales i amerikanske dollar. Ta gjerne med små sedler som 1, 5, 10 USD, disse er greie å bruke til tips.

Lokal valuta kan tas ut i minibank i byene, på landsbygda er det være vanskelig å ta ut lokal valuta. Det er seldent problemer å ta ut lokal valuta (Rupie) i Kathmandu.

BAGASJE PÅ FLY

Internasjonale flyvninger
Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Innenriksflyvninger
Skal man fly innenriks småfly i Nepal må man pakke i myk bag, duffel bag. Store kofferter kan være vanskelig å få med seg i småfly.

Vanligvis gjelder 15 kg inkl. håndbagasje på innenriksflyginger i Nepal.

VISUM
Ekspedisjonsreiser anbefaler at visum kjøpes ved ankomst Nepal eller ved grensepassering. Kostnad for visum er 100 US$ (per 01. januar 2016) Visum kan ikke betales med VISA eller Mastercard, visum MÅ KJØPES KONTANT i amerikanske dollar. Kunden er selv ansvarlig med å gjøre seg kjent med landets visumregler og visumkostnader før avreise.

Det kreves også TO passbilder for å få visum.

SIKKERHET
Ekspedisjonsreiser, samarbeidspartnere og våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Ekspedisjonsreiser AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå.

Dere besøker land med en fremmed kultur, som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til et land i Asia innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden.

Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Ekspeidsjonsreiser AS har fått anledning til å informere deg som reisende.

TIPS
Tips er endel av kulturen i Nepal. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere forlater han på flyplassen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort.

De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet.

MOBILDEKNING
GSM-dekningen i Nepal er relativt god.  De fleste byene har bra dekning – og det samme gjelder i fjellet.   Det kan dog være enkelte ”lommer” uten dekning.

INNFØRSELSBESTEMMELSER TIL NORGE
Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no.

VIKTIG KONTAKTINFORMAJSON
Nødtelefonnumre er: Politi 100, brannvesen 101, ambulanse: Røde Kors, Lalitpur 5545666, Røde Kors, Kathmandu 4228094, turistpoliti 4223681

Ambassaden i Nepal kan kontaktes på tlf: +977 15 545 307 eller pr e-post: emb.kathmandu@mfa.no.

Åpningstider: 08.30-16.30, fredager 08.30-14.00

Utenom ambassadens arbeidstid kan reisende kontakte UDs døgnoperative senter på Tlf: +47 23 95 00 00 eller pr e-post: UDops@mfa.no

TIDSFORSKJELL
Tidsforskjellen til Norge er 3¾ timer når det er sommertid i Norge, og  4¾ timer når det er vintertid i Norge. Retningsnummer for samtaler fra Norge til Nepal er +977

PRIS FRA

45 000 USD

Vi tar forbehold om prisendringer og endringer i valutakurser. 

PRIS INKLUDERER

Alle ankomst- og avgangstransporttjenester til og fra flyplassen både innenlands og internasjonalt.

4 overnattinger på 4/5 stjernes hoteller i Kathmandu på B / B basis.

Et profesjonelt team, inkludert erfarne guider, kokk, kjøkken staber og bærere under trekking og klatring.

Flybillett til Kathmandu-Lukla-Kathmandu for alle klatrere og ansatte.

3 måltider om dagen (frokost, lunsj og middager med te eller kaffe) sammen med overnatting på hotell / gjestehus eller telt for

medlemmer og staber under tur og klatring.

Nasjonalpark inngangsavgift

Ekspedisjonstillatelse til Nepals regjering å klatre i Mt. Everest.

Island Peak klatretillatelse

En erfaren statslisensiert forbindelsesoffiser.

All lønn, utstyr, Flybillett fra Ktm-lukla-ktm, mat og godtgjørelser til kontaktperson.

1: 1 Klatring Sherpa Per klient.

All lønn, Utstyrsgebyr, flybillett og mat til Sherpaer og andre staber.

Alle lønninger, utstyr, medisinske og utilsiktede Forsikringer for alle involverte staber i trekking og ekspedisjon.

Satellittelefon som guide bærer for kommunikasjon og tilgjengelighet for medlemmer for ekstra betaling.

Radio sett for kommunikasjon under klatringen.

Frysetørket mat over basecamp til både medlemmer og stab

Alt som kreves av faste og dynamiske tau i klatringstiden.

Hvert ekspedisjonsmedlem har et individuelt telt.

Solpanel / Generator for lys og lading av batterier

Alle telt for leir 1, 2 og 3. 

8 flasker oksygen per klient Topp out / Summit maske og regulator.

2 duffelbagger fra Ekspedisjonsreiser

Avskjedsmiddag
 
IKKE INKLUDERT

Summit bonus 1000$ pr deltaker

Tips til staber

Lunsj og middag i Kathmandu

Personlig klatreutstyr

Personlig liv, Medisinsk forsikring (må inkluderer evakuering med helikopter)

Nød evakuering, Helikopter redning om nødvendig

Nepals spesialavgift for import av ekspedisjonsvarer som kommer til Nepal

Barregninger og drikkevarer

Internasjonale flybilletter (Vi hjelper deg med å bestille dette) 

Samme tur
 • ama-dablam

  31
  Dager

  6 500 USD
  Fra kr (Pr person)

  AMA DABLAM 6856M

  Drømmer du om å bestige fjellet som er omtalt som verdens vakreste fjell? Bli med på ekspedisjon til Ama Dablam november 2017. 

  Les mer

 • manaslu

  41
  Dager

  16 500 USD
  Fra kr (Pr person)

  MOUNT MANASLU 8163M

  08.september 2018

  Mount Manaslu er et av verdens vakreste fjell. Med sine 8163m er dette en av verdens fjorten 8000-meters topper. Vi formidler denne ekspedisjoner vær høst. Bli med på ditt livs...

  Les mer

 • mount-everest-8848m

  60
  Dager

  45 000 USD
  Fra kr (Pr person)

  MOUNT EVEREST 8848M

  15.april 2018

  Bli med Ekspedisjonsreiser på ekspedisjon til verdens høyeste fjell, Mount Everest våren 2018! 

  Les mer