» MOUNT MANASLU 8163M

MOUNT MANASLU 8163M

 • Overblikk
 • Praktisk info
Mount Manaslu er et av verdens vakreste fjell. Med sine 8163m er dette en av verdens fjorten 8000-meters topper. Vi formidler denne ekspedisjoner vær høst. Bli med på ditt livs største eventyr!

Manaslu også kjent som Kutang, er det åttende høyeste fjellet i verden, og ligger i Mansiri Himal, en del av den nepalesiske himalaya, i den vestlige delen av Nepal. Navnet, som betyr "Åndens fjell", kommer fra sanskritordet Manasa, som betyr "intellekt" eller "sjel". Manaslu ble først kledd 9. mai 1956 av Toshio Imanishi og Gyalzen Norbu, medlemmer av den japanske ekspedisjonen. Det sies, "Som britene anser Everest sitt fjell, har Manaslu alltid vært et japansk fjell".
Manaslu på 8,156 meter over gjennomsnittlig havnivå. Manaslu er den høyeste toppen i Lamjung-distriktet og ligger omtrent førti kilometer øst for Annapurna. Fjellens lange høyder og dalbreener tilbyr mulige tilnærminger fra alle retninger, og kulminerer i en topp som tårer bratt over sitt omliggende landskap, og er en dominerende funksjon når man ser det fra fjerne.

Manaslu-regionen tilbyr en rekke trekking alternativer. Den populære Manaslu-trekkruten på 177 kilometer (110 mi), skjærer Manaslu-massivet over passet ned til Annapurna. Den nepalesiske regjeringen tillot bare trekking av denne kretsen i 1991. Trekkingsturen følger en gammel salthandelsrute langs elven Budhi Gandaki. 10 tinder over 6.500 meter er synlige, inkludert noen over 7.000 meter. Det høyeste punktet som nås langs trekruten, er Larkya la i en høyde på 5.106 meter. 
Manaslu Conservation Area er etablert med det primære målet å oppnå bevaring og bærekraftig forvaltning av det avgrensede området, som inkluderer Manaslu.

Denne ekspedisjonen i alt er en 39 dagers ekspedisjon, hvor 22 dager er avsatt som klatringstid. Ekspedisjonen starter med en kjøretur fra Kathmandu til Besishar. På bare 10 dager stiger høyden gradvis til 4.750m (Manaslu base camp). Trekking ruten passerer gjennom vakre landsbyer, terrasse gårder, trange kløfter, rhododendron skoger, lokale beiter og inn i det tibetansk-påvirket høyere alpine landet. Basecamp ligger ved lateral morenen til Manaslubreen. Manaslu kan næres fra mange ruter; Vi vil imidlertid bruke standardruten (opp Nordøst-ansiktet), ruten som ble brukt av det japanske ekspedisjonslaget i 1956. 3 høye leire: C1 (5.500m), C2 (6.300m) og C3 (7.300m) vil være satt over basecamp. Klatringen fra basecamp mot toppen er i utgangspunktet grei og krever at du krysser isbreer, sprekker og bratte snøtrinn. Etter den tredje høyleiren og før den stigende siste pyramidehellingen, må du krysse tre separate lagdelte platåer. Etter å krysse disse platåene, klatrer vi den bratte skråningen for å nå toppen. Toppen hilser oss med følelsen av stor prestasjon og den himmelske utsikten.

Nå planlegger du ekspedisjonen med Ekspedisjonsreiser, slik at du kan nyte en problemfri ekspedisjon. Vi vil gjøre alle nødvendige arrangementer, inkludert nødvendige tillatelser, klatring dokumenter, reiser logistikk: flybillett, bakke transport og portere; Mat (3 måltider om dagen og 24 timer varme og kalde drikker) og overnatting (helpensjon under trekking og klatringen). Videre tilbyr vi store private ekspedisjonstelt i basecamp, spisestue telt, kjøkken telt, toalett fasiliteter, bærbar dusj og telt overnatting for våre ansatte. 

 

Her er et forkortet program: 
Dag 1: Ankomst Nepal - transport til hotell

Dag 2: Hvile - og forberedelsesdag i Katmandu

Dag 3: Transport til  Besishar og organisering av bærere

Dag 4: Trek til Dharapani(1963m)

Dag 5: Trek til Goa (2515m)

Dag 6: Trek til Trek to Bhimthang(3590m)

Dag 7: Trek til Samdo(3875) via Larke pass(5,160m)

Dag 8: Trek til Samagaun(3520m)

Dag 9: Hviledag i Samagaun.

Dag 10: Trek til Manaslu Base Camp (4700m-15421ft)

Dag 11-34: Klatreperiode på Manaslu

Dag 35: Rydde opp basecamp

Dag 36: Tilbake til Samagaun.

Dag 37: Fly tilbake til Kathmandu med helikopter

Dag 38: Hviledag i Katmandu

Dag 39: Hjemreise

Vi kan også organisere privat ekspedisjon for grupper over seks personer med norsk reiseleder. 

Ta kontakt med oss for mer detaljer! 

REISEVILKÅR
HER finner du våre reisevilkår. Husk å les igjennom dokumentet før du bestiller en reise. Informasjonen du leser under er også en del av våre reisevilkår. 

RISIKO
På våre reiser kan det oppstå farer og ulykker. Deltagere må være inneforstått med at deltagelse gjøres på eget ansvar. På enkelte av våre reiser er det større mulighet for farer eller ulykker enn på de fleste andre pakkereiser. På våre reiser kan det for eksempel være fare for skred, fall i bresprekker, forfrysninger, høydesyke, benbrudd og lignende (dette er ikke en uttømmende opplisting). Våre turledere og guider har erfaring fra turene de leder og deres anvisninger må følges. Ulykker eller ubehag kan likevel oppstå og i slike tilfeller kan det ikke gjøres gjeldende ansvar overfor turleder/guide eller overfor Ekspedisjonsreiser AS. 
Guidene kan endre programmet hvis dette etter guidens vurdering (Eller landets sikkerhetstjeneste) er nødvendig av sikkerhetsmessige årsaker eller dersom det oppstår en naturkatastrofe som gjør at området ikke er mulig å være i eller at fjellet/turen/området blir stengt på grunn av sikkerhet. Dette inkluderer å avbryte turen eller deler av turen for en eller flere deltagere hvis guiden anser det som nødvendig for å ivareta sikkerheten til en eller flere deltager. Deltager er forpliktet til å følge guidens anvisninger. I tilfeller som beskrevet i dette avsnitt kan det ikke fremmes krav overfor turleder/guide eller overfor Ekspedisjonsreiser AS. 

FLYSIKKERHET
Reiser med nepalske flyselskap kan være forbundet med risiko. Det anbefales å undersøke listen over flyselskaper uten tillatelse til å lande i EU på grunn av dårlig flysikkerhet. Avganger til fjellområdene blir ofte kansellert, noen ganger flere dager på rad, på grunn av dårlige værforhold. Det er lurt å ta hensyn til dette i planlegging av reiser inn og ut av landet. Flyulykker i Nepals fjellområder er dessverre ikke uvanlig på grunn av vanskelige driftsforhold og manglende overholdelse av sikkerhetsstandarder.
Vær oppmerksom på at innenriksflyselskapene i Nepal ikke tilfredsstiller EUs krav. Vi opplever at fly over lengre strekninger, som for eksempel mellom Kathmandu-Lukla / Kathmandu-Phalplu / Kathmandu-Pokhara er tryggere og mer komfortabelt enn buss/minibuss. Vi er likevel pålagt av pakkereiseloven og EU-direktiver å informere våre gjester om at flyene i Nepal ikke har tilfredstiller EUs krav. Nepalesiske myndigheter jobber for å tilfredstille kravene, og ta gjerne kontakt med oss hvis du vil vite mer om dette.

REISEGARANTIFONDET
Ekspedisjonsreiser AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen gjør at du er sikret pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.

Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

BETALING AV REISEN
Når vi mottar din bestilling/påmelding vil vi sende ut booking bekreftelse. Sammen med booking bekreftelsen sendes depositumsfaktura på 5.000,- per person.

Restbeløpet blir fakturert 90 dager før avreise og forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.

Bestilles reisen 90 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden med forfall innen 14 dager og sendt sammen med booking bekreftelsen.

PASS
Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

VAKSINASJON OG REISERÅD
Kontakt ditt lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner.
Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.
For mer informasjon om hvilke vaksiner det anbefales av Folkehelseinstituttet.
Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.

REISEFORSIKRING
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Dersom du skal oppholde deg på høyder over 4000 moh må du sjekke om din forsikring er dekkende.

Ta med deg forsikringsbevis på reisen.
Reiseforsikringen MÅ dekke evakuering med helikopter. 

REISEREGISTRERING
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem.  Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner.

Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

VALUTA
Vi anbefaler at du tar med deg 2-300 amerikanske dollar. Visum kjøpes ved ankomst eller ved passering over grenseovergang og må betales i amerikanske dollar. Ta gjerne med små sedler som 1, 5, 10 USD, disse er greie å bruke til tips.

Lokal valuta kan tas ut i minibank i byene, på landsbygda er det være vanskelig å ta ut lokal valuta. Det er seldent problemer å ta ut lokal valuta (Rupie) i Kathmandu.

BAGASJE PÅ FLY

Internasjonale flyvninger
Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Innenriksflyvninger
Skal man fly innenriks småfly i Nepal må man pakke i myk bag, duffel bag. Store kofferter kan være vanskelig å få med seg i småfly.

Vanligvis gjelder 15 kg inkl. håndbagasje på innenriksflyginger i Nepal.

VISUM
Ekspedisjonsreiser anbefaler at visum kjøpes ved ankomst Nepal eller ved grensepassering. Kostnad for visum er 100 US$ (per 01. januar 2016) Visum kan ikke betales med VISA eller Mastercard, visum MÅ KJØPES KONTANT i amerikanske dollar. Kunden er selv ansvarlig med å gjøre seg kjent med landets visumregler og visumkostnader før avreise.

Det kreves også TO passbilder for å få visum.

SIKKERHET
Ekspedisjonsreiser, samarbeidspartnere og våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Ekspedisjonsreiser AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå.

Dere besøker land med en fremmed kultur, som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til et land i Asia innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden.

Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Ekspeidsjonsreiser AS har fått anledning til å informere deg som reisende.

TIPS
Tips er endel av kulturen i Nepal. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere forlater han på flyplassen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort.

De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet.

MOBILDEKNING
GSM-dekningen i Nepal er relativt god.  De fleste byene har bra dekning – og det samme gjelder i fjellet.   Det kan dog være enkelte ”lommer” uten dekning.

INNFØRSELSBESTEMMELSER TIL NORGE
Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no.

VIKTIG KONTAKTINFORMAJSON
Nødtelefonnumre er: Politi 100, brannvesen 101, ambulanse: Røde Kors, Lalitpur 5545666, Røde Kors, Kathmandu 4228094, turistpoliti 4223681

Ambassaden i Nepal kan kontaktes på tlf: +977 15 545 307 eller pr e-post: emb.kathmandu@mfa.no.

Åpningstider: 08.30-16.30, fredager 08.30-14.00

Utenom ambassadens arbeidstid kan reisende kontakte UDs døgnoperative senter på Tlf: +47 23 95 00 00 eller pr e-post: UDops@mfa.no

TIDSFORSKJELL
Tidsforskjellen til Norge er 3¾ timer når det er sommertid i Norge, og  4¾ timer når det er vintertid i Norge. Retningsnummer for samtaler fra Norge til Nepal er +977

PRIS FRA

16 500 USD

Vi tar forbehold om prisendringer og endringer i valutakurser. 

PRIS INKLUDERER

All flyplasstransport i henhold til program

4 overnattinger i Kathmandu med B / B basis.

Transport fra Ktm -Arughat & Retur for medlem og staber.

Helikopter fra basecamp til Katmandu etter bestiging

Tre måltider om dagen med te eller kaffe

Ekspedisjons Tillatelse, Bevaringsavgift og TIMS Tillatelse

1: 1 erfarne Manaslu Summiteer Climbing Sherpa per medlem.

Kokk og kjøkkenmannskap i basecamp 

Ovennevnte porter å bære bagasje, mat og utstyr

Lønn og forsikring til hele det lokale hjelpeteamet

Skummadrasser, Spisestue / Kjøkken // Toalett / telt med varm dusj
Bord, stoler og alt nødvendig kokkeutstyr

Solpanel / Generator for lys og batterilading i Base Camp

Gassvarmer for spisestelt ved basestamp

1 telt per deltaker

High Altitude mat for deltaker og staff

Epi gass og brenner til høydecampene

4 flaske oksygen med siste versjon av maske og regulator

Alt nødvendig Klatreringsutstyr

Satellittelefon (USD 4 per minutt)

Radio sett for kommunikasjon

Avskjedsmiddag i Kathmandu

Ekspedisjonsreiser duffelbag

IKKE INKLUDERT

Internasjonale flybilletter

Summit / Sikkerhetsbonus USD 700.

Lunsj og middag i Kathmandu 

Ekstra netter på hotell i Kathmandu

Personlig bekledning og utstyr

Forsikring: Reise / Ulykke / Medisinsk / evakuering

Visum til Nepal

Tips til teamet

Nødhjelps evakueringskostnad om nødvendig

Alle andre personlige utgifter.

Samme tur
 • ama-dablam

  31
  Dager

  6 500 USD
  Fra kr (Pr person)

  AMA DABLAM 6856M

  Drømmer du om å bestige fjellet som er omtalt som verdens vakreste fjell? Bli med på ekspedisjon til Ama Dablam november 2017. 

  Les mer

 • manaslu

  41
  Dager

  16 500 USD
  Fra kr (Pr person)

  MOUNT MANASLU 8163M

  08.september 2018

  Mount Manaslu er et av verdens vakreste fjell. Med sine 8163m er dette en av verdens fjorten 8000-meters topper. Vi formidler denne ekspedisjoner vær høst. Bli med på ditt livs...

  Les mer

 • mount-everest-8848m

  60
  Dager

  45 000 USD
  Fra kr (Pr person)

  MOUNT EVEREST 8848M

  15.april 2018

  Bli med Ekspedisjonsreiser på ekspedisjon til verdens høyeste fjell, Mount Everest våren 2018! 

  Les mer