» AMA DABLAM 6856M

AMA DABLAM 6856M

 • Overblikk
 • Informasjon om turen
 • Praktisk info
Drømmer du om å bestige fjellet som er omtalt som verdens vakreste fjell? Bli med på ekspedisjon til Ama Dablam november 2017. 

Dag 1: AKOMST NEPAL
Ankomst Kathmandu på formiddagen. Dere blir tatt godt imot på flypassen og kjørt til hotellet. Her ordner representanten all innsjekking mens dere slapper av og nyter en velfortjent velkomstdrink. Etter innsjekk har dere tid til å utforske Kathmandu eller bare slappe av frem til velkomstmiddagen på kvelden.
Dere drar til en restaurant en kort gåtur fra hotellet og får servert gode nepalske retter og drikke mens det blir underholdt av dansere.
Overnatting: Hotell
Måltider: Middag

Dag 2: KATHMANDU
Forberedelser til ekspedisjonen. Denne dagen blir benyttet til å gå over utstyr og eventuelt kjøpe inn det som mangler. 
Overnatting: Hotell
Måltider: Frokost

Dag 3: SPEKTAKULÆR FLYTUR TIL LUKLA 2800M
Dere står opp tidlig for å spise frokost før dere møter guidene deres og drar mot flyplassen. Den 45 minutter lange flyturen til Lukla vil dere huske for resten av livet. Når dere går av flyet vil dere bevege dere inn i en annen verden. Mens guidene og bærerne organiserer bagasjen tar dere livet med ro på et koselig gjestehus ikke langt å gå fra flyplassen. Etter hvert vil dere bevege dere mot landsbyen Phakding som blir plassen dere har første overnatting. Phakding ligger på 2600 høydemeter og dermed lavere enn Lukla.
Overnatting: Gjestehus
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 4: MOT SHERPAFOLKETS HOVEDSTAD – NAMCHE BAZAAR 3440M
Denne dagen er rett og slett vakker. Etter en god frokost begynner dere å bevege dere inn i Himalayas natur, der dere går over hengebroer og vandrer langs elven innover. Dette er dagen dere kvitterer dere inn i Sagarmatha National Park. Etter rundt 3-4 timer spiser dere lunch før dere beveger dere mot en luftig hengebro for å krysse elven og starte på siste etappe opp til Namche Bazaar. Dere skal bevege dere opp rundt 700 høydemeter de siste to timene. Belønningen får dere når vi kommer opp og runder hjørnet og får dere første møte med Namche Bazaar. I Namche Bazaar er det mange butikker med sportutstyr, apotek, bakeri og en velkjent ‘’Irish Pub’’.
Overnatting: Gjestehus
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 5: AKKLIMATISERINGSDAG OG FØRSTE MØTE MED MOUNT EVEREST
Denne dagen bruker dere til å gjøre kroppen bedre forberedt på høyden dere skal møte de neste dagene.
Dere spiser frokost før dere beveger dere oppover til Everest view hotel som ligger på 3880M. Her får dere en fantastisk utsikt mot Mount Everest, Lothse, Ama dablam og andre høye fjell. Her ser dere også hvor dere skal gå oss de neste dagene. Dere spiser lunch når dere kommer tilbake til Lodgen og bruker ettermiddagen etter eget ønske.
Overnatting: Gjestehus
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 6: NAMCHE BAZAAR TIL DEBUCHE 3700M
Denne dagen følger dere fjellsiden innover dalen hvor dere etter hvert vil krysse Dudh Kosi-elven. Fra elven er det en bratt stigning til landsbyen Tengboche, her det vil bli en pause og tid til å se seg rundt. Er det klarvær er det flott utsikt mot blant annet Ama Dablam og Everest! Videre går turen på 20 minutter til dagens mål, Debuche.
Overnatting: Gjestehus
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 7: DEBUCHE TIL PANGBOCHE 3985M
Dette er en kortere etappe på turen, der det vil bli tid til å hvile og akklimatisere seg for videre oppstigning de neste dagene. Etter frokost går turen videre innover i fjellmassivet til målet for dagen, Pangboche. Denne strekningen tar ca tre timer. Resten av dagen går til egen fritid.
Overnatting: Gjestehus
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 8: AMA DABLAM BASECAMP 4600M
I dag går dere inn til Ama Dablams basecamp som ligger på 4600 meter over havet. Turen dit tar ca 4 timer, det blir derfor god tid til avslapning og forberedelser til klatreperioden som vil foregå de påfølgende dagene. 
Overnatting: Egne store ekspedisjonstelt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 9-24: KLATREPERIODE (HØYESTE PUNKT 6856M)

Dag 25: PANGBOCHE 3985m
I dag forlater dere Ama Dablam og går ned til landsbyen Pangboche her dere holdt til før klatreperioden. Turen ned vil ta mellom 3 – 4 timer. Når dere kommer fram vil dere bli vist deres rom på gjestehuset og resten av dagen går til egen fritid.
Overnatting: Gjestehus
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 26: PANGBOCHE TIL DEBUCHE 3700M
Etter en god natt på gjestehus etter klatreperioden spiser dere frokost og fortsetter dagens etappe ned til Debuche. Denne turen tar ca 3 timer. Langs stien vil en se flott natur, møte lokale dyr og mennesker på veien.
Overnatting: Gjestehus
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 27: DEBUCHE TIL NAMCHE BAZAAR 3440M
Når dere er klare etter frokost starter dagens etappe mot sherpafolkets hovedstad. I underkant av en halvtime etter start når vi landsbyen Tengboche, før vi videre krysser elven Dudh Kosi og går videre ut langs dalen og når dagens mål Namche Bazaar.
Overnatting: Gjestehus
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 28: NAMCHE BAZAAR TIL LUKLA 2800M
I dag er en av de vakreste dagene på vei ned fra turen. Etter frokost beveger en seg mot Lukla her et fly venter på dere i morgen. På veien krysser dere en kraftfull elv flere steder, og dere vil gå over flotte hengebroer dekorert med fargerike bønneflagg. Vel fremme i Lukla blir dere tildelt gjesterom, der dere kan slappe av resten av dagen etter en lang etappe. Her vil dere også ta farvel med bærerne på turen.
Overnatting: Gjestehus
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 29: LUKLA TIL KATHMANDU
Etter en flytur med spektakulær utsikt over fjellområdet dere nettopp har vandret i lander dere i Kathmandu. Dere blir møtt på flyplassen og transportert tilbake til hotellet deres i Thamel. Nå venter en etterlengtet dusj og en god seng.

Dag 30: LATE DAGER I HOVEDSTADEN
Dere bruker god tid på frokosten og har hele dagen til fri disposisjon. I dag kan dere gå på sightseeing, shoppe souvenirer eller å slappe av på hotellet. På kvelden er det avskjedsmiddag. Vi hjelper dere gjerne med å planlegge denne dagen dersom det er ønskelig.
Overnatting: Hotell
Måltider: Frokost

Dag 31: EVENTYRET GÅR MOT SLUTTEN
Hjemreise til Norge. Dere blir transportert til flyplassen i god tid før avreise.
Måltider: Frokost

Ama Dablam er et av de vakreste fjellene i verden, ofte sammenlignet med Matterhorn grunnet skjønnheten i sine linjer. Fjellet er på stien til Everest, i hjertet av Khumbu-dalen, hjemmet til et stort sherpas-samfunn. Klatringen er fantastisk og følger den spektakulære sørvestryggen. Ama Dablam tilbyr både svært interessant stein og isklatring med et svært bratt miljø. Som sådan er fjellet ikke for nybegynnere, men er et "must" for seriøse fjellklatrere. Som vanlig i Himalaya, vil vi bruke faste linjer på det meste av ruten. Klatringen ved sørvestryggen begrenser objektive risikoer fordi en stor del av oppstigningen vil følge toppen av høyden. Det er omtrent 300 meter med klatre (avstand) med eksponering under Dablambreen.

Klatre beskrivelse
Base Camp (4.570 m / 15.000 ft)

Ama Dablam Base Camp er en av de mest komfortable leirene du kan forestille deg: en stort grøn gress slette med direkte utsikt over sørvestryggen og toppen. Du kommer til basecamp etter en to-timers tur fra en sti ved utkjørselen til Pangboche. For folk som trenger å ringe, er kommunikasjonen på Ncell-linjen ganske god på steinene ved inngangen til Base Camp når du kan se landsbyen Pangboche (5 minutters gangavstand). En lodge på 10 minutters gangavstand fra Base Camp tilbyr en Internett-tilkobling, men det er veldig upålitelig.

Base Camp til C1 (5.700 m / 18.700 ft)
Ruten til C1 er en tur unntatt over Avansert Base Camp (ABC på 5.300 m / 17.400 ft) der det er steinblokker opp til scramble . På enden av disse steinblokkene fører en enkel klatring av lange plater med faste linjer til C1, på sørvestkanten. Teltene er satt opp på stein med liten plass. Med mindre hvis stien er dekket av snø eller is, er C1 ikke noe teknisk problem. Det er imidlertid en lang trekk med betydelig høyde tilbakelagt. Vi vil ikke sette opp telt på ABC, men det vil være målet for vår første rotasjon for å akklimatisere.

C1 til C2 (5,900 m / 1960 ft)
Under normale tørrforhold er det meste av ruten med litt snø traversering. Dagens crux er yellowtower med rundt 10m (5,7 grader) eller 5a (fransk). C2 ligger like over yellow tower.

C2 til C3 (6,200 m / 20,340 ft)
C3 ligger på en"sopp" like under Dablam.  Fra C2 er ruten en blanding av klyving og utrolig "luftige" høyder. Den vanskelige delen av dagen er det grå tårnet, rundt 50 meter av 5,5 klasse (US) eller 4b (fransk).

C3 til toppen (6.856 m / 22.494 ft)
Fra ''soppen'' vil vi på 3 steder møte skråninger på 40º  i snø eller is (i henhold til forholdene) på høyre side av Dablam føre til de fløylte skråningene til toppen. Vanligvis i gode forhold gir en 50º snø / ishelling tilgang til et av de mest ettertraktede fjellene i Himalaya med utsikt over fem 8.000m topper. 

REISEVILKÅR
HER finner dere våre reisevilkår. Husk å les igjennom dokumentet før dere bestiller en reise. Informasjonen du leser under er også en del av våre reisevilkår. 

RISIKO
På våre reiser kan det oppstå farer og ulykker. Deltagere må være inneforstått med at deltagelse gjøres på eget ansvar. På enkelte av våre reiser er det større mulighet for farer eller ulykker enn på de fleste andre pakkereiser. På våre reiser kan det for eksempel være fare for skred, fall i bresprekker, forfrysninger, høydesyke, benbrudd og lignende (dette er ikke en uttømmende opplisting). Våre turledere og guider har erfaring fra turene de leder og deres anvisninger må følges. Ulykker eller ubehag kan likevel oppstå og i slike tilfeller kan det ikke gjøres gjeldende ansvar overfor turleder/guide eller overfor Ekspedisjonsreiser AS. 
Guidene kan endre programmet hvis dette etter guidens vurdering (Eller landets sikkerhetstjeneste) er nødvendig av sikkerhetsmessige årsaker eller dersom det oppstår en naturkatastrofe som gjør at området ikke er mulig å være i eller at fjellet/turen/området blir stengt på grunn av sikkerhet. Dette inkluderer å avbryte turen eller deler av turen for en eller flere deltagere hvis guiden anser det som nødvendig for å ivareta sikkerheten til en eller flere deltager. Deltager er forpliktet til å følge guidens anvisninger. I tilfeller som beskrevet i dette avsnitt kan det ikke fremmes krav overfor turleder/guide eller overfor Ekspedisjonsreiser AS. 

FLYSIKKERHET
Reiser med nepalske flyselskap kan være forbundet med risiko. Det anbefales å undersøke listen over flyselskaper uten tillatelse til å lande i EU på grunn av dårlig flysikkerhet. Avganger til fjellområdene blir ofte kansellert, noen ganger flere dager på rad, på grunn av dårlige værforhold. Det er lurt å ta hensyn til dette i planlegging av reiser inn og ut av landet. Flyulykker i Nepals fjellområder er dessverre ikke uvanlig på grunn av vanskelige driftsforhold og manglende overholdelse av sikkerhetsstandarder.
Vær oppmerksom på at innenriksflyselskapene i Nepal ikke tilfredsstiller EUs krav. Vi opplever at fly over lengre strekninger, som for eksempel mellom Kathmandu-Lukla / Kathmandu-Phalplu / Kathmandu-Pokhara er tryggere og mer komfortabelt enn buss/minibuss. Vi er likevel pålagt av pakkereiseloven og EU-direktiver å informere våre gjester om at flyene i Nepal ikke har tilfredstiller EUs krav. Nepalesiske myndigheter jobber for å tilfredstille kravene, og ta gjerne kontakt med oss hvis du vil vite mer om dette.

REISEGARANTIFONDET
Ekspedisjonsreiser AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen gjør at du er sikret pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.

Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

BETALING AV REISEN
Når vi mottar din bestilling/påmelding vil vi sende ut booking bekreftelse. Sammen med booking bekreftelsen sendes depositumsfaktura på 5.000,- per person.

Restbeløpet blir fakturert 90 dager før avreise og forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.

Bestilles reisen 90 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden med forfall innen 14 dager og sendt sammen med booking bekreftelsen.

PASS
Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

VAKSINASJON OG REISERÅD
Kontakt ditt lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner.
Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.
For mer informasjon om hvilke vaksiner det anbefales av Folkehelseinstituttet.
Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.

REISEFORSIKRING
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Dersom du skal oppholde deg på høyder over 4000 moh må du sjekke om din forsikring er dekkende.

Ta med deg forsikringsbevis på reisen.
Reiseforsikringen MÅ dekke evakuering med helikopter. 

REISEREGISTRERING
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem.  Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner.

Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

VALUTA
Vi anbefaler at du tar med deg 2-300 amerikanske dollar. Visum kjøpes ved ankomst eller ved passering over grenseovergang og må betales i amerikanske dollar. Ta gjerne med små sedler som 1, 5, 10 USD, disse er greie å bruke til tips.

Lokal valuta kan tas ut i minibank i byene, på landsbygda er det være vanskelig å ta ut lokal valuta. Det er seldent problemer å ta ut lokal valuta (Rupie) i Kathmandu.

BAGASJE PÅ FLY

Internasjonale flyvninger
Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Innenriksflyvninger
Skal man fly innenriks småfly i Nepal må man pakke i myk bag, duffel bag. Store kofferter kan være vanskelig å få med seg i småfly.

Vanligvis gjelder 15 kg inkl. håndbagasje på innenriksflyginger i Nepal.

VISUM
Ekspedisjonsreiser anbefaler at visum kjøpes ved ankomst Nepal eller ved grensepassering. Kostnad for visum er 100 US$ (per 01. januar 2016) Visum kan ikke betales med VISA eller Mastercard, visum MÅ KJØPES KONTANT i amerikanske dollar. Kunden er selv ansvarlig med å gjøre seg kjent med landets visumregler og visumkostnader før avreise.

Det kreves også TO passbilder for å få visum.

SIKKERHET
Ekspedisjonsreiser, samarbeidspartnere og våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Ekspedisjonsreiser AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå.

Dere besøker land med en fremmed kultur, som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til et land i Asia innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden.

Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Ekspeidsjonsreiser AS har fått anledning til å informere deg som reisende.

TIPS
Tips er endel av kulturen i Nepal. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere forlater han på flyplassen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort.

De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet.

MOBILDEKNING
GSM-dekningen i Nepal er relativt god.  De fleste byene har bra dekning – og det samme gjelder i fjellet.   Det kan dog være enkelte ”lommer” uten dekning.

INNFØRSELSBESTEMMELSER TIL NORGE
Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no.

VIKTIG KONTAKTINFORMAJSON
Nødtelefonnumre er: Politi 100, brannvesen 101, ambulanse: Røde Kors, Lalitpur 5545666, Røde Kors, Kathmandu 4228094, turistpoliti 4223681

Ambassaden i Nepal kan kontaktes på tlf: +977 15 545 307 eller pr e-post: emb.kathmandu@mfa.no.

Åpningstider: 08.30-16.30, fredager 08.30-14.00

Utenom ambassadens arbeidstid kan reisende kontakte UDs døgnoperative senter på Tlf: +47 23 95 00 00 eller pr e-post: UDops@mfa.no

TIDSFORSKJELL
Tidsforskjellen til Norge er 3¾ timer når det er sommertid i Norge, og  4¾ timer når det er vintertid i Norge. Retningsnummer for samtaler fra Norge til Nepal er +977

PRIS FRA

6 500 USD

Neste avreise: 05. november 2020

PRIS INKLUDERER

Flyplasstransport til og fra hotell

4 overnattinger i Kathmandu inkl frokost

Guide, kokk, kjøkken staff og bærere under trekking og klatring, inkludert lønn, utstyr, medisinsk og ulykkesforsikring for alle ansatte

Flybilletter tur/retur Katmandu - Lukla

Alt av campingutstyr (møbler, kjøkkenutstyr, etc.)

Stort privat telt i basecamp

Ekspedisjonstelt over basecamp (to stk deler telt)

3 måltider om dagen (frokost, lunsj og middag med te eller kaffe) 

Klatrestillatelse

Nasjonalparksavgift

En klatresherpa pr deltaker

Førstehjelps medisinsk sett for medlemmer og ansatte

Satellittelefon for sikkerhet - tilgjengelig for medlemmer til ekstra kostand

Radio for sikkerhet under klatring

Det som trengs av tau under klatringen

Oksygen og regulator i nødstilfeller

Skatter og avgifter til Nepal

To Ekspedisjonsreiser duffelbagger

Velkomstmiddag i Kathmandu

PRISEN INKLUDERER IKKE

Internasjonal flybillettetter (fra kr 8500,-)

Visum til Nepal

Summit / Sikkerhetsbonus USD 600.

Tips til klatring, kjøkken og porterpersonale (opp til medlemmet for å bestemme beløpet)

Eventuelle kostnader knyttet til ekspedisjonen avsluttes tidligere enn forventet (for eksempel flere netter i Kathmandu eller endring av internasjonale flybilletter)

Eventuelle kostnader knyttet til medlemmet som har forlatt ekspedisjonen tidligere enn resten av gruppen eller har bestemt seg for å tilbringe en eller flere dager i innlosjeringer når resten av ekspedisjonen befinner seg i Base Camp.

Lunsj og middag i Kathmandu (unntatt velkommen middag)

Valgfrie turer eller sightseeingturer

Personlig klatring utstyr

Reiseforsikring

Personlig medisinsk forsikring (obligatorisk)

Nød evakuering og / eller helikopter redning hvis nødvendig

Nepals spesialavgift for import av ekspedisjonsvarer som kommer til Nepal (hvis aktuelt)

Personlige utgifter
 

Samme tur
 • ama-dablam

  31
  Dager

  6 500 USD
  Fra kr (Pr person)

  AMA DABLAM 6856M

  Drømmer du om å bestige fjellet som er omtalt som verdens vakreste fjell? Bli med på ekspedisjon til Ama Dablam november 2017. 

  Les mer

 • manaslu

  41
  Dager

  16 500 USD
  Fra kr (Pr person)

  MOUNT MANASLU 8163M

  08.september 2018

  Mount Manaslu er et av verdens vakreste fjell. Med sine 8163m er dette en av verdens fjorten 8000-meters topper. Vi formidler denne ekspedisjoner vær høst. Bli med på ditt livs...

  Les mer

 • mount-everest-8848m

  60
  Dager

  45 000 USD
  Fra kr (Pr person)

  MOUNT EVEREST 8848M

  15.april 2018

  Bli med Ekspedisjonsreiser på ekspedisjon til verdens høyeste fjell, Mount Everest våren 2018! 

  Les mer