» GORILLASAFARI OG ZANZIBAR

GORILLASAFARI OG ZANZIBAR

 • Overblikk
 • Praktisk info
På denne turen flyr du inn til Bwindi for din unike gorillasafari. Etter en fantastisk opplevelse avsluttes ferien med en uke på Zanzibar.

Dag 1: Ankomst Entebbe
Deres reise starter fra flyplassen nærmest deres bosted. Vi vil finne beste og rimeligste reiserute som er tilgjengelig på ønsket avreisedato. Om du har bestemte ønsker om flyselskaper eller billettyper du ønsker å benytte, vil vi selvsagt ta hensyn til dette. Vennligst opplys om ønsket avreiseflyplass i deres henvendelse til Ekspedisjonsreiser.

Dere spiser et lett måltid på flyet før ankomst Entebbe Int. Airport (EBB). Kjøp av visum (50 USD) er proforma før bagasjehenting og møte med deres safarisjåfør som også vil være deres private guide på deres safari. 

Turen går nå med deres Land Cruiser til The Boma Hotel i Entebbe som var tenkt som hovedstad for Uganda. En vakker by som dronning Elisabeth satte stor pris på. Dere møter den første natten i Uganda til lyden av sirisser og andre fremmede lyder.

Oppgraderingsmuligheter i Entabbe
2 Friends Guest House***
Lake Victoria Serena Resort ****

Kjøretid Entebbe - The Boma Hotel: 10 minutter 
Avstand: 8 km

Mer om The Boma Hotel
Hotellet ligger få minutter fra flyplassen i Entebbe. Hotellet har et koselig fellesområde med basseng. Restauranten serverer mat av høy kvalitet og du blir tatt hånd om av et svært hyggelig personale. Rommene er store med eget bad med dusj. Aircondition på alle rom. 

Dag 2: Fly til Bwindi 
Etter en tidlig frokost setter dere fart mot flyplassen for å ta småfly til Kihihi. Underveis flyr dere over et fantastisk landskap - og dere får virkelig et innblikk i hvor vakkert Uganda er. Rett etter take off flyr dere over Lake Victoria som er verdens tredje største innsjø. 
Ved ankomst blir dere møtt av en hyggelig representant fra vår lokale samarbeidspartner. Fra Kihihi er det litt over en time til dere ankommer lodgen deres i Bwindi. 

Mer om Magogany Springs 
Lodgen ligger rett over Munyanga elven med utsikt rett mot Bwindi Impenetrable forest. Rommene er store med egen balkong med utsikt mot imponerende natur. I hovedbygningen finner du restauranten hvor dere får servert alle måltider. Fra terrassen kan dere nyte noe godt fra baren mens dere nyter utsikten. Kanskje dere også ser gorillaer? 

Om Bwindi impenetrable National park
Bwindi Forest nasjonalpark er et av de rikeste økosystemene i Afrika og hjemmet til rundt 350 gorillaer og et stort antall andre primater. Det er bare 700 fjellgorillaer igjen i verden. Denne stammen deles mellom Rwanda og Demokratisk Kongo. I tillegg er det registrert 350 fuglearter og over 200 sommerfuglarter i parken. Regnskogen har i tillegg over 325 registrerte arter med trær. Parkens utbredelse strekker seg fra 1160 m.o.h. h til 2600 m.o.h og representerer et av de rikeste og økosystemer i verden. 

Oppgraderingsmuligheter i Bwindi 
Gorilla Forest Camp *****

Måltider: 
Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert

Dag 3: Gorilla tracking
 Denne dagen bruker dere til å oppsøke familiegrupper av gorilla i Bwindi Impenetrable National Park. Dette er kanskje høydepunktet på turen og sjansen til å få se gorilla er så å si 100 %. Parkvaktene og guidene vet til enhver tid hvor gorillaene befinner seg. Dagens tur gjennom uberørt regnskog blir på 3 til 8 timer, alt etter hvor gorillaene oppholder seg. Det svalende og fuktige klimaet i fjellregnskogen er behagelig, Nattetemperaturen kan komme ned mot 10 – 12 grader. Dere kler dere for dagen, starter tidlig og tar med nydelig lunsj som dere spiser ute i skogen. Men husk dette før du starter turen; ikke kast søppel, ikke spytt på bakken eller på annen måte opptre slik at disse sjeldne dyrene får ødelagt sitt livsgrunnlag.

Litt om gorillaen og gorillasporing 
Gorilla eller fjellgorillaer som er det rette navnet er sosiale aper som lever i stabile familiegrupper på 5-30 dyr ledet av en dominant hann som kalles "silverback" fordi han utvikler en kraftig sølvfarget rygg. På gorillasporing deltar man i en gruppe som får besøke ville gorillafamilie som er tilvendt kontakt med mennesker, såkalt habituerte gorillaer. Å besøke en gorillafamilie ute i regnskogen er en risiko for overføring av sykdommer til gorillaene. Derfor får man normalt ikke lov til å delta på gorillasporing dersom man har en infeksjon i kroppen, eller er åpenbart syk eller forkjølet.
For å spore gorillaer, må du ha en "gorillalisens", i praksis en skriftlig tillatelse til å besøke en bestemt gorillafamilie, dette er ordnet av oss. Før man begynner sporingen, har man et møte med guiden som orienterer om gorillafamilien og om regler man må holde seg til. Dere får oppholde dere en time sammen med dyrene og bør holde en avstand på 5 meter. På forhånd har speidere blitt sendt ut i regnskogen for å lokalisere gorillafamiliene, og holder kontakt med deres guider via radio for å sikre at dere får oppleve disse fantastiske dyrene og dette magiske øyeblikket 

Måltider: 
Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert 

Dag 4: Til Entebbe
Etter frokost og avslapping på terrassen blir dere kjørt til Kihihi Airstrirp og flyr tilbake til Entebbe Airport. Ved ankomst Entebbe venter sjåfør på dere og kjører dere til hotellet for middag og overnatting. 

Flytid med AeroLink  Kihihi til Entebbe: 1 time og 50 minutt
Kjøretid Resort til Kihihi: 1 time 
Avstand: 60 km
Kjøretid Entebbe - The Boma Hotel: 10 minutter 
Avstand: 8 km

Måltider: 
Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert 

Dag 5: Fly til Zanzibar
Etter frokost og fantastiske dager på safari og møte med gorillaen - forsetter dere reisen til Det indiske hav til Zanzibar. Ved ankomst Zanzibar Kjøp av visum (50 USD) er proforma før bagasjehenting og møte med deres safarisjåfør som kjører dere til Langi Langi Beach Bungalows

Kjøretid The Goma Hotel - Entebbe: 15 minutter 
Avstand: 10 km
Flytid Entebbe - Zanzibar: 4 time, via Nairobi
Kjøretid Stone Town - Resort: 75 minutt
Avstand: 60 km

Mer om Langi Langi Beach Bungalows
LangI Langi Beach Bungalows er oppkalt etter en aromatisk blomst som finnes på Zanzibar. Langi Langi Beach Bungalows ligger på nordkysten, Nungwi med de beste strendene på Zanzibar. Her er det lite tidevannsforskjell. Resorten ligger vakkert til og består av 20 standard rom, 12 suiter med sjøutsikt, 3 av diss har egen privat veranda. Det er 5 Royal suiter med privat balkong med utsikt til Det indiske hav. Alle rom har air condition. Langi Langi er kjent for sitt gode kjøkken. Stedet passer godt for barn. Det er en flotte strander like nedenfor resorten, Nungwi strendene er kåret til en av verden vakreste strender.

Oppgraderingsmuligheter på Zanzibar:
Z-hotel Zanzibar
Diamonds Mapenzi Beach
Diamonds La Gemma Dell'Est

Mer om Zanzibar:
Zanzibar er en øygruppe og en autonom del av Tanzania. Zanzibar består av hovedøyene Unguja som vi til daglig omtale som Zanzibar, Pemba og mange mindre øyer som ligger rundt disse. Krydderøya Zanzibar, også kjent som "Swahilikulturens vugge" byr på spennende historier, flotte mennesker og gode strandopplevelser. Her har indiske, arabiske og afrikanske kulturer smeltet sammen i musikk, mat og språk. Stone Town, gamlebyen, står på UNESCOS verdensarv-liste og er den dag i dag preget av historiens travle handelsforbindelse mellom Østen og Europa. Zanzibar med Stone Town hadde en sentral plass der seilskuten møttes for omlasting av verdifulle varer som gull, tekstiler og trelast fra Østen. Zanzibars eget gull, verdifullt krydder, ble transportert til Europa under streng bevoktning. Enkelte krydderslag var like verdifullt som gull, Det gjelder også den dag i dag, kjøp med dere safran og ekte vanilje. Å vandre rundt i Stone Towns gater, setter dere tilbake til sultanens tid.

Måltider: 
Denne dagen er frokost inkludert

Dag 6-10: Avslappende dager på Zanzibar
Krydderøya Zanzibar, også kjent som "Swahilikulturens vugge" byr på spennende historier, flotte mennesker og gode strandopplevelser. 
Her har indiske, arabiske og de afrikanske kulturene smeltet sammen i musikk, mat og språk. Nyt avslappende dager på stranden og bli med på spennende utflukter for å oppleve det øya har å by på. 

Tilleggsaktiviteter vi kan legge inn i programmet, spør oss om pris:
Guidet tur til Stone Town
Besøke krydderfarm
Se colobusaper i Jozaniskogen
Snorkleturer
Kite surfing 
Havfiske
Kulturelle utflukter
Matkurs

Måltider:
Disse dagene er det frokost inkludert på resorten

Dag 11: Hjemreise
Afrikaeventyret er slutt for denne gang og dere tar farvel til landene som har gitt dere unike opplevelser og minner for livet. 3 timer før flyavgang er det avreise fra resorten og dere blir kjørt til flyplassen på Zanzibar for retur til Europa. 

Kjøretid resort - Stone Town: 75 minutt
Avstand: 60 km

Måltider: 
Denne dagen er frokost inkludert

Reisegarantifondet:
Ekspedisjonsreiser AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen gjør at du er sikret pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.
Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

Reisevilkår:
Våre reisevilkår ligger til grunn for den avtalen dere gjør med Ekspedisjonsreiser AS når dere booker en reise. Les våre vilkår nøye.

Betaling av reisen:
Når vi mottar din bestilling vil vi sende ut bookingbekreftelse. Sammen med bookingbekreftelsen sendes depositumsfaktura på 3.000,- per person. Bestiller kunden flybilletter gjennom Ekspedisjonsreiser AS vil kostnaden for flybilletter faktureres på samme faktura som depositumet. Beløpet forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.
Restbeløpet blir fakturert 90 dager før avreise og forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.
Bestilles reisen 90 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden med forfall innen 14 dager og sendt sammen med booking bekreftelsen.

Pass:
Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

Vaksinasjon og reiseråd:
Kontakt ditt lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner.
Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.
For mer informasjon om hvilke vaksiner det anbefales av Folkehelseinstituttet.
Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.

Reiseforsikring:
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. 
Ta med deg forsikringsbevis på reisen.

Valuta:
Vi anbefaler at du tar med deg 2-300 amerikanske dollar. Ta gjerne med små sedler som 1, 5, 10 USD, disse er greie å bruke til tips.
Lokal valuta kan tas ut i minibank i byene, på landsbygda er det være vanskelig å ta ut lokal valuta. Ugandiske myndigheter aksepterer kun dollar som er i god stand og som er fra 2006 eller nyere. 

Reiseregistrering:
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem.  Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner.
Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

UNDER REISEN
Informasjon om flyreisen
Internasjonale flybilletter er ikke inkludert i prisen for landprogram. Dette innebærer at dere kan bestille flybilletter selv. Er det ønskelig at Ekspedisjonsreiser booker deres flybilletter vil vi først gjøre en uforpliktet reservasjon av flyreisen. Reservasjonen med reiserute og navn blir tilsendt dere for gjennomgang. Kunden er selv ansvarlig for å kontrollere at navnene er korrekt skrevet i henhold til passet. Når kunden bekrefter at billettene stemmer i henhold til navn og reiserute vil vi utstede billettene og sende ut gyldige reisedokument. Du vil få tilsendt elektroniske billetter som du skriver ut og tar med på reisen.

Bagasje på fly
Internasjonale flyvninger
Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Innenriksflyvninger
Skal man fly småfly innenriks må man pakke i myk bag, duffel bag. Store kofferter kan være vanskelig å få med seg i småfly.
Vanligvis gjelder 15 kg inkl. håndbagasje på innenriksflyginger

Visum
Nordmenn som besøker Uganda må søke om e-visum i forkant av innreise. Søknaden må legges inn i portalen Uganda Electronic Visa/Permit Application System på internett minst fem arbeidsdager før innreise til Uganda. Kontakt Ugandas ambassade i København for mer informasjon. Visum blir gitt for én måned og koster USD 50. Ved innreise til Kenya er det enklest å søke visum ved grensepassering eller ved ankomst på flyplassene. Visum til Kenya blir gitt for 3 måneder og koster USD 50.

Transport på safari
Deres private guide vil stå med navneskilt i ankomsthallen. Det kan ofte virke uoversiktlig og vanskelig å finne deres sjåfør da det er mange som står med ulike navneskilt, bruk tid og finn din sjåfør. Under hele safarien vil dere ha tilgang til deres private safaribil og sjåfør. Vi plasserer ikke andre reisende i samme bil som dere, safarien er best når man reiser med sin familie og venner. 
Bilene vi bruker er Toyota Hiace, Nissan Urvan og Toyota Land Cruiser. Alle bilene er utstyrt med sikkerhetssele, radiokommunikasjon, safariluke, drikkevann og dere har dyktig sjåfør under oppholdet. Flere av våre biler har stikkontakt og lademuligheter mens man er ute og kjører. 

Sikkerhet
Ekspedisjonsreiser, samarbeidspartnere og våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Ekspedisjonsreiser AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå.
Dere besøker land med en fremmed kultur, som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til et land i Afrika innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden.
Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Ekspedisjonsreiser AS har fått anledning til å informere deg som reisende.

Mat og drikke
De dagene dere er på safari inngår alltid frokost, lunsj og middag. Maten på overnattingsstedene holder en høy standard, likevel er det greit å ta forholdsregler. Maten vi spiser lokalt er godt kokt og eller stekt, og dermed trygg å spise. Vask hendene før måltidene.
Drikkevann kokes eller kjøpes på flaske.
De fleste overnattingssteder er det vanlig å servere buffet måltider. Buffeene pleier å inneholde både glutenfrie og vegetariske alternativer.
Har du behov for spesiell diett under ditt opphold ber vi deg opplyse om dette ved bestilling.
Alle drikkevarer betales av kunden direkte på plassen om ikke annet er avtalt.

Tips
Tips er endel av kulturen i Uganda. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere forlater han på flyplassen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort. 
De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tipsen blir da fordelt på alle som jobber på stedet. 

Språk
De offisielle språkene i Uganda er engelsk, luganda og swhaili. På hoteller og turistattraksjoner er det engelsk som blir brukt. De offisielle språkene i Kenya  er engelsk og swhaili. På hoteller og turistattraksjoner er det engelsk som blir brukt. 

Lokale skikker og bekleding
Den jevne ugander oppfattes som positiv, hjelpsom og utadvent. Når man møter en kenyaner, er det vanlig å håndhilse, og så følger et lite hilsningsrituale ”Hvordan går det med deg, din familie” osv. Det er ikke vanlig å introdusere seg selv før etter at man har utvekslet hilsefrasene. Brautende fremferd, synlig beruselse, banning/stygt ordbruk og respektløs tiltale kan bli tatt meget ille opp – særlig av den eldre generasjon. Som turist er det følgelig viktig å være klar over at deler av fastlandet muslimsk samfunn. Turister bør være nøye med å følge kleskode og unngå å nyte alkohol andre steder enn på restauranter som har tillatelse til å servere alkohol. Spesielle forholdsregler bør tas under Ramadan. Når man beveger seg på offentlige steder, bør kvinner alltid ha klær som dekker skuldre, knær og navle.

Klima
Klima er tropisk med temperaturer på 22 til 30 grader celsius. Det er to regntider, den store regntiden er fra slutten av mars til ut mai. Den korte reintiden er hovedsakelig i måneden november. April er absolutt den måneden med mest regn. Perioden mellom desember til februar, og juni til august er hovedsakelig tørr, men det kan komme korte regnskurer også i de tørre periodene. Spesielt Uganda kan ha flere dager med regn gjennom hele året, det er dette som gjør Uganda så frodig 

Elektrisitet
De fleste lodger og camper er ikke tilknyttet det vanlige elnettet, de benytter seg da av solcelle og generatorstrøm. Generatorene brukes ofte kun noen timer på morgenen og på kvelden, dette innebærer at det kan finnes begrenset tid til å lade mobiler og kameraer. 
Strømspenning er 220 Volt, med 3-pins stikkontakter. Det kan være en del spenningsvariasjoner og til tider strømbrudd. 
De stedene det ikke er lademuligheter på rommet/teltet vil det i de fleste tilfeller være mulighet for å lade i resepsjonen. 
Flere av våre biler har stikkontakt og lademuligheter mens man er ute og kjører. 

Mobildekning
GSM-dekningen er relativt god. De fleste nasjonalparkene har bra dekning. Det kan dog være enkelte ”lommer” uten dekning.

Innførselsbestemmelser til Norge
Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no. 

Norsk Ambassade
Den norske ambassaden i Uganda ligger i landets hovedstad, Kampala. 

Ambassadens åpningstider:
Mandag - Torsdag kl. 07:30 - 15:30
Fredag: kl 07:30 - 13:00

Besøksadresse
Royal Norwegian Embassy
Plot 18B Akii-Bua Road, Nakasero

Postadresse:
Royal Norwegian Embassy
P.O.Box. 22770,
Kampala, Uganda

Ambassadens kontaktinformasjon:
Telefon: +256 417 11 2000 eller +47 23 95 76 00 
Epost: emb.kampala@mfa.no
Hjemmeside: www.norway.go.ug

Ambassadens nødtelefon (døgnåpen): +47 23 95 00 00 eller pr e-post: UDops@mfa.no
Merk at en kan kun ringe og ikke sende tekstmeldinger (sms) til denne mobilen. 

PRIS FRA

Skreddersøm på forespørsel

Ønsker du pris på denne turen? Send oss en uforpliktende forespørsel idag! 

PRIS INKLUDERER

Engelsktalende guide/sjåfør 

2 netter på The Goma Hotel

2 netter på Mahogany springs i Bwindi

Måltider som beskrevet i program

Gorilla sporing i Bwindi 

Alle parkavgifter og gorillatillatelse

Flybilletter Entebbe - Kihihi t/r

Flybilletter Entebbe - Zanzibar

6 netter på Langi Langi på Zanzibar inkl frokost

All transfer i program 


PRISEN INKLUDERER IKKE:

Internasjonale flybilletter  (spør oss om tilbud!)

Drikkevarer

Måltider som ikke er nevnt i dag til dag programmet

Avbestillings- og reiseforsikring

Vaksinasjoner

Tilleggsaktiviteter

Tips til safariguide/sjåfør, 5 USD per dag, fra hver av dere

Visum ved innreise 50 USD til Uganda og 50 USD til Tanzania, per person

Utgifter av personlig karakter

Samme tur
 • fjellgorilla-safari-malindi

  13
  Dager

  Skreddersøm på forespørsel

  FJELLGORILLA, SAFARI OG STRANDFERIE I MALINDI

  Har du drømt om å få oppleve ville gorillaer på nært hold i sitt eget habitat? I denne reisen har vi kombinert Gorillasporing med safari i det dyrerike reservatet Masai...

  Les mer

 • gorillasafari-zanzibar

  12
  Dager

  Skreddersøm på forespørsel

  GORILLASAFARI OG ZANZIBAR

  På denne turen flyr du inn til Bwindi for din unike gorillasafari. Etter en fantastisk opplevelse avsluttes ferien med en uke på Zanzibar.

  Les mer

 • gorilla-sjimpanse-zanzibar

  14
  Dager

  Skreddersøm på forespørsel

  GORILLA, SJIMPANSE OG ZANZIBAR

  Opplev safari i Queen Elizabeth nasjonalpark, møte med ville gorillaer og sjimpanser og avslappende dager på vakre Zanzibar i en og samme tur. 

  Les mer

 • fjellgorillaer-masai-mara

  9
  Dager

  Skreddersøm på forespørsel

  FJELLGORILLAER OG SAFARI I MASAI MARA

  Har du drømt om å få oppleve ville gorillaer på nært hold i sitt eget habitat? I denne reisen har vi kombinert Gorillasporing med safari i det dyrerike reservatet Masai...

  Les mer