» KILIMANJARO, SAFARI OG ZANZIBAR PÅ BUDSJETT

KILIMANJARO, SAFARI OG ZANZIBAR PÅ BUDSJETT

 • Overblikk
 • Praktisk info
Bestig Afrikas høyeste fjell via rongai-ruten kombinert med safari i Tarangire Nasjonalpark og avslappende dager på Zanzibar. 

DAG 1: ANKOMST TANZANIA
Dere blir møtt av en vennlig representant fra vår lokale samarbeidspartner. Dere blir fraktet i Hotellet i Moshi for overnatting.

Mer om Uhuru Hotel
Hotellet ligger i utkanten av Moshi, i Shanty Town, ca 3 km fra sentrum. Rommene har aircondition, og fra den store hagen kan man se toppen av Kilimanjaro, Uhuru Peak. God mat, rolige omgivelser og flott hage. Det serveres ikke alkohol på Uhuru Hotel. Hotellet har enkel standard. 

Tilleggsaktiviteter vi kan legge inn i programmet, spør oss om pris:
Guidet tur i Moshi sentrum
Bade i Kilimanjaros varme kilder, Maji Chemka

 

DAG 2: FØRSTE DAG PÅ FJELLET
Etter en tidlig frokost kjører dere rundt fjellet til Rongai Gate som starter i nord. Her møter dere hele teamet som skal hjelpe dere å bestige denne Afrikanske kjempen. Dagsetappen starter i rolig tempo og går igjennom jungel og skog. Her er det store sjanser for å se apekatter langs stien. Etter lunsj gjenstår det kun en liten etappe til første camp som ligger på 2620moh. Akklimatiseringstur på ettermiddagen.
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag.
Dagens etappe: 6,5 km, ca. 5 timer, fra 1950moh – 2620moh

DAG 3: FIRST CAVE - KIKELEWA CAVE
Denne dagen åpner landskapet seg etter hvert som dere går. Dere går mot Kibotoppen helt til Rongai Second cave. Her skal dere spise lunch for så å gå siste etappe mot Mawenzi. Dette er en lang dagsetappe og en kan føle at en er kommet opp i høyden. Vel fremme i camp får dere servert popcorn i matteltet mens dere venter på middag. Ettermiddagen blir brukt til å samle krefter for neste dag.
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag.
Dagens etappe: 12 km, 6-8 timer, fra 2620moh – 3600moh

DAG 4: KIKELEWA CAVE TIL KIBO HUT
Dagesetappen er ikke lang, men den går oppover hele veien. Nå går dere i et åpnet landskap og har god utsikt hele veien. Nå skal dere krysse ‘’saddelen’’ som er en ørkenslette. Her er det ofte mye vind men utsikten er god. Dere vil passere et flyvrak som ligger ved siden av stien ca. halvveis. Selv om det føles flatt er det viktig å gå sakte.
Dere klargjør utstyret for toppstøtet på ettermiddagen. Dere får servert middag tidlig slik at dere kan få noen timer søvn før dere blir vekket kl 22:00.
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag.
Dagens etappe: 9 km, ca.6-7 timer, fra 3600moh – 4700moh

DAG 5: TOPPSTØT
Dere blir vekket kl 22:00. Dere kler på dere og klargjør sekken for nattens topptur. I matteltet får dere vann, varm drikke og snacks. Dere starter rolig og går i rekke i veldig sakte tempo. Sikksakk går det oppover helt til dere ser en rødglødende himmel i horisonten. Dere vet nå at dere nærmer dere kraterkanten og soloppgangen vil gi dere den energien og motivasjonen dere trenger for å ta den siste sjarmøretappen mot Uhuru Peak! Fra Gilmanspoint er det ca. 2 timer til toppunktet. Når dere er fremme med det kjente skiltet kan dere endelig slippe jubelen løs og nyte et øyeblikk av mestring. Dette er en fantastisk prestasjon dere kan være stolt over. Etter at alle har tatt bilder går turen nedover. På Kibo huts venter en velfortjent lunsj før turen går helt ned til Horombo huts på 3720moh.
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag.
Dagens etappe: 20,5 km, 13-15 timer, fra 4700moh – 5895moh – 3720moh​

DAG 6: TILBAKE TIL MOSHI
Dagen starter med frokost før dere begynner på siste etappe ut av nasjonalparken. Dere når etter hvert Mandara der dere skal spise lunsj. Derifra er det kun 1-2 timer før dere når Marangu gate. På hotellet møter dere teamet deres der det blir diplomutdeling, afrikans sang og dans. Nå får dere endelig den dusjen dere har fantasert om de siste dagene.
Måltider: Frokost og lunsj 

Fest med crewet
I Moshi er festen planlagt, her blir det diplomutdeling, afrikansk sang av deres team, mat og drikke, før dere tar farvel med deres nye venner. Under festen overrekkes tips til sjefsguiden. Vanlig tips på Kilimanjaro er 200 USD per deltaker. Etter at festen er over blir dere kjørt tilbake til hotellet.

DAG 7: SAFARI I TARANGIRE
Etter en avslappende frokost, tar dere plass i safaribilen og kjører til Tarangire nasjonalpark. Gjennom spennende landskap og små landsbyer går ferden mot Tarangire Nasjonalpark. Dere ankommer Sangaiwe Tented Lodge ved lunsjtider. Etter innsjekk og lunsj går turen inn i parken på spennende safariopplevelser! 

Kjøretid Moshi - Tarangire: 5 timer
Avstand: 230 km

Mer om Sangaiwe Tented Lodge 
Sangaiwe Tented Lodge ligger vakkert til med en fantastisk utsikt over Lake Burunge over slettene og oppstigningen av "The Great Rift Valley". Lodgen består av 16 telt, derav 2 familietelt. Lodgen har basseng, gratis WIFI og uteområder Lodgen ligger i en vakker skogkledd åsside med vakre trær rundt hyttene. 

Om safari i Tarangire Nasjonalpark
Tarangire nasjonalpark er Tanzanias tredje største. Her møter dere alle de kjente afrikanske dyrene i storslagen natur. Store flokker med elefanter som tiltrekkes elven som er vannførende selv i tørketiden. Afrikansk villhund kan sees i Tarangire som en av de få plassene i Afrika. Baobab trærne, disse kjempene av noen trær er med på å forme dette landskapet til noe enestående vakkert. Et stort baobab tre kan ha en diameter på 4 til 6 meter. 

Måltider
Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert

DAG 8: MORGENSAFARI OG VIDERE TIL ZANZIBAR
Dere kjører ut på savannen en siste gang før dere kjører mot Kilimanjaro Int. Airport for videre avreise til Zanzibar. Dere vil være på flyplassen i god tid før avgang. Vel fremme på Zanzibar blir dere møtt og kjørt til resorten.

Kjøretid Tarangire - Kilimanjaro Int Airport: 4,5 timer
Avstand: 200 km
Flytid Kilimanjaro - Zanzibar: 1 time og 20 minutt
Kjøretid Stone Town - Resort: 75 minutt
Avstand: 60 km

Mer om Langi Langi Beach Bungalows
Langi Langi Beach Bungalows er oppkalt etter en aromatisk blomst som finnes på Zanzibar. Langi Langi Beach Bungalows ligger på nordkysten, Nungwi med de beste strendene på Zanzibar. Her er det lite tidevannsforskjell. Resorten ligger vakkert til og består av 20 standard rom, 12 suiter med sjøutsikt, 3 av disse har egen privat veranda. Det er 5 Royal suiter med privat balkong med utsikt til Det indiske hav. Alle rom har air condition. Stedet passer godt for barn. Det er en flotte strender like nedenfor resorten, Nungwi strendene er kåret til en av verden vakreste strender.

Mer om Zanzibar:
Zanzibar er en øygruppe og en autonom del av Tanzania. Zanzibar består av hovedøyene Unguja som vi til daglig omtale som Zanzibar, Pemba og mange mindre øyer som ligger rundt disse. Krydderøya Zanzibar, også kjent som "Swahilikulturens vugge" byr på spennende historier, flotte mennesker og gode strandopplevelser. Her har indiske, arabiske og de afrikanske kulturene smeltet sammen i musikk, mat og språk. Stone Town, gamlebyen, står på UNESCOS verdensarv-liste og er den dag i dag preget av historiens travle handelsforbindelse mellom Østen og Europa. Zanzibar med Stone Town hadde en sentral plass der seilskuten møttes for omlasting av verdifulle varer som gull, tekstiler og trelast fra Østen. Zanzibars eget gull, verdifullt krydder, ble transportert til Europa under streng bevoktning. Enkelte krydderslag var like verdifullt som gull, Det gjelder også den dag i dag, kjøp med dere safran og ekte vanilje. Å vandre rundt i Stone Towns gater, setter dere tilbake til sultanens tid.

Måltider: 
Disse dagene er frokost inkludert

DAG 9 - 11: LATE DAGER PÅ ZANZIBAR
Dere slapper av på hotellet og på stranden og bli med på spennende utflukter for å oppleve det øya har å by på. 

Tilleggsaktiviteter vi kan legge inn i programmet, spør oss om pris:
Guidet tur til Stone Town
Besøke krydderfarm
Snorkleturer med delfiner
Havfiske
Kulturelle utflukter
Matkurs

Måltider: 
Disse dagene frokost på resorten inkludert

DAG 12: HJEMREISE
Afrikaeventyret er slutt for denne gang og dere tar farvel til landet som har gitt dere unike opplevelser og minner for livet. 3 timer før flyavgang er det avreise fra resorten og dere blir kjørt til flyplassen på Zanzibar for retur til Europa. 

Kjøretid resort - Stone Town: 75 minutt
Avstand: 60 km

Måltider: 
Denne dagen er frokost inkludert

REISEGARANTIFONDET
Ekspedisjonsreiser AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen gjør at du er sikret pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.

Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

FLYREISE
informasjon om flyreisen:

Internasjonale flybilletter er ikke inkludert i prisen for landprogram. Dette innebærer at dere kan bestille flybilletter selv. Er det ønskelig at Ekspedisjonsreiser booker deres flybilletter vil vi først gjøre en uforpliktet reservasjon av flyreisen. Reservasjonen med reiserute og navn blir tilsendt dere for gjennomgang. Kunden er selv ansvarlig for å kontrollere at navnene er korrekt skrevet i henhold til passet. Når kunden bekrefter at billettene stemmer i henhold til navn og reiserute vil vi utstede billettene og sende ut gyldige reisedokument. Du vil få tilsendt elektroniske billetter som du skriver ut og tar med på reisen.

Ankomstflyplass: Kilimanjaro International Airport (JRO)
Hjemeiseflyplass: Kilimanjaro International Airport (JRO)

BETALING AV REISEN
Når vi mottar din bestilling vil vi sende ut booking bekreftelse. Sammen med booking bekreftelsen sendes depositumsfaktura på 3.000,- per person. Bestiller kunden flybilletter gjennom Ekspedisjonsreiser AS vil kostnaden for flybilletter faktureres på samme faktura som depositumet. Beløpet forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.

Restbeløpet blir fakturert 60 dager før avreise og forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.

Bestilles reisen 60 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden med forfall innen 14 dager og sendt sammen med booking bekreftelsen.

PASS
Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

VAKSINASJONER OG REISERÅD
Kontakt ditt lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner.
Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.
For mer informasjon om hvilke vaksiner det anbefales av Folkehelseinstituttet.
Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.

REISEFORSIKRING
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Dersom du skal oppholde deg på høyder over 4000 moh må du sjekke om din forsikring er dekkende.

Ta med deg forsikringsbevis på reisen.

VALUTA
Vi anbefaler at du tar med deg 2-300 amerikanske dollar. Visum kjøpes ved ankomst eller ved passering over grenseovergang og må betales i amerikanske dollar. Ta gjerne med små sedler som 1, 5, 10 USD, disse er greie å bruke til tips.

Lokal valuta kan tas ut i minibank i byene, på landsbygda er det være vanskelig å ta ut lokal valuta.

REISEREGISTRERING
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem.  Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner.

Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

BAGASJE PÅ FLY
Internasjonale flyvninger
Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Innenriksflyvninger
Skal man fly innenriks småfly i Tanzania må man pakke i myk bag, duffel bag. Store kofferter kan være vanskelig å få med seg i småfly.

Vanligvis gjelder 15 kg inkl. håndbagasje på innenriksflyginger i Tanzania.

VISUM
Ekspedisjonsreiser anbefaler at visum kjøpes ved ankomst Tanzania eller ved grensepassering. Kostnad for visum er 50 US$ (per 01. januar 2016) Visum kan ikke betales med VISA eller Mastercard, visum MÅ KJØPES KONTANT i amerikanske dollar. Kunden er selv ansvarlig med å gjøre seg kjent med landets visumregler og visumkostnader før avreise.

Det er mulig å søke om visum før avreise. Kontakt den tanzanianske ambassaden til Norge i Stockholm for mer informasjon.

SIKKERHET
Ekspedisjonsreiser, samarbeidspartnere og våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Ekspedisjonsreiser AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå.

Dere besøker land med en fremmed kultur, som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til et land i Afrika innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden.

Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Ekspeidsjonsreiser AS har fått anledning til å informere deg som reisende

MAT OG DRIKKE
De dagene dere er på safari inngår alltid frokost, lunsj og middag. Maten på overnattingsstedene holder en høy standard, likevel er det greit å ta forholdsregler. Maten vi spiser lokalt er godt kokt og eller stekt, og dermed trygg å spise. Vask hendene før måltidene.

Drikkevann kokes eller kjøpes på flaske.

De fleste overnattingssteder er det vanlig å servere buffet måltider. Buffeene pleier å inneholde både glutenfrie og vegetariske alternativer.

Har du behov for spesiell diett under ditt opphold ber vi deg opplyse om dette ved bestilling.
Alle drikkevarer betales av kunden direkte på plassen om ikke annet er avtalt.

TIPS
Tips er endel av kulturen i Tanzania. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere forlater han på flyplassen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort.

De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet.

SPRÅK
Det offisielle språket i Tanzania er swahili. På hoteller og turistattraksjoner er det engelsk som blir brukt. Det finnes totalt over 100 stammespråk i Tanzania.

KLIMA
Klimaet kan grovt deles inn i 3 soner.

Langs kysten, øyene utenfor og området rundt de store innsjøene, er det varmt og fuktig tropisk klima; ofte med luftfuktighet opp mot 90 %.

På høyslettene er det temperert klima, med temperaturer ned mot 15 grader om natten og enda lavere jo høyere over havet du kommer. På toppen av Kilimanjaro kan temperaturen komme ned mot 10 til 15 minusgrader.

Lavereliggende sletteområder i innlandet har varmt og tørt klima. Varmeste tiden er november til mars med variasjoner fra ca. 25 til 35 grader. Det er to regntider i Tanzania; en kort regntid i perioden fra november til januar og en lang regntid som starter i april og varer ut mai/juni. I den korte regntiden er det mer sporadiske nedbørsmengder, bare korte byger, mens det kommer store nedbørsmengder kombinert med tordenvær i den lange regntiden, mest regn i april.

Rundt Kilimanjaro kan det komme noen byger uavhengig av regntiden, det er fjellet som bidrar til dette.

ELEKTRISITET
De fleste lodger og camper er ikke tilknyttet det vanlige el nettet, de benytter seg da av solcelle og generatorstrøm. Generatorene brukes ofte kun noen timer på morgenen og på kvelden, dette innebærer at det kan finnes begrenset tid til å lade mobiler og kameraer.

Strømspenning er 220 Volt, med 3-pins stikkontakter. Det kan være en del spenningsvariasjoner og til tider strømbrudd.

De stedene det ikke er lademuligheter på rommet/teltet vil det i de fleste tilfeller være mulighet for å lade i resepsjonen.

Flere av våre biler har stikkontakt og lademuligheter mens man er ute og kjører.

MOBILDEKNING
GSM-dekningen i Tanzania er relativt god.  De fleste nasjonalparkene har bra dekning – og det samme gjelder Zanzibar.   Det kan dog være enkelte ”lommer” uten dekning.

INNFØRSELSBESTEMMELSER TIL NORGE
Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no.

DEN NORSKE AMBASSADE
Den norske ambassaden i Tanzania ligger i landets kommersielle hovedstad, Dar es Salaam. Ambassaden ligger i byens sentrum, i krysset mellom Mirambo Street og Garden Avenue.

Ambassadens åpningstider:
Mandag - fredag (kl. 08:00 - 14:45)

Visa-seksjonens åpningstider:
Mandag - torsdag (kl. 10:00 - 12:00)

Postadresse:
Royal Norwegian Embassy
P.O. Box 2646
Dar es Salaam
TANZANIA

Ambassadør: Hanne-Marie Kaarstad
Ambassadens kontaktinformasjon:
Telefon: +255 22 2163100 eller +47 23 95 56 00

PRIS FRA

Ønsker du pris på denne reisen? Send oss en uforpliktende forespørsel idag!
Estimert pris: 22 900 - 26 000,- pr person (+ flybilletter) avhengig av gruppestørrelse og avreisetidspunkt. 

PRIS INKLUDERER

Private engelsktalende hovedguide og hjelpeguider

Private bærere og kokk på Kilimanjaro

Overnatting som beskrevet i program

5 dagers bestigning

4 netter i telt på Kilimanjaro

Måltider som beskrevet i program

Drikke til mat på Kilimanjaro

Rikelig med kokt drikkevann på Kilimanjaro

Alle tillatelser og parkavgifter

All transfer i Tanzania

Privat safaribil med engelsktalende guide (Toyota Land Cruiser)

2 dagers safari i Tarangire Nasjonalpark

2 netter på Sangaiwe tented Lodge i delt dobbeltrom

Måltider som beskrevet i program

Transport til flyplass

Drikkevann i safaribilen

Flybilletter Arusha - Zanzibar

Flyplass transport

4 netter på Langi Langi Beach Bungalow (Standard rom)

Frokost inkludert på Langi Langi


IKKE INKLUDERT I PRISEN:

Internasjonale flybilletter (Spør oss om tilbud!)

Tips til guider og annet personell (200$ pr person)

Ekstra akklimatiseringsdag kr 2100,- pr person (anbefalt!)

Tips til safariguide/sjåfør, 5 USD per dag, fra hver av dere

Tips til sjefsguiden på Kilimanjaro ca. 200 - 250 USD pr person

Visum ved innreise 50 USD til Tanzania, per person

Zanzibar Infrastructure Tax, 1 USD per person per dag

Måltider som ikke er nevnt i program

Drikkervarer

Enkeltrom

Samme tur
 • kilimanjaro-safari-zanzibar-budsjett

  13
  Dager

  KILIMANJARO, SAFARI OG ZANZIBAR PÅ BUDSJETT

  Bestig Afrikas høyeste fjell via rongai-ruten kombinert med safari i Tarangire Nasjonalpark og avslappende dager på Zanzibar. 

  Les mer

 • kilimanjaro-ngorongoro-lakemanyara

  13
  Dager

  KILIMANJARO, NGORONGORO & LAKE MANYARA

  En fantastisk fjelltur kombinert med safari i to nasjonalparker. Her har du muligheten til å både stå på toppen av Afrika og samtidig se tre klatrende løver!

  Les mer

 • kilimanjaro-med-akklimatisering

  11
  Dager

  KILIMANJARO MED AKKLIMATISERING

  Her står opplevelsene i kø. Bestig Afrikas høyeste fjell med ekstra akklimatiseringsdag! 

  Les mer

 • kilimanjaro

  10
  Dager

  KILIMANJARO - KUN FJELLET

  Det er få ting som slår følelsen av å nå toppen av Afrikas høyeste fjell. Turen gir deg opplevelser du vil huske resten av livet. Er dette ditt neste...

  Les mer

 • kilimanjaro-tarangire

  13
  Dager

  KILIMANJARO & SAFARI

  Kilimanjaro og Tarangire en sammen en unik opplevelse som gir innblikk i noe av det beste Tanzania byr på! Velg din avreisedato og bestill din neste drømmereise! 

  Les mer

 • kilimanjaro-zanzibar

  14
  Dager

  KILIMANJARO & ZANZIBAR

  Har fått navnet "Whisky" rute fordi den oppfattes som «tøffere» en sin lillebror Marangu–ruten.  Machame er en av de eldre klassiske rutene med...

  Les mer

Side 1 av 2 sider (7 turer) 1 2 Neste Siste