» MOUNT KENYA, MASAI MARA OG MALINDI

MOUNT KENYA, MASAI MARA OG MALINDI

 • Overblikk
 • Praktisk info
Opplev en vakker fjelltur på Afrikas nest høyeste fjell Mount Kenya kombinert med Safari i en verdensberømt nasjonalpark avsluttet med late dager på kritthvite strender langs Kenyakysten!

DAG 1: ANKOMST NAIROBI
Ved ankomst blir dere møtt av en av våre hyggelige Kenyanske medarbeidere og transportert til hotellet i Nairobi. 

Hotell: Sarova Panafric eller lignende

___________________________

DAG 2: NAIROBI – NAROMORU GATE – MET. STATION
Etter en tidlig frokost blir dere hentet på hotellet og starter reisen mot Mount Kenya. Dere blir hentet klokken 08:00 og legger Nairobi bak dere. Kjøreturen tar ca. 3 timer. Vel fremme ved Naromoru gate møter dere teamet deres og sender bagasjen avgårde med bærerne. Før dere starter på dagens etappe spiser dere en tidlig lunsj. Etter lunsj går dere i et rolig og behagelig tempo oppover fjellet. Det er viktig å gå sakte for at kroppen skal ha tid til å tilvenne seg høyden. Etter ca. 3 timer når dere dagens mål, Met.Station. Her skal dere overnatte i fjellhytter. Det er tre fjellhytter og hver hytte har 10 sengeplasser. 
På ettermiddagen tar dere en spasertur opp i høyden og ned igjen. ‘’Climb high, sleep low’’ er viktig på høye fjell. 

Dagens distanse: 9 km
Høyde: Fra 2400moh til 3080moh

___________________________

DAG 3: MET.STATION – TALEKI LODGE
Dere står opp tidlig, pakker sammen utstyret og sender bagasjen med bærerne til neste camp. Frokost blir servert 06:30 og dere starter dagsetappen klokken 07:00. I dag vil dere passere skoggrensen og landskapet åpner seg opp. Etter hvert vil dere komme til et utkikkspunkt som gir god utsikt mot det høyeste toppene i Mount Kenya massivet. Etter lunsj går dere opp på ryggen av Taleki-dalen hvor dere får en spektakulær utsikt mot toppene Batian 5199moh og Nelion på 5177moh. Begge disse toppen krever teknisk klatring. På høyre siden ser dere Peak Lenana på 4985, toppen dere skal gå til. Videre følger dere elven mot Mackinders-dalen. Her finner dere dagens camp rett under de høye toppene dere i dag har sett. Denne lodgen har 3 rom med 20 sengeplasser i hvert rom med spiseplass med utsikt mot de høye toppene.

Dagens distanse: 11 km
Høyde: Fra 3080moh til 4200moh.

___________________________

DAG 4: TIL PEAK LENANA 4985MOH
Dere står opp grytidlig, kler på dere og gjør dere klar for toppstøt. Dere får servert litt te/kaffe og snacks før dere starter på siste etappe mot toppen. Temperaturen varierer mellom 0 og -10 grader når dere starer å gå. Dere går sakte oppover fjellsiden. Guidene motiverer dere underveis og etter 4-5 timer når dere den tredje høyeste toppen på Mount Kenya. På en klar dag er det også mulig å se Kilimanjaro i det fjerne. Dere tar bilder og nyter utsikten før dere starter nedstigning til lodgen for frokost. Herfra går dere helt ned til Met.Station for overnatting. Gratulerer med bragden!  

Dagens distanse: 16 km
Høyde: Fra 4200moh til 4985moh til 3080moh

___________________________

DAG 5: MET. STATION – NOMOMORU GATE – MASAI MARA
Etter frokost starter dere på siste etappe ned til parkgaten. Dere tar farvel med teamet deres og starer på kjøreturen videre til Masai Mara. Gjennom spennende landskap og små landsbyer går ferden mot verdenskjente Masai Mara. Ved ankomst blir dere servert forfriskninger og lunsj av det nomadiske kvegfolket masaiene.

Her bor dere: 
Ol Moran Tented Camp eller lignende

Om safari:
Som gjest hos Ekspedisjonsreiser har du privat safaribil og privat engelsktalende guide som står til deres disposisjon under hele safarien. 

Måltider: Denne dagen er lunsj og middag på campen inkludert.

____________________________

DAG 6: HELDAGSSAFARI I MASAI MARA
Etter en god frokost til afrikanske lyder, kanskje en brølende løve i det fjerne - kjører dere ut på en heldagssafari i deres private safaribil i Masai Mara. Sjåføren pakker med lunsjen som dere senere spiser ute på savannen under et «ekte afrikatre» - akasie. Fordelen med privat safaribil er at dere slipper å dele bil med andre turister som ikke har samme behov og interesser som dere. Guidene/sjåførene våre har lang erfaring og kunnskap og «leser» derfor naturen på en unik måte. Dette er en unik kunnskap som dere vil dra nytte av når guiden tar dere med på stadig nye spennende opplevelser og unike dyreopplevelser. På ettermiddagen returnerer dere til Masai Mara Basecamp og spiser en god middag under stjernehimmelen. Ønsker dere en privat middag ute på savannen, en bushdinner, kan det arrangeres.

Måltider: Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert.

____________________________

DAG 7: SAFARI I MASAI MARA
Dere blir vekket klokken 06:00, kaffe og te blir servert kl. 06:15 og klokken 06:30 kjører dere ut på savannen på jakt etter nye og spennene safariopplevelser. Sjansen for å få oppleve en løvejakt er størst på morgenen før solen varmer for mye. Dere returnerer til lodgen for frokost og avslapping. Klokken 15:00 kjører dere ut på deres siste safari ute på Masai Maras endeløse savanner. 

Tilleggsaktiviteter vi kan legge inn i programmet, spør oss om pris:
Gåsafari med lokal masai
Besøke en masailandsby
Bushdinner

Måltider: Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert.

____________________________

DAG 8: TIL DET INDISKE HAV
Dere spiser en god frokost før dere starter turen tilbake til Nairobi for videre fly mot Det indiske hav.
Vel fremme blir dere møtt av resortens sjåfør som kjører dere de få kilometerne fra flyplassen til vakre Sandies Tropical Village

Les mer om resorten her: Sandies Tropical Village 
Sandies Tropical Village er en rimelig og god all inclusive resort kun 10 minutters kjøring fra Malindi Airport. Resorten består av 109 rom med utsikt mot den tropiske hagen. Flotte, luftige og fine fellesområder med basseng og privat strandområde setter en flott ramme rundt oppholdet deres her.
For barnefamilier er Sandies Tropical Village et rimelig og godt alternativ da barn under 12 år som deler rom med foreldrene bor gratis, maks 2 barn per rom.
Voksne gjester som søker fred og ro kan for rundt 80,- kroner dagen legge seg til ved stille-bassenget som er plassert ved spaet. Ønsker man spabehandling tilbys alle typer behandlinger på spaområdet.

Måltider:
Denne dagen er frokost, lunsj og all inclusive på Sandies Tropical Village inkludert

____________________________

DAG 9- 12: AVSLAPPENDE DAGER I MALINDI
er ved Swahilikysten har indiske, arabiske og afrikanske kulturer smeltet sammen i musikk, mat og språk. Nyt avslappende dager på stranden og bli med på spennende utflukter for å oppleve det kenyakysten har å by på. Du vil føle at personalet står på for å gjøre sitt for at du skal ha et flott opphold på Sandies Tropical Village. Mulighetene for utflukter i området er mange og resortens aktivitetsteam vil gjøre sitt beste for at alle skal stortrives under hele oppholdet.

Måltider:
Sandies Tropical Village er en all inclusive resort. Alle måtider, utvalgte drikkevarer og snacks er inkludert. 

____________________________

DAG 13: HJEMREISE
Afrikaeventyret er slutt for denne gang og dere tar farvel til landet som har gitt dere unike opplevelser og minner for livet. 5 timer før flyavgang er det avreise fra hotellet til flyplassen i Mombasa for avreise tilbake til Europa og Norge. 

Kjøretid Malindi - Mombasa: 3 timer
Avstand: 127 km

Måltider: 
All inclusive gjelder til utsjekkstid.

____________________________

DAG 14: ANKOMST NORGE
Dere ankommer Norge med mange gode minner dere sent vil glemme. Takk for turen og velkommen tilbake!

REISEGARANTIFONDET
Ekspedisjonsreiser AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen gjør at du er sikret pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.

Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

BETALING AV REISEN
Når vi mottar din bestilling vil vi sende ut booking bekreftelse. Sammen med booking bekreftelsen sendes depositumsfaktura på 2.000,- per person. Bestiller kunden flybilletter gjennom Ekspedisjonsreiser AS vil kostnaden for flybilletter faktureres på samme faktura som depositumet. Beløpet forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.

Restbeløpet blir fakturert 60 dager før avreise og forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.

Bestilles reisen 60 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden med forfall innen 14 dager og sendt sammen med booking bekreftelsen.

PASS
Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

VAKSINASJON OG REISERÅD
Kontakt ditt lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner.
Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.
For mer informasjon om hvilke vaksiner det anbefales av Folkehelseinstituttet.
Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.

REISEFORSIKRING
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Dersom du skal oppholde deg på høyder over 4000 moh må du sjekke om din forsikring er dekkende.

Ta med deg forsikringsbevis på reisen.

REISEREGISTRERING
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem.  Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner.

Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

VALUTA
Valuta: Kenyanske shilling (KES). 100 KES = 8,50 NOK (nov 2015)

Vi anbefaler at du tar med deg 2-300 amerikanske dollar. Visum kjøpes ved ankomst eller ved passering over grenseovergang og må betales i amerikanske dollar. Ta gjerne med små sedler som 1, 5, 10 USD, disse er greie å bruke til tips.

BAGASJE PÅ FLY

Internasjonale flyvninger
Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Innenriksflyvninger
Skal man fly innenriks småfly i Kenya må man pakke i myk bag, duffel bag. Store kofferter kan være vanskelig å få med seg i småfly.

Vanligvis gjelder 15 kg inkl. håndbagasje på innenriksflyginger i Kenya.
Sørg for å ha uunnværlige ting i håndbagasjen; pass, int. vaksinasjonskort, flybillett, forsikringer, kredittkort, penger, resepter, medisiner, kamera, kikkert og andre ting med høy verdi.

KLIMA
Klimaet kan grovt deles inn i 3 soner. Langs kysten, øyene utenfor og området rundt de store innsjøene, er det varmt og fuktig tropisk klima; ofte med luftfuktighet opp mot 90 %.

På høyslettene er det temperert klima, med temperaturer ned mot 15 grader om natten og enda lavere jo høyere over havet du kommer.  Lavereliggende sletteområder i innlandet har varmt og tørt klima.

Varmeste tiden er november til mars med variasjoner fra ca. 25 til 35 grader.

Det er to regntider i Kenya; en kort regntid i perioden fra november til januar og en lang regntid som starter i april og varer ut mai. I den korte regntiden er det mer sporadiske nedbørsmengder, bare korte byger, mens det kommer store nedbørsmengder kombinert med tordenvær i den lange regntiden, mest regn i april.

ELEKTRISITET
De fleste lodger og camper er ikke tilknyttet det vanlige elnettet, de benytter seg da av solcelle og generatorstrøm. Generatorene brukes ofte kun noen timer på morgenen og på kvelden, dette innebærer at det kan finnes begrenset tid til å lade mobiler og kameraer.

Strømspenning er 220 Volt, med 3-pins stikkontakter. Det kan være en del spenningsvariasjoner og til tider strømbrudd.

De stedene det ikke er lademuligheter på rommet/teltet vil det i de fleste tilfeller være mulighet for å lade i resepsjonen.

Flere av våre biler har stikkontakt og lademuligheter mens man er ute og kjører.

VISUM
Ekspedisjonsreiser anbefaler at visum kjøpes ved ankomst Nepal eller ved grensepassering. Kostnad for visum er 50 US$ (per 01. januar 2016) Visum kan ikke betales med VISA eller Mastercard, visum MÅ KJØPES KONTANT i amerikanske dollar. Kunden er selv ansvarlig med å gjøre seg kjent med landets visumregler og visumkostnader før avreise.
Nordmenn kan også søke om visum i forkant av Kenyas ambassade i Stockholm, Sverige.

SIKKERHET
Ekspedisjonsreiser, samarbeidspartnere og våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Ekspedisjonsreiser AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå.

Dere besøker land med en fremmed kultur, som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til et land i Afrika innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden.

Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Ekspeidsjonsreiser AS har fått anledning til å informere deg som reisende.

TRANSPORT PÅ SAFARI
Deres private guide vil stå med navneskilt i ankomsthallen. Det kan ofte virke uoversiktlig og vanskelig å finne deres sjåfør da det er mange som står med ulike navneskilt, bruk tid og finn din sjåfør.

Under hele safarien vil dere ha tilgang til deres private safaribil og sjåfør. Vi plasserer ikke andre reisende i samme bil som dere, safarien er best når man reiser med sin familie og venner.

Bilene vi bruker i Kenya er Toyota Hiace, Nissan Urvan og Toyota Land Cruiser. Alle bilene er utstyrt med sikkerhetssele, radiokommunikasjon, safariluke, drikkevann og dere har dyktig sjåfør under oppholdet.

Flere av våre biler har stikkontakt og lademuligheter mens man er ute og kjører.

SPRÅK
De offisielle språkene i Kenya er engelsk og  swhaili. På hoteller og turistattraksjoner er det engelsk som blir brukt. Det finnes totalt over 40 stammespråk i Kenya.

TIPS
Tips er endel av kulturen i Kenya. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere forlater han på flyplassen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort.

De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet.

MOBILDEKNING
GSM-dekningen i Kenya er relativt god.  De fleste byene har bra dekning – og det samme gjelder i fjellet og på safari.   Det kan dog være enkelte ”lommer” uten dekning.

VIKTIGE NUMMER
Nødsituasjon: I en krise eller -nødsituasjon oppfordres publikum til å kontakte ambassaden på følgende telefonnummer:

I Kenya: +254 20 425 1000
Fra Norge: +47 23 95 76 00
Utenfor ambassadens åpningstid kan publikum kontakte UDs døgnoperative senter på:
Telefonnummer: +47 23 95 00 00
E-post: udops@mfa.no.

PRIS FRA

Skreddersøm på forespørsel

Ønsker du pris på denne reisen? Send oss en uforpliktende forespørsel idag!
Estimert pris: 26 900 - 31 900,- pr person (+ flybilletter) avhengig av gruppestørrelse og reiseperiode

PRIS INKLUDERER

Flyplass transport

1 natt på hotell i Nairobi ved ankomst

Alle parkavgifter

3 netter i fjellhytter på Mount Kenya

Alle måltider på fjellet

Private guider, kokk og bærere på Mount Kenya

3 netter på safarilodge i Masai Mara

Egen privat safarivan med engelsktalende guide (minivan)

Alle parkavgifter

Engelsktalende safariguide/sjåfør

Flybilletter fra Nairobi  til Malindi 

All inclusive på Sandies Tropical Village

5 netter på Deluxe rom

 

IKKE INKLUDERT I PRISEN

Internasjonale flybilletter (Fra kr 5500,- pr person)

Tips til guider og bærere på Mount Kenya

Enkeltrom

Måltider som ikke er nevnt i program

Visum til Kenya (50 USD pr person)

Samme tur
 • mount-kenya-safari-nairobi-nasjonalpark

  8
  Dager

  Skreddersøm på forespørsel

  MOUNT KENYA MED SAFARI I NAIROBI NASJONALPARK

  Opplev en eventyrlig reise som inkluderer spektakulære naturopplevelser på Mount Kenya og safari i Nairobi Nasjonalpark! 

  Les mer

 • mount-kenya-diani-beach

  12
  Dager

  Skreddersøm på forespørsel

  MOUNT KENYA & DIANI BEACH

  Bestig Afrikas nest høyeste fjell kombinert med et avslappende opphold i det Indiske hav. Her får dere oppleve Afrika på sitt beste! 

  Les mer

 • mount-kenya-masaimara-malindi

  16
  Dager

  Skreddersøm på forespørsel

  MOUNT KENYA, MASAI MARA OG MALINDI

  Opplev en vakker fjelltur på Afrikas nest høyeste fjell Mount Kenya kombinert med Safari i en verdensberømt nasjonalpark avsluttet med late dager på kritthvite strender langs

  Les mer

 • mount-kenya-med-safari-i-masai-mara

  9
  Dager

  Skreddersøm på forespørsel

  MOUNT KENYA MED SAFARI I MASAI MARA

  Bestigning av Afrikas nest høyeste fjell Mount Kenya kombinert med eventyrlig safari i den verdensberømte nasjonalparken Masai Mara. 

  Les mer