» JULESAFARI I KENYA

JULESAFARI I KENYA

 • Overblikk
 • Informasjon om turen
 • Praktisk info
En fantastisk safari i en verdensberømt nasjonalpark kombinert med late dager på kritthvite strender i Indiahavet. Kan julen bli bedre? 

PAKKEPRIS 1
2 voksne: 79 900,-

PAKKEPRIS 2
2 voksne + 1 barn under 12 år: 97 490,-

PAKKEPRIS 3
2 voksne + 2 barn under 12 år: 119 990,-

PAKKEPRIS 4
4 voksne: 149 900,-

Prisene er basert på at flybillettene koster kr 10 000,- pr person. 

________________________________________________

20. DESEMBER: AVREISE FRA NORGE
Dere starter reisen fra Gardermoen på ettermiddagen med Ethiopian Airlines. 

Reiserute fra Norge: 
Dere flyr med SAS fra din nærmeste flyplass til Oslo - spør oss om tilbud på gjennomgående billett.
Oslo - Addis Abeba      18:20 - 05:20  ET 715 
Addis Abeba - Nairobi  08:15 - 10:25   ET 302  

21. DESEMBER: ANKOMST NAIROBI
Dere lander på Jomo Kenyatta Int. Airport (NBO). Visum kjøpes (50 USD) før bagasjehenting og møte med deres safarisjåfør som også vil være deres private guide på deres safari. 
Dere blir kjørt til Sarova Panafric Hotel Nairobi rundt 18 km fra flyplassen. Nyt ettermiddagen og slapp av ved bassenget før dere neste morgen skal videre til magiske Masai Mara.

Mer om Sarova Panafric Hotel Nairobi 
Sarova Panafric Hotel er et perfekt ankomsthotell hvor man kan nyte den første natten i Nairobi. Stedet har et godt basseng i bakhagen som ligger skjermet for trafikk og støy. Kjeden er kjent for sin gode mat. Hotellet har flotte rom med utsikt mot byen eller mot hagen, og det er korte avstander til de fleste severdigheter Nairobi har å by på. Hotellet har 162 rom i flere kategorier.

Les mer om våre safaribiler. Trykk her

22. DESEMBER: SAFARI I MASAI MARA
Dere spiser frokost på flyet før dere lander i Nairobi. Sjåføren laster opp bagasjen i bilen og Nairobi legges bak dere. Gjennom spennende landskap og små landsbyer går ferden mot verdenskjente Masai Mara. Ved ankomst blir dere servert forfriskninger og lunsj av det nomadiske kvegfolket masaiene.

Kjøretid Nairobi - Masai Mara: 5,5 timer
Avstand: 280 km
Alternativ transport: 45 minutters flytur fra Nairobi - spør om pris!

ALTERNATIV 1: MARA LEISURE CAMP
Vakre Mara Leisure Camp ligger plassert ved den kjente Talek River som er grensen som skiller parken og masailand. Campen består av 26 store og flott innredede telt som gir en flott safarifølelse i bushen. Campen har også et stort familietelt, samt et mer luksuriøst telt som passer godt til par på bryllupsreise. Campen har egen gangbro så bilen kan stå inne i parken og man slipper å kjøre inn og ut av parken hver dag. Mara Leisure Camp har badebasseng hvor man kan kjøle seg ned etter en safaridag ute på savannen. Masailandsbyene er like i nærheten, så for de som ønsker å også oppleve masaiene gir lodgen gode muligheter for det. 

ELLER..

ALTERNATIV 2: BASECAMP MASAI MARA
Basecamp Masai Mara er en  økovennlig camp som ligger vakkert til ved Talek River. Campen består i dag av 15 telt, hvorav to av dem er store, romslige familietelt. Campens fokus er å bevare det fantastiske dyrelivet som finnes i området, men de driver også gode og spennende prosjekter blant masaifolket som lever like utenfor Masai Mara. De ansatte kommer fra områdene rundt og har førstehåndskunnskaper om Masai Mara.
Teltene er enkelt, men flott innredet og alle telt har eget bad med do, innendørs dusj og utendørs dusj. Her vil man føle man er ute i villmarken. Campen er blant annet kjent for å være vert for Barack Obama under hans besøk til Kenya.

Sjekk også ut våre andre lodger og camper i Masai Mara. Trykk her

Om safari:
Som gjest hos Ekspedisjonsreiser har du privat safaribil og privat engelsktalende guide som står til deres disposisjon under hele safarien. Allerede i dag får dere en ettermiddagssafari ute på savannen hvor sjansen for å se løveflokker og elefantflokker er stor, ofte like i nærheten av campen.

Måltider: Denne dagen er lunsj og middag på campen inkludert.

23. DESEMBER: HELDAGSSAFARI I MASAI MARA
Etter en god frokost til afrikanske lyder, kanskje en brølende løve i det fjerne - kjører dere ut på en heldagssafari i deres private safaribil i Masai Mara. Sjåføren pakker med lunsjen som dere senere spiser ute på savannen under et «ekte afrikatre» - akasie. Fordelen med privat safaribil er at dere slipper å dele bil med andre turister som ikke har samme behov og interesser som dere. Guidene/sjåførene våre har lang erfaring og kunnskap og «leser» derfor naturen på en unik måte. Dette er en unik kunnskap som dere vil dra nytte av når guiden tar dere med på stadig nye spennende opplevelser og unike dyreopplevelser. På ettermiddagen returnerer dere til Masai Mara Basecamp og spiser en god middag under stjernehimmelen. Ønsker dere en privat middag ute på savannen, en bushdinner, kan det arrangeres.

Tilleggsaktiviteter i Masai Mara
Besøke masailandsby 
Sjåføren tar dere med til en av masailandsbyene hvor dere får lære mer om masaienes levemåte og historie

Ballongsafari med champagnefrokost - 500 US$: 
Utflukten varer rundt 4 timer, fly rundt 1 time med ballong og nyt en god frokost på savannen.

Gåsafari med lokal masai - fra 30 US$: 
Vandre over slettene med en masai som viser små kryp, medisinplanter og spesielle steder.

Bushdinner - fra 50 US$: 
Nyt en bedre middag under stjernehimmelen. 

Måltider:
Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert.

24. DESEMBER: SAFARI I MASAI MARA
Dere blir vekket klokken 06:00, kaffe og te blir servert kl. 06:15 og klokken 06:30 kjører dere ut på savannen på jakt etter nye og spennene safariopplevelser. Sjansen for å få oppleve en løvejakt er størst på morgenen før solen varmer for mye. Dere returnerer til lodgen for frokost og avslapping. Klokken 15:00 kjører dere ut på deres siste safari ute på Masai Maras endeløse savanner. 

Måltider:
Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert.

25. DESEMBER: TIL DET INDISKE HAV
Dere spiser en god frokost før dere starter turen tilbake til Nairobi for videre fly mot Det indiske hav.
Vel fremme blir dere møtt av resortens sjåfør som kjører dere de få kilometerne fra flyplassen til vakre Sandies Tropical Village

Les mer om resorten her: Sandies Tropical Village 
Sandies Tropical Village er en rimelig og god all inclusive resort kun 10 minutters kjøring fra Malindi Airport. Resorten består av 109 rom med utsikt mot den tropiske hagen. Flotte, luftige og fine fellesområder med basseng og privat strandområde setter en flott ramme rundt oppholdet deres her.
For barnefamilier er Sandies Tropical Village et rimelig og godt alternativ da barn under 12 år som deler rom med foreldrene bor gratis, maks 2 barn per rom.
Voksne gjester som søker fred og ro kan for rundt 80,- kroner dagen legge seg til ved stille-bassenget som er plassert ved spaet.
Ønsker man spabehandling tilbys alle typer behandlinger på spaområdet.

Sjekk også ut våre andre resorter i Malindi. Trykk her

Måltider:
Denne dagen er frokost, lunsj og all inclusive på Sandies Tropical Village inkludert

26 - 31. DESEMBER: AVSLAPPENDE DAGER I MALINDI
er ved Swahilikysten har indiske, arabiske og afrikanske kulturer smeltet sammen i musikk, mat og språk. Nyt avslappende dager på stranden og bli med på spennende utflukter for å oppleve det kenyakysten har å by på. Du vil føle at personalet står på for å gjøre sitt for at du skal ha et flott opphold på Sandies Tropical Village. Mulighetene for utflukter i området er mange og resortens aktivitetsteam vil gjøre sitt beste for at alle skal stortrives under hele oppholdet.

Utflukter i Malindi - spør oss om pris
Ruins of Gede: Historisk ruinby sør for Malindi. Flott arkitektur og en spennende historie om den gamle swahilikulturen.
Arabuko Sokoke National Park: Mulighet for å få sett elefanter, samt et yrende fugleliv. Man kan blant annet få sett Sokoke Scoop Owl som er en av de minste ugleartene som finnes.
Dyphavsfiske: Få steder i verden byr på bedre dyphavsfiske enn havområdene utenfor Malindi. Hit drar sportsfiskere fra hele verden for å fiske.
Snorkletur: Malindi og områdene rundt byr på magiske korallrev med flotte fisker, kråkeboller og sjøstjerner.
Hells Kitchen: En flott utflukt for å se på et vakkert juv. Reis dit på ettermiddagen, få en guidet omvisning og nyt en vakker solnedgang før dere kjører tilbake til hotellet.

Måltider:
Sandies Tropical Village er en all inclusive resort. Alle måtider, utvalgte drikkevarer og snacks er inkludert. 

1. JANUAR: HJEMREISE
Afrikaeventyret er slutt for denne gang og dere tar farvel til landet som har gitt dere unike opplevelser og minner for livet. 5 timer før flyavgang er det avreise fra hotellet til flyplassen i Mombasa for avreise tilbake til Europa og Norge. 

Kjøretid Malindi - Mombasa: 3 timer
Avstand: 127 km

Måltider: 
All inclusive gjelder til utsjekkstid.

Estimert reiserute fra Mombasa
Mombasa - Addis Abeba  18:55 - 21:15    ET 323 
Addis Abeba - Oslo          23:40 - 07:45  ET 714 

2. JANUAR: ANKOMST NORGE
Dere ankommer Norge med mange gode minner dere sent vil glemme. Takk for turen og velkommen tilbake!

 

Reisemål: Kenya
Destinasjoner: Nairobi, Masai Mara Game Reserve & Malindi
Ankomstflyplass: Jomo Kenyatta International Airport, Nairobi (NBO)
Hjemreiseflyplass: Moi Int. Ariport, Mombasa (MBA)

OM MASAI MARA
Masai Mara National Reserve er 1.510 km2
Avstand fra Nairobi internasjonale flyplass: 280km
Kjøretid fra Nairobi internasjonale flyplass: Ca. 6 timer
Flytid fra Wilson flyplass til Keekorok flystripe ca. 45 minutter, daglige avganger

Kjent for:
Verdens tetteste bestander av pattedyr under migrasjonen, juni - oktober.
Verdens største dyrevandring 
Endeløse gressletter

Masai Mara er et av Afrikas mest kjente naturområder. Masai Mara ligger sørøst Kenya, og er landets nest største naturområde etter Tsavo nasjonalpark i det sørlige Kenya. Masia Mara består av åpne store gresslettene, savanne som går over i tre bevokst og busk savanne i de midtre og nordlige delene. Landskapet preges i tillegg av duvende åser og kopjer. Kopjer er granittformasjoner, grunnfjell som stikker opp fra Savannen og gir landskapet et spesielt og vakkert preg.

I sør grenser Masai Mara til Serengeti som ligger i Tanzania, tilsammen danner dette et spesielt økosystem som er verdenskjent for sitt rike dyre og fugleliv. Tilsammen danner disse områdene unike økosystemer.

Hver juni/juli foregår det et fantastisk skue når gnu og sebra vandrer fra Serengeti i sør til Masai mara i nord. Dette fenomenet blir ofte omtalt som The Great Migrasjon. The Great Migrasjon er verdens største dyrevandring med ca. 1.5 millioner gnu og 500.000 sebra som vandrer inn Masai Mara fra Serengeti i juli og forlater Masai Mara i september/oktober da de igjen trekker tilbake til Serengeti i Tanzania. Masai Mara har den største tettheten av pattedyr i verden når migrasjonen besøker slettene.

Masai Mara ligger på en høysletta 1500 - 2170 m.o.h, noe som gir et svalt klima og fuktigere klima en andre region i Kenya. Temperaturen går sjelden over 30 °C og nesten aldri lavere en 15 °C om natten. 

VILKÅR
Ekspedisjonsreiser tar forbehold om at nevnte overnattingssteder ikke har tilgjengelige rom på ønsket reisetidspunkt. Er noen av lodgene fullbooket vil vi ta kontakt med deg og foreslå gode alternativer. 
Ekspedisjonsreiser tar forbehold om valutaendringer og prisendringer utenfor Ekspedisjonsreisers kontroll. Les våre reisevilkår

REISEGARANTIFONDET
Ekspedisjonsreiser AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen gjør at du er sikret pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.

Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

BETALING AV REISEN
Når vi mottar din bestilling vil vi sende ut booking bekreftelse. Sammen med booking bekreftelsen sendes depositumsfaktura på 3.000,- per person. Bestiller kunden flybilletter gjennom Ekspedisjonsreiser AS vil kostnaden for flybilletter faktureres på samme faktura som depositumet. Beløpet forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.

Restbeløpet blir fakturert 60 dager før avreise og forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.

Bestilles reisen 60 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden med forfall innen 14 dager og sendt sammen med booking bekreftelsen.

PASS
Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

VAKSINASJON OG REISERÅD
Kontakt ditt lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner.
Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.
For mer informasjon om hvilke vaksiner det anbefales av Folkehelseinstituttet.
Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.

REISEFORSIKRING
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Dersom du skal oppholde deg på høyder over 4000 moh må du sjekke om din forsikring er dekkende.

Ta med deg forsikringsbevis på reisen.

REISEREGISTRERING
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem.  Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner.

Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

VALUTA
Valuta: Kenyanske shilling (KES). 100 KES = 8,50 NOK (nov 2015)

Vi anbefaler at du tar med deg 2-300 amerikanske dollar. Visum kjøpes ved ankomst eller ved passering over grenseovergang og må betales i amerikanske dollar. Ta gjerne med små sedler som 1, 5, 10 USD, disse er greie å bruke til tips.

BAGASJE PÅ FLY

Internasjonale flyvninger

Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Innenriksflyvninger

Skal man fly innenriks småfly i Kenya må man pakke i myk bag, duffel bag. Store kofferter kan være vanskelig å få med seg i småfly.

Vanligvis gjelder 15 kg inkl. håndbagasje på innenriksflyginger i Kenya.
Sørg for å ha uunnværlige ting i håndbagasjen; pass, int. vaksinasjonskort, flybillett, forsikringer, kredittkort, penger, resepter, medisiner, kamera, kikkert og andre ting med høy verdi.

KLIMA
Klimaet kan grovt deles inn i 3 soner. Langs kysten, øyene utenfor og området rundt de store innsjøene, er det varmt og fuktig tropisk klima; ofte med luftfuktighet opp mot 90 %.

På høyslettene er det temperert klima, med temperaturer ned mot 15 grader om natten og enda lavere jo høyere over havet du kommer.  Lavereliggende sletteområder i innlandet har varmt og tørt klima.

Varmeste tiden er november til mars med variasjoner fra ca. 25 til 35 grader.

Det er to regntider i Kenya; en kort regntid i perioden fra november til januar og en lang regntid som starter i april og varer ut mai. I den korte regntiden er det mer sporadiske nedbørsmengder, bare korte byger, mens det kommer store nedbørsmengder kombinert med tordenvær i den lange regntiden, mest regn i april.

ELEKTRISITET
De fleste lodger og camper er ikke tilknyttet det vanlige elnettet, de benytter seg da av solcelle og generatorstrøm. Generatorene brukes ofte kun noen timer på morgenen og på kvelden, dette innebærer at det kan finnes begrenset tid til å lade mobiler og kameraer.

Strømspenning er 220 Volt, med 3-pins stikkontakter. Det kan være en del spenningsvariasjoner og til tider strømbrudd.

De stedene det ikke er lademuligheter på rommet/teltet vil det i de fleste tilfeller være mulighet for å lade i resepsjonen.

Flere av våre biler har stikkontakt og lademuligheter mens man er ute og kjører.


VISUM
Ekspedisjonsreiser anbefaler at visum kjøpes ved ankomst Nepal eller ved grensepassering. Kostnad for visum er 50 US$ (per 01. januar 2016) Visum kan ikke betales med VISA eller Mastercard, visum MÅ KJØPES KONTANT i amerikanske dollar. Kunden er selv ansvarlig med å gjøre seg kjent med landets visumregler og visumkostnader før avreise.

Nordmenn kan også søke om visum i forkant av Kenyas ambassade i Stockholm, Sverige.

SIKKERHET
Ekspedisjonsreiser, samarbeidspartnere og våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Ekspedisjonsreiser AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå.

Dere besøker land med en fremmed kultur, som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til et land i Afrika innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden.

Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Ekspeidsjonsreiser AS har fått anledning til å informere deg som reisende.

TRANSPORT PÅ SAFARI
Deres private guide vil stå med navneskilt i ankomsthallen. Det kan ofte virke uoversiktlig og vanskelig å finne deres sjåfør da det er mange som står med ulike navneskilt, bruk tid og finn din sjåfør.

Under hele safarien vil dere ha tilgang til deres private safaribil og sjåfør. Vi plasserer ikke andre reisende i samme bil som dere, safarien er best når man reiser med sin familie og venner.

Bilene vi bruker i Kenya er Toyota Hiace, Nissan Urvan og Toyota Land Cruiser. Alle bilene er utstyrt med sikkerhetssele, radiokommunikasjon, safariluke, drikkevann og dere har dyktig sjåfør under oppholdet.

Flere av våre biler har stikkontakt og lademuligheter mens man er ute og kjører.

SPRÅK
De offisielle språkene i Kenya er engelsk og  swhaili. På hoteller og turistattraksjoner er det engelsk som blir brukt. Det finnes totalt over 40 stammespråk i Kenya.

TIPS
Tips er endel av kulturen i Kenya. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere forlater han på flyplassen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort.

De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet.

MOBILDEKNING
GSM-dekningen i Kenya er relativt god.  De fleste byene har bra dekning – og det samme gjelder i fjellet og på safari.   Det kan dog være enkelte ”lommer” uten dekning.


VIKTIGE NUMMER
Nødsituasjon: I en krise eller -nødsituasjon oppfordres publikum til å kontakte ambassaden på følgende telefonnummer:

I Kenya: +254 20 425 1000

Fra Norge: +47 23 95 76 00

Utenfor ambassadens åpningstid kan publikum kontakte UDs døgnoperative senter på:

Telefonnummer: +47 23 95 00 00

E-post: udops@mfa.no.

PRIS FRA

PASSER INGEN AV PAKKEPRISENE DERE? BE OSS OM TILBUD!

PRIS INKLUDERER

Flybillett t/r Oslo - Kenya med Ethiopian Airlines i økonomiklasse

Engelsktalende guide/sjåfør 

1 natt på Sarova Panafric Hotell i Nairobi

3 netter på Mara Leisure Camp eller Masai Mara Basecamp

Privat safaribil med safariluke i taket (minivan)

Safari i Masai Mara Game Reserve

Måltider som beskrevet i program

Drikkevann i safaibilen

Alle parkavgifter

Flybilletter Nairobi - Malindi

7 netter på Sandies Tropical Village Deluxe Room (delt dobbeltrom)

All inclusive på Sandies Tropical Village 

All transfer i program 

 

PRISEN INKLUDERER IKKE:

Drikkevarer (inkludert på Sandies Tropical Village)

Måltider som ikke er nevnt i dag til dag programmet

Avbestillings- og reiseforsikring

Alternativ transport med fly til/fra Masai Mara

Tilleggsaktiviteter

Tips til safariguide/sjåfør, 5 USD per dag, fra hver av dere

Visum ved innreise 50 USD per person

Utgifter av personlig karakter

Fly fra andre byer i Norge med SAS + 1500,- pr person

Samme tur
 • familiesafari-zanzibar

  13
  Dager

  KLASSISK SAFARI I TANZANIA

  Vil du ta familien med på et safarieventyr kombinert med standferie på eksotiske Zanzibar? Her får du oppleve tre forskjellige nasjonalparker i en og samme tur! 

  Les mer

 • de-fem-store-zanzibar

  13
  Dager

  BIG FIVE SAFARI I TANZANIA

  Drømmer du om å oppleve to av de mest kjente nasjonalparkene i verden? Her er det store sjanser for å se de fem store. Her er en spennende safari kombinert med et luksushotell...

  Les mer

 • familiesafari-kenya

  14
  Dager

  KLASSISK SAFARI I KENYA

  En fantastisk safari i en verdensberømt nasjonalpark kombinert med late dager på kritthvite strender i Indiahavet. Kan noe bli bedre? 

  Les mer