» NORTHERN CIRCUIT

NORTHERN CIRCUIT

 • Overblikk
 • Praktisk info
Dette er en av de minst brukte rutene som gir deg mulighet å "gå alene" og virkelig oppleve fjellet. Northern Circuit – ruten gir svært god akklimatisering. Ruten starter etter Machame ruten, 3. dag forlater den Machame ruten og går egen rute, rundt nordsiden av fjellet

Dag 1: Ankomst Kilimanjaro Int. Airport
Vel fremme på Kilimanjaro Internasjonale flyplass blir dere ønsket velkommen av vår lokale representant og kjørt til deres hotell. 

Overnatting:Uhuru Hotel
Oppgraderingsmulighet: Weru Weru River Lodge***

Dag 2: Første morgen i Afrika
Etter en god frokost kan dere nyte formiddagen ved bassengkanten med utsikt mot mektige Kilimanjaro. Sjefsguiden vil komme til hotellet og møte dere rundt kl 11. Dere vil da gå igjennom turen og programmet i fellesskap. Denne dagen kan også benyttes til utflukt der dere går rundt i landsbyen og ser på dagliglivet, besøker et fossefall for å bade eller å utforske Moshi. Dette kan vi hjelpe dere med å planlegge. 

Overnatting: Uhuru Hotel
Måltider: Frokost 
Oppgraderingsmulighet:
Weru Weru River Lodge***

Dag 3: Moshi - Machame Gate - Machame Camp

Etter frokost kjører dere til Machame Gate der turen starter mot toppen av Mt. Kilimanjaro. Dagen starter i regnskogen og dere kan bevege dere i lette klær. Dere får lunsjbokser med dere som dere spiser underveis. Det er store sjanser for å se forskjellige typer aper langs stien. Vel fremme i Machame Camp vil dere få utdelt telt. På ettermiddagen blir det en kort akklimatiseringstur opp i høyden. 
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 4: Machame Camp - Shira Camp
Dere forlater fjellregnskogen, og går inn i busklandskap, lyngområder og åpne områder. Litt over halvveis inn i dagens etappe, blir det lunsj. Før dette er det noen kraftige motbakker som tar en del krefter. Dere krysser en dal før dere kommer fram til Shira Camp på ca. 3900 m.o.h. Det er mulig at shortsene kan brukes denne dagen, men det blir i alle fall behov for å skifte til varmere klær når dere er framme ved campen.
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 5: Shira Camp - Moir Hut
Sand og blokklandskap dominerer. Dere legger turen innom Lava Tower et vulkanrør på ca 70 meter som dominerer landskapsbilder. Der er nå på 4630 m.o.h, her spiser dere lunsj før turen går videre. Passeringen ved Lava Tower er en prøve på hvordan dere behersker høyden og viktig for akklimatiseringen i og med at dere herifra går nedover for å overnatte. Selv om litt ubehag har meldt seg, er sjansen for at den/de neste dagene blir uten ubehag.
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 6: Moir Hut - Pofu Camp
Dagens etappe er ca. 12 km i lett terreng, selv om starten er en bratt stigning før dere passere dagen høyeste punkt på ca. 4500 m.o.h. Vider går det slakt nedover med flott utsikt innover i Kenya med Amboseli nasjonalpark. I dette området er det av og til mulig å se dyr på avstand. Bøffel og eland antiloper som vandrer fra Amboseli på søk etter nye beiteområder. I denne høyde innser de at de fant ikke det de søkte og vandrer tilbake til lavereliggende områder. Pofu betyr eland på Swahili. Denne dagen er også en fin akklimatiseringsdag i og med at der har vær oppe på 4500 m.o.h før dere går nedover for å overnatte.
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 7: Pofu Camp - Third Caves Camp
Småkupert etappe med mye variasjon og fin utsikt med muligheter for å se dyr vandrende fra Amboseli på søk etter nye beiteområder områder. Vegetasjonen domineres av evighetsblomst, lobelia, lyng og kjempesvineblom. Lobelia opp mot 1,5 meter med dyp blå farge og kjempesvineblom opp til 6 meter, vakkert og spesielt.    
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 8: Third Caves Camp - School Hut
All vegetasjon forsvinner gradvis, sand og blokkmark overtar. Det er naturlig og forståelig at vegetasjonen ikke har overlevelsesmuligheter her opp, frost hver natt hindrer all vegetasjon i å formere seg. Et annet sjelden fenomen er vindavsatt sandstein, sandstein avsatt vanligvis i vann. Dere hører den karakteristiske glass klirrende lyden fra sandsteinene når de slår borti hverandre og når der tråkker på dem. Der kommer til campen tidlig på dagen og får god tid til å slappe av og forberede toppstøtet.
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 9: School Hut - Uhuru Peak - Mweka Camp
Dere starter ca. kl. 23:00 for å nå kraterkanten, Gilmans Point 5712 m.o.h, samtidig som sola renner. Fra Gilmans Point  til toppen av Kilimanjaro, Uhuru Peak er det ca. to timers vandring. Når dere når toppen er slitet er glemt, kanskje en tåre triller nedover kinnet. Du er stolt over det du har gjort, en fantastisk prestasjon. Du nyter utsikten og de flotte brefallene. Etter fotoseanser begynner turen nedover. Etter fotoseansen starter dere på turen nedover til Mweka Camp. Dere passerer Barafu Camp på tur ned, her blir det et godt måltid og avslapping før dere fortsetter. Dagen etappe er lang, men det går utrolig bra, dere "får" krefter etterhvert som høyden avtar. 
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 10: Mweka Camp – Moshi
Dere går videre nedover, gjennom regnskogen med flotte trær og kanskje noe colobusaper eller blåape hopper i trekronene. Ved ankomst Gaten blir dere skrevet inn i loggen, for senere å motta velfortjent diplom. Når dere ankommer hotellet blir det deilig med vask, bad og mat, dette er livet. 

Overnatting: Uhuru Hotel
Måltider: Frokost og middag
Oppgraderingsmulighet:
Weru Weru River Lodge***

Dag 11: Hjemreise, safari eller Det indiske hav
Etter flotte dager på Kilimanjaro vil vi gi deg mulighet til å forlenge oppholdet med safari og/eller badeferie ved Det indiske hav. Ta kontakt for en skreddersydd tur.
Ved hjemreise blir du kjørt til flyplassen 3 timer før avgang.

REISEGARANTIFONDET
Ekspedisjonsreiser AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen gjør at du er sikret pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.

Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

FLYREISE
informasjon om flyreisen:

Internasjonale flybilletter er ikke inkludert i prisen for landprogram. Dette innebærer at dere kan bestille flybilletter selv. Er det ønskelig at Ekspedisjonsreiser booker deres flybilletter vil vi først gjøre en uforpliktet reservasjon av flyreisen. Reservasjonen med reiserute og navn blir tilsendt dere for gjennomgang. Kunden er selv ansvarlig for å kontrollere at navnene er korrekt skrevet i henhold til passet. Når kunden bekrefter at billettene stemmer i henhold til navn og reiserute vil vi utstede billettene og sende ut gyldige reisedokument. Du vil få tilsendt elektroniske billetter som du skriver ut og tar med på reisen.

Ankomstflyplass: Kilimanjaro International Airport (JRO)
Hjemeiseflyplass: Kilimanjaro International Airport (JRO)

BETALING AV REISEN
Når vi mottar din bestilling vil vi sende ut booking bekreftelse. Sammen med booking bekreftelsen sendes depositumsfaktura på 3.000,- per person. Bestiller kunden flybilletter gjennom Ekspedisjonsreiser AS vil kostnaden for flybilletter faktureres på samme faktura som depositumet. Beløpet forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.

Restbeløpet blir fakturert 90 dager før avreise og forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.

Bestilles reisen 90 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden med forfall innen 14 dager og sendt sammen med booking bekreftelsen.

PASS
Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

VAKSINASJONER OG REISERÅD
Kontakt ditt lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner.
Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.
For mer informasjon om hvilke vaksiner det anbefales av Folkehelseinstituttet.
Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.

REISEFORSIKRING
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Dersom du skal oppholde deg på høyder over 4000 moh må du sjekke om din forsikring er dekkende.

Ta med deg forsikringsbevis på reisen.

VALUTA
Vi anbefaler at du tar med deg 2-300 amerikanske dollar. Visum kjøpes ved ankomst eller ved passering over grenseovergang og må betales i amerikanske dollar. Ta gjerne med små sedler som 1, 5, 10 USD, disse er greie å bruke til tips.

Lokal valuta kan tas ut i minibank i byene, på landsbygda er det være vanskelig å ta ut lokal valuta.

REISEREGISTRERING
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem.  Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner.

Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

BAGASJE PÅ FLY
Internasjonale flyvninger

Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Innenriksflyvninger

Skal man fly innenriks småfly i Tanzania må man pakke i myk bag, duffel bag. Store kofferter kan være vanskelig å få med seg i småfly.

Vanligvis gjelder 15 kg inkl. håndbagasje på innenriksflyginger i Tanzania.

VISUM
Ekspedisjonsreiser anbefaler at visum kjøpes ved ankomst Tanzania eller ved grensepassering. Kostnad for visum er 50 US$ (per 01. januar 2016) Visum kan ikke betales med VISA eller Mastercard, visum MÅ KJØPES KONTANT i amerikanske dollar. Kunden er selv ansvarlig med å gjøre seg kjent med landets visumregler og visumkostnader før avreise.

Det er mulig å søke om visum før avreise. Kontakt den tanzanianske ambassaden til Norge i Stockholm for mer informasjon.

SIKKERHET
Ekspedisjonsreiser, samarbeidspartnere og våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Ekspedisjonsreiser AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå.

Dere besøker land med en fremmed kultur, som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til et land i Afrika innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden.

Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Ekspeidsjonsreiser AS har fått anledning til å informere deg som reisende

MAT OG DRIKKE
De dagene dere er på safari inngår alltid frokost, lunsj og middag. Maten på overnattingsstedene holder en høy standard, likevel er det greit å ta forholdsregler. Maten vi spiser lokalt er godt kokt og eller stekt, og dermed trygg å spise. Vask hendene før måltidene.

Drikkevann kokes eller kjøpes på flaske.

De fleste overnattingssteder er det vanlig å servere buffet måltider. Buffeene pleier å inneholde både glutenfrie og vegetariske alternativer.

Har du behov for spesiell diett under ditt opphold ber vi deg opplyse om dette ved bestilling.
Alle drikkevarer betales av kunden direkte på plassen om ikke annet er avtalt.

TIPS
Tips er endel av kulturen i Tanzania. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere forlater han på flyplassen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort.

De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet.

SPRÅK
Det offisielle språket i Tanzania er swahili. På hoteller og turistattraksjoner er det engelsk som blir brukt. Det finnes totalt over 100 stammespråk i Tanzania.

KLIMA
Klimaet kan grovt deles inn i 3 soner.

Langs kysten, øyene utenfor og området rundt de store innsjøene, er det varmt og fuktig tropisk klima; ofte med luftfuktighet opp mot 90 %.

På høyslettene er det temperert klima, med temperaturer ned mot 15 grader om natten og enda lavere jo høyere over havet du kommer. På toppen av Kilimanjaro kan temperaturen komme ned mot 10 til 15 minusgrader.

Lavereliggende sletteområder i innlandet har varmt og tørt klima. Varmeste tiden er november til mars med variasjoner fra ca. 25 til 35 grader. Det er to regntider i Tanzania; en kort regntid i perioden fra november til januar og en lang regntid som starter i april og varer ut mai/juni. I den korte regntiden er det mer sporadiske nedbørsmengder, bare korte byger, mens det kommer store nedbørsmengder kombinert med tordenvær i den lange regntiden, mest regn i april.

Rundt Kilimanjaro kan det komme noen byger uavhengig av regntiden, det er fjellet som bidrar til dette.

ELEKTRISITET
De fleste lodger og camper er ikke tilknyttet det vanlige el nettet, de benytter seg da av solcelle og generatorstrøm. Generatorene brukes ofte kun noen timer på morgenen og på kvelden, dette innebærer at det kan finnes begrenset tid til å lade mobiler og kameraer.

Strømspenning er 220 Volt, med 3-pins stikkontakter. Det kan være en del spenningsvariasjoner og til tider strømbrudd.

De stedene det ikke er lademuligheter på rommet/teltet vil det i de fleste tilfeller være mulighet for å lade i resepsjonen.

Flere av våre biler har stikkontakt og lademuligheter mens man er ute og kjører.

MOBILDEKNING
GSM-dekningen i Tanzania er relativt god.  De fleste nasjonalparkene har bra dekning – og det samme gjelder Zanzibar.   Det kan dog være enkelte ”lommer” uten dekning.

INNFØRSELSBESTEMMELSER TIL NORGE
Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no.

DEN NORSKE AMBASSADE
Den norske ambassaden i Tanzania ligger i landets kommersielle hovedstad, Dar es Salaam. Ambassaden ligger i byens sentrum, i krysset mellom Mirambo Street og Garden Avenue.

Ambassadens åpningstider:
Mandag - fredag (kl. 08:00 - 14:45)

Visa-seksjonens åpningstider:
Mandag - torsdag (kl. 10:00 - 12:00)

Postadresse:
Royal Norwegian Embassy
P.O. Box 2646
Dar es Salaam
TANZANIA

Ambassadør: Hanne-Marie Kaarstad

Ambassadens kontaktinformasjon:

Telefon: +255 22 2163100 eller +47 23 95 56 00

PRIS FRA

Ønsker du pris på denne reisen? send oss en uforpliktende forespørsel idag! 

PRIS INKLUDERER

Private engelsktalende hovedguide og hjelpeguider

Private bærere og kokk på Kilimanjaro

Overnatting som beskrevet i program

8 dagers bestigning

7 netter i gode fjelltelt på Kilimanjaro

Måltider som beskrevet i program

Drikke til mat på Kilimanjaro; vann, kaffe, te og sjokoladedrikke

Rikelig med kokt drikkevann på Kilimanjaro

Alle tillatelser og parkavgifter

Medlemskap i AMREF Flying Doctors

24 timers vakttelefon

All transfer i Tanzania

Samme tur
 • kultur-safari-zanzibar

  15
  Dager

  KULTUR, SAFARI & ZANZIBAR

  Opplev det beste av Tanzania i en og samme tur! Her får du et innblikk i kulturen, en fantastisk safari i to av verdens mest kjente nasjonalparker og en avslappet avslutning på vakre...

  Les mer

 • safari-amboseli

  12
  Dager

  AMBOSELI - SAFARI I SKYGGEN AV KILIMANJARO

  Opplev et fantastisk dyreliv på savannen i Kenya med utsikt mot Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro. Her får du opplevelser som vi vare livet ut! 

  Les mer

 • familiesafari-zanzibar

  13
  Dager

  FAMILIESAFARI I TANZANIA & ZANZIBAR

  Vil du ta familien med på et safarieventyr kombinert med standferie på eksotiske Zanzibar? Her får du oppleve tre forskjellige nasjonalparker i en og samme tur! 

  Les mer

 • masaimara-zanzibar

  13
  Dager

  MASAI MARA & ZANZIBAR

  Opplev en av verdens mest kjente nasjonalparker kombinert med strandparadiset Zanzibar. Vil du oppleve en uforglemmelig safari som du aldri vil glemme er dette turen for deg!

  Les mer

 • de-fem-store-zanzibar

  13
  Dager

  FAVORITT - DE FEM STORE & ZANZIBAR

  Drømmer du om å oppleve to av de mest kjente nasjonalparkene i verden? Her er det store sjanser for å se de fem store. Her er en spennende safari kombinert med et luksushotell...

  Les mer

 • familiesafari-kenya

  14
  Dager

  BESTSELGER - FAMILIESAFARI I KENYA

  En fantastisk safari i en verdensberømt nasjonalpark kombinert med late dager på kritthvite strender i Indiahavet. Kan noe bli bedre? 

  Les mer