» RONGAI

RONGAI

 • Overblikk
 • Praktisk info
 • Pakkeliste
Rongai-ruten starter på grensen til Kenya i nord. Her har du Kibo i sikte allerede etter dag en. Her er det også relativt få turister sammenlignet med Machame og Marangu. 

Dag 1: Ankomst Kilimanjaro 
Dere blir møtt på Kilimanjaro internasjonale flyplass av en av en hyggelig representant fra vår lokale samarbeidspartner. Dere blir kjørt til hotellet for overnatting.

Overnatting: Uhuru Hotel
Oppgraderingsmulighet: Weru Weru river lodge***


Dag 2: Fridag i Moshi
Dette er en viktig dag i forhold til om bagasjen av en eller annen grunn ikke kom med på samme fly som deg. Dette er også en dag som gir dere muligheten til å hente dere inn etter reisen. Kl 11:00 kommer sjefsguidene og møter dere på hotellet for en gjennomgang av programmet og hva som kommer til å skje de neste dagene. Ettermiddagen og kvelden er fri til egen disponering.

Overnatting: Uhuru Hotel
Måltider: Frokost 
Overnatting:
Weru Weru River Lodge***


Dag 3: Første dag på fjellet
Etter en tidlig frokost kjører dere rundt fjellet til Rongai Gate som starter i nord. Her møter dere hele teamet som skal hjelpe dere å bestige denne Afrikanske kjempen. Dagsetappen starter i rolig tempo og går igjennom jungel og skog. Her er det store sjanser for å se apekatter langs stien. Etter lunsj gjenstår det kun en liten etappe til første camp som ligger på 2620moh. Akklimatiseringstur på ettermiddagen.
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag.
Dagens etappe: 6,5 km, ca. 5 timer, fra 1950moh – 2620moh


Dag 4: Fra Rongai First Cave til Kikilewa Cave
Denne dagen åpner landskapet seg etter hvert som dere går. Dere går mot Kibotoppen helt til Rongai Second cave. Her skal dere spise lunch for så å gå siste etappe mot Mawenzi. Dette er en lang dagsetappe og en kan føle at en er kommet opp i høyden. Vel fremme i camp får dere servert popcorn i matteltet mens dere venter på middag. Ettermiddagen blir brukt til å samle krefter for neste dag.
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag.
Dagens etappe: 12 km, 6-8 timer, fra 2620moh – 3600moh


Dag 5: Fra Kikilewa Cave til Mawenzi Tarn
Dagesetappen er ikke lang, men den går oppover hele veien. Nå går dere i et åpnet landskap og har god utsikt hele veien. Dere er når campen til lunsj. Dette er en av de fineste campene på Kilimanjaro. Dere går en kort akklimatiseringstur på ettermiddagen for å forberede kroppen på neste dag.
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag.
Dagens etappe: 4km, 4-5 timer, fra 3600moh – 4300moh


Dag 6: Fra Mot Kibo hut
Endelig går dere mot målet igjen. Nå skal dere krysse ‘’saddelen’’ som er en ørkenslette. Her er det ofte mye vind men utsikten er god. Dere vil passere et flyvrak som ligger ved siden av stien ca. halvveis. Selv om det føles flatt er det viktig å gå sakte.
Dere klargjør utstyret for toppstøtet på ettermiddagen. Dere får servert middag tidlig slik at dere kan få noen timer søvn før dere blir vekket kl 22:00.
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag.
Dagens etappe: 9 km, ca.6-7 timer, fra 4300moh – 4700moh


Dag 7: Mot toppen!
Dere blir vekket kl 22:00. Dere kler på dere og klargjør sekken for nattens topptur. I matteltet får dere vann, varm drikke og snacks. Dere starter rolig og går i rekke i veldig sakte tempo. Sikksakk går det oppover helt til dere ser en rødglødende himmel i horisonten. Dere vet nå at dere nærmer dere kraterkanten og soloppgangen vil gi dere den energien og motivasjonen dere trenger for å ta den siste sjarmøretappen mot Uhuru Peak! Fra Gilmanspoint er det ca. 2 timer til toppunktet. Når dere er fremme med det kjente skiltet kan dere endelig slippe jubelen løs og nyte et øyeblikk av mestring. Dette er en fantastisk prestasjon dere kan være stolt over. Etter at alle har tatt bilder går turen nedover. På Kibo huts venter en velfortjent lunsj før turen går helt ned til Horombo huts på 3720moh.
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag.
Dagens etappe: 20,5 km, 13-15 timer, fra 4700moh – 5895moh – 3720moh

Dag 8: Til hotellet
Fra Horombo huts går resten av turen nedover. Når dere ankommer Madeira huts spiser dere lunsj før dere tar siste etappe ut til gaten!
På hotellet møter dere teamet deres og tar en fortjent avskjed med afrikans sang og dans og dere får diplomer på at dere har nådd målet deres. Nå venter en etterlengtet dusj og ettermiddagen blir brukt til å feire dere selv!

Overnatting: Uhuru Hotel
Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Oppgraderingsmulighet: Weru Weru River lodge***

Dag 10: Hjemreise eller videre på safari eller det indiske hav. 
Vi vil på det sterkeste anbefale deg å reise videre på en eventyrlig safari eller til kritthvite strender på Zanzibar når du først er i dette fantastiske landet i hjertet av Afrika. Spør oss om å skreddersy din drømmereise! 

 

REISEGARANTIFONDET
Ekspedisjonsreiser AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen gjør at du er sikret pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.

Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

FLYREISE
informasjon om flyreisen:

Internasjonale flybilletter er ikke inkludert i prisen for landprogram. Dette innebærer at dere kan bestille flybilletter selv. Er det ønskelig at Ekspedisjonsreiser booker deres flybilletter vil vi først gjøre en uforpliktet reservasjon av flyreisen. Reservasjonen med reiserute og navn blir tilsendt dere for gjennomgang. Kunden er selv ansvarlig for å kontrollere at navnene er korrekt skrevet i henhold til passet. Når kunden bekrefter at billettene stemmer i henhold til navn og reiserute vil vi utstede billettene og sende ut gyldige reisedokument. Du vil få tilsendt elektroniske billetter som du skriver ut og tar med på reisen.

 

Ankomstflyplass: Kilimanjaro International Airport (JRO)
Hjemeiseflyplass: Kilimanjaro International Airport (JRO)

BETALING AV REISEN
Når vi mottar din bestilling vil vi sende ut booking bekreftelse. Sammen med booking bekreftelsen sendes depositumsfaktura på 3.000,- per person. Bestiller kunden flybilletter gjennom Ekspedisjonsreiser AS vil kostnaden for flybilletter faktureres på samme faktura som depositumet. Beløpet forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.

Restbeløpet blir fakturert 90 dager før avreise og forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.

Bestilles reisen 90 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden med forfall innen 14 dager og sendt sammen med booking bekreftelsen.

PASS
Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

VAKSINASJONER OG REISERÅD
Kontakt ditt lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner.
Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.
For mer informasjon om hvilke vaksiner det anbefales av Folkehelseinstituttet.
Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.

 

REISEFORSIKRING
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Dersom du skal oppholde deg på høyder over 4000 moh må du sjekke om din forsikring er dekkende.

Ta med deg forsikringsbevis på reisen.

VALUTA
Vi anbefaler at du tar med deg 2-300 amerikanske dollar. Visum kjøpes ved ankomst eller ved passering over grenseovergang og må betales i amerikanske dollar. Ta gjerne med små sedler som 1, 5, 10 USD, disse er greie å bruke til tips.

Lokal valuta kan tas ut i minibank i byene, på landsbygda er det være vanskelig å ta ut lokal valuta.

REISEREGISTRERING
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem.  Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner.

Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

BAGASJE PÅ FLY

Internasjonale flyvninger

Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Innenriksflyvninger

Skal man fly innenriks småfly i Tanzania må man pakke i myk bag, duffel bag. Store kofferter kan være vanskelig å få med seg i småfly.

Vanligvis gjelder 15 kg inkl. håndbagasje på innenriksflyginger i Tanzania.

VISUM
Ekspedisjonsreiser anbefaler at visum kjøpes ved ankomst Tanzania eller ved grensepassering. Kostnad for visum er 50 US$ (per 01. januar 2016) Visum kan ikke betales med VISA eller Mastercard, visum MÅ KJØPES KONTANT i amerikanske dollar. Kunden er selv ansvarlig med å gjøre seg kjent med landets visumregler og visumkostnader før avreise.

Det er mulig å søke om visum før avreise. Kontakt den tanzanianske ambassaden til Norge i Stockholm for mer informasjon.

SIKKERHET
Ekspedisjonsreiser, samarbeidspartnere og våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Ekspedisjonsreiser AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå.

Dere besøker land med en fremmed kultur, som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til et land i Afrika innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden.

Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Ekspeidsjonsreiser AS har fått anledning til å informere deg som reisende

MAT OG DRIKKE
De dagene dere er på safari inngår alltid frokost, lunsj og middag. Maten på overnattingsstedene holder en høy standard, likevel er det greit å ta forholdsregler. Maten vi spiser lokalt er godt kokt og eller stekt, og dermed trygg å spise. Vask hendene før måltidene.

Drikkevann kokes eller kjøpes på flaske.

De fleste overnattingssteder er det vanlig å servere buffet måltider. Buffeene pleier å inneholde både glutenfrie og vegetariske alternativer.

Har du behov for spesiell diett under ditt opphold ber vi deg opplyse om dette ved bestilling.
Alle drikkevarer betales av kunden direkte på plassen om ikke annet er avtalt.

TIPS
Tips er endel av kulturen i Tanzania. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere forlater han på flyplassen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort.

De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet.

SPRÅK
Det offisielle språket i Tanzania er swahili. På hoteller og turistattraksjoner er det engelsk som blir brukt. Det finnes totalt over 100 stammespråk i Tanzania.

KLIMA
Klimaet kan grovt deles inn i 3 soner.

Langs kysten, øyene utenfor og området rundt de store innsjøene, er det varmt og fuktig tropisk klima; ofte med luftfuktighet opp mot 90 %.

På høyslettene er det temperert klima, med temperaturer ned mot 15 grader om natten og enda lavere jo høyere over havet du kommer. På toppen av Kilimanjaro kan temperaturen komme ned mot 10 til 15 minusgrader.

Lavereliggende sletteområder i innlandet har varmt og tørt klima. Varmeste tiden er november til mars med variasjoner fra ca. 25 til 35 grader. Det er to regntider i Tanzania; en kort regntid i perioden fra november til januar og en lang regntid som starter i april og varer ut mai/juni. I den korte regntiden er det mer sporadiske nedbørsmengder, bare korte byger, mens det kommer store nedbørsmengder kombinert med tordenvær i den lange regntiden, mest regn i april.

Rundt Kilimanjaro kan det komme noen byger uavhengig av regntiden, det er fjellet som bidrar til dette.

ELEKTRISITET
De fleste lodger og camper er ikke tilknyttet det vanlige el nettet, de benytter seg da av solcelle og generatorstrøm. Generatorene brukes ofte kun noen timer på morgenen og på kvelden, dette innebærer at det kan finnes begrenset tid til å lade mobiler og kameraer.

Strømspenning er 220 Volt, med 3-pins stikkontakter. Det kan være en del spenningsvariasjoner og til tider strømbrudd.

De stedene det ikke er lademuligheter på rommet/teltet vil det i de fleste tilfeller være mulighet for å lade i resepsjonen.

Flere av våre biler har stikkontakt og lademuligheter mens man er ute og kjører.

MOBILDEKNING
GSM-dekningen i Tanzania er relativt god.  De fleste nasjonalparkene har bra dekning – og det samme gjelder Zanzibar.   Det kan dog være enkelte ”lommer” uten dekning.

INNFØRSELSBESTEMMELSER TIL NORGE
Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no.

DEN NORSKE AMBASSADE
Den norske ambassaden i Tanzania ligger i landets kommersielle hovedstad, Dar es Salaam. Ambassaden ligger i byens sentrum, i krysset mellom Mirambo Street og Garden Avenue.

Ambassadens åpningstider:
Mandag - fredag (kl. 08:00 - 14:45)

Visa-seksjonens åpningstider:
Mandag - torsdag (kl. 10:00 - 12:00)

Postadresse:
Royal Norwegian Embassy
P.O. Box 2646
Dar es Salaam
TANZANIA

Ambassadør: Hanne-Marie Kaarstad

Ambassadens kontaktinformasjon:

Telefon: +255 22 2163100 eller +47 23 95 56 00

BEKLEDNING

Undertøy                         
Tilstrekkelig til eget bruk, det er ikke mulighet for å vaske klær underveis.      

Sokker                              
3 par vanlige sokker

Ullundertøy                    
2 sett med over -og underdel         

Ullsokker                         
1 par tynne, 1 par tykke                                  

T skjorte                           
2 stk. Til de første og siste dagene kan du få bruk for disse, det er varmere i lavlandet

Skjorte/tynn genser       
Til de første og siste dagene kan du få bruk for denne, det er varmere i lavlandet

Shorts                                
Til de første og siste dagene kan du få bruk for denne, det er varmere i lavlandet

Caps eller solhatt            
Solen er sterk oppover i fjellet, til beskyttelse for hodet og pannen

Ledig turbukse                 
Brukes gjerne de første dagene i passende temperaturer

Fleecejakke                      
Lett å bære med seg i dagstursekken dersom det skulle bli kjølig under dagsetappen

Ullgenser                           
God å ha til kjølige morgener og kvelder i fjellet         

Skalljakke                         
Vind -og vanntett jakke, gjerne med ventilasjonsfunksjon og bør ha hette. Gore tex, Dermizaks eller tilsvarende

Skallbukse                        
Vind -og vanntett jakke, gjerne med ventilasjonsfunksjon. Gore tex, Dermizaks eller tilsvarende

Dunjakke                          
Tjukk jakke av dun med hette, denne kan være god å pakke seg inn i ved de kjøligste etappene på turen.

Lue                                     
Dersom du ikke har jakkene med hette bør luen din være vind -og vanntett.

Hals                             
Hals blir brukt til å holde varmen, men og til dels til å puste gjennom på steder langs trekkingruten der det finnes støv i luften fra stier med sand og grus. Til toppnatten bør du ha en tjukk i fleece eller ull

Vanter                         
Kjekt å ha et tynt lag på hendene der det er varmt med hansker eller votter, men kjølig uten

Hansker                      
Brukes som varmt lag på hendene når det er praktisk å kunne bevege fingrene, til fordel for votter

Votter                          
Trykke votter til de kalde opplevelsene på turen, bør være vannavstøtende

Crocs eller slippers    
Slike sko lett tilgjengelig er himmelsk, for det blir mye av/på med sko når du bor i telt. Kjekt ved korte turer som til matteltet, til toalettene o.l. De brukes mer enn man skulle tro, ta med

Joggesko                     
Joggesko er raskere å ta på seg og lettere å gå med enn fjellstøvler. Brukes på store deler av turen, så lenge det er varmt og tørt

Fjellstøvler                  
Disse er nødvendige ved kalde og våte partier i trekkingruten, og gir bedre støtte til fot og ankel i ulendt terreng

UTSTYR:

Stor bag eller ryggsekk          
Vi anbefaler duffelbag på 90 - 120 L som er vanntett. 

Dagstursekk                          
Tursekk (35- 45 Liter) med regntrekk. Beregn plass til 3 Liter drikke, skalljakke, varm genser og diverse du ønsker å ha med (kamera, toalettpapir o.l.)

Regnponcho                            
Nedbøren kan komme fort, praktisk med regnponcho til å trekke over kropp og dagstursekk

Gamasjer                                
Anvendes i partier langs trekkingruten der det er lurt å beskytte fjellstøvlene og glippen mellom bukse og sko for snø eller gjørme

Staver                                       
Disse bør være med teleskopfunksjon, slik at de lett kan trekkes sammen og legges i baggen eller dagstursekken

Sovepose                                 
Temperaturene på trekkingturen vil bli lavere jo høyere, velg en god sovepose som er komfortabel opp mot -15 minusgrader

Liggeunderlag
Anbefaler oppblåsbart liggeunderlag, da dette isolerer best mot kulden og gir god komfort ved hardt underlag

Pute                                          
Liker du å sove med hodet hevet, ta med oppblåsbar turpute, eller et vanlig  putetrekk du kan fylle med myke klesplagg fra baggen din

Hodetelefoner                     
Det kan være kjekt med lydbok eller musikk på flyreisene, om kvelden i teltet eller på dagsetappene

Hodelykt                                
Praktisk slik at du har hendene frie. Ta med ekstra batterier    

Kamera                                  
Ta med tilstrekkelig minnebrikker og husk lader

Termos                                   
1 Liter minimum

Camelback                             
Denne er ikke noe du nødvendigvis må ha, men den vil gjøre det enklere å få i seg tilstrekkelig med væske ofte. Anbefales

Drikkeflaske                           
2 stk 1 Liters drikkeflasker. Bør ha stor åpning ved avskrudd lokk og form for hank slik at de kan festets lett tilgjengelig på dagstursekken. Typen Nalgene er å anbefale her            

Snacks                                     
I høyden er vi nødt til å drikke mye, det kan være lurt å ha med energidrikk -eller istepulver for å bedre smaken av kokt fjellvann. Det er ikke uvanlig å miste matlysten på flere tusen meters høyde, ta med en kjekspakke eller lignende du tenker er godt i disse tilfellene                              

Solbriller                                
Solen er sterk i lavlandet og enda sterkere oppover i fjellet. Noen kan ofte få hodeverk og bli lysømfintlig i høyden, da er solbriller ekstra godt å ha

Solkrem                               
I høyden trengs skikkelig forebygging, minimum faktor 30. Det anbefales i tillegg stift til nesen og lepper med høyere faktor, da disse er spesielt utsatt.    

Toalettpapir                      
Ikke alle steder er dette tilgjengelig til enhver tid, ha alltid med i dagstursekk

Toalettsaker
I tillegg til personlige hygieneartikler anbefaler det våtservietter antiback.  Kjekt å anvende før måltider eller etter toalettbesøk. Det er tilgang på håndvask, men den er begrenset

Badetøy
Det er varmt klima i lavlandet, verdt å ta seg en dukkert i hotellets badebasseng før og etter trekkingturen

Adapter     
Adapter til lokale stikkontakter trengs ofte, ta med dette for sikkerhetsskyld

Vanntette pakkposer
Lurt å pakke ting i både duffelbag og dagstursekk i slike, for å sikre det fra å bli vått

Reisedokumenter            
Flybilletter, pass, vaksinasjonskort og forsikringsbevis. Lurt å ta kopi av dette

Penger                               
Normalt regner man å ta ut 250 US dollar til visum og tips. Ut over dette er det lurt å ha med lommepenger til eget bruk, utover det som er inkludert i prisen                

Medisiner                        
Husk tilstrekkelig med personlige medisiner for hele reiseperioden. Det er lurt å være forberedt til tur, ta gjerne med ibux/paracet, fordøyelsesregulerende, nesespray for tett nese, plaster og compeed gnagsårplaster

Vaksiner                           
Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor i god tid før avreise. En oversikt over slike kontorer finner du på nettsiden
www.vaksine1.no                        

 

PRIS FRA

Ønsker du pris på denne turen? Send oss en forespørsel idag!

PRIS INKLUDERER

Private engelsktalende hovedguide og hjelpeguider

Private bærere og kokk på Kilimanjaro

Overnatting som beskrevet i program

6 dagers bestigning

5 netter i gode tremanns fjelltelt på Kilimanjaro

Måltider som beskrevet i program

Drikke til mat på Kilimanjaro

Rikelig med kokt drikkevann på Kilimanjaro

Alle tillatelser og parkavgifter

Medlemskap i AMREF Flying Doctors

24 timers vakttelefon

All transfer i Tanzania

Samme tur
 • kilimanjaro

  10
  Dager

  KILIMANJARO - KUN FJELLET

  Det er få ting som slår følelsen av å nå toppen av Afrikas høyeste fjell. Turen gir deg opplevelser du vil huske resten av livet. Er dette ditt neste...

  Les mer

 • kilimanjaro-tarangire

  13
  Dager

  KILIMANJARO & SAFARI

  Kilimanjaro og Tarangire en sammen en unik opplevelse som gir innblikk i noe av det beste Tanzania byr på! Velg din avreisedato og bestill din neste drømmereise! 

  Les mer

 • kilimanjaro-zanzibar

  14
  Dager

  KILIMANJARO & ZANZIBAR

  Har fått navnet "Whisky" rute fordi den oppfattes som «tøffere» en sin lillebror Marangu–ruten.  Machame er en av de eldre klassiske rutene med...

  Les mer

 • machame-tarangire-zanzibar

  17
  Dager

  KILIMANJARO, SAFARI & ZANZIBAR

  Bestig Afrikas høyeste fjell kombinert med en spennende safari i Tarangire nasjonalpark og avslappende dager på vakre Zanzibar!

  Les mer