» DEN STORE KENYAREISEN

DEN STORE KENYAREISEN

  • Overblikk
I denne pakken får du oppleve noe av det beste Kenya byr på. En spektakulær reise igjennom fire nasjonalparker. Overnatting på flotte lodger med egen privat engelsktalende guide/sjåfør. 

Dag 1: Ankomst Nairobi 
Deres reise starter fra flyplassen nærmest deres bosted. Vi vil finne beste og rimeligste reiserute som er tilgjengelig på ønsket avreisedato. Om dere har bestemte ønsker om flyselskaper eller billettyper dere ønsker å benytte, vil vi selvsagt ta hensyn til dette. 
Dere spiser et lett måltid på flyet før ankomst Jomo Kenyatta Int. Airport (NBO). Kjøp av visum (50 USD) er proforma før bagasjehenting og møte med deres safarisjåfør som også vil være deres private guide på deres safari. Sjåføren laster opp bagasjen i bilen og tar dere til Jacaranda Nairobi Hotel som ligger rundt 3 mil fra flyplassen.

Overnatting: Jacaranda Nairobi Hotel

Dag 2: Til Samburu
Etter tidlig frokost pakkes bilen og dere setter kursen nordover mot Samburu National Reserve. Dere passerer små landsbyer, store byer, passerer ananasplantasjer og ellers det fruktbare landskapet rundt Mount Kenya. Dere ankommer Samburu Sopa Lodge ved lunsjtider, dere sjekker inn, lunsjen nytes og dere er klare for deres første safariopplevelse.
Samburu Sopa Lodge ligger inne i Samburu National Reserve med panoramautsikt mot Samburus busklandskap og åser. Lodgens utforming reflekterer den arkitektriske arven fra lokalsamfunnene i området. Lodgen består av 15 hytter, hvorav hver hytte har 2 boenheter. Lodgen har basseng hvor man kan kjøle seg ned midt på dagen når sola er sterkest. Vannhullet like ved lodgen tiltrekker seg dyr på jakt etter vann. 

Om safari i Samburu National Reserve:
Som gjest hos Ekspedisjonsreiser har du privat safaribil og privat engelsktalende guide som står til deres disposisjon under hele safarien. Allerede i dag får dere en ettermiddagssafari ute på savannen hvor sjansen for å se løveflokker og elefantflokker er stor, ofte like i nærheten av campen. Parken er særlig kjent for grevys zebraer, somaliske sjiraffer, gerenuk antiloper og oryx antiloper.
Måltider:
Denne dagen inngår frokost, lunsj og middag
Overnatting:
Samburu Sopa Lodge

Dag 3: Safari i Samburu
Dere blir vekket klokken 06:00, kaffe og te blir servert kl. 06:15 og klokken 06:30 kjører dere ut på savannen på jakt etter nye og spennene safariopplevelser. Sjansen for å få oppleve en løvejakt er størst på morgenen før solen varmer for mye. Dere returnerer til lodgen for frokost og avslapping. Klokken 15:00 kjører dere ut på ettermiddagssafari. 

Måltider: Denne dagen inngår frokost, lunsj og middag
Overnatting:
Samburu Sopa Lodge

Dag 4: Safari Ol Pejeta nasjonalpark 
Etter tidlig frokost pakkes bilen og dere setter kursen mot Ol Pejeta Conservancy. Dere får igjen nyte synet av Kenyas høyeste fjell, Mount Kenya som strekker seg 5199 moh. Dere ankommer vakre Sweetwater Serena Camp ved lunsjtider. Nyt lunsjen med utsikt mot et vannhull før dere kjører ut og opplever de unike safariopplevelsene Ol Pejeta bry på. 
Kjøretid Samburu - Ol Pejeta: 3 timer
Avstand: 140 km

Mer om Sweetwater Serena Camp 
Det som gjør denne campen unik er at den ligger på ekvator, den har et spennende vannhull i nærheten hvor neshorn, elefanter, gaseller, sjiraffer og andre dyr kommer og slukker tørsten. Flotte og innbydende canvastelt med utsikt mot vannhullet gjør at man kan drømme seg langt inn i Karen Blixens historie. Totalt er det 56 telt på campen. Flott fellesområde, stor hage og svømmebasseng er med på å skape gode rammer rundt deres safariopplevelse i Ol Pejeta Conservancy.

Om safari i Ol Pejeta Conservancy
Deres sjåfør tar dere med og gir dere fantastiske safariopplevelser som du sent vil glemme. Dere besøker i dag Sweetwater Chimpanzee Sanctuary, et oppholdssted for sjimpanser som beskyttes fra "det svarte markedet". Dere får også sett en av de få gjenlenvende eksemplarene av Northern White Rhino, det er i dag kun 3 gjenlevende neshorn av denne arten. Parken byr på "the big five" som er løve, leopard, neshorn, elefant og bøffel. Parken har også den største bestanden av Black Rhino i Øst Afrika. 

Måltider: Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert
Overnatting:
Serena Sweetwater camp

Dag 5: Safari i Lake Nakuru Nasjonalpark
Etter morgensafari og utsjekk pakker dere bilen og turen går videre til Lake Nakuru Nasjonalpark. Dere kjører gjennom Kenyas frodige høyland og ankommer Lake Nakuru Sopa Lodge ved lunsjtider. Nyt utsikten og kanskje et lite bad i bassenget før dere kjører ut på dagens ettermiddagssafari.
Kjøretid Ol Pejeta - Lake Nakuru: 4 timer
Avstand: 145 km

Mer om Lake Nakuru Sopa Lodge 
Lake Nakuru Sopa Lodge er en mellomstor lodge med 60 store rom, alle med store bad samt individuelle balkonger slik at gjesten kan nyte den fantastiske utsikten over innsjøen Nakuru og parken. Lodgen har basseng og gode fellesområder. 

Om safari i Lake Nakuru Nasjonalpark 
Lake Nakuru Nasjonalpark er en innsjø som ligger i Great Rift Valley. Parken har en spesiell status som såkalt helligdom og "en trygg havn" for neshorn som ble hardt rammet av krypskytere fra 1970 til 1980. I parken rundt innsjøen kan du få øye på sebra, antiloper, bøffel, bavianer, løver, leoparder og sjiraffer. Er man heldig får man se synet av løver, som her trives best i trærne for å komme unna den våte bakken. 

Måltider: Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert
Overnatting:
Lake Nakuru Sopa Lodge

Dag 6: Safari i Masai Mara
Dere tar farvel til Lake Nakuru og setter kursen mot den verdenskjente parken Masai Mara. på veien passerer dere alt fra små landsbyer til store sletter. Ankomst til Masai Mara Basecamp vil være ved lunsitder. Serengeti i Tanzania og Masai Mara i Kenya henger sammen og dyrene vandrer over landegrensene på jakt etter mat. Klokken 16:00 kjører dere ut på deres første safari i Masai Mara!
Kjøretid Lake Nakuru - Masai Mara: 6,5 timer
Avstand: 220 km

Mer om Masai Mara Basecamp
De romslige teltene er bygget på plattformer langs elven Talek River, som også utgjør den naturlige grensen til Masai Mara Nasjonalreservat. Teltene langs elven er bryr på komfort og privatliv, med en enestående utsikten til Masai Mara Nasjonalreservat. Masai Mara Basecamp har 12 dobbelttelt ved elven, inkludert ett familietelt, perfekt for familier som reiser med barn. Barack Obama bodde også på denne campen da han var på safari i Kenya. Masai Mara Basecamp er kjent for sitt engasjement for lokalmiljøet, men også for sin kvalitet. Campen er tildelt flere priser for sitt engasjement innen ansvarlig turisme. 

Om safari i Masai Mara Game Reserve
Masai Mara er et av Afrikas mest kjente naturområder. Landskapet preges i tillegg av duvende åser og kopjer. Kopjer er granittformasjoner, grunnfjell som stikker opp fra Savannen og gir landskapet et spesielt og vakkert preg. I månedene juni og juli foregår det et fantastisk skue når gnu og sebra vandrer fra Serengeti i sør til Masai Mara i nord, og fenomenet kalles "The great migrasjon". Dette omtales som verdens største dyrevandring med rundt 1,5 millioner gnu og 500.000 sebra som vandrer inn Masai Mara. I månedene september og oktober trekker dyrene seg tilbake igjen til Serengeti i Tanzania. Masai Mara har den største tettheten av pattedyr i verden når migrasjonen besøker slettene.

Måltider: Denne dagen inngår frokost, lunsj og middag
Overnatting:
Masai Mara Basecamp

Dag 7: Safari i Masai Mara
Etter en god frokost til afrikanske lyder, kanskje en brølende løve i det fjern - kjører dere ut på en heldagssafari i deres private safaribil i Masai Mara. Sjåføren pakker med lunsjen som dere senere spiser ute på savannen under et «ekte afrikatre» - akasie. Fordelen med privat safaribil er at dere slipper å dele bil med andre turister som ikke har samme behov og interesser som dere. Guidene/sjåførene våre har lang erfaring og kunnskap og «leser» derfor naturen på en unik måte. Dette er en unik kunnskap som dere vil dra nytte av når guiden tar dere med på stadig nye spennende opplevelser og unike dyreopplevelser. På ettermiddagen returnerer dere til Masai Mara Basecamp og spiser en god middag under stjernehimmelen. Ønsker dere en privat middag ute på savannen, en bushdinner, kan det arrangeres.

Måltider: Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert.
Overnatting:
Masai Mara Basecamp

Dag 8: Hjemreise
Dagen starter med morgensafari og soloppgang over Masai Maras endeløse sletter. Dere spiser frokost, pakker bilen og setter kursen mot Nairobi. Ved ankomst Nairobi spiser dere lunsj på Carnivore Restaurant. Afrikaeventyret er slutt for denne gang og dere tar farvel til landet som har gitt dere unike opplevelser og minner for livet.
Kjøretid Masai Mara - Nairobi: 6 timer
Avstand: 280 km
Måltider:
Denne dagen er frokost inkludert

PRIS FRA

Ønsker du pris på denne reisen? Send oss en uforpliktende forespørsel idag!

PRIS INKLUDERER

Engelsktalende guide/sjåfør 

Privat safaribil med safariluke i taket (minivan)

Safari i Samburu nasjonalreservat

2 netter ved Samburu Sopa Lodge

Safari i Ol Pajeta Conservancy

1 natt på Sweetwaters Serena

Safari i Lake Nakuru nasjonalpark 

1 natt ved Lake Nakuru Sopa Lodge

Safari i Masai Mara Game Reserve

2 netter ved Masai Mara Basecamp

Måltider som beskrevet i program

Drikkevann i safaribilen

Alle parkavgifter

All transfer i program

IKKE INKLUDERT

Drikkevarer

Måltider som ikke er nevnt i dag til dag programmet

Avbestillings- og reiseforsikring

Vaksinasjoner

Tilleggsaktiviteter

Tips til safariguide/sjåfør, 5 USD per dag, fra hver av dere

Visum ved innreise 50 USD per person

Utgifter av personlig karakter

Internasjonale flybilletter (Se forslag) 

Samme tur