» LUKSURIØS FJELLTUR I ATLASFJELLENE

LUKSURIØS FJELLTUR I ATLASFJELLENE

 • Overblikk
 • Praktisk info
Vil du oppleve de vakre Atlasfjellene på en litt mer luksuriøs måte? Her vandrer du med private guider i storslått natur - og dere bor samtidig på de beste overnattingsplassene.

Dag 1: Ankomst Marokko 
Ved ankomst blir dere møtt av en representant fra vår lokale partner i Marokko. Dere blir så kjørt i deres private bil til Riaden dere skal bo på i natt. 
Overnatting:
Riad Chergui

Om Marrakech: 
Ved foten av Atlasfjellene finner vi Marokkos største turistby. De spennende og trange markedene, maten og direkte flyvninger fra Oslo gjør Marrakech til en populær destinasjon blant nordmenn. 170 km vestover når man kysten - og to en snau time østover ligger et mekka for fjellglade turister. 

Dag 2: Første dag på fjelltur
Etter en god frokost på hotellet blir dere hentet av en sjåfør som skal kjøre dere til Ourika-dalen og videre til skisenteret. Her møter dere teamet deres av guider, kokk og muldyrførere. Før dere starter å gå utforsker dere naturen og området rundt skisenteret. Etter hvert som dere går vil dere passere et pass på 2900 moh som vil gi dere en fantastisk utsikt over Imnan-dalen og Atlasfjellkjeden. Fra passet går dere nedover til dere kommer til landsbyen Tachdirt hvor dere vil overnatte i en fin lodge. 
Måltider inkludert: Frokost og middag

Dag 3: Ny dag i fjellene
Dagen starter med god frokost og en briefing. Guiden vil fortelle om dagens rute og plan. Dere starter rolig og vil etter hvert gå over Tamatert passet på 2300moh. Herfra vil dere se landsbyene Imlil og At Mizan, så vel som det høyeste fjellet i Nord-Afrika, Jebel Toubkal på 4167 moh. Naturen er varierende og vil gi dere en flott utsikt hele veien. I natt skal dere tilbringe natten i det beste hotellet i Imlil. Turen i dag tar ca. 6-7 timer. 
Overnatting:
Kasbah Du Toubkal
Måltider: Frokost og lunsj

4: Utforske området rundt Imlil
Dere vil i dag følge en sti som fører dere til Shamgarouch. Underveis vil dere passere Aremd landsbyen og flott landskap. Kokken deres venter på dere langs elvebredden med en god lunsj før dere snur og går tilbake mot Imlil. 
Overnatting:
Kasbah Du Toubkal
Måltider: Frokost og lunsj

Dag 5: Til Azzden-dalen
Etter frokost på hotellet starter dere vandreturen mot Azzden-dalen. For å komme dit må dere passere vakre landsbyer, fargerike åser og Mzzik passet på 2500 moh. Underveis spiser dere lunsj på et flott sted med utsikt. 
Overnatting:
Toubkal Lodge
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 6: Ny dag i Atlasfjellene
En ny dag i fjellene venter dere. Etter en god natt og god frokost starter vandringen på nytt igjennom det vakre landskapet Atlasfjellene tilbyr. Målet i dag er landsbyen Ouirgan og turen tar rundt 6 timer. 
Overnatting:
Kasbah Shama eller Chez Momo
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 7: Tilbake til Marrakech 
Dette er siste dag i Atlasfjellene. Dere går en kort tur før dere tar farvel med teamet deres som har fulgt dere i nesten en uke. Dere kjører tilbake til Marrakech og sjekker inn på hotellet. Ettermiddagen er fri til egen disposisjon. 
Overnatting:
Riad Chergui
Måltider: Frokost 

Dag 8: Hjemreise
Dere har tiden frem til avreise fri til egen disposisjon. 3 timer før flyavgang blir dere hentet på hotellet. 

REISEGARANTIFONDET
Ekspedisjonsreiser AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen gjør at du er sikret pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.

Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

BETALING AV REISEN
Når vi mottar din bestilling vil vi sende ut booking bekreftelse. Sammen med booking bekreftelsen sendes depositumsfaktura på 3.000,- per person. Bestiller kunden flybilletter gjennom Ekspedisjonsreiser AS vil kostnaden for flybilletter faktureres på samme faktura som depositumet. Beløpet forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.

Restbeløpet blir fakturert 90 dager før avreise og forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.

Bestilles reisen 90 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden med forfall innen 14 dager og sendt sammen med booking bekreftelsen.

PASS
Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

VAKSINE OG REISERÅD
Kontakt ditt lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner.
Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.
For mer informasjon om hvilke vaksiner det anbefales av Folkehelseinstituttet.
Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.

REISEFORSIKRING
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Dersom du skal oppholde deg på høyder over 4000 moh må du sjekke om din forsikring er dekkende.

Ta med deg forsikringsbevis på reisen.

REISEREGISTRERING
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem.  Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner.

Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

BAGASJE PÅ FLY
Internasjonale flyvninger

Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

VISUM
For norske borgere som reiser til Marokko krever marokkanske myndigheter at passet er gyldig i tre måneder fra innreise. Reisende må også ta med i betraktning at flyvninger fra Marokko til Norge svært ofte medfører mellomlanding i Europa, hvor Schengen-landene kan ha andre regler for gyldighet av pass. Derfor anbefaler ambassaden at reisende har gyldig pass på minimum seks måneder ved innreise til Marokko, slik at ikke den reisende får problemer ved innreise i et Schengen-land på vei tilbake til Norge.

Norske borgere er ikke visumpliktige for innreise til Marokko, og kan oppholde seg maksimalt tre måneder i landet.

SIKKERHET
Ekspedisjonsreiser, samarbeidspartnere og våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Ekspedisjonsreiser AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå.

Dere besøker land med en fremmed kultur, som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til et land i Afrika innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden.

Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Ekspedisjonsreiser AS har fått anledning til å informere deg som reisende.

TIPS
Tips er endel av kulturen i Marokko. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere forlater han på flyplassen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort.

De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet.

MOBILDEKNING
GSM-dekningen i Marokko er relativt god.  De fleste byene har bra dekning – og det samme gjelder i fjellet.   Det kan dog være enkelte ”lommer” uten dekning.

INNFØRESELSBESTEMMELSER TIL NORGE
Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no.

VIKTIGE NUMMER
Skulle en alvorlig situasjon oppstå, konsulter ambassadens krise- og evakueringsplan for mer informasjon, og/eller kontakt Utenriksdepartementets Operative senter på telefonnr.: +47 22243600.

PRIS FRA

14 000,-

Basert på at 6 personer reiser sammen i privat gruppe
Pristillegg pr person dersom 4 reiser sammen: 300,-
Pristillegg pr person dersom 2 reiser sammen: 500,-

PRIS INKLUDERER

Flyplass transport til og fra hotell i Marrakech

2 netter på Riad i Marrakech inkludert frokost (delt standard rom)

Transport mellom Marrakech og Atlasfjellene i privat kjøretøy

Alle måltider på fjellturen (se unntak)

Privat engelsktalende guide på fjellturen

Muldyr til å frakte bagasje 

Privat kokk til å tilberede alle måltider på fjellturen

Overnatting i Riads, Kasbahs og gjestehus på fjellturen (Ikke enkeltrom)

IKKE INKLUDERT: 

Internasjonale flybilletter (be om tilbud)

Tips til guider, kokk og annet personell 

Drikkevarer som mineralvann, brus etc

Måltider som ikke er nevnt i program

Personlige utgifter 

Enkeltrom

 

Samme tur
 • jebel-toubkal-essaouira

  8
  Dager

  9 300,-
  Fra kr (Pr person)

  FRA FJELL TIL KYST - JEBEL TOUBKAL & ESSAOUIRA

  Drømmer du om å bestige Nord-Afrikas høyeste fjell? I denne reiser får du også oppleve den sjarmerende kystbyen Essaouira etter noen minnerike dager i...

  Les mer

 • luksurios-fjelltur-i-atlasfjellene

  8
  Dager

  14 000,-
  Fra kr (Pr person)

  LUKSURIØS FJELLTUR I ATLASFJELLENE

  Vil du oppleve de vakre Atlasfjellene på en litt mer luksuriøs måte? Her vandrer du med private guider i storslått natur - og dere bor samtidig på de beste...

  Les mer

 • kamelvandring-langs-atlanterhavskysten

  8
  Dager

  8 400,-
  Per person

  KAMELVANDRING LANGS ATLANTERHAVSKYSTEN

  Opplev en flott kamelvandring langs kysten av Marokko. Her får du oppleve eksotiske Marrakech, god mat og en unik kultur!

  Les mer

 • atlasfjellene-orkenvandring

  8
  Dager

  9 300,-
  Fra kr (pr pers)

  BESTSELGER - ATLASFJELL TIL ØRKEN

  Opplev vakre Berber landsbyer og et nomadeliv i Saharaørkenen. Turen byr på et gjestfritt folkeslag, god mat og mange flotte naturopplevelser!

  Les mer

 • jebel-toubkal-vinterbestinging

  8
  Dager

  8 200,-
  Fra kr (pr pers)

  JEBEL TOUBKAL VINTERBESTINGING

  Jebel Toubkal er tungt nok under under sesongen i sommerhalvåret. En bestigning av fjellet om vinteren gir deg muligheten til å vandre igjennom vakre landsbyer uten andre turister.

  Les mer

 • jebel-toubkal

  8
  Dager

  8 200,-
  Fra kr (pr pers)

  TOPPEN AV ATLASFJELLENE - BESTIG JEBEL TOUBKAL

  Jebel Toubkal er det høyeste fjellet i Atlasfjellene. På denne turen går vi igjennom vakre Berber landsbyer underveis mot toppen. Eksotiske dager i Marrakech er også en del av

  Les mer