» FRA FJELL TIL KYST - JEBEL TOUBKAL & ESSAOUIRA

FRA FJELL TIL KYST - JEBEL TOUBKAL & ESSAOUIRA

 • Overblikk
 • Praktisk info
Drømmer du om å bestige Nord-Afrikas høyeste fjell? I denne reiser får du også oppleve den sjarmerende kystbyen Essaouira etter noen minnerike dager i Atlasfjellene. 

DAG 1: ANKOMST MARRAKECH
Når dere ankommer Marrakech blir dere møtt av en hyggelig representant fra vår lokale sammarbeidspartner. Dere blir deretter transportert til hotellet for overnatting.

Om Marrakech: 
Ved foten av Atlasfjellene finner vi Marokkos største turistby. De spennende og trange markedene, maten og direkte flyvninger fra Oslo gjør Marrakech til en populær destinasjon blant nordmenn. 170 km vestover når man kysten - og to en snau time østover ligger et mekka for fjellglade turister. 

Overnattingssteder i Marrakech - Spør oss om pris!
Riad Nesma
Art Place Hotel
Riad Anya
Riad Africa

 

DAG 2: AGUERSIOUAL TIL AIT AISSA
Nyt en god frokost på hotellet i Marrakech før sjåføren henter dere i 9-tiden. Kjøreturen inn til Atlasfjellene tar ca. 1 time og 30 minutter. Høye fjell med hvite topper vil bli klarere til nærmere dere kommer. Siste etappen inn mot Imlil går igjennom et flott landskap på svingete veier. 
Vel fremme i Aguersioual møter dere guiden og muldyrføreren deres. Bagasjen blir pakket på muldyret, og dere starter dagens etappe mot landsbyen Ait Aissa. Etter ca. 2 timer vil dere komme opp på et vakkert platå hvor dere vil nyte en god lunsj tilberedet av kokken deres. Pasta, grønnsaker, berberbrød og en varmrett blir servert i skyggen. Dette er en av de fineste lunsjplassene vi vet om! Etter lunsj krysser dere Tizi Oudite passet på 2220moh og går herfra ned til Ait Assia for overnatting i et koselig gjestehus. 

DAG 3: AIT AISSA TIL AROUND
Dagens etappe starter med å følge veien til nabolandsbyen Tizi Oussem. Her vil dere gå igjennom landsbyen, forbi skoler, gjestehus og småbruk før landskapet åpner seg rett over landsbyen. Dere følger stien som svinger seg opp mot Tizi h'Mzik passet på 2490 moh. Herfra ser dere Imlil for første gang. Kjøp et glass ferskpresset appelsinjuice eller noe annet fristende fra den lille butikken på toppen og nyt utsikten. Etterhvert starter dere nedstigningen mot Imlil, og stopper for lunsj når dere når valnøttskogen. Herfra er det kun en kort etappe til Around som blir landsbyen dere overnatter i. 

DAG 4: AROUND - TOUBKAL REFUGE
Ny og spennende dag venter og dere skal opp til hele 3200 meter over havet idag. Dagsetappen starter rolig, og dere vil etterhvert følge fjellsidene inn dalen mot Toubkal. Små butikker som som selger ferskpresset juice og annet godt finner dere underveis, og utsikten er fantastisk hele dagen. Starter dere tidlig vil dere oppleve få andre som går opp samtidig, og vil ha det meste av naturen for dere selv. Vel fremme i Toubkal Refuge får dere tildelt senger på flersengsrom. Etter middag er det bare å gjør seg klar for toppstøtet som starter på natten neste dag. 

DAG 5: JEBEL TOUBKAL 4167M
Dere står opp klokken 3 for å gjøre dere klar for toppstøt. Kokken deres har gjort klar en enkel frokost til dere med havregrøt, brød og pålegg. Fra Toubkal Refuge kan man nå toppen på 2-4 timer avhengig av tempo. Normalt bruker de fleste grupper 3,5 timer til toppen og ca. 2 timer ned igjen. Avhengig av årstid veksler det mellom grus, berg og snø. Enkelte perioder er stegjern nødvendig. Toppen er ikke teknisk krevende, og den er oppnåelig for de aller fleste. Når solen står opp vil det blir varmt, og Atlasfjellene vil lyse opp rundt dere. På en klar dag ser man Sahara i sør og Marrakech mot nord. Den utsikten er alene verdt turen.
Etter toppstøtet går dere ned til Imlil for overnatting. Dette er en lang dag som tar ca. 11-13 timer. 

DAG 6: TIL ESSAOUIRA
Denne dagen skal dere kjøre til Marokkos vakreste by, Essaouira. Dette er en sjarmerende fiskerlandsby. Kjøreturen er 170km og går igjennom et flott og variert landskap. Dere får ettermiddagen og kvelden til fri disposisjon. Gjøreturen fra Imlil til Essaouira tar ca 4 timer. 

Måltider: Frokost

Mer om Riad Zahara
Riad Zahara er et koselig familiedrevet hotell med en fin plassering nær stranden. Hotellet har 23 rom i forskjellige kategorier. Medinaen ligger kun 20 minutter rolig gange langs den flotte strandpromenaden og stranden er kun 2 minutter unna. På hotellet er det to restauranter, utendørsbasseng. Det er alkoholservering på Riad Zahara. 

Tilleggsaktiviteter vi kan legge inn i programmet, spør oss om pris:
Kamelridning langs kysten

DAG 7: FRIDAG I ESSAOUIRA
En ny fridag til å nyte vakre Essaouira. Dere kan utforske de trange sjarmerende gatene, shoppe eller spise god sjømat på en av de mange restaurantene her. 

Måltider: Frokost

DAG 8: HJEMREISE TIL NORGE
Dere har formiddagen fri i Essaouira. Flyr dere med Norwegian har dere normalt hjemreise sent på ettermiddagen/kvelden. Dere kjører til Marrakech i god tid før flyavgang. Dere ankommer Gardermoen ved midnatt. Det er også mulig å bruke KLM/Transavia til andre norske byer. 

REISEGARANTIFONDET
Ekspedisjonsreiser AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen gjør at du er sikret pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.

Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

BETALING AV REISEN
Når vi mottar din bestilling vil vi sende ut booking bekreftelse. Sammen med booking bekreftelsen sendes depositumsfaktura på 3.000,- per person. Bestiller kunden flybilletter gjennom Ekspedisjonsreiser AS vil kostnaden for flybilletter faktureres på samme faktura som depositumet. Beløpet forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.

Restbeløpet blir fakturert 60 dager før avreise og forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.

Bestilles reisen 60 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden med forfall innen 14 dager og sendt sammen med booking bekreftelsen.

REISEVILKÅR
Våre reisevilkår ligger til grunn for den avtalen dere gjør med Ekspedisjonsreiser AS når dere booker en reise. Les våre reisevilkår.

PASS
Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

VAKSINE OG REISERÅD
Kontakt ditt lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner.
Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.
For mer informasjon om hvilke vaksiner det anbefales av Folkehelseinstituttet.
Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.

REISEFORSIKRING
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Dersom du skal oppholde deg på høyder over 4000 moh må du sjekke om din forsikring er dekkende.

Ta med deg forsikringsbevis på reisen.

REISEREGISTRERING
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem.  Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner.

Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

BAGASJE PÅ FLY
Internasjonale flyvninger

Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

VISUM
For norske borgere som reiser til Marokko krever marokkanske myndigheter at passet er gyldig i tre måneder fra innreise. Reisende må også ta med i betraktning at flyvninger fra Marokko til Norge svært ofte medfører mellomlanding i Europa, hvor Schengen-landene kan ha andre regler for gyldighet av pass. Derfor anbefaler ambassaden at reisende har gyldig pass på minimum seks måneder ved innreise til Marokko, slik at ikke den reisende får problemer ved innreise i et Schengen-land på vei tilbake til Norge.

Norske borgere er ikke visumpliktige for innreise til Marokko, og kan oppholde seg maksimalt tre måneder i landet.

SIKKERHET
Ekspedisjonsreiser, samarbeidspartnere og våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Ekspedisjonsreiser AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå.

Dere besøker land med en fremmed kultur, som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til et land i Afrika innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden.

Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Ekspedisjonsreiser AS har fått anledning til å informere deg som reisende.

TIPS
Tips er endel av kulturen i Marokko. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere forlater han på flyplassen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort.

De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet.

MOBILDEKNING
GSM-dekningen i Marokko er relativt god.  De fleste byene har bra dekning – og det samme gjelder i fjellet.   Det kan dog være enkelte ”lommer” uten dekning.

INNFØRESELSBESTEMMELSER TIL NORGE
Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no.

VIKTIGE NUMMER
Skulle en alvorlig situasjon oppstå, konsulter ambassadens krise- og evakueringsplan for mer informasjon, og/eller kontakt Utenriksdepartementets Operative senter på telefonnr.: +47 22243600.

PRIS FRA

8 000,-

Prisen er pr person basert på at 6 personer reiser sammen i privat gruppe
Pristillegg pr person dersom 4 reiser sammen: 250,-
Pristillegg pr person dersom 2 reiser sammen: 500,-

PRIS INKLUDERER

Transport til og fra flyplass

All transport under turen i privat bil/minibuss

Overnatting i Marrakech inkludert frokost
(priseksempel er med Riad Africa)

Lokale engelsktalende guider

All mat under fjellturen

Muldyr til å transportere bagasje og mat

Overnatting i lokale gjestehus under fjellturen

Privat kokk som tilbereder all mat under fjellturen

Privat transport til Essaouira 

Overnatting på Riad i Essaouira inkludert frokost


IKKE INKLUDERT I PRISEN

Internasjonale flybilletter (spør oss om tilbud)

Drikkevarer (Vann på fjellet fås kjøpt i landsbyene dere passerer)

Måltider som ikke er nevnt i program

Tips til guider og annet personell (ca 70Euro pr person totalt på turen)

Enkeltrom i Marrakech og Essaouira

Samme tur
 • toubkal-marrakech

  8
  Dager

  7 500,-
  Fra kr (Pr person)

  JEBEL TOUBKAL OG EVENTYRBYEN MARRAKECH

  Nord-Afrikas høyeste fjell, Jebel Toubkal kombinert med spennende dager i den rosa eventyrbyen Marrakech. Kan det bli bedre? 

  Les mer

 • langhelg-marrakech

  4
  Dager

  4 500,-
  Fra kr (Pr person)

  LANGWEEKEND I EKSOTISKE MARRAKECH

  Med kort flyreise fra Norge, prisgunstig overnatting og rimelig mat og drikke, er en langweekend i Marokko konkurransedyktig sammenliknet med et helgeopphold i Norge. Eksotisk er det også! 

  Les mer

 • jebel-toubkal-essaouira

  8
  Dager

  8 000,-
  Fra kr (Pr person)

  FRA FJELL TIL KYST - JEBEL TOUBKAL & ESSAOUIRA

  Drømmer du om å bestige Nord-Afrikas høyeste fjell? I denne reiser får du også oppleve den sjarmerende kystbyen Essaouira etter noen minnerike dager i...

  Les mer

 • atlasfjellene-orkenvandring

  8
  Dager

  8 000,-
  Fra kr (pr pers)

  FRA ATLASFJELLENE TIL ØRKEN

  Opplev vakre Berber landsbyer og et nomadeliv i Saharaørkenen. Turen byr på et gjestfritt folkeslag, god mat og mange flotte naturopplevelser!

  Les mer