» FRA FJELL TIL KYST - JEBEL TOUBKAL & ESSAOUIRA

FRA FJELL TIL KYST - JEBEL TOUBKAL & ESSAOUIRA

 • Overblikk
 • Praktisk info
Drømmer du om å bestige Nord-Afrikas høyeste fjell? I denne reiser får du også oppleve den sjarmerende kystbyen Essaouira etter noen minnerike dager i Atlasfjellene. 

Dag 1: Ankomst Marrakech
Når dere ankommer Marrakech blir dere møtt av en hyggelig representant fra vår lokale sammarbeidspartner. Dere blir deretter transportert til hotellet for overnatting.

Om Marrakech: 
Ved foten av Atlasfjellene finner vi Marokkos største turistby. De spennende og trange markedene, maten og direkte flyvninger fra Oslo gjør Marrakech til en populær destinasjon blant nordmenn. 170 km vestover når man kysten - og to en snau time østover ligger et mekka for fjellglade turister. 

Overnattingssteder i Marrakech - Spør oss om pris!
Dar Seven Hotel
Riad Nesma
Art Place Hotel
Riad Anya
Riad Africa

Dag 2: Marrakech til Tinzert
Etter frokost på hotellet i Marrakech vil dere bli hentet av sjåføren.  Han vil frakte dere trygt frem til Imi Oughlad som ligger på 1340 meter over havet. Her vil dere møte guidene, kokken og muldyrene som skal bli med dere på dette eventyret. Turen i dag går igjennom landsbyer og skoger hele veien mot dagens mål, Tinzert. Her får dere også en flott utsikt ut over Ouirgan dalen.
Overnatting: Gjestehus
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 3: Tinzert – Tizi Oussem – Tamsoult
Dagen idag går igjennom den vakre Azzaden dalen som er kjent for sine fargerike landsbyer og fjellsider. Dere får også en flott utsikt mot Azzaden elven og Atlas fjellkjeden. Når dere er remme i Tamsouit på 2700m blir dere tildelt rom i lodger eller store gode telt (etter forholdene)
Overnatting: Gjestehus 
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 4: Tamsoult- Ighouliden – Tizi Aguelzim – Toubkal
Idag går dere forbid et støreste vannfallet i Toubkal regionen. Dagens etappe er lang og tar rundt 7-8 timer. Dere skal over Aguelzim passet på 3600m. Bakken opp til passet er bratt og tung men dere blir belønnet med en fantastisk utsikt over Atlas fjellene og fjell landsbyene. Dere overnatter i lodge eller store telt (avhengig av forholdene) på 3200moh.
Overnatting: Gjestehus 
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 5: Til toppen av Jebel Toubkal og ned til Imlil
Etter en tidlig frokost starter etappen mot toppen av Nord-Afrikas høyeste fjell. Etter mange timer med slit blir dere belønnet med utsikt over Sahara ørkenen, Berber landsbyene og flotte daler. Dere går deretter ned til Imlil sjekker inn på riadet dere skal overnatte på. Her venter en velfortjent dusj. Dette er en lang og tung dag som vil ta 11-13 timer. 
Måltider: Frokost og lunsj

Dag 6: Til Essaouira 
Denne dagen skal dere kjøre til Marokkos vakreste by, Essaouira. Dette er en sjarmerende fiskerlandsby. Kjøreturen er 170km og går igjennom et flott og variert landskap. Dere får ettermiddagen og kvelden til fri disposisjon. 
Overnatting:
Riad Zahra
Måltider: Frokost

Tilleggsaktiviteter vi kan legge inn i programmet, spør oss om pris:
Kamelridning langs kysten

Dag 7: Fridag i Essaouira
En ny fridag til å nyte vakre Essaouira. Dere kan utforske de trange sjarmerende gatene, shoppe eller spise god sjømat på en av de mange restaurantene her. 
Overnatting:
Riad Zahra
Måltider: Frokost

Dag 8: Hjemreisedag
Dere har formiddagen fri i Essaouira. Flyr dere med Norwegian har dere normalt hjemreise sent på ettermiddagen/kvelden. Dere kjører til Marrakech i god tid før flyavgang. Dere ankommer Gardermoen ved midnatt. 

REISEGARANTIFONDET
Ekspedisjonsreiser AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen gjør at du er sikret pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.

Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

BETALING AV REISEN
Når vi mottar din bestilling vil vi sende ut booking bekreftelse. Sammen med booking bekreftelsen sendes depositumsfaktura på 3.000,- per person. Bestiller kunden flybilletter gjennom Ekspedisjonsreiser AS vil kostnaden for flybilletter faktureres på samme faktura som depositumet. Beløpet forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.

Restbeløpet blir fakturert 60 dager før avreise og forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.

Bestilles reisen 60 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden med forfall innen 14 dager og sendt sammen med booking bekreftelsen.

REISEVILKÅR
Våre reisevilkår ligger til grunn for den avtalen dere gjør med Ekspedisjonsreiser AS når dere booker en reise. Les våre reisevilkår.

PASS
Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

VAKSINE OG REISERÅD
Kontakt ditt lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner.
Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.
For mer informasjon om hvilke vaksiner det anbefales av Folkehelseinstituttet.
Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.

REISEFORSIKRING
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Dersom du skal oppholde deg på høyder over 4000 moh må du sjekke om din forsikring er dekkende.

Ta med deg forsikringsbevis på reisen.

REISEREGISTRERING
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem.  Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner.

Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

BAGASJE PÅ FLY
Internasjonale flyvninger

Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

VISUM
For norske borgere som reiser til Marokko krever marokkanske myndigheter at passet er gyldig i tre måneder fra innreise. Reisende må også ta med i betraktning at flyvninger fra Marokko til Norge svært ofte medfører mellomlanding i Europa, hvor Schengen-landene kan ha andre regler for gyldighet av pass. Derfor anbefaler ambassaden at reisende har gyldig pass på minimum seks måneder ved innreise til Marokko, slik at ikke den reisende får problemer ved innreise i et Schengen-land på vei tilbake til Norge.

Norske borgere er ikke visumpliktige for innreise til Marokko, og kan oppholde seg maksimalt tre måneder i landet.

SIKKERHET
Ekspedisjonsreiser, samarbeidspartnere og våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Ekspedisjonsreiser AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå.

Dere besøker land med en fremmed kultur, som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til et land i Afrika innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden.

Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Ekspedisjonsreiser AS har fått anledning til å informere deg som reisende.

TIPS
Tips er endel av kulturen i Marokko. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere forlater han på flyplassen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort.

De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet.

MOBILDEKNING
GSM-dekningen i Marokko er relativt god.  De fleste byene har bra dekning – og det samme gjelder i fjellet.   Det kan dog være enkelte ”lommer” uten dekning.

INNFØRESELSBESTEMMELSER TIL NORGE
Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no.

VIKTIGE NUMMER
Skulle en alvorlig situasjon oppstå, konsulter ambassadens krise- og evakueringsplan for mer informasjon, og/eller kontakt Utenriksdepartementets Operative senter på telefonnr.: +47 22243600.

PRIS FRA

9 300,-

Basert på at 6 personer reiser sammen i privat gruppe
Pristillegg pr person dersom 4 reiser sammen: 200,-
Pristillegg pr person dersom 2 reiser sammen: 400,-

PRIS INKLUDERER

Transport til og fra flyplass

All transport under turen i privat bil/minibuss

Overnatting i Marrakech inkludert frokost

Lokale engelsktalende guider

All mat under fjellturen

Muldyr til å transportere bagasje og mat

Overnatting i lokale gjestehus under fjellturen
Telt (med madrass) hvis dere camper

Privat kokk som tilbereder all mat under fjellturen

Privat transport til Essaouira 

Overnatting på Riad i Essaouria inkludert frokost

IKKE INKLUDERT

Internasjonale flybilletter (spør oss om tilbud)

Drikkevarer (Vann på fjellet fås kjøpt i landsbyene dere passerer)

Måltider som ikke er nevnt i program

Tips til guider og annet personell (ca 70Euro pr person totalt på turen)

Enkeltrom i Marrakech og Essaouira

Samme tur
 • jebel-toubkal-essaouira

  8
  Dager

  9 300,-
  Fra kr (Pr person)

  FRA FJELL TIL KYST - JEBEL TOUBKAL & ESSAOUIRA

  Drømmer du om å bestige Nord-Afrikas høyeste fjell? I denne reiser får du også oppleve den sjarmerende kystbyen Essaouira etter noen minnerike dager i...

  Les mer

 • luksurios-fjelltur-i-atlasfjellene

  8
  Dager

  14 000,-
  Fra kr (Pr person)

  LUKSURIØS FJELLTUR I ATLASFJELLENE

  Vil du oppleve de vakre Atlasfjellene på en litt mer luksuriøs måte? Her vandrer du med private guider i storslått natur - og dere bor samtidig på de beste...

  Les mer

 • kamelvandring-langs-atlanterhavskysten

  8
  Dager

  8 400,-
  Per person

  KAMELVANDRING LANGS ATLANTERHAVSKYSTEN

  Opplev en flott kamelvandring langs kysten av Marokko. Her får du oppleve eksotiske Marrakech, god mat og en unik kultur!

  Les mer

 • atlasfjellene-orkenvandring

  8
  Dager

  9 300,-
  Fra kr (pr pers)

  BESTSELGER - ATLASFJELL TIL ØRKEN

  Opplev vakre Berber landsbyer og et nomadeliv i Saharaørkenen. Turen byr på et gjestfritt folkeslag, god mat og mange flotte naturopplevelser!

  Les mer

 • jebel-toubkal-vinterbestinging

  8
  Dager

  8 200,-
  Fra kr (pr pers)

  JEBEL TOUBKAL VINTERBESTINGING

  Jebel Toubkal er tungt nok under under sesongen i sommerhalvåret. En bestigning av fjellet om vinteren gir deg muligheten til å vandre igjennom vakre landsbyer uten andre turister.

  Les mer

 • jebel-toubkal

  8
  Dager

  8 200,-
  Fra kr (pr pers)

  TOPPEN AV ATLASFJELLENE - BESTIG JEBEL TOUBKAL

  Jebel Toubkal er det høyeste fjellet i Atlasfjellene. På denne turen går vi igjennom vakre Berber landsbyer underveis mot toppen. Eksotiske dager i Marrakech er også en del av

  Les mer