» KILIMANJARO, SAFARI I TARANGIRE & ZANZIBAR

KILIMANJARO, SAFARI I TARANGIRE & ZANZIBAR

  • Overblikk
  • Praktisk info
Bestig Afrikas høyeste fjell kombinert med en spennende safari i Tarangire nasjonalpark og avslappende dager på vakre Zanzibar!

Dag 1: Ankomst Tanzania
Endelig er dere fremme på Kilimanjaro internasjonale flyplass. Dere blir tatt godt imot og ønsker velkommen av vår lokale representant. Dere kjørt til deres hotell.

Overnatting: Weru Weru River Lodge

Dag 2: Første morgen i Afrika
Når solen står opp og Afrika vekkes til liv er det tid for en god frokost. Er det klart får dere også første synet av Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro. Denne dagen blir brukt til å slappe av med hotellet og for å vente på en eventuelt forsinket bagasje. Sjefsguiden kommer til hotellet klokken 11:00 for å gå detaljert igjennom programmet og turen.

Overnatting: Weru Weru River Lodge
Måltider: Frokost og Middag


Dag 3: Fra hotellet til Machame Camp
Etter frokost blir dere hentet og kjørt til Machame Gate som ligger på 1800 moh. Her starter turen og dere er nå på vei mot toppen av Kilimanjaro. Målet for dagen er Machame Camp på 3000 moh. Mange setter ny høyderekord allerede denne dagen. Dere går igjennom regnskog og det er gode stier hele veien til camp. På denne etappen er det vanlig å se apekatter langs stien. Vel fremme i campen får vi popcorn, te og kaffe i matteltet.
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, Lunsj og middag
Dagens etappe: 10 km, 6-8 timer


Dag 4: Machame Camp til Shira Camp
Dere går over i buskelandskap og vegetasjonen åpner seg. Første halvdel av dagsetappen går dere i noen kraftige oppoverbakker. Et at dere sammen har mestret dem tar vi velfortjent lunsj og resten av etappen går lettere. Før dere når Shira Camp må dere kryssen en dal.
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag
Dagens etappe: 6 km, 5-7 timer, fra 3000moh – 3900moh


Dag 5: Shira til Barranco camp
Landskapet er fortsatt tørt og dagen startes med å gå opp en slakk bakke. Etter noen timer får dere øye på Lava Tower som ligger på 4500 meter over havet. Vi stopper ved Lava Tower for å spise litt snacks og for at kroppen skal få full uttelling av høyden før vi går nedover til Barranco camp som ligger på 3900 meter. Denne dagen er en veldig viktig dag og legger grunnlaget for de neste. Siden dere går høyt i løpet av dagen, og sover lavere gjør at kroppen tilvenner seg høyden på best mulig måte.
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag
Dagens etappe: 10 km, 7-9 timer, fra 4850moh via 4500moh til 3900moh

Dag 6: Barranco Camp til Barafu Camp
Dette er siste etappe før toppstøtet. Dere går sakte mot Barafu Camp og vegetasjonen forsvinner underveis. Her oppe er det ikke overlevelsesmuligheter for planteliv på grunn av frosten som kommer hver natt. Etter rundt 6 timer får dere øye på Barafu Camp. Etter lunsj starter dere forberedelsene for den kommende natten. Dere får servert middag tidlig for så å gå ned i soveposen for å hvile og spare krefter til toppstøtet som starter ved midnatt.
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag
Dagens etappe: 4 km, 4-5 timer, fra 3900moh til 4600moh


Dag 7: Barafu Camp – Uhuru Peak – Mweka Camp
Dere starter på ferden mot toppen rundt kl 23:00. Ved soloppgang 6-7 timer senere når dere kraterkanten, Stella Point 5725moh. Herfra til toppen av Kilimanjaro, Uhuru Peak er det ca. en time vandring. Når du får øye på skiltet vet du at du klarer det og at du kommer til å nå målet ditt – å stå på verdens høyeste frittstående fjell, Kilimanjaro! Etter mange bilder på toppen starter dere på returen. Selv om dere gikk sakte i løpet av natten er distansen stor. Vel nede i Barafu Camp får dere påfyll av vann og et velfortjent måltid. Det er helt normalt å vær i ‘’kjelleren’’ etter denne dagen. Etappen er lang og tung, men slitet blir forbigått av mestringen dere føler.
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag
Dagens etappe: 19 km, 14-18 timer, fra 4600moh – 5895 moh – 3100moh


Dag 8: Mweka til Moshi
Etter en god natt søvn er dere motiverte og klare til å fullføre siste del av turen som går nedover til gaten. Stien går igjennom regnskog og tempoet går raskt. Når dere ankommer gaten sjekker dere ut av nasjonalparken og har offisielt fullført turen. I Moshi er det planlagt en fest for dere. Her blir det diplomutdeling, afrikansk sang og dans av teamet, mat og drikke før dere tar farvel med hverandre. Nå venter en velfortjent dusj. Livet er fint og dette øyeblikket er det bare å nyte.

Hotell: Weru Weru River Lodge
Måltider: Frokost, lunsj og middag
Dagens etappe: 10 km, 3-4 timer, fra 3100moh – 1820moh.


Dag 9: Til Tarangire Nasjonalpark
Etter frokost på hotellet i Moshi blir dere hentet av safariguiden deres og starter reisen mot Tarangire. Når dere kommer frem vil dere legge fra dere bagasjen på lodgen for så å dra rett ut i nasjonalparken for å leite etter flotte naturopplevelser. Her kan dere oppleve elefanter, sebra, flodhest gaseller, løver, geparder og mange andre spennende dyr.

Overnatting: Sangaiwe tented lodge
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 10: Fulldags safari
Denne dagen skal nytes til det fulle. Guiden vil ta dere til mange bra plasser. Dere er også med på å bestemme hvordan dagen blir lagt opp og guiden stopper hvor og når dere ønsker. Dere vil nok oppleve et høyt antall elefanter denne dagen.

Overnatting: Sangaiwe tented lodge
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 11: Fra Tarangire til Zanzibar
Etter frokost og utsjekk vil dere på nytt kjøre ut i Nasjonalparken en siste gang før dere starter reisen videre til Zanzibar. Nå er det bare å nyte de siste timene sammen med ville Afrikanske dyr. Dere blir transportert til flyplassen i god tid før flyavgang. Dere blir møtt av en representant fra hotellet på flyplassen som vil transportere dere til luksushotellet. 

Overnatting: Diamonds Mapenzi Beach
Måltider: Frokost og middag

Dag 12-14: Avslappende dager langs kritthvite strender på Zanzibar
Dere nyter noen velfortjente dager med god mat, bølgesus langs kritthvite strender. 

Overnatting: Diamonds Mapenzi Beach
Måltider: All Inclusive


Dag 15: Hjemreise
Dere blir transportert til flyplassen i god tid før flyavgang. Eventyret er over for denne gang. 

REISEGARANTIFONDET
Ekspedisjonsreiser AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen gjør at du er sikret pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.

Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

FLYREISE
informasjon om flyreisen:

Internasjonale flybilletter er ikke inkludert i prisen for landprogram. Dette innebærer at dere kan bestille flybilletter selv. Er det ønskelig at Ekspedisjonsreiser booker deres flybilletter vil vi først gjøre en uforpliktet reservasjon av flyreisen. Reservasjonen med reiserute og navn blir tilsendt dere for gjennomgang. Kunden er selv ansvarlig for å kontrollere at navnene er korrekt skrevet i henhold til passet. Når kunden bekrefter at billettene stemmer i henhold til navn og reiserute vil vi utstede billettene og sende ut gyldige reisedokument. Du vil få tilsendt elektroniske billetter som du skriver ut og tar med på reisen.

Ankomstflyplass: Kilimanjaro International Airport (JRO)
Hjemeiseflyplass: Kilimanjaro International Airport (JRO)

BETALING AV REISEN
Når vi mottar din bestilling vil vi sende ut booking bekreftelse. Sammen med booking bekreftelsen sendes depositumsfaktura på 3.000,- per person. Bestiller kunden flybilletter gjennom Ekspedisjonsreiser AS vil kostnaden for flybilletter faktureres på samme faktura som depositumet. Beløpet forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.

Restbeløpet blir fakturert 90 dager før avreise og forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.

Bestilles reisen 90 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden med forfall innen 14 dager og sendt sammen med booking bekreftelsen.

PASS
Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

VAKSINASJONER OG REISERÅD
Kontakt ditt lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner.
Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.
For mer informasjon om hvilke vaksiner det anbefales av Folkehelseinstituttet.
Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.

REISEFORSIKRING
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Dersom du skal oppholde deg på høyder over 4000 moh må du sjekke om din forsikring er dekkende.

Ta med deg forsikringsbevis på reisen.

VALUTA
Vi anbefaler at du tar med deg 2-300 amerikanske dollar. Visum kjøpes ved ankomst eller ved passering over grenseovergang og må betales i amerikanske dollar. Ta gjerne med små sedler som 1, 5, 10 USD, disse er greie å bruke til tips.

Lokal valuta kan tas ut i minibank i byene, på landsbygda er det være vanskelig å ta ut lokal valuta.

REISEREGISTRERING
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem.  Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner.

Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

BAGASJE PÅ FLY
Internasjonale flyvninger

Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Innenriksflyvninger

Skal man fly innenriks småfly i Tanzania må man pakke i myk bag, duffel bag. Store kofferter kan være vanskelig å få med seg i småfly.

Vanligvis gjelder 15 kg inkl. håndbagasje på innenriksflyginger i Tanzania.

VISUM
Ekspedisjonsreiser anbefaler at visum kjøpes ved ankomst Tanzania eller ved grensepassering. Kostnad for visum er 50 US$ (per 01. januar 2016) Visum kan ikke betales med VISA eller Mastercard, visum MÅ KJØPES KONTANT i amerikanske dollar. Kunden er selv ansvarlig med å gjøre seg kjent med landets visumregler og visumkostnader før avreise.

Det er mulig å søke om visum før avreise. Kontakt den tanzanianske ambassaden til Norge i Stockholm for mer informasjon.

SIKKERHET
Ekspedisjonsreiser, samarbeidspartnere og våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Ekspedisjonsreiser AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå.

Dere besøker land med en fremmed kultur, som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til et land i Afrika innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden.

Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Ekspeidsjonsreiser AS har fått anledning til å informere deg som reisende

MAT OG DRIKKE
De dagene dere er på safari inngår alltid frokost, lunsj og middag. Maten på overnattingsstedene holder en høy standard, likevel er det greit å ta forholdsregler. Maten vi spiser lokalt er godt kokt og eller stekt, og dermed trygg å spise. Vask hendene før måltidene.

Drikkevann kokes eller kjøpes på flaske.

De fleste overnattingssteder er det vanlig å servere buffet måltider. Buffeene pleier å inneholde både glutenfrie og vegetariske alternativer.

Har du behov for spesiell diett under ditt opphold ber vi deg opplyse om dette ved bestilling.
Alle drikkevarer betales av kunden direkte på plassen om ikke annet er avtalt.

TIPS
Tips er endel av kulturen i Tanzania. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere forlater han på flyplassen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort.

De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet.

SPRÅK
Det offisielle språket i Tanzania er swahili. På hoteller og turistattraksjoner er det engelsk som blir brukt. Det finnes totalt over 100 stammespråk i Tanzania.

KLIMA
Klimaet kan grovt deles inn i 3 soner.

Langs kysten, øyene utenfor og området rundt de store innsjøene, er det varmt og fuktig tropisk klima; ofte med luftfuktighet opp mot 90 %.

På høyslettene er det temperert klima, med temperaturer ned mot 15 grader om natten og enda lavere jo høyere over havet du kommer. På toppen av Kilimanjaro kan temperaturen komme ned mot 10 til 15 minusgrader.

Lavereliggende sletteområder i innlandet har varmt og tørt klima. Varmeste tiden er november til mars med variasjoner fra ca. 25 til 35 grader. Det er to regntider i Tanzania; en kort regntid i perioden fra november til januar og en lang regntid som starter i april og varer ut mai/juni. I den korte regntiden er det mer sporadiske nedbørsmengder, bare korte byger, mens det kommer store nedbørsmengder kombinert med tordenvær i den lange regntiden, mest regn i april.

Rundt Kilimanjaro kan det komme noen byger uavhengig av regntiden, det er fjellet som bidrar til dette.

ELEKTRISITET
De fleste lodger og camper er ikke tilknyttet det vanlige el nettet, de benytter seg da av solcelle og generatorstrøm. Generatorene brukes ofte kun noen timer på morgenen og på kvelden, dette innebærer at det kan finnes begrenset tid til å lade mobiler og kameraer.

Strømspenning er 220 Volt, med 3-pins stikkontakter. Det kan være en del spenningsvariasjoner og til tider strømbrudd.

De stedene det ikke er lademuligheter på rommet/teltet vil det i de fleste tilfeller være mulighet for å lade i resepsjonen.

Flere av våre biler har stikkontakt og lademuligheter mens man er ute og kjører.

MOBILDEKNING
GSM-dekningen i Tanzania er relativt god.  De fleste nasjonalparkene har bra dekning – og det samme gjelder Zanzibar.   Det kan dog være enkelte ”lommer” uten dekning.

INNFØRSELSBESTEMMELSER TIL NORGE
Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no.

DEN NORSKE AMBASSADE
Den norske ambassaden i Tanzania ligger i landets kommersielle hovedstad, Dar es Salaam. Ambassaden ligger i byens sentrum, i krysset mellom Mirambo Street og Garden Avenue.

Ambassadens åpningstider:
Mandag - fredag (kl. 08:00 - 14:45)

Visa-seksjonens åpningstider:
Mandag - torsdag (kl. 10:00 - 12:00)

Postadresse:
Royal Norwegian Embassy
P.O. Box 2646
Dar es Salaam
TANZANIA

Ambassadør: Hanne-Marie Kaarstad

Ambassadens kontaktinformasjon:

Telefon: +255 22 2163100 eller +47 23 95 56 00

PRIS FRA

Ønsker du pris på denne reisen? send oss en uforpliktende forespørsel idag! 

PRIS INKLUDERER

KILIMANJARO

Privat engelsktalende hovedguide og hjelpeguider

Private bærere og kokk på Kilimanjaro

Overnatting som beskrevet i program i delt dobbeltrom

6 dagers bestigning

5 netter i gode tremanns fjelltelt på Kilimanjaro

Måltider som beskrevet i program

Drikke til mat på Kilimanjaro

Rikelig med kokt drikkevann på Kilimanjaro

Alle tillatelser og parkavgifter

Medlemskap i AMREF Flying Doctors

24 timers vakttelefon

All transfer i Tanzania
 

SAFARI

Privat safaribil med engelsktalende guide (Toyota Land Cruiser)

2 netter på Sangaiwe tented Lodge i delt dobbeltrom

Måltider som beskrevet i program

Transport til flyplass

Drikkevann i safaribilen

 

ZANZIBAR

Flybilletter Arusha - Zanzibar

Transport fra-til Flyplass

Overnatting som beskrevet i program

Måltider som beskrevet i program

 

Samme tur