» KILIMANJARO MED SAFARI I SERENGETI

KILIMANJARO MED SAFARI I SERENGETI

  • Overblikk
  • Praktisk info
Opplev soloppgangen fra toppen av Kilimanjaro kombinert med safari i verdens beste naturreservat, Serengeti! 

Dag 1: Ankomst Tanzania
Endelig er dere fremme på Kilimanjaro internasjonale flyplass. Dere blir tatt godt imot og ønsker velkommen av vår lokale representant. Dere kjørt til deres hotell.

Hotell: Weru Weru River Lodge

Dag 2: Første morgen i Afrika
Når solen står opp og Afrika vekkes til liv er det tid for en god frokost. Er det klart får dere også første synet av Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro. Denne dagen blir brukt til å slappe av med hotellet og for å vente på en eventuelt forsinket bagasje. Sjefsguiden kommer til hotellet klokken 11:00 for å gå detaljert igjennom programmet og turen.

Hotell:Weru Weru River Lodge
Måltider: Frokost og Middag

Dag 3: Fra hotellet til Machame Camp
Etter frokost blir dere hentet og kjørt til Machame Gate som ligger på 1800 moh. Her starter turen og dere er nå på vei mot toppen av Kilimanjaro. Målet for dagen er Machame Camp på 3000 moh. Mange setter ny høyderekord allerede denne dagen. Dere går igjennom regnskog og det er gode stier hele veien til camp. På denne etappen er det vanlig å se apekatter langs stien. Vel fremme i campen får vi popcorn, te og kaffe i matteltet.
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, Lunsj og middag
Dagens etappe: 10 km, 6-8 timer

Dag 4: Machame Camp til Shira Camp
Dere går over i buskelandskap og vegetasjonen åpner seg. Første halvdel av dagsetappen går dere i noen kraftige oppoverbakker. Et at dere sammen har mestret dem tar vi velfortjent lunsj og resten av etappen går lettere. Før dere når Shira Camp må dere kryssen en dal.
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag
Dagens etappe: 6 km, 5-7 timer, fra 3000moh – 3900moh

Dag 5: Shira til Barranco camp
Landskapet er fortsatt tørt og dagen startes med å gå opp en slakk bakke. Etter noen timer får dere øye på Lava Tower som ligger på 4500 meter over havet. Vi stopper ved Lava Tower for å spise litt snacks og for at kroppen skal få full uttelling av høyden før vi går nedover til Barranco camp som ligger på 3900 meter. Denne dagen er en veldig viktig dag og legger grunnlaget for de neste. Siden dere går høyt i løpet av dagen, og sover lavere gjør at kroppen tilvenner seg høyden på best mulig måte.
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag
Dagens etappe: 10 km, 7-9 timer, fra 4850moh via 4500moh til 3900moh

Dag 6: Barranco Camp til Barafu Camp
Dette er siste etappe før toppstøtet. Dere går sakte mot Barafu Camp og vegetasjonen forsvinner underveis. Her oppe er det ikke overlevelsesmuligheter for planteliv på grunn av frosten som kommer hver natt. Etter rundt 6 timer får dere øye på Barafu Camp. Etter lunsj starter dere forberedelsene for den kommende natten. Dere får servert middag tidlig for så å gå ned i soveposen for å hvile og spare krefter til toppstøtet som starter ved midnatt.
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag
Dagens etappe: 4 km, 4-5 timer, fra 3900moh til 4600moh

Dag 7: Barafu Camp – Uhuru Peak – Mweka Camp
Dere starter på ferden mot toppen rundt kl 23:00. Ved soloppgang 6-7 timer senere når dere kraterkanten, Stella Point 5725moh. Herfra til toppen av Kilimanjaro, Uhuru Peak er det ca. en time vandring. Når du får øye på skiltet vet du at du klarer det og at du kommer til å nå målet ditt – å stå på verdens høyeste frittstående fjell, Kilimanjaro! Etter mange bilder på toppen starter dere på returen. Selv om dere gikk sakte i løpet av natten er distansen stor. Vel nede i Barafu Camp får dere påfyll av vann og et velfortjent måltid. Det er helt normalt å vær i ‘’kjelleren’’ etter denne dagen. Etappen er lang og tung, men slitet blir forbigått av mestringen dere føler.
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag
Dagens etappe: 19 km, 14-18 timer, fra 4600moh – 5895 moh – 3100moh

Dag 8: Mweka til Moshi
Etter en god natt søvn er dere motiverte og klare til å fullføre siste del av turen som går nedover til gaten. Stien går igjennom regnskog og tempoet går raskt. Når dere ankommer gaten sjekker dere ut av nasjonalparken og har offisielt fullført turen. I Moshi er det planlagt en fest for dere. Her blir det diplomutdeling, afrikansk sang og dans av teamet, mat og drikke før dere tar farvel med hverandre. Nå venter en velfortjent dusj. Livet er fint og dette øyeblikket er det bare å nyte.

Hotell:Weru Weru River Lodge
Måltider: Frokost, lunsj og middag
Dagens etappe: 10 km, 3-4 timer, fra 3100moh – 1820moh.

Dag 9: Safari I Ngorongoro krateret
Klokken 07:00 setter dere kursen mot verdens 8. underverk som Ngorongoro krateret kalles. Etter ca. 4 timers kjøring gjennom vakker natur i The Great Rift Valley, en forsenkning i jordskorpen som strekker seg fra Dødehavet i nord til Mosambik i sør kommer dere til Ngorongoro. Ngorongoro var en kjempevulkan som har ”rast sammen” inni seg selv, og dermed er den i dag geologisk sett en kaldera. Bunnen på kalderaen er ca. 20 km i diameter, sirkelrund og helt flat med en sodasjø på det lavete punktet. Sodasjø er innlandssjø uten utløp, når vannet fordamper blir næringssaltene liggende igjen. Sodasjøene blir ramsalte og nærmest giftige for fugler, dyr og fisker. I slike sjøer har flamingoene tilpasset seg og henter sin føde, mikroskopiske krepsdyr som har tilpasset seg dette ugjestmilde miljøet.  Det er føden til flamingoen som fører til at fjærdrakten får et rosa til rødaktig utseende.  Dere vil får store safariopplevelser nede i krateret hvor det lever ca. 25 – 30000 dyr.

Lodge:Ngorongoro Sopa Lodge 
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Mer om Ngorongoro Sopa Lodge
Lodgen ligger spektakulært til på kraterkanten med et fantastisk utsyn utover hele krateret. Lodgen har svært store rom i tradisjonell afrikansk byggeskikk fint innredet med fine baderom, med dusj og vannklosett. Lodgen har også et stort utendørsbasseng med spektakulær utsikt utover krateret. 

Mer om Ngorongoro:
Det er en høydeforskjell på ca. 600 m fra kraterkanten og ned i bunnen. I følge Geologer var Ngorongoro var en kjempevulkan på ca. 6000 m.o.h som har ”rast sammen” inni seg selv, og dermed er den i dag geologisk sett en kaldera. Bunnen på kalderaen er ca. 20 km i diameter, sirkelrund og helt flat med en sodasjø på det lavete punktet. Sodasjø er innlandssjø uten utløp, når vannet fordamper blir næringssaltene liggende igjen. Sodasjøene blir ramsalte og nærmest giftige for fugler, dyr og fisker. I slike sjøer har flamingoene tilpasset seg og henter sin føde, mikroskopiske krepsdyr som har tilpasset seg dette ugjestmilde miljøet.  Det er føden til flamingoen som fører til at fjærdrakten får et rosa til rødaktig utseende.  Dere vil får store safariopplevelser nede i krateret hvor det lever ca. 25 – 30000 dyr. Ngorongoro har store bestander av de fleste afrikanske dyrene, det er bare sjiraffen og et fåtall andre dyr som ikke er representer nede i selve krateret. Her er også den tetteste bestanden av løver i Afrika. Her finnes også det utrydningstruede sorte neshornet, ca. 30 stykker. Grunnlaget til den store dyretettheten i krateret finner man i rikelig tilgang på vann, gode beiter og næringssalter fra sodasjøen. Ngorongoro kalles for verdens 8. underverk

Dag 10: Safari i Serengeti nasjonalpark
Etter frokost går turen videre mot Serengetis endeløse sletter. Her lever dyrene helt uten påvirkning fra mennesker. Ca. 1,5 millioner gnu, 500.000 sebra, 400.000 Thompson gaseller, store mengder elefanter, bøfler, giraffer, flodhester, 3.500 løver, 1000 geparder, 800 leoparder, hyener, mange andre dyreslag og fugler. Serengeti har også verdens største dyrevandring, et fantastisk skue, der den ”ruller” over savannen, bestående hovedsakelig av gnu og sebra. Hele bestanden av gnu og sebra befinner seg på bestemte områder til bestemte tider der klimaet er den styrende kraften for vandringen. Serengeti, en enorm slette, med små granitt formasjoner, kopjer, som ”stikker opp fra savannen”. Kopjene gir dette landskapet et preg som er uforglemmelig for de som får opplever det.

Camp:Kati Kati Tented Camp
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Mer om: Kati Kati Tented Camp
Kati Kati betyr i sentrum og Kati Kati Tented Camp ligger i sentrale Serengeti, i sentrum av dette enorme slettelandet. Kati Kati er en liten og intim camp med kun 10 telt med mulighet for dobbeltseng eller to separate senger. Teltene har eget baderom med dusj og vannklosett. Campen har også et stort messetelt der alle måltid serveres, her er det også en bar. Dette er en mobil camp, som er plassert sentralt med tanke på opplevelser dere dyr kommer helt inn til campen. 

Mer om safari i Serengeti:
Serengeti er Tanzanias og kanskje Afrikas mest kjente nasjonalparker med den største tettheten av pattedyr i verden. Her lever dyrene helt uten påvirkning fra mennesker. Ca. 1,5 millioner gnu, 500.000 sebra, 400.000 tompson gaseller, store mengder elefanter, bøfler, giraffer, flodhester, 3.500 løver, 1000 geparder, 800 leoparder, hyener og antiloper og gaseller. Her finner også verden største dynevandring sted. Migrasjonen er et fantastisk skue, der den ”ruller” over Serengeti, hovedsakelig bestående av gnu og sebra. Bestandene av gnu og sebra befinner seg på bestemte plasser til bestemte tider der klimaet er den styrende kraften for vandringen. I januar og februar kalver gnuen ute på de åpne slettene sentralt i Serengeti. Det er på de åpne slettene den føler seg trygg og kan kontrollere predatorene som er på utkikk etter et enkelt bytte, en nyfødt kalv.

Dag 11: Safari i Serengeti Nasjonalpark
Etter frokost går turen i Land Cruiseren ut på Serengetis åpne sletter. Dere har privat sjåfør og styrer selv hvor mye safari dere ønsker denne dagen. Ønsker dere å avslutte dagen ute på savannen tidlig og vende tilbake til lodgen for å spise varm lunsj isteden for pikniklunsj ute på savannen, er valget deres. Ønsker dere safari etter lunsj på lodgen, sjåføren stiller opp og dere får nye safariopplevelser fram til middag. Møt kvelden når det mørkner med forfriskninger ute på terrassen og lytt til de mange lydene, kanskje løva brøler like i nærheten.

Camp: Kati Kati Tented Camp
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Tilleggsaktiviteter vi kan legge inn i programmet, spør oss om pris:
Ballongsafari med champagnefrokost

Dag 12: Serengeti Nasjonalpark til Arusha
I dag setter dere kursen mot Arusha, men store deler av turen foregår inne i Serengeti nasjonalpark og Ngorongoro Conservation Area. Også denne dagen gir store safariopplevelser. Dere stopper på en egnet plass for å spise en god pikniklunsj dere har pakket med fra lodgen. Ankomst Arusha sent på ettermiddagen. 

Lodge: The Millimani Lodge
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 13: Hjemreise eller videre til Det Indiske Hav
Etter fantastiske dager på Kilimanjaro og på savannen i Serengeti går reisen hjem til Norge eller videre på avslappende dager på vakre Zanzibar. 

 

 

 

REISEGARANTIFONDET
Ekspedisjonsreiser AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen gjør at du er sikret pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.

Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

FLYREISE
informasjon om flyreisen:

Internasjonale flybilletter er ikke inkludert i prisen for landprogram. Dette innebærer at dere kan bestille flybilletter selv. Er det ønskelig at Ekspedisjonsreiser booker deres flybilletter vil vi først gjøre en uforpliktet reservasjon av flyreisen. Reservasjonen med reiserute og navn blir tilsendt dere for gjennomgang. Kunden er selv ansvarlig for å kontrollere at navnene er korrekt skrevet i henhold til passet. Når kunden bekrefter at billettene stemmer i henhold til navn og reiserute vil vi utstede billettene og sende ut gyldige reisedokument. Du vil få tilsendt elektroniske billetter som du skriver ut og tar med på reisen.

Ankomstflyplass: Kilimanjaro International Airport (JRO)
Hjemeiseflyplass: Kilimanjaro International Airport (JRO)

BETALING AV REISEN
Når vi mottar din bestilling vil vi sende ut booking bekreftelse. Sammen med booking bekreftelsen sendes depositumsfaktura på 3.000,- per person. Bestiller kunden flybilletter gjennom Ekspedisjonsreiser AS vil kostnaden for flybilletter faktureres på samme faktura som depositumet. Beløpet forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.

Restbeløpet blir fakturert 90 dager før avreise og forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.

Bestilles reisen 90 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden med forfall innen 14 dager og sendt sammen med booking bekreftelsen.

PASS
Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

VAKSINASJONER OG REISERÅD
Kontakt ditt lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner.
Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.
For mer informasjon om hvilke vaksiner det anbefales av Folkehelseinstituttet.
Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.

REISEFORSIKRING
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Dersom du skal oppholde deg på høyder over 4000 moh må du sjekke om din forsikring er dekkende.

Ta med deg forsikringsbevis på reisen.

VALUTA
Vi anbefaler at du tar med deg 2-300 amerikanske dollar. Visum kjøpes ved ankomst eller ved passering over grenseovergang og må betales i amerikanske dollar. Ta gjerne med små sedler som 1, 5, 10 USD, disse er greie å bruke til tips.

Lokal valuta kan tas ut i minibank i byene, på landsbygda er det være vanskelig å ta ut lokal valuta.

REISEREGISTRERING
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem.  Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner.

Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

BAGASJE PÅ FLY
Internasjonale flyvninger
Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Innenriksflyvninger
Skal man fly innenriks småfly i Tanzania må man pakke i myk bag, duffel bag. Store kofferter kan være vanskelig å få med seg i småfly.

Vanligvis gjelder 15 kg inkl. håndbagasje på innenriksflyginger i Tanzania.

VISUM
Ekspedisjonsreiser anbefaler at visum kjøpes ved ankomst Tanzania eller ved grensepassering. Kostnad for visum er 50 US$ (per 01. januar 2016) Visum kan ikke betales med VISA eller Mastercard, visum MÅ KJØPES KONTANT i amerikanske dollar. Kunden er selv ansvarlig med å gjøre seg kjent med landets visumregler og visumkostnader før avreise.

Det er mulig å søke om visum før avreise. Kontakt den tanzanianske ambassaden til Norge i Stockholm for mer informasjon.

SIKKERHET
Ekspedisjonsreiser, samarbeidspartnere og våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Ekspedisjonsreiser AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå.

Dere besøker land med en fremmed kultur, som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til et land i Afrika innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden.

Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Ekspeidsjonsreiser AS har fått anledning til å informere deg som reisende

MAT OG DRIKKE
De dagene dere er på safari inngår alltid frokost, lunsj og middag. Maten på overnattingsstedene holder en høy standard, likevel er det greit å ta forholdsregler. Maten vi spiser lokalt er godt kokt og eller stekt, og dermed trygg å spise. Vask hendene før måltidene.

Drikkevann kokes eller kjøpes på flaske.

De fleste overnattingssteder er det vanlig å servere buffet måltider. Buffeene pleier å inneholde både glutenfrie og vegetariske alternativer.

Har du behov for spesiell diett under ditt opphold ber vi deg opplyse om dette ved bestilling.
Alle drikkevarer betales av kunden direkte på plassen om ikke annet er avtalt.

TIPS
Tips er endel av kulturen i Tanzania. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere forlater han på flyplassen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort.

De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet.

SPRÅK
Det offisielle språket i Tanzania er swahili. På hoteller og turistattraksjoner er det engelsk som blir brukt. Det finnes totalt over 100 stammespråk i Tanzania.

KLIMA
Klimaet kan grovt deles inn i 3 soner.

Langs kysten, øyene utenfor og området rundt de store innsjøene, er det varmt og fuktig tropisk klima; ofte med luftfuktighet opp mot 90 %.

På høyslettene er det temperert klima, med temperaturer ned mot 15 grader om natten og enda lavere jo høyere over havet du kommer. På toppen av Kilimanjaro kan temperaturen komme ned mot 10 til 15 minusgrader.

Lavereliggende sletteområder i innlandet har varmt og tørt klima. Varmeste tiden er november til mars med variasjoner fra ca. 25 til 35 grader. Det er to regntider i Tanzania; en kort regntid i perioden fra november til januar og en lang regntid som starter i april og varer ut mai/juni. I den korte regntiden er det mer sporadiske nedbørsmengder, bare korte byger, mens det kommer store nedbørsmengder kombinert med tordenvær i den lange regntiden, mest regn i april.

Rundt Kilimanjaro kan det komme noen byger uavhengig av regntiden, det er fjellet som bidrar til dette.

ELEKTRISITET
De fleste lodger og camper er ikke tilknyttet det vanlige el nettet, de benytter seg da av solcelle og generatorstrøm. Generatorene brukes ofte kun noen timer på morgenen og på kvelden, dette innebærer at det kan finnes begrenset tid til å lade mobiler og kameraer.

Strømspenning er 220 Volt, med 3-pins stikkontakter. Det kan være en del spenningsvariasjoner og til tider strømbrudd.

De stedene det ikke er lademuligheter på rommet/teltet vil det i de fleste tilfeller være mulighet for å lade i resepsjonen.

Flere av våre biler har stikkontakt og lademuligheter mens man er ute og kjører.

MOBILDEKNING
GSM-dekningen i Tanzania er relativt god.  De fleste nasjonalparkene har bra dekning – og det samme gjelder Zanzibar.   Det kan dog være enkelte ”lommer” uten dekning.

INNFØRSELSBESTEMMELSER TIL NORGE
Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no.

DEN NORSKE AMBASSADE
Den norske ambassaden i Tanzania ligger i landets kommersielle hovedstad, Dar es Salaam. Ambassaden ligger i byens sentrum, i krysset mellom Mirambo Street og Garden Avenue.

Ambassadens åpningstider:
Mandag - fredag (kl. 08:00 - 14:45)

Visa-seksjonens åpningstider:
Mandag - torsdag (kl. 10:00 - 12:00)

Postadresse:
Royal Norwegian Embassy
P.O. Box 2646
Dar es Salaam
TANZANIA

Ambassadør: Hanne-Marie Kaarstad

Ambassadens kontaktinformasjon:

Telefon: +255 22 2163100 eller +47 23 95 56 00

PRIS FRA

Ønsker du pris på denne reisen?  Send oss en uforpliktende forespørsel idag! 

PRIS INKLUDERER

KILIMANJARO

Privat engelsktalende hovedguide og hjelpeguider

Private bærere og kokk på Kilimanjaro

Overnatting som beskrevet i program i delt dobbeltrom

6 dagers bestigning

5 netter i gode tremanns fjelltelt på Kilimanjaro

Måltider som beskrevet i program

Drikke til mat på Kilimanjaro

Rikelig med kokt drikkevann på Kilimanjaro

Alle tillatelser og parkavgifter

Medlemskap i AMREF Flying Doctors

24 timers vakttelefon

All transfer i Tanzania

SAFARI

Engelsktalende guide

Privat safaribil

4x4 Toyota Land Cruiser

Safari i Serengeti nasjonalpark

Safari i Ngorongoro krateret 

Overnatting som beskrevet i program (delt dobbeltrom)

Måltider som beskrevet i program

Drikkevann i safaribilen

Alle parkavgifter

All transfer
 

IKKE INKLUDERT

Internasjonale flybilletter (spør oss om tilbud)

Visum (50$ pr person) 

Drikkevarer på safari

Enkelte måltider som ikke er nevnt i program

Tips til safariguide (5$ pr person pr dag) 

Tips til guider, kokk og bærere på Kilimanjaro (200$ pr person) 

Avbestilling-og reiseforsikring 

 

Samme tur