» MOUNT KENYA MED SAFARI I OL PEJETA

MOUNT KENYA MED SAFARI I OL PEJETA

 • Overblikk
 • Praktisk info
Mount Kenya ligger fem timers kjøring nord for Nairobi. Fjellet har få turister og vegetasjonen er nydelig. På denne turen er det lagt inn en liten safari etter fjellturen. 

Dag 1 Nairobi
Ankomst til Nairobi. Her blir det kort introduksjon før videre kjøretur til Naromoru, her dere blir resten av ettermiddagen og natten over.

Overnatting: Naromoru River Lodge

Dag 2 Nairobi - Mt Kenya Bandas
Etter frokost drar dere av gårde til majestetiske Mount Kenya, og besøker byen Chogoria hvor dere møter guider og bærerne for briefing, og spiser lunsj ved Forest gate. Deretter kjører dere opp til kanten av en skog av bambus hvor trekkingen starter. Dere går herfra til Meru camp, hvor dere blir for natten.
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 3 Mt Kenya Bandas (2,900 moh) – Lake Ellis camp (3,600 moh)
Etter frokost og fordeling av last til bærere starter vi trekkingen rolig fremover. Dere passerer Lake Ellies og får utsikt over Mugi og Ithanguni. Dere følger elven videre et stykke, omgitt av fin natur og flora.

Dere spiser lunsj ved elvebredden, etterfulgt av oppstigning ved fjellesiden på venstre hånd opp til nattens camp, Lake Ellies.
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 4 Lake Ellis (3,600 moh) - Minto`s Camp (4,200 moh)
Dagens etappe starter noe likt som gårsdagens. Etter et stykke følger dere en utrolig rute litt utenfor turiststien opp et høydedrag i ca 3 timer, man kan også velge å gå den vanligste turiststien dersom man foretrekker dette. Dere ender opp over Georges valley, Ithanguni og the Northern Moorlands.

Det severes så lunsj ved en elvekrysning, før dere fortsetter en times tid til Mintos hytteområde, der dere blir over natten. Ettermiddagen går til avslapning, og rom for en ti minutters tur opp til «The temple» dersom man ønsker dette. Tempelet er en fascinerende 150 meter høy klippe, absolutt verdt det lille ekstra på slutten av dagen.
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 5 Minto`s (4,200 moh)  – Pt. Lenana – Met. Station (3,080 moh)
Tidlig ved daggry starter dere på en 3 timers turfra Minto`s camp opp til Point Lenana, det tredje høyeste punktet på Mount Kenya, 4,985 moh. Dere når toppen ved soloppgang og ser utover et utrolig fjellandskap. På en klar dag kan dere se helt til Uhuru Peak, toppen av Mount Kilimanjaro, verdens høyeste frittstående fjell. Deretter starter nedstigning på vestsiden av fjellet, der dere stopper ved Mackinder hut for frokost og hvile. Ettermiddagen følger videre med 5 timers trekking ned til Met. Station camp der dere får servert middag og blir over natten.
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 6 Met. Station (3,080 moh) – Naromoru
Etter frokost går dagen til en 3 timers trekkingtur gjennom skoglandskap til nasjonalparkens inngang, hvor det venter transport som kjører oss videre til Naromoru river lodge for lunsj. Fritid til disposisjon resten av dagen.

Overnatting: Naromoru River Lodge
Måltid: Frokost og lunsj


Dag 7 Naromoru – Ol Pejeta  
Etter frokost er det avreise 0800 til Ol Pejeta hvor dere besøke et sjimpansereservat. Deretter returnerer dere til lodgen deres for lunsj og avslappning. 1500 vil dere ta en safaritur med bil for å se på dyrelivet, spise middag og deretter overnatte ved Sweet Water Camp

Overnatting: Sweetwaters Serena Camp
Måltid: Frokost, lunsj og middag

Dag 8 Ol Pejeta – Nairobi
Etter tidlig frokost er det avreise til Nairobi, hvor dere vil ankomme flyplassen tidlig å ettermiddagen for å starte hjemreisen. 
Måltid: Frokost

 

REISEGARANTIFONDET
Ekspedisjonsreiser AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen gjør at du er sikret pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.

Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

 

BETALING AV REISEN
Når vi mottar din bestilling vil vi sende ut booking bekreftelse. Sammen med booking bekreftelsen sendes depositumsfaktura på 3.000,- per person. Bestiller kunden flybilletter gjennom Ekspedisjonsreiser AS vil kostnaden for flybilletter faktureres på samme faktura som depositumet. Beløpet forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.

Restbeløpet blir fakturert 90 dager før avreise og forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.

Bestilles reisen 90 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden med forfall innen 14 dager og sendt sammen med booking bekreftelsen.

 

PASS
Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

 

VAKSINASJON OG REISERÅD
Kontakt ditt lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner.
Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.
For mer informasjon om hvilke vaksiner det anbefales av Folkehelseinstituttet.
Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.

 

REISEFORSIKRING
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Dersom du skal oppholde deg på høyder over 4000 moh må du sjekke om din forsikring er dekkende.

Ta med deg forsikringsbevis på reisen.

 

REISEREGISTRERING
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem.  Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner.

Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

VALUTA
Valuta: Kenyanske shilling (KES). 100 KES = 8,50 NOK (nov 2015)

Vi anbefaler at du tar med deg 2-300 amerikanske dollar. Visum kjøpes ved ankomst eller ved passering over grenseovergang og må betales i amerikanske dollar. Ta gjerne med små sedler som 1, 5, 10 USD, disse er greie å bruke til tips.

UNDER REISEN

 

BAGASJE PÅ FLY

Internasjonale flyvninger

Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

 

Innenriksflyvninger

Skal man fly innenriks småfly i Kenya må man pakke i myk bag, duffel bag. Store kofferter kan være vanskelig å få med seg i småfly.

Vanligvis gjelder 15 kg inkl. håndbagasje på innenriksflyginger i Kenya.
Sørg for å ha uunnværlige ting i håndbagasjen; pass, int. vaksinasjonskort, flybillett, forsikringer, kredittkort, penger, resepter, medisiner, kamera, kikkert og andre ting med høy verdi.

KLIMA
Klimaet kan grovt deles inn i 3 soner. Langs kysten, øyene utenfor og området rundt de store innsjøene, er det varmt og fuktig tropisk klima; ofte med luftfuktighet opp mot 90 %.

På høyslettene er det temperert klima, med temperaturer ned mot 15 grader om natten og enda lavere jo høyere over havet du kommer.  Lavereliggende sletteområder i innlandet har varmt og tørt klima.

Varmeste tiden er november til mars med variasjoner fra ca. 25 til 35 grader.

Det er to regntider i Kenya; en kort regntid i perioden fra november til januar og en lang regntid som starter i april og varer ut mai. I den korte regntiden er det mer sporadiske nedbørsmengder, bare korte byger, mens det kommer store nedbørsmengder kombinert med tordenvær i den lange regntiden, mest regn i april.

 

ELEKTRISITET
De fleste lodger og camper er ikke tilknyttet det vanlige elnettet, de benytter seg da av solcelle og generatorstrøm. Generatorene brukes ofte kun noen timer på morgenen og på kvelden, dette innebærer at det kan finnes begrenset tid til å lade mobiler og kameraer.

Strømspenning er 220 Volt, med 3-pins stikkontakter. Det kan være en del spenningsvariasjoner og til tider strømbrudd.

De stedene det ikke er lademuligheter på rommet/teltet vil det i de fleste tilfeller være mulighet for å lade i resepsjonen.

Flere av våre biler har stikkontakt og lademuligheter mens man er ute og kjører.
 

VISUM
Ekspedisjonsreiser anbefaler at visum kjøpes ved ankomst Nepal eller ved grensepassering. Kostnad for visum er 50 US$ (per 01. januar 2016) Visum kan ikke betales med VISA eller Mastercard, visum MÅ KJØPES KONTANT i amerikanske dollar. Kunden er selv ansvarlig med å gjøre seg kjent med landets visumregler og visumkostnader før avreise.

Nordmenn kan også søke om visum i forkant av Kenyas ambassade i Stockholm, Sverige.

SIKKERHET
Ekspedisjonsreiser, samarbeidspartnere og våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Ekspedisjonsreiser AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå.

Dere besøker land med en fremmed kultur, som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til et land i Afrika innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden.

Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Ekspeidsjonsreiser AS har fått anledning til å informere deg som reisende.

TRANSPORT PÅ SAFARI
Deres private guide vil stå med navneskilt i ankomsthallen. Det kan ofte virke uoversiktlig og vanskelig å finne deres sjåfør da det er mange som står med ulike navneskilt, bruk tid og finn din sjåfør.

Under hele safarien vil dere ha tilgang til deres private safaribil og sjåfør. Vi plasserer ikke andre reisende i samme bil som dere, safarien er best når man reiser med sin familie og venner.

Bilene vi bruker i Kenya er Toyota Hiace, Nissan Urvan og Toyota Land Cruiser. Alle bilene er utstyrt med sikkerhetssele, radiokommunikasjon, safariluke, drikkevann og dere har dyktig sjåfør under oppholdet.

Flere av våre biler har stikkontakt og lademuligheter mens man er ute og kjører.

SPRÅK
De offisielle språkene i Kenya er engelsk og  swhaili. På hoteller og turistattraksjoner er det engelsk som blir brukt. Det finnes totalt over 40 stammespråk i Kenya.

 

TIPS
Tips er endel av kulturen i Kenya. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere forlater han på flyplassen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort.

De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet.

MOBILDEKNING
GSM-dekningen i Kenya er relativt god.  De fleste byene har bra dekning – og det samme gjelder i fjellet og på safari.   Det kan dog være enkelte ”lommer” uten dekning.


VIKTIGE NUMMER
Nødsituasjon: I en krise eller -nødsituasjon oppfordres publikum til å kontakte ambassaden på følgende telefonnummer:

I Kenya: +254 20 425 1000

Fra Norge: +47 23 95 76 00

Utenfor ambassadens åpningstid kan publikum kontakte UDs døgnoperative senter på:

Telefonnummer: +47 23 95 00 00

E-post: udops@mfa.no.

PRIS FRA

17 200,-

basert på at 6 personer reiser i samme gruppe

PRIS INKLUDERER

Flyplass transport

2 netter på Naromoru River Lodge BB

Alle parkavgifter

4 netter i gode telt med madrasser på fjellet

Alle måltider på fjellet

Private Guider, kokk og bærere

1 natt på Sweet Water camp (full board) 

Engelsktalende safari guide

Samme tur
 • mount-kenya-diani-beach

  12
  Dager

  20 800,-
  Fra kr (Pr person)

  MOUNT KENYA & DIANI BEACH

  Bestig Afrikas nest høyeste fjell kombinert med et avslappende opphold i det Indiske hav. Her får dere oppleve Afrika på sitt beste! 

  Les mer

 • mount-kenya-med-safari-i-masai-mara-og-kystopphold-i-malindi

  16
  Dager

  31 000,-
  Fra kr (pr pers)

  MOUNT KENYA MED SAFARI I MASAI MARA OG KYSTOPPHOLD I MALINDI

  Opplev en vakker fjelltur på Afrikas nest høyeste fjell Mount Kenya kombinert med Safari i en verdensberømt nasjonalpark avsluttet med late dager på kritthvite strender langs

  Les mer

 • mount-kenya-med-safari-i-masai-mara

  11
  Dager

  25 200,-
  Fra kr (pr pers)

  MOUNT KENYA MED SAFARI I MASAI MARA

  Bestigning av Afrikas nest høyeste fjell Mount Kenya kombinert med eventyrlig safari i den verdensberømte nasjonalparken Masai Mara. 

  Les mer

 • mount-kenya-med-safari

  8
  Dager

  17 200,-
  Fra kr (pr pers)

  MOUNT KENYA MED SAFARI I OL PEJETA

  Mount Kenya ligger fem timers kjøring nord for Nairobi. Fjellet har få turister og vegetasjonen er nydelig. På denne turen er det lagt inn en liten safari etter fjellturen. 

  Les mer