BlogG & Reisedagbok

SERENGETI - SAFARI PÅ SITT BESTE

Publisert: 06/03/2018 oppdatert: 07/03/2018

Safari gjennom Serengeti er en av de mest minnefulle naturopplevelsene du kan få her i verden. For dyreentusiaster er dette Øst-Afrikas absolutt heteste sted.
Se for deg følgende: du vekkes grytidlig til lyden av et kvitrende fuglekaos utenfor teltet ditt, og når du stiger ut ser du solen stige opp i horisonten. Du rusler langs leirbålet som iherdig jobber med å holde liv i de siste glørne, mot utkanten av campingområdet og beskuer slettene hvor et par dusin antiloper beiter i den friske morgensolen. Du hører lyder fra kjøkkenet. Frokosten er snart klar og du vet at en ny spennende dag  på savannen venter. Fakta:
Nasjonalpark 14.763 km2
Avstand fra Kilimanjaro internasjonale flyplass: 338km
Kjøretid fra Kilimanjaro internasjonale flyplass ca. 8 timer
Flytid fra Arusha flyplass til Seronera flystripe ca. 1 time, daglige avganger
Verden tetteste bestander av pattedyr
Verden største dyrevandring 
UNESCOs verdensarv

Serengeti er Tanzanias og kanskje Afrikas mest kjente nasjonalpark. Serengeti ligger i det nordlige Tanzania, og er landets nest største park etter Selous viltreservat i det sørlige Tanzania. Serengeti består av åpne store gresslettene i sør, savanne som går over i tre bevokst og busk savanne i de midtre og nordlige delene. I de midtre og sentrale delene av Serengeti, Seronera området er det i tillegg storvokste akasietrær.  Landskapet preges i tillegg av duvende åser og kopjer. Kopjer er granittformasjoner, grunnfjell som stikker opp fra Savannen og gir landskapet et spesielt og vakkert preg.

I nord grenser Serengeti til Masai Mara National Reserve som ligger i Kenya, tilsammen danner dette et spesielt økosystem som er verdenskjent for sitt rike dyre og fugleliv. I sør grenser Serengeti til et annet kjent område, Ngorongoro Conservation Area med det verdenskjente Ngorongoro krateret.  Ngorongoro Conservation Area er også hovedområdet for det nomadiske kvegfolket, masaiene Tilsammen danner disse områdene unike økosystemer der masaienes tusenårige driftsform og bruk er viktig for artsmangfoldet og de store populasjonene av dyr og fugler.

Serengeti har den største tettheten av pattedyr i verden. Her lever dyrene helt uten påvirkning fra mennesker. Ca. 1,5 millioner gnu, 500.000 sebra, 400.000 tompson gaseller, store mengder elefanter, bøfler, giraffer, flodhester, 3.500 løver, 1000 geparder, 800 leoparder, hyener og antiloper og gaseller. Her finner også verden største dynevandring sted.  Migrasjonen er et fantastisk skue, der den ”ruller” over Serengeti, hovedsakelig bestående av gnu og sebra. Bestandene av gnu og sebra befinner seg på bestemte områder til bestemte tider, der klimaet er den styrende kraften for vandringen. I februar kalver gnuen ute på den åpne savanne i sør. Det er et mektig skue når over 1 million gnu står tett i tett og kalver. Dette vet løver, geparder og leoparder om. Det er her ut på den åpne savannen den føler seg trygg og kan kontrollere predatorene med hjelp av sebraens som øyne.

Dersom du har råd og mulighet bør du benytte sjansen til å se det hele fra luften! Opplevelsen med å beskue Serengetis nydelige savanner og rike dyreliv fra luften er absolutt helt unik! Dere står opp før soloppgang, tar en rask kaffe før dere setter fart ut på de åpne slettene. Her ligger luftballongene klare og mannskapet jobber iherdig med å gjøre det klar for avgang. Himmelen i horisonten blir rødere for hvert minutt som går. Dere inntar posisjonen i kurven og etter et par meter setter dere fart oppover. Dere følger vinder bortover slettene og får et fugleperspektiv over beitende sebraer, villsvin som springer igjennom gresset med halen rett opp, elefanter som vandrer til neste vannhull og om dere er heldige; jaktende løver og geoparder. Solen står opp og de varme solstrålene treffer dere. Etter en time starter dere nedstigningen og en herlig champagnefrokost på savannen venter dere. Dette er en fantastisk opplevelse som alle bør oppleve mens de er på safari i Serengeti. 

Dersom dette er noe du kunne tenkt deg å tatt med kjæresten, venner eller familie med på så anbefaler vi at du sender oss en uforpliktende forespørsel idag. 

Les mer om vår bestselger i Tanzania her
: DE FEM STORE & ZANZIBAR