ARTIKLER OG INSPIRASJON

MÅLTIDER PÅ FJELLTUR I NEPAL

Publisert: 07/02/2019 oppdatert: 07/02/2019

Mat i Nepal er generelt veldig billig. Den mest populære nepalske matretten er dal bath og består av linsesuppe, ris og grønnsakscurry. I Katmandu finner du også restauranter som serverer både Indisk, Meksikansk og Italiensk mat for å nevne noen. Utvalget er stort.  

En annen nepalsk spesialitet anbefaler å prøve er momos. Disse små, fylte klumpene ligner på en mellomting av dumplings og vårruller, og kan fåes kokt eller stekt. Inni finnes godt krydret kjøtt eller deilige grønnsaker. 

På fjellturer i Nepal kjøpes de fleste måltider fra gjestehusene man passer eller bor på. Her bestiller du måltidet du ønsker ut ifra en meny, og det er et godt utvalg. Vi anbefaler å unngå kjøtt og kylling når du er på fjelltur. Kjøtt blir ofte transportert/båret i flere dager før det kommer frem til gjestehusene som igjen har begrenset mulighet for lagring. Vil du unngå mageproblemer bør du derfor holde deg borte fra kjøtt i fjellet. 


Spaghetti og pastaretter får du på de fleste gjestehus. 


Momos med chilisaus. Smaksrik og god. 


Til frokost kan du bestille toast med speilegg, eggerøre eller syltetøy. Havegrøt er også en av våre frokostfavoritter. 


Chicken Sizzler er en fantastisk rett. Vi anbefaler å ikke spise kjøtt/kylling på fjellturen men det er kanskje verdt risikoen etter en vellykket topptur? 

Utvalget er bra og maten smaker godt. Det er luksus å være på fjelltur i Nepal.
Når reiser du? 

BESTSELGER: FJELLTUR TIL EVEREST BASECAMP
FAVORITT: EVEREST BASECAMP OG ISLAND PEAK