ARTIKLER OG INSPIRASJON

LODGER OG CAMPER I MASAI MARA

Publisert: 19/12/2018 oppdatert: 19/12/2018

MASAI MARA BASECAMP****
Basecamp Masai Mara er en  økovennlig camp som ligger vakkert til ved Talek River. Campen består i dag av 15 telt, hvorav to av dem er store, romslige familietelt. Campens fokus er å bevare det fantastiske dyrelivet som finnes i området, men de driver også gode og spennende prosjekter blant masaifolket som lever like utenfor Masai Mara. De ansatte kommer fra områdene rundt og har førstehåndskunnskaper om Masai Mara.
Teltene er enkelt, men flott innredet og alle telt har eget bad med do, innendørs dusj og utendørs dusj. Her vil man føle man er ute i villmarken. Campen er blant annet kjent for å være vert for Barack Obama under hans besøk til Kenya.


MARA SAROVA GAME CAMP****
Mara Sarova Tented Camp er den første lodgen man kommer til etter hovedinngangen til parken. Kun 2,5 km fra Main Gate. Lodgen har 75 luksuriøse telt som er vakkert innredet i ekte safaristil. Teltene er plassert i bushen og selv om teltene ligger mellom 4-5 meter fra hverandre så er det som å være alene i skogen. Nyt ettermiddagen på verandaen, hør fuglesangen og er man heldig kommer Dik Dik antilopen på besøk. Teltene er utstyrt med et stort bad med vanlig toalett, vask og stor dusj. Det finnes 20 Club Tents som er litt mer eksklusivt innredet enn de 51 standard teltene. Lodgen har også 2 familietelt. Maten som serveres i restauranten er noe av det beste man kan få servert på safari. Kvaliteten på matrettene holder en høy standard. Stedet passer perfekt for familier med barn og ungdom. Lodgen har en liten minigolfbane, svømmebasseng, bordtennis og utlån av brettspill. Det er også mulig å booke gåsafari i Masai Mara, fuglesafari inne på lodgens område og besøk i masailandsby like utenfor parkgrensen. Dette er stedet for deg som ønsker luksus, opplevelser, god mat, god service, aktiviteter og avslapping.


MARA ENGAI WILDERNESS LODGE****
Mara Engai Wilderness Lodge ligger vakkert til i skogen på toppen av Siria platået med en fantastisk utsikt over Masai Maras endeløse sletter.
Lodgen består av 20 luksuriøse store telt, med romslige og godt flott bad med dusj med varmt og kaldt vann og vannklosett.
Fra lodgen kjører man bratt ned fra platået til den omkringliggende endeløse savannen med gressende dyr og jaktende løver.
For de som ønsker litt ekstra eventyr kan man leie firehjuling (ATV) på lodgen og kjøre i tilrettelagte løyper inne på lodgens store eiendom.


MARA CROSSINGS CAMP****
Mara Crossings Camp ligger vakkert til ved Mara River, kun en kort kjøretur fra der hvor migrasjonen av gnu og sebra krysser Mara River. Kraftige stryk tar med seg de dyrene som ikke klarer kryssingen av elven og ned til campen hvor gigantiske krokodiller glefser i seg så mye kjøtt de klarer.

Campen består av 9 telt, hvorav et av teltene er familietelt. Teltene er romslige og man har privatliv på terrassen utenfor hvor man kan sitte og høre på dyrelydene og se på den mektige stjernehimmelen over Masai Mara. Campen ligger sentralt i Masai Mara og ligger såpass skjult at man må ha en dyktig guide til å finne frem på stiene som fører til campen.


MARA SERENA SAFARI LODGE****
Mara Serena Safari Lodge er en fantastisk lodge med høy kvalitet. Man kan se at de har tatt inspirasjon fra masaihusene da de bygget lodgen. Lodgen ligger på en høyde like ved Mara River og det er like ved lodgen de store gnuflokken passerer i juli/august.
Lodgen består av rundt 70 rom og alle rom har balkong med utsikt over parken. Lodgen har basseng.


MARA LEISURE CAMP****
Vakre Mara Leisure Camp ligger plassert ved den kjente Talek River som er grensen som skiller parken og masailand. Campen består av 26 store og flott innredede telt som gir en flott safarifølelse i bushen. Campen har også et stort familietelt, samt et mer luksuriøst telt som passer godt til par på bryllupsreise. Campen har egen gangbro så bilen kan stå inne i parken og man slipper å kjøre inn og ut av parken hver dag. Mara Leisure Camp har badebasseng hvor man kan kjøle seg ned etter en safaridag ute på savannen. Masailandsbyene er like i nærheten, så for de som ønsker å også oppleve masaiene gir lodgen gode muligheter for det.


KAREN BLIXEN CAMP****
Karen Blixen Camp ligger vakker til ved Mara River. Fra teltene kan man se flodhestene og krokodillene som dupper i vannkanten. Campen består av 22 luksuriøse telt innredet i klassisk safaristil. Campen økovennlige fokus gir stedet et ekstra pluss. Campen ligger i et privat reservat som gjør stedet mer eksklusivt for dem som ønsker å være et sted med få turister. Campen har også et basseng hvor gjestene kan kjøle seg ned etter en god safari dag.


MASAI MARA SOPA LODGE***
Mara Sopa Lodge ligger like ved Oloongams Hills like innenfor parkgrensen til Masai Mara. En flott beliggenhet med utsikt over parken.  Lodgen ligger i en skråning og hyttene ligger som terrasser nedover skråningen. Hver hytte har 4 store og romslige rom. Lodgen har basseng hvor man kan kjøle seg ned på den varmeste tiden av dagen. Nyt en kald drink fra baren og se utover denne majestetiske parken. Rommene holder høy standard og det er mulighet for enkel-, dobbelt og trippelt rom. På badet er det en stor dusj, toalett og vask. Alle rommene har terrasse. Totalt er det 101 rom på lodgen, hvorav 14 av disse er suiter. Suitene ligger nærmest restauranten og fellesområdet.


MARA SIMBA LODGE****
Simba Lodge ligger vakkert plassert ved elva Talek. Talek River markerer grensen mellom Masai Mara og masailand. Om Mara kvelden kommer flodhestene opp av elven for å spise. Lodgen har 84 rom og 16 telt. Alle rommene har balkong ut mot Talek River. Teltene er litt mer eksklusive og koster derfor litt mer. Lodgen åpenet i 1996. Rommene er store og badet er velutstyrt. Det er mulighet for familier å booke to rom med dør mellom rommene, også kalt ”interconnecting rooms”. Midt på dagen kan man slappe av med lodgens basseng og lade opp for ettermiddagssafarien. Lodgen har bevart naturen som var på stedet før byggestart, så man føler virkelig at man bor i bushen. Lodgen passer godt for barnefamilier.


MARA AZURE HAVEN***
Azure Mara Haven er en av de nyeste campene langs Talek River. Campen består av totalt 32 boenheter hvorav 14 av disse er safaritelt og 18 er hytter. For å få den rette safari følelsen bruker vi safariteltene til våre gjester.
Azure Mara Haven har badebasseng hvor man kan kjøle seg ned etter en safaridag ute på savannen.
Campen ligger i et av de mest dyrerike områdene av Masai Mara, og det er relativt kort distanse til flere av de beste lokasjonene, og er man heldig kan man få sett “the big 5”.