ARTIKLER OG INSPIRASJON

INCA TRAIL TIL MACHU PICCHU

Publisert: 13/12/2018 oppdatert: 13/12/2018

Den populære Inkastien til Machu Picchu er for mange en stor drøm. Turen kan gjennomføres i kombinasjon med flere andre spennende opplevelser, der utflukter i Amazonas og Titicaca innsjøen står høyt på listen. Du bør være tidlig ute når du planlegger denne turen. De fleste av våre gjester bestiller ca. 7-10 måneder i forveien. Den beste flyreisen til Peru er med KLM via Amsterdam. Air France er også et godt alternativ. 
Prisen på flybilletter varierer veldig. Ofte kan prisforskjellen fra en dag til neste være flere tusen kroner. Er du fleksibel på avreisedato finner vi gjerne det billigste alternativet. 

Langs kysten av Peru er det et svært tørt klima, og det regner stort sett aldri. Man regner kun to årstider i og med at temperaturforskjellene ikke er store. Sommer: Desember – April mellom 20-30 grader og mye sol. Vinter: Mai – November mellom 15- 25 grader, mindre sol spesielt i Lima
I Fjellene er det kaldere på grunn av høyden, og man inndeler også i to årstider, sommer og vinter. Sommeren her er regnfull, mens vinteren er solfylt. Sommer:November-April,10-20 grader, mye nedbør. Vinter: Mai-October: 5- 15 grader, solfylt med lite regn. 

Inca Trail til Machu Picchu er strengt regulert. Daglig er det kun 500 personer som slipper inn på Inca Trail, og dette inkluderer lokale guider, bærere og hjelpere. I praksis er det altså ca 230 turister per dag. Lisensene til å gå Inca Trail blir fort solgt ut, og i høysesong (juni - september) bør lisensene kjøpes opptil 10 måneder før avreise. Ellers i året bør man bestille minst 6 måneder før. Alle lisenser må kjøpes ved at en av våre kontakter fysisk møter opp på kontoret i Cusco. Alle lisenser må kjøpes på navn, fødselsdato og passnummer. Navneendring godtas ikke. Vær derfor tidlig ute ved bestilling av din tur på Inca Trail.

For å bestille trenger vi en skriftlig bekreftelse der du godtar våre reisevilkår, fakturadetaljer og kopi av passet ditt. Det er viktig at all informasjon vi mottar fra deg stemmer overens med informasjonen i passet ditt. Fullt navn, passnummer, fødselsdato, dato passet er utstedt og når det løper ut.
Myndighetene i Peru slipper deg ikke inn på Inca Trail dersom du har kjøpt en lisens og det viser seg at du har oppgitt feil navn eller har skrivefeil i passinformasjonen. Dersom du får nytt pass må du huske å ha med deg det gamle passet som du søkte lisens på. Mister du, eller får passet ditt frastjålet, etter at du har kjøpt en lisens kan vi ikke lenger garantere at du slipper inn på Inca Trail. (Ta gjerne en kopi, eller et bilde, av navnesiden i passet ditt med en gang, slik at du har noe å vise frem om du skulle miste passet i tiden frem til avreise.) Dersom du mister passet ditt, eller må ha nytt pass før avreise som ikke samsvarer med passdetaljene som er registrert vil du bli fakturert for endringsgebyr. 
Disse betingelsene gjelder for alle som opererer med turer til Peru og Inca Trail.