ARTIKLER OG INSPIRASJON

HVORDAN GÅR DET? [Marokko]

Publisert: 21/02/2021 oppdatert: 27/02/2021

I serien «hvordan går det?» ønsker vi å belyse at Covid-19 har stor påvirkning på reiselivsbedrifter utenfor vårt eget land også. Ekspedisjonsreiser AS sysselsetter tusenvis årlig, og det er akkurat disse som har størst utfordringer under pandemien. Vi håper alle reiseglade nordmenn våger å bestille en reise ''der fremme'' nå som koronaen slipper taket. Dette gir nemlig et lys i enden av en alt for lang tunell for alle som står uten arbeid og et hjelpeapparat i ryggen. 

Navn: Toudaoui
Alder: 37 år
Land: Marokko

Spørsmål 1: Hvordan har pandemien påvirket deg og familien din? 
Svar: Turismen er den eneste kilden vi har til inntekt for meg og min familie på syv. Livet under pandemien er derfor vanskelig da turismen er eneste kilden til inntekt for å dekke barna sin skolegang og andre familiebehov. 

Spørsmål 2: Har selskapet ditt mottatt økonomisk hjelp fra myndighetene under pandemien? 
Svar: Nei, selskapet mitt har ikke mottatt bistand, men jeg har personlig fått 200 Euro per måned for å dekke familiens behov. Selskapet har fortsatt måtte betale faste skatter og avgifter selv om inntekten har vært fraværende i snart et år. 

Spørsmål 3: Har landet ditt åpnet for turisme? Har turister begynt å komme til landet? Eventuelt når tror du turismen vil øke igjen? 
Svar: Nei, flyplassene er fortsatt stengt så det kommer ingen turister enda. Vi forventer at turismen tar seg opp til sommeren. Vi håper virkelig det. 

Spørsmål 4: Hvor mange mennesker sysselsetter selskapet ditt hvert år? 
Svar: Jeg har 15 faste guider, 6 sjåfører, 20 muldyrførere og vi bruker seks ulike hoteller i Atlasfjellene og Marrakech. 

Spørsmål 5: Hvorfor skal våre kjære gjester velge Marokko på sin neste reise? 
Svar
: Dersom du velger Marokko vil du bidra til at folk får levebrødet sitt tilbake. Landet er fantastisk og vil gi deg unike opplevelser. Velkommen! 

 

Toudaoui engasjerer seg for å hjelpe fattige familier med mat under pandemien. Bildet er tatt i Imlil i august 2020