ARTIKLER OG INSPIRASJON

DE MAJESTETISKE ATLASFJELLENE

Publisert: 19/05/2019 oppdatert: 20/05/2019

På en klar dag kan du lett skimte de fra takterrassen i Marrakech. De ligger der som et vakkert landskapsmaleri, og med sine hvite topper vil de imponere de fleste. De majestetiske Atlasfjellene. 

Fra Marrakech er det ca. 1 time og 30 minutter kjøring til landsbyen Imlil, som blir brukt som startpunkt for de aller fleste turer som går mot Jebel Toubkal, Nord-Afrikas og Marokkos høyeste fjell. Fra Imlil kan man gå i mange ulike retninger, og det er et bredt utvalg av ruter og turer man kan velge. Fra dagsturer igjennom små sjarmereden landsbyer til ukesturer igjennom daler, over fjellpass og til toppen av 4167 meter høye Jebel Toubkal. 

Atmosfæren, den spektakulære naturen, den vennlige lokalbefolkningen og god mat danner et godt grunnlag for et spennende eventyr i et grønt og frodig fjellområde. 


Her ser du hvordan en typisk lunsj er på fottur i Marokko. Pasta, ris og grønnsaker blir servert med varmrett og berberbrød. 

OVERNATTING
På fottur i Atlasfjellene er det vanlig å stoppe i landsbyer underveis for overnatting. Disse landsbyene er små og sjarmerende og gjestehusene holder ofte god men enkel standard. Vi prøver alltid å tilby private rom for gruppene våre, uavhengig om det er to eller seks som reiser sammen, men dette kan varierer ut ifra hvor mange gjester det er den aktuelle dagen. Rommet i et typisk gjestehus har madrasser på gulvene, tepper, laken og puter. Det meste ligger til rette for en god natt søvn. Enkelte gjestehus rundt Imlil har til og med privat toalett og dusj. Maten blir servert i felles spisestue, ute under et tre eller på balkongen, ofte med utsikt mot hvite topper og grønne daler. 


Bildet er tatt på et gjestehus i landsbyen Ait Aissa. 

JEBEL TOUBKAL 4167M
For mange er det høyeste fjellet i Marokko det som lokker mest. Selv med sine 4167 høydemeter er dette fjellet svært overkommelig for de aller fleste. Fra Imlil tar det ca. 6-7 timer inn til Toubkal Refuge (3200moh). Her er det vanlig å stoppe for noen timer søvn, før man starter toppstøtet på nattestid eller tidlig på morgenen. Fra Toubkal Refuge er det ca. 2-4 timer til toppen, avhengig av form og tempo. De aller fleste bruker ca. 3,5 - 4 timer på denne etappen, og ca. 2 timer ned igjen til Toubkal Refuge. Vi anbefaler å starte rundt klokken 03 på natten for å få soloppgangen fra toppen. Med en gang sola står opp blir det også varmt. 
På en klar dag ser man Sahara i sør og Marrakech mot nord. Den utsikten er alene verdt turen.

Kun noen få meter igjen til toppen av Nord-Afrika høyeste fjell. 

God mat, vennlige mennesker, spennende kultur og en utrolig naturopplevelse – Marokko og Atlasfjellene har så absolutt alt man kan ønske seg.

DRØMMER DU OM EVENTYRLIGE UKESTURER TIL MAROKKO?

Her er 2 av våre mest populære turer! 

FRA FJELL TIL KYST - JEBEL TOUBKAL & ESSAOUIRA
FRA ATLASFJELLENE TIL ØRKEN