INSPIRASJON

HVOR MANGE DAGEN BØR JEG BRUKE PÅ KILIMANJARO?

Publisert: 22/08/2017 oppdatert: 22/08/2017

Et av de store valgene du må gjøre er hvilken rute du skal ta, og hvor mange dager du skal bruke. Marangu-ruten er vanligvis er en fem- eller seks-dagers tur (inkludert nedstigning), Machame-ruten kan gjøres i enten seks eller syv dager, mens Lemosho-ruten kan gjøres i løpet av syv eller åtte dager. Rongai-ruten som starter i nord kan bestiges på seks eller syv dager. 

Dersom du velger Machame 6-dager, vil den fjerde dagen være en lang dag fra Barranco Camp (3960m) til Barafu Camp (4640m). På syv dagers bestigning, vil denne dagen bli brutt i to kortere dager, og du vil bli en natt i Karanga Camp. Dette gir bedre akklimatisering og en mer uthvilt kropp før toppstøtet fra Barafu. 

Hvis du tar Lemosho-ruten, tar den syv-dagers ruten deg rett fra Big Tree Camp (2780m) til Shira Camp 2 (3900m), mens den på den åtte-dager vil bryte etappen i to med en overnatting på Shira Camp 1.

Vi anbefaler alltid våre kunder å bruke lengst mulig tid på fjellet. Her er noen grunner til hvorfor:

Akklimatisering
En av de største risikoene på Kilimanjaro er høydesyke. Dette kan stoppe deg fra å nå toppen, og i alvorlige tilfeller kan det forårsake skade på kroppen din.

Så snart du begynner å gå på Kilimanjaro, skjønner du raskt at "pole pole" er favoritt ordene til guidene. Det betyr "sakte sakte" på swahili, og er nøkkelen til en vellykket bestigning. Jo langsommere du stiger opp, jo mer tid har kroppen din til å akklimatisere, og dermed bedre er sjansene dine for å nå toppen, og å unngå høydesyke. Så igjen hjelper flere dager på fjellet vanligvis med dette.

Med dette i betraktning anbefaler vi generelt våre kunder Machame eller Lemosho når det gjelder akklimatisering. Disse rutene har også en flott vegetasjon som gir en flott naturopplevelse i tillegg. Rongai med 7 dagers bestigning er også et bra valg og her er det som oftest få andre som går samtidig. 

En flott opplevelse
Kilimanjaro er et merkelig, dramatisk og vakkert fjell, og under bestigningen passerer du gjennom en rekke forskjellige klimasoner og ser en rekke forskjellige landskap. En lengre bestigning gir deg mulighet til å ta inn mer av dette spesielle stedet, og langsommere tempo og høyere antall dager på fjellet vil bety at du har mer tid og energi til å virkelig nyte opplevelsen, med kortere daglige avstander og flere stopp.

Mens den lange Lemosho-ruten gir det aller beste bildet av Kilimanjaros forskjellige klimasoner, er Machame like slående.

For å sette prikken over I'en på din reise til Kilimanjaro kan du kombinere bestigningen med avslappende dager på eksotiske Zanzibar eller i en av Tanzanias mange nasjonalparker. 

 

Trykk på de forskjellige turene under for mer detaljer og priser. 
- MARANGU-RUTEN (5-dager)
- MACHAME-RUTEN (6-dager)
- RONGAI-RUTEN (6-dager)
- LEMOSHO-RUTEN (7-dager)
- MARANGU-RUTEN MED AKKLIMATISERING (6-dager)
- MACHAME-RUTEN MED AKKLIMATISERING (7-dager)
- RONGAI-RUTEN MED AKKLIMATISERING (7-dager)
- THE NORTHERN CIRCUIT-RUTEN (8-dager)