» FJELLTUR I GEORGIA - STAVANGER AFTENBLAD

FJELLTUR I GEORGIA - STAVANGER AFTENBLAD

  • Overblikk
  • Informasjon om turen
  • Praktisk info
FORTSATT LEDIGE PLASSER

Der Europa møter Asia og de storslåtte Kaukasusfjellene troner, ligger Georgia. Georgia har en flott og variert natur. Landets nordlige deler er preget av Kaukasus’snøkledde tinder og sydvendte fjellskråninger. 

Tusheti er en av de vakreste fjellområdene i Øst-Georgia. Tusheti ligger på den nordlige delen av det større kaukasusområdet. Denne fantastiske regionen er fremtredende for sine dype kløfter, furuskog og pittoreske middelalderske landsbyer. Lokale innbyggere er hovedsakelig saueravlere. Tusheti og Pirikita Khevsureti er forbundet via Atsunda passet, i en høyde på 3431 meter. Denne 41 km trekkingruten går årlig av flere turister fra hele verden. Høysesongen starter i juni og varer til slutten av september.
Utforsk disse to fantastiske historiske regionene i Georgia med oss!

HØYDEPUNKTER:
Alaverdi klosteret
Tushetian landsbyer Omalo; Diklo; Shenako; Bochorma; Dartlo; etc.
Khidotani-høyden
Mutso festningen
Shatili
Anatori graver
Lebaiskari og Kistani festninger
Mtskheta
Smaker på georgisk mat og vin


Dag 1: Ankomst Georgia
Ved ankomst vil vi bli møtt av en hyggelig representant fra vår lokale samarbeidspartner i Georgia. Vi vil deretter bli transportert til hotellet. Resten av dagen kan benyttes til å utforske Tbilisi eller å slappe av. 
Overnatting: Hotell

Dag 2 - Møte guidene
Etter at vi har gått igjennom utstyret, vil vi kjøre til landsbyen Omalo (ved minivan). På vei vil vi besøke Alaverdi-klosteret, og deretter kjøre via Abano-passet - den høyeste motorveien i Europa, som ligger 2950 meter over havnivået. Etter hvert kommer vi ned til landsbyen Omalo, hvor vi etter middagen vil besøke fantastiske landsbyer som Diklo og Shenako. Vi vil overnatte på et hotell i Keselo-landsbyen, hvor vi vil kunne slappe av og smake på kjente og ekstremt gode georgiske retter. 
Overnatting: Gjestehus
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 3: Fra Shenaqo - Drtlo 1850m. (6 - 7 timers trekking).
I dag vil vi besøke landsbyer i Gometsari Gorge - Bochorma og Dochu og deretter den pittoreske landsbyen Dartlo of Alazani, som er meget godt bevart. 
Overnatting: Telt 
Måltid: Frokost, lunsjboks og midda

Dag 4: Dartlo 1850 m - Girevi 2100m. (4 - 5 timers trekking).
Etter frokost vil vi besøke landsbyene Parsma og Kvavlo. Overnattingen vil være i landsbyen Girevi. Under dagens middag kan vi smake på tradisjonelle tusetiske retter. 
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsjboks og middag

Dag 5: Girevi 2100 m. - Qvakhidi 2545 m. (5 - 6 timers trekking).
Etter frokosten følger vi en sti fra landsbyen Girevi til Atsunda passet. På vei dit vil vi besøke den fantastiske landsbyen Chontio. Stien går langs den vakre Alazani-kløften. Vi vil ha lunsj underveis  og sove i nærheten av Atsunda passet. 
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsjboks og middag

Dag 6: Qvakhidi 2400 m. - Leir 2680 m. 
I dag skal vi passere Atsunta passet på 3430 m. (6 timers vandring). Etter frokosten vil vi krysse Atsunda passet (høyde 3431m). Herfra kan vi nyte den spektakulære panoramautsikten. Vi spiser lunsj underveis i et flott landskap. Senere vil vi etablere en camp vest for passet, nær Khidotani-høyden, i Khevsureti, hvor vi vil ha en middag og tid til å hvile. 
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsjboks og middag

Dag 7: Til Ardoti
Denne dagen skal dere gå nedover til Ardoti på 1500moh. Dette er en lettere etappe enn den dagen før og tar bare 4-5 timer. 
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 8 : Ardoti 1500 m. - Shatili 1400 m. (4 - 5 timers vandring).
Etter en god frokost starter vi turen langs den fantastiske stien som tar oss ned til Mutso festningen, som er konstruert uten sementblanding. Fra festningen vil vi kjøre til Shatili (Shatili festning er inkludert i UNESCOs verdensarvliste) med minivan. På vei vil vi se Anatori graver.
Overnatting: Gjestehus
Måltider: Frokost, lunsjboks og middag

Dag 9 - Fra Shatili til Tbilisi
Etter frokosten vil vi reise til Tbilisi med minivan. Underveis besøker vi unike Lebaiskari og Kistani festningene. Senere vil vi ha en lunsj på en koselig restaurant. Ettermiddagen og natten vil vi tilbringe i Tbilisi. Vi blir innkvartert på hotellet. Om kvelden vil vi ha en felles middag og tid til hvile. 
Overnatting: Hotell
Måltider: Frokost og lunsj

Dag 10: Hjemreise
Vi blir transportert til flyplassen i god tid før flyavgang. Dersom vi har tid kan vi utforske Tbilisi før avreise.

Geografi og miljø
Georgias landskap er svært variert. I nord danner fjellkjeden Kaukasus grense mot Russland, mens i sør er fjellkjeden lille Kaukasus en grense mot Tyrkia og Armenia. Sentralt i landet er Suramhøylandet som knytter sammen fjellkjedene. Fra høylandet renner vannet ut i elven Rioni som renner vestover til Svartehavet, og Mtkvari som renner østover til Det kaspiske hav. I den vestlige delen av landet er det et lavtliggende slettelandskap som strekker seg ut mot Svartehavet. Klimaet i Georgia er svært forskjellig. I vest er det et subtropisk klima med varme somrer og milde, regnfulle vintre. Den østlige delen av landet har et mer kontinentalt klima, med lite regn, kjølig vinter og varm sommer.

Historie
Georgias storhetstid var på 1100-tallet. Kulturen blomstret og landet utvidet sitt område. Georgia ble flere ganger angrepet av tyrkere og persere. Resultatet var at landet ble delt inn i små kongeriker. På 1700-tallet ble to av de østlige kongerikene samlet, i håp om beskyttelse inngikk de en allianse med Russland. Den russiske tsaren oppløste kongedømmet i 1801 og innlemmet landet som en provins. Da det russiske imperiet brøt sammen i 1917 fikk Georgia sin selvstendighet. Den var kortvarig, og i 1921 angrep Den røde arme. Landet ble en del av det den nye staten Sovjetunionen. Georgia fikk selvstendighet i 1991, etter at kommunismen falt. Perioden etter selvstendigheten var preget av interne konflikter om makt. I 1992 ble Georgias president avsatt med makt, og den tidligere sovjetiske utenriksministeren Eduard Sjevardnadse ble innsatt. Misnøye over fattigdom, korrupsjon og økende kriminalitet i befolkningen sammen med påstander om valgfusk førte til at presidenten ble styrtet i 2003 ved fredelige demonstrasjoner i den såkalte roserevolusjonen.

REISEVILKÅR
HER finner dere våre reisevilkår. Husk å les igjennom dokumentet før dere bestiller en reise. 

REISEGARANTIFONDET
Ekspedisjonsreiser AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen gjør at du er sikret pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.

Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

BETALING AV REISEN
Når vi mottar din bestilling/påmelding vil vi sende ut booking bekreftelse. Sammen med booking bekreftelsen sendes depositumsfaktura på 3.000,- per person.

Restbeløpet blir fakturert 90 dager før avreise og forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.

Bestilles reisen 90 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden med forfall innen 14 dager og sendt sammen med booking bekreftelsen.

DEL AV DOBBELTROM
Dersom den reisende har bestilt del av dobbeltrom på reisen, må vedkommende være beredt på å betale enkeltromstillegg dersom Ekspedisjonsreiser ikke kan finne rompartner.

PASS
Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

VAKSINASJON OG REISERÅD
Kontakt ditt lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner.
Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.
For mer informasjon om hvilke vaksiner det anbefales av Folkehelseinstituttet.
Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.

REISEFORSIKRING
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Dersom du skal oppholde deg på høyder over 4000 moh må du sjekke om din forsikring er dekkende.

Ta med deg forsikringsbevis på reisen.

REISEREGISTRERING
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem.  Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner.

Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

BAGASJE PÅ FLY

Internasjonale flyvninger
Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Innenriksflyvninger
Skal man fly innenriks småfly i Nepal må man pakke i myk bag, duffel bag. Store kofferter kan være vanskelig å få med seg i småfly.

Vanligvis gjelder 15 kg inkl. håndbagasje på innenriksflyginger i Nepal.

SIKKERHET
Ekspedisjonsreiser, samarbeidspartnere og våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Ekspedisjonsreiser AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå.

Dere besøker land med en fremmed kultur, som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til et land i Georgia innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden.

Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Ekspeidsjonsreiser AS har fått anledning til å informere deg som reisende.

TIPS
Tips er endel av kulturen i Georgia. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere forlater han på flyplassen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort.

De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet.

MOBILDEKNING
GSM-dekningen i Georgia er relativt god.  De fleste byene har bra dekning – og det samme gjelder i fjellet.   Det kan dog være enkelte ”lommer” uten dekning.

INNFØRSELSBESTEMMELSER TIL NORGE
Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no.

TIDSFORSKJELL
 Georgia er om sommeren to timer før Norge.

PRIS FRA

20 900,-

Minimum-/maks antall påmeldte: 9-16 personer 
12-21 august 2017​
Påmeldingsfrist: 1 april 2018
Turleder: Andreas Antonsen

PRIS INKLUDERER

Turleder fra Ekspedisjonsreiser

Fly fra Stavanger - Oslo

Fly fra Oslo - Tbilisi

Transport til og fra flyplass

All transport i henhold til program

2 netter på delt dobbeltrom på hotell i Tbilisi

1 natt på gjestehus i Shenago (inkludert frokost, lunsj og middag) 

1 natt på gjestehus I Shatili (inkludert frokost, lunsj og middag) 

6 netter I telt (inkludert frokost, lunsj og middag) 

Hester til å transportere mat, telt og personlig utstyr under vandreturen

Engelsktalene guide under hele turen

 

IKKE INKLUDERT

Enkelte måltider som ikke er nevnt i program

Tips til guider og annet personell 

Enkeltrom

Personlige utgifter

Reise- og avbestillingsforsikring

Visum